evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
οσο για την οικολογια και τους κυνηγους..τι να πω..νομιζω παιζουν με την νοημοσυνη μας..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν θεωρω αυτο το εγκλημα αθλημα..πως μπορει να σε ευχαριστει αν σκοτωνεις πουλακια ή λαγουδακια?? ελεος! επισης..το αντρικο ή γυναικειο δεν το καταλαβαινω...νομιζω πλεον δεν υπαρχουν τετοιοι διαχωρισμοι..εμενα μ αρεσει το ποδοσφαιρο και το ποκερ..κατι παει λαθος μαζι μου? δεν νομιζω..αν θες να κυνηγησεις..εχει σκοπευτηρια να στοχευεις αντικειμενα και οχι ζωες..επισης ..παρε ηλεκτρονικο να σκοτωνεις οσα πουλακια θες..
οσο για την οικολογια και τους κυνηγους..τι να πω..νομιζω παιζουν με την νοημοσυνη μας..
με καλυπτεις απολυτα....

αθλημα????? χα,χα,χα....ας καχγασω....και γιατι λοιπον να μην ονομασω και εγω αθλημα,να σκοτωνω τους κυνηγους???..πολυ θα μου αρεσε...αλλα ειπαμε....βαζουμε τη λογικη πανω απολα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
πολυ ωραια...ας μεινουν λοιπον σε αυτο....και ας αφησουν τα ερμα τα ζωακια να ζησουν τη ζωη τους...ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να αφαιρουν ζωες???![]()
πρωτα απο ολα το κυνηγι σου προσφερει κρεας που δεν το βρισκεις απο τα κατοικιδια πχ λαγος,ζαρκαδι,αγριογουρουνο
δευτερον οτοτε μπηκαν στη μεση πολιτικα παθη και ιδεολογικοι φανατισμοι(οχι δεν θα το κρυψω λεμε!) και οι γυναικες ακομη εσκοτωναν μετα περισσης μανιας και ανευ οικτου!οχι ζωα!...ανθρωπους ειναι κακο που εκθετω τα γεγονοτα;οκ,εγκληματα δεν θα εξυμνησω!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πρωτα απο ολα το κυνηγι σου προσφερει κρεας που δεν το βρισκεις απο τα κατοικιδια πχ λαγος,ζαρκαδι,αγριογουρουνο
δευτερον οτοτε μπηκαν στη μεση πολιτικα παθη και ιδεολογικοι φανατισμοι(οχι δεν θα το κρυψω λεμε!) και οι γυναικες ακομη εσκοτωναν μετα περισσης μανιας και ανευ οικτου!ειναι κακο που εκθετω τα γεγονοτα;οκ,εγκληματα δεν θα εξυμνησω!!
μα εδω...δεν κανουμε συζητηση περι ανδρων και γυναικων...εσυ το πηγες εκει και οχι εγω...και βεβαια υπαρχουν γυναικες κυνηγοι,αν και πολυ λιγοτερες...και ποιος σου ειπε οτι εχουμε το δικαιωμα να τρωμε οτι κινητε πανω στον πλανητη?? μπορουμε ανετα να ζησουμε και με 3,4 ειδη κρεατος...γιατι πρεπει να τρωμε τα παντα?? οχι...αυτη η λογικη ειναι κατα τη γνωμη μου τελειως λαθος...αλλα ειναι το πως βλεπει ο καθενας τα πραγματα...οταν ο ανθρωπος θεωρει οτι ειναι ο αφεντης και κυριαρχος του συμπαντος...τοτε ναι,θα σκοτωνει οτι κινητε...οταν ομως συνηδητοποιησει οτι στην πραγματικοτητα,για την συνεχιση της ζωης πανω στον πλανητη,ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης...τοτε θα αλλαξει και η οπτικη του για αυτα τα θεματα....ειπαμε,ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της πυραμιδας,κοβεις την κορυφη...η πυραμιδα υπαρχει...κοβεις τη βαση( που ειναι ολα τα υπολοιπα ...) η πυραμιδα γκρεμιζεται... ας μην το συνεχισουμε ομως γιατι σε λιγο θα βγουμε off

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
