Υποχρεώσεις δήμου;

konstans

Περιβόητο μέλος

Η konstans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Παλαιό Φάληρο (Αττική). Έχει γράψει 5.672 μηνύματα.
Πριν από λίγο γύρισα από το νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου δυστυχώς επισκέπτομαι πολύ συχνά.
Τρεις εβδομάδες είχαμε πληρώσει έναν κύριο να μας ποτίζει τις γλάστρες και του είχαμε αφήσει και ξηρά τροφή για να ταϊζει τα γατιά. Μέχρι τότε τα ταϊζε και φρόντιζε συστηματικά ένας υπάλληλος του δήμου που δυστυχώς πήρε σύνταξη τον Αύγουστο:/:.
Πάω τεσπά και βρίσκω τον κύριο. Μου λέει την τροφή δεν την έβαλα, γιατί έγινε χαμός με τον αντιδήμαρχο, μας απαγόρευσε να ταϊζουμε τα γατιά και έχει βάλει και ανακοινώσεις. Εγώ ήδη είχα βάλει φαϊ στα γατιά.:lol: Αφού έπαιζα με ένα γατί, τον βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου(ο αντιδήμαρχος). Ακολουθεί η εξής συζήτηση:
-Σας παρακαλώ μην ταϊζετε τα γατιά.
-Γιατί;
-Γιατί απαγορεύεται εντός κοιμητηρίου. Έχουν κολληθεί και ανακοινώσεις.
-Ναι αλλά ψυχή έχουν κι αυτά, τι πειράζει να ταϊζονται σε μια ακρούλα.;
-Έχουν μαζευτεί πάνω από 50 και κάποιοι κάνουν παράπονα.
-Αν δεν τα στειρώσει ο δήμος θα γίνουν 550 σε λίγο.
-Ο δήμος είναι υπεύθυνος για στειρώσεις σκυλιών.
-Γιατί τα γατιά δεν γεννάνε;Δεν είναι ζώα;
-΄Πώς να πιαστούν τα γατιά; Γι'αυτά να επικοινωνήσετε με την φιλοζωϊκή.
-Αν είναι το προβλημά σας πώς θα τα πιάσετε, δώστε μου μια διεύθυνση να σας τα φέρω εγώ.
-Τελοσπάντων, ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τις γάτες.Έχω δώσει εντολή να τα ταϊζουν κάθε πρωϊ έξω απ'το νεκροταφείο(σε μια πίσω πόρτα).
-Ωραία, τότε να τα ταϊζω κι εγώ εκεί.
Τέλος.
Και ερωτώ (μετά το σεντόνι), ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός δήμου;
Ισχύει αυτό που μου είπε; Και τι γίνεται όταν τα ζώα είναι μέσα σε δημόσιο χώρο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανει λαθος ο νομος αναφερει αδεσποτα ζωα δεν διαχωριζει σκυλια και γατες. κατεβασε τον νομο και πηγαινε με δικηγορο εξισου δεν ξερω αν η αφισοκόλληση ειναι παρανομη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mήπως τον έχεις κάπου πρόχειρο να τον διαβάσω;:hmm:

Μπορείς να τον διαβάσεις εδώ.
Κανονικά ναι, οι δήμοι είναι υπέυθυνοι για τα αδέσποτα.
Αλλα σε διαβεβαιώ ότι στην αττική τουλάχιστον κανένας μα κανένας δήμος δεν ασχολείται με τις γάτες.
Η μεγαλύτερη πατάτα που είπε ήταν να πα΄ρεις την φιλοζωική. Ποια φιλοζωική και να κάνει τι ακριβώς; Την φιλοζωική εταιρεία; Που εινια πρακτικά ένα κτηνιατρείο με καλές τιμές για τα αδέσποτα;;;
Θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω με τον σύλλογο του παλαιού φαλήρου μήπως μέσω αυτών μπορεί να γίνει κάποια πίεση προς τον δήμο.

Eχτές πάλι πήγα να δω τί γίνεται.
Προς έκπληξη μου είδα ένα πιατάκι με τροφή και γάτες να τρώνε.
Συνάντησα έναν κύριο που τις ψιλοφροντίζει(υπάλληλο του δήμου). Του λέω τί έγινε, άλλαξε γνώμη ο κύριος αντιδήμαρχος; Και μου είπε να μην ασχολιέμαι με σκατά:lol::up: και ότι απλώς το βάζουν το απόγευμα που λείπει και το μαζεύουν το πρωϊ που έρχεται. Επίσης μου είπε αν τύχει και μου την ξαναπεί ο κύριος να του απαντήσω ότι εγώ σε ψηφίζω και θα συνεχίσω να τα ταϊζω γιατί δεν απαγορεύεται δια νόμου.
Είδα και μια μανούλα με 4 μωρά:( και εννοείται ότι έχει και συνέχεια.......
Ευτυχώς μάλλον θα καταφέρω να δώσω 2 άλλα μικρά σε μια φίλη της ξαδέρφης μου(το ένα είναι τόσο κουκλί που κάθε φορά που πηγαίνω αντιστέκομαι με το ζόρι να μην το βουτήξω).:up:
Το πρόβλημα μου είναι μήπως πηγαίνοντας του κόντρα αρχίσει και τα εξαφανίζει δια μαγείας:(.