ασε να δω τα Ιερα Κειμενα επισταμενως και επανερχομαστε...μα εδω...δεν κανουμε συζητηση περι ανδρων και γυναικων...εσυ το πηγες εκει και οχι εγω...και βεβαια υπαρχουν γυναικες κυνηγοι,αν και πολυ λιγοτερες...και ποιος σου ειπε οτι εχουμε το δικαιωμα να τρωμε οτι κινητε πανω στον πλανητη?? μπορουμε ανετα να ζησουμε και με 3,4 ειδη κρεατος...γιατι πρεπει να τρωμε τα παντα?? οχι...αυτη η λογικη ειναι κατα τη γνωμη μου τελειως λαθος...αλλα ειναι το πως βλεπει ο καθενας τα πραγματα...οταν ο ανθρωπος θεωρει οτι ειναι ο αφεντης και κυριαρχος του συμπαντος...τοτε ναι,θα σκοτωνει οτι κινητε...οταν ομως συνηδητοποιησει οτι στην πραγματικοτητα,για την συνεχιση της ζωης πανω στον πλανητη,ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης...τοτε θα αλλαξει και η οπτικη του για αυτα τα θεματα....ειπαμε,ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της πυραμιδας,κοβεις την κορυφη...η πυραμιδα υπαρχει...κοβεις τη βαση( που ειναι ολα τα υπολοιπα ...) η πυραμιδα γκρεμιζεται... ας μην το συνεχισουμε ομως γιατι σε λιγο θα βγουμε off![]()
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
με καλυπτεις απολυτα....![]()
αθλημα????? χα,χα,χα....ας καχγασω....και γιατι λοιπον να μην ονομασω και εγω αθλημα,να σκοτωνω τους κυνηγους???..πολυ θα μου αρεσε...αλλα ειπαμε....βαζουμε τη λογικη πανω απολα...![]()
Θα ειμαι η πρωτη που θα αρχισω να "αθλουμαι "οταν αυτο γινει νομιμο!!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
https://www.protothema.gr/content.php?id=54821&category_id=31
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
,εδειχνε στην τιβι τους ...αγανακτισμενους κυνηγους.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αφου λοιπον το κρατος ειναι εντελως ανικανο να σταματησει τους παρανομους κυνηγους(ηθελα να ηξερα ποιος πιστεψε ποτε οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο)...να το απαγορευσει λοιπον εντελως και παντου.(και αυτο ειναι και το πιο σωστο)....δεν παει αλλο με αυτο το αισχος..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ακομα και να τους πιανουν τους παραβατες, ειμαι σιγουρη πως δεν θα τους κανουν απολυτως τιποτα
Μικρη που πηγαινα στα περιχωρα της πολης μου εβλεπα παντου σκαγια. Καποιοι μαλλον κυνηγουσαν κοντα σε κατοικημενες περιοχες που επαιζαν παιδακια. Επικινδυνα πραγματα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πειτε πως το απαγορευουν, ποιος θα υπακουσει στην απαγορευση;;Ακομα και να τους πιανουν τους παραβατες, ειμαι σιγουρη πως δεν θα τους κανουν απολυτως τιποτα
Μικρη που πηγαινα στα περιχωρα της πολης μου εβλεπα παντου σκαγια. Καποιοι μαλλον κυνηγουσαν κοντα σε κατοικημενες περιοχες που επαιζαν παιδακια. Επικινδυνα πραγματα.
το θεμα ειναι ΠΡΩΤΑ να απαγορευτει!!!....σιγουρα καταρχην θα μειωθουνε κατα πολλοι οι κυνηγοι..ειναι δεδομενο αυτο.Εννοειται πως θα πρεπει να δημιουργηθουν και οι απαραιτητοι ελεγκτικοι μηχανισμοι...αν ομως Ηρω μου,πουμε οτι..αποκλειεται να αλλαξει η κατασταση,δεν θα εχουμε κανενα αποτελεσμα.ας απαγορευτει λοιπον πρωτα,και μετα πιστευω οτι σιγα σιγα κατι θα γινει...

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρώτον, επειδή όλα τα όπλα είναι δηλωμένα στα Δασαρχεία, είναι πολύ εύκολο να ζητήσουν από τους κυνηγούς να καταθέσουν τις άδειες κυνηγιού.
Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θίγονται. Το εμπόριο όπλων, φυσιγγίων και συναφών ειδών. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που θα κλείσουν και συνεπώς και τα σπίτια τους.
Όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι και το κυνήγι εκφυλίζεται. Όπως είπε και η πουπουλίνα, με το που ανακοινώνεται η κυνηγετική περίοδος, αρχίζει η παρανομία και όλοι βγαίνουν στα βουνά πολύ νωρίτερα.
Δεν είμαι υπέρ του κυνηγιού, όμως με το να λέμε καθολική απογόρευση πρέπει να υπολογιστούν όλες οι συνισταμένες.
Δεν με απασχολούν τα γελοία προσχήματα των κυνηγών για οικολογικές πίπ@ς και τέτοια. Γιατί ούτε για λαγούς πάνε, ούτε για μπεκάτσες. Πάνε για μεγάλα ζώα, γιατί αυτά μεγαλώνουν το μικρό τους πουλάκι και μερικά τα πουλάνε κιόλας. Εχω και στην οικογένεια μου κυνηγούς και δεν γουστάρω, έχουν ηλίθια νοοτροπία γενικότερα.
Παρόλο που μου αρέσει τρελλά η σκοποβολή, δεν τόλμησα ποτέ να την ασκήσω σε ζωντανό. Έχω όπλο, αλλά ρίχνω σε στόχους και όχι σε ζώα.
Υστερα, υπαρχει και το ψαροντούφεκο. Είναι κι αυτό μία παράλληλη ιστορία που όμως δεν προκαλεί τόσο μεγάλη ευαισθησία. Γιατί όμως? Τι λιγότερο έχει ένας σκοτωμένο ψάρι 12 κιλών από 3 λαγούς? Αναφέρομαι σε λαγούς που δεν είναι σε έλλειψη και εκτρέφονται σε καταφύγια θηραμάτων όλο τον χειμώνα. Δύσκολο λοιπόν, το βλέπω για καθολική απαγόρευση.
Επίσης, πολλοί κυνηγοί είναι και ψαροντουφεκάδες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
διαβαστε το κειμενο..ειναι πολυ καλο..

https://www.chiosnews.com/cn2722010716180.asp
DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό με τις γούνες δεν θα σταματήσει γιατί γίνονται πολλές εξαγωγές, τα ζώα προορίζονται ακριβώς για αυτόν τον λόγο όπως και τα ζώα που τρεφόμαστε (μοσχάρια, γουρούνια, αρνιά κλπ.), παρόλο που το να φοράς γούνα είναι αρρωστημένο πλήρως!!!!!
Τι να μας απαγορεύσει η ΕΕ? Στην ΕΕ δεν έχει κυνήγι?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
βρε μακη..αυτο λεμε..να γινει και το κυνηγι παρανομο...Αυτό με τα ναρκωτικά είναι παράνομο, οπότε δεν συγκρίνεται Έφη.
Αυτό με τις γούνες δεν θα σταματήσει γιατί γίνονται πολλές εξαγωγές, τα ζώα προορίζονται ακριβώς για αυτόν τον λόγο όπως και τα ζώα που τρεφόμαστε (μοσχάρια, γουρούνια, αρνιά κλπ.), παρόλο που το να φοράς γούνα είναι αρρωστημένο πλήρως!!!!!
Τι να μας απαγορεύσει η ΕΕ? Στην ΕΕ δεν έχει κυνήγι?