Πρακτικά από το σωματείο του Φαλήρου μου είπαν οτι κανένας δήμος δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ωόμου 3170 /03 για γάτες, καθώς το ίδιο το πνεύμα του νόμου αναφέρεται σε σκυλιά. Αυτό δηλαδή που φανταζόμουν κι εγώ, οι γάτες σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχουν σαν κατοικίδια...
Το σσωματείο του Φαλήρου έκανε στειρώσεις σε γάτες μέσω το ΣΠΑΖ, αλλά και απο εκει πλεον ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατι προφανως ουτε και στο ΣΠΑΖ θα έχουν λεφτά...
Μου ειπε οτι θα μιλήσει με τις άλλες του σωματείου να δουν μήπως μπορούν να κάνουν κάτι... αλλα τι να πρωτοκάνουν και αυτοί οι άνθρωποι, και μόνο ολα αυτα τα σκυλάκια που φροντίζουν...

Κορίτσια σκέφτομαι να γράψω μια επιστολή προς τον δήμαρχο, ζητώντας του να βοηθήσει οικονομικά(αναλαμβάνοντας ένα μέρος ή ολόκληρο) ή κάνοντας συμφωνία με κάποιον κτηνίατρο για στειρώσεις. Να του πω ότι εγώ μπορώ να πηγαίνω τις γάτες για στείρωση και να τις πηγαίνω πίσω, φτάνει μόνο αυτός να συνεισφέρει σε χρήματα. Ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ελέγξει τον πληθυσμό των γατιών εντός νεκροταφείου, ότι δεν θα του γκρινιάζουν πια,ότι θα βελτιώσει την εικόνα του προς τους ζωόφιλους και τα λοιπά. Λέτε να πιάσει ή ονειρεύομαι ξύπνια;:hmm:

Κορίτσια σκέφτομαι να γράψω μια επιστολή προς τον δήμαρχο, ζητώντας του να βοηθήσει οικονομικά(αναλαμβάνοντας ένα μέρος ή ολόκληρο) ή κάνοντας συμφωνία με κάποιον κτηνίατρο για στειρώσεις. Να του πω ότι εγώ μπορώ να πηγαίνω τις γάτες για στείρωση και να τις πηγαίνω πίσω, φτάνει μόνο αυτός να συνεισφέρει σε χρήματα. Ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ελέγξει τον πληθυσμό των γατιών εντός νεκροταφείου, ότι δεν θα του γκρινιάζουν πια,ότι θα βελτιώσει την εικόνα του προς τους ζωόφιλους και τα λοιπά. Λέτε να πιάσει ή ονειρεύομαι ξύπνια;:hmm:

Επίσης, να του αναφέρεις του Δημάρχου ότι είσαι Δημότης Φαλήρου κι εσύ και η οικογένειά σου και έχεις και μεγάλο σόι - ζωή να'χετε - κι ότι του χρόνου έχουμε εκλογές:mad: Ακόμη, ότι ΚΑΙ η γάτα είναι ζώο, που στην αδέσποτη μορφή του κυκλοφορεί σε απίστευτα μεγάλες ποσότητες που τελειωμό δεν έχουν και φυσικά δε θα ξεχάσεις να αναφερθείς στην κίνηση του Φλοίσβου. Σε συνεννόηση, δε, με την Κρίστεν που είναι "γάτα" σ'αυτά, δες αν και σε ποιά μπλογκς μπορεί να ανέβει η επιστολή σου καθώς και η απάντηση του Δημάρχου, για να κουνήσουν τους πισινούς τους. Μόνο τη δημοσιότητα τρέμουν...

(...το κέρατό μου :mad:)

:lol::lol::lol:
Tρέμε δήμαρχε!

απάντηση του Δημάρχου, για να κουνήσουν τους πισινούς τους. Μόνο τη δημοσιότητα τρέμουν...

(...το κέρατό μου :mad:)

με μερικές κοινοποιήσεις της επιστολής σε μερικές εφημερίδες ακόμη καλύτερα.. άλλωστε.. εκλογές έρχονται :D

Κωνσταντίνα η κοπέλα που ξέρω από το σωματείο του Φαλήρου μου είπε αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί της για να σε φερει σε επαφή με τις κυρίες που ασχολούνται με γάτες (αυτή ασχολείται κυρίως με σκυλιά) μηπως μπορείτε να συνεργαστείτε σε κάτι.
αν θέλεις πες μου να σου στείλω μαιλ και τηλέφωνο.

συμφωνώ 100% με την επιστολή στο δήμαρχο αλλά πολύ αμφιβαλώ αν θα τον ταράξει ιδιαίτερα. Νομικά έτσι κι αλλιώς είναι καλυμένοι γιατι τρέχουν τον 3170 για τα σκυλιά...
Απο την αλλη πρέπει να βλέπουν ομως οτι τους ψηφοφόρους τους καίει το θέμα γάτες...

Ναι στείλτο, αν και αυτές τις ημέρες πήζω, όποτε μπορέσω να την πάρω.
Εμένα αυτό που με φοβίζει είναι μήπως με τις κινήσεις που γίνουν αποφασίσουν να ρίξουν καμιά φόλα για να ησυχάσουν;:hmm:.

από το δήμο δεν νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο. Με τα σκυλιά εφαρμόζουν το νόμο πάντως...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back