..εξαγωγες δεν ξερω αν κανει η καστορια,γιατι εκει εχουμε γουνες...αυτοι λενε οτι περνανε κριση...και δεν χρειαζεται να κλεισουν τα γουναραδικα τους..μπορουνε να πουλανε συνθετικες
...οσο για το οτι εκτρεφονται για αυτο το λογο..και τι σημασια εχει αυτο;;; ποιος μας δινει το δικαιωμα να εκτρεφουμε και κυριως να θανατωνουμε με ΦΡΙΚΤΟ τροπο ενα ζωο,απλα για να το φορεσουμε;;;εχεις δει πως θανατωνονται;;...τα δερματινα που γινονται απο χοιρινα και βοδια,δεν ειναι το ιδιο..γιατι αυτα πηγαινουν προς καταναλωση,και απλα χρησιμοποιουνε και το δερμα τους...ομως το να σκοτωνεις ενα ζωο,και μαλιστα τοσο επιπονα,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να φορεθει..ειναι εντελως ανηθικο και ειμαι καθετη σε αυτο...
σορυ για το οφ..

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης, έχω δει όλη τη διαδικασία σε σφαγείο ζώων (με ηλεκτροσόκ στην αρχή και μετά σφαγή), έχω δει πώς φτιάχνουν αυτό το "περίφημο" φουά-γκρα και εκει είναι που ηθελα να εχω ενα αυτόματο να τους καθαρίσω!!!! έχω δει....αρκετά έχω δει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αστα μακη..και εγω τα ιδια..δεν ξερω αν εχεις δει ενα συγκλονιστικο ντοκιμαντερ του κουλογλου,για τα ζωα καταναλωσης και τις συνθηκες που ζουν οπως επισης και γθια την θανατωση τους...δεν μπορουσα να κοιμηθω για πολλες μερες...να σου πω τι πιστευω εγω...δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ΠΑΜΦΑΓΟΣ και αυτο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανενας..(.σεβομαι απολυτα ομως τους χορτοφαγους) δεν ειναι ουτε αμιγως σαρκοφαγος,και σιγουρα οχι χορτοφαγος...αν δεις σε ντοκιμαντερ,ο ανθρωπος εγινε αυτο που ειναι,μεγαλωσε δηλαδη ο εγκεφαλος του,με οτι σημαινει αυτο,απο τη στιγμη που αρχισε να τρωει κρεας..οποτε θεωρω οτι ειναι απαραιτητο τουλαχιστον για τα παιδια..οχι ομως στην ποσοτητα και την συχνοτητα που γινεται..ελεος δηλαδη.Πιστευω λοιπον οτι θα πρεπει να εκτρεφονται καποια ζωα..3,4 το ΠΟΛΥ ειδη,για αυτον ακριβως το λογο..( με αριστες συνθηκες διαβιωσης και ανωδυνο θανατο-βλεπε σουηδια)..ομως,γιατι θα πρεπει να κυνηγιεται και να τρωγεται οτι περπαταει,πεταει ή κολυμπαει;;;γιατι θα πρεπει να φαμε αγριογουρουνο,ελαφι,πουλια,πτερυγιο καρχαρια,ακομα και φιδια;;;; ειναι εντελως ανθρωποκενρτικο και ανηθικο πιστευω..για αυτο και ειμαι εντελως κατα του κυνηγιου...μας φτανουν 3-4 ειδη ζωων,και καποια ψαρια για το ιωδιο...μεχρι εκει...Τι κρίση έχουν στην Καστοριά και στα γύρω γουναράδικα μέρη. Παραμύθια κρίση έχουν, μην ακούς. Πουλάνε αβέρτα. Απλά, δεν βγάζουν τον άμπακο από τα ζωάκια. Έχω δει τα γδαρσίματα και έχω φρίξει.
Επίσης, έχω δει όλη τη διαδικασία σε σφαγείο ζώων (με ηλεκτροσόκ στην αρχή και μετά σφαγή), έχω δει πώς φτιάχνουν αυτό το "περίφημο" φουά-γκρα και εκει είναι που ηθελα να εχω ενα αυτόματο να τους καθαρίσω!!!! έχω δει....αρκετά έχω δει.

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω δοκιμάσει πολλά κυνήγια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανένα δεν με ενθουσίασε ώστε να θέλω πολύ να ξαναδοκιμάσω, μάλλον αδιάφορο με άφησε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool