Φάντασμα είδε;

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Παιδιά, σήμερα έγινε κάτι με το γάτο μου και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μάλλον κανείς δεν μπορεί, παρα μόνο ο ίδιος.
Εφυγα το πρωί να κάνω τα ψώνια και τις δουλείες μου εξω και όταν γύρισα ο γάτος δεν ήρθε στη πόρτα. Τον φώναξα και πάλι δεν εμφανίστηκε οπότε άρχισα να ανησυχώ. Πάντα έρχεται στη πόρτα. Η γατούλα ηρθε και άρχισε να τρίβεται, μια χαρά. Ψάχνοντας λοιπόν ανοιξα τη ντουλάπα (δεν κλειδώνουν οι ντουλάπες και του αρέσει να τρυπώνει σε αυτές) και βλέπω ένα γάτο τρομοκρατημένο μούσκεμα από τα τσίσα του. Αμάν λέω, κάτι έπαθε το γατί μου και άρχισα να σκέφτομαι όλα τα κακά του κόσμου. Τον βούτηξα και τον έβγαλα γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να βγει, να δω τι συμβαίνει. Όλα ήταν μια χαρά, με εξαίρεση πως ήταν μουσκεμένος και έντρομος (ενώ δεν είναι δειλό γατάκι). Τόσο φοβισμένος που κοιταζε παντού λες και θα του την έπεφτε κανένα ροτβάιλερ και έκανε ένα βήμα το λεπτο :hmm: . Τον πήρα στο μπάνιο να τον σκουπίσω λίγο με μια πετσετούλα βρεγμενη, του μίλησα ήρεμα, τον κανάκεψα και συνήλθε. Για ώρες βέβαια με τον παραμικρό ήχο κοιτούσε έντρομος. Μετά επανήλθε στα κανονικά του επίπεδα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εγινε. Μόνα ήταν στο σπίτι, τα παράθυρα όλα ήταν κλειστά, από τις ντουλάπες βγαίνει εύκολα και με τη γάτα δεν αγαπιούντε αλλά δεν μαλώνουν. Αυτά. Πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι παθολογικό. Απλά θα τον παρακολουθώ λιγο μήπως συμβαίνει τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστίνα όπως τα περιγράφεις, σίγουρα κάτι τον τρόμαξε, δε φαίνεται παθολογικό.. Μήπως αυτό το κάτι έχει σχέση με την ντουλάπα? Έχει ρούχα μέσα? Μήπως είχες εκεί κάποιο ρούχο, μάλλινο ίσως, ή πολύ ογκώδες που δεν είχε ξαναδεί και τον τρόμαξε? Σκέψου αν εκείνη τη μέρα είχες αλλάξει κάτι στο χώρο που κυκλοφορεί ο γατούλης σου. Αν αγόρασες κάτι καινούριο, άλλαξες θέση κάποια πραγματα κ.α

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είχα αλλάξει τίποτα αλλά τώρα τι φοβήθηκε, μόνο ο ίδιος ξέρει. Θα τον παρακολουθήσω και βλέπουμε.... Ευχαριστω!:)

αχ μωρέ τον καημενούλι. Ελπίζω να του περάσει
Ποιος να ξέρει τώρα από τι την πήρε την τρομάρα
:/:

ναι αυτο ειναι ενδειξη φοβου αλλα απο τι μπορει να προηρθε μαλλον αππο καποιο θορυβο?

Χριστίνα μήπως το γατάκι σου έχει το σύνδρομο εξάρτησης?Είναι το ίδιο με στους σκύλους.Οταν λείπει ο ιδιοκτήτης το ζώο παθαίνει κρίσεις πανικού, μπορεί να κάνει εμετό, να ανεβάσει πυρετό, να είναι τρομαγμένο ή απλά να φωνάζει δυνατά.Ο δικός μου έτσι είναι όταν φεύγω κάνει σαν τρελλός.Εχεις παρατηρήσει τίποτα τέτοιο?
Μπορεί φυσικά να είδε κανα μαμούνι ή να άκουσε κάτι δυνατό..Φίδια έχετε?:P
Εύχομαι να μην έχει αυτό που σου είπα και να είναι κάτι απλό!

Πολύ περίεργο ακούγεται όλο αυτό! Εύχομαι να μην έχει να κάνει κάτι με την υγεία του...

Δεν ηταν κανεις στο σπιτι μαζι του?Περιεργο παντος που τρομαξε μηπος ειδε κανα αερικο.Οι γατες αυτα τα μυστιρια τα αντιλαμβανονται.

Ρε συ.. μήπως έγινε τίποτα με τη γάτα? πλακωθήκαν ή τίποτα τέτοιο?

Τον έχω ένα χρόνο τώρα και ποτέ δεν μου έκανε κάτι παρόμοιο. Τι να πω.... Μάλλον κάτι θα είδε γιατί είναι μια χαρά τώρα. Με τη γάτα δεν τσακώνονται ποτέ τόσο, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρει κανεις (Συνήθως η γάτα είναι το θύμα) Απλα ανησύχησα μήπως πόνεσε ή κατι τέοιο αλλά δε φαίνεται να έχει κάτι. Απλά θα κλείνω τις ντουλάπες πλέον. Θα πάρω αυτά που βάζουν για τα παιδιά. Ευχαριστώ παιδιά:)

Τώρα πώς είναι η σχέση των 2 γατιών σου, Χριστίνα; Σε ρωτάω γιατί μου είχε συμβεί κι εμένα κάτι παρόμοιο. Έχω κι εγώ έχω 2 (αρσενικό-θηλυκό, στειρωμένα) που για αρκετά χρόνια συμβίωναν πολύ αρμονικά. Ένα απόγευμα τα άφησα μόνα στο σπίτι για μία ώρα (με πόρτες και παράθυρα κλειστά). Όταν γύρισα, βρήκα τη θηλυκιά κρυμμένη σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης, σε "ψυχωτική" κατάσταση. Τα είχε κάνει παντού, όπου έβλεπε τον αρσενικό τού μούγκριζε κι εκείνος έξαλλος της έκανε επίθεση, κι εμένα μετά βίας με αναγνώριζε. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι συνέβη εκείνο το απόγευμα, όμως από τότε οι γάτες μου δεν τα "ξαναβρήκαν" ποτέ μεταξύ τους.

Ποτέ δεν ήταν πολύ αγαπημένα τα γατάκια μου. Η γατούλα έχει δίκιο. Είναι καταπιεσμένη η καημένη:lol: . Δεν είναι και κοινωνική από τη φύση της. Με τον παλιό μου γάτο τα πήγαιναν αρκετά καλά (κοιμόντουσαν μαζί κλπ) αλλά όποτε μου ερχόταν έτρωγε κυνήγι από τον γάτο. Εγώ προσπαθούσα μα μοιράσω βέβαια τα χάδια δίκαια. Αλλά είχαν καλές σχέσεις γενικά. Μετά από 5 χρόνια της έφερα ένα μικρό που όλο έπαιζε και κυνηγούσε τη γάτα και το γάτο για να παίξει. Μόνο που αυτή δεν είχε καμία διάθεση.... Λίγο μετά εξαφανίστηκε ο παλιός γάτος (πέθανε) και ο μικρός όλο τη καταδίωκε για παιχνίδι. Ποτέ δεν τον συμπάθησε. Αλλά δεν είναι καθόλου επιθετική και ποτέ δεν τον χτύπησε ιδιαίτερα. Βασικά αδιαφορεί και όταν τη κυνηγάει απλά τον φτύνει ή του νοιαουρίζει απειλιτικά. Αντε να τον γραντζουνίσει λίγο (καμία φάπα δηλαδή). Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Μήπως έγινε κάτι μεταξύ τους. Οταν γύρισα και τον έβγαλα αυτή τον έφτυσε αλλά κι εκείνος μύριζε τσίσα μέχρι να τον πλύνω. Μετά επέστρεψε στα φυσιολογικά της. Αδιαφορία δηλ. Αλλά δεν το αποκλείω αυτό που λες. Μοιάζει λογικό. Κι όσο κι αν είναι ήρεμη, αν τη ζόρισε πολύ, μπορεί να πήρε εκδίκηση (Γιατί κι αυτός την κυνηγάει όποτε μου έρχεται)

Τώρα πώς είναι η σχέση των 2 γατιών σου, Χριστίνα; Σε ρωτάω γιατί μου είχε συμβεί κι εμένα κάτι παρόμοιο. Έχω κι εγώ έχω 2 (αρσενικό-θηλυκό, στειρωμένα) που για αρκετά χρόνια συμβίωναν πολύ αρμονικά. Ένα απόγευμα τα άφησα μόνα στο σπίτι για μία ώρα (με πόρτες και παράθυρα κλειστά). Όταν γύρισα, βρήκα τη θηλυκιά κρυμμένη σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης, σε "ψυχωτική" κατάσταση. Τα είχε κάνει παντού, όπου έβλεπε τον αρσενικό τού μούγκριζε κι εκείνος έξαλλος της έκανε επίθεση, κι εμένα μετά βίας με αναγνώριζε. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι συνέβη εκείνο το απόγευμα, όμως από τότε οι γάτες μου δεν τα "ξαναβρήκαν" ποτέ μεταξύ τους.

Λένε πως είναι καλύτερα όταν θέλεις δύο μαζί να είναι αδερφάκια, να μεγαλώνουν και να συνηθίζουν μαζί. Μάλλον θα'χουν δίκιο!

Κι εμείς βρήκαμε αρχικά τη Νιάρα με την αδερφούλα της και ήταν τόσο αρμονικά όλα! Δυστυχώς η άλλη εξαφανίστηκε 2 μέρες μετά, πριν προλάβουμε να τα πάρουμε μαζί επάνω (πήραμε αργότερα τη Νιάρα μέσα στο σπίτι).
Τώρα έχει φτιάξει μια χαρά η ζωή μας. Και στο σπίτι, και στα (πολλά) ταξίδια που κάνουμε και την παίρνουμε μαζί, είναι πιο εύκολα τα πράγματα που είναι μία γάτα.
Όποτε βλέπει ξένες γάτες, μάλιστα, δεν τις θέλει καθόλου (είχε τραυματικές εμπειρίες άλλωστε). Δεν την αφήνω και πολύ μόνη κι έτσι δε στενοχωριέται. Γι'αυτό δε σκέφτομαι να πάρω δεύτερο, ό,τι κι αν λένε. Ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον αυτό του και το σπίτι του...

Με προβληματίζει αρκετά κι αυτό που περιέγραψες αγαπητή rotonda.
Γιατί ήταν αγαπημένα πριν...
Τώρα, πώς τα καταφέρνετε;

εγώ στο δικό μου σπίτι, πηρα 2 (και ενα διαστημα 3) απο αναγκη. Τα εβρισκα στο δρομο νεογεννητα ή αρρωστα, ελεγα θα τα παρω μεχρι να γινουν καλα και μετα θα τα παω στο χτημα, αλλα με καποια δεθηκα και ηταν αδυνατο. Βεβαια ειναι καλο που ειναι 2 γιατι εχουν παρεα τα Σ/Κ αν λειπω. Δεν γινεται να τα παρω μαζι γιατι δεν εχω αυτοκινητο και μενω σε ξενοδοχεια (φευγουμε για δουλεια). Αυτο που εχω μαθει ειναι πως αλλα γατακια δεχονται πιο ευκολα παρεα και αλλα πολυ δυσκολα. Και οι δυο γατοι μου δεχονταν αμεσως το οποιο νεο γατακι αλλα η γατα δεν χαιρεται καθολου. Το καθενα με το χαρακτηρα του

** Δεν γινεται να τα παρω μαζι γιατι δεν εχω αυτοκινητο και μενω σε ξενοδοχεια (φευγουμε για δουλεια). **

Αυτό είναι πρόβλημα...
Πάντως, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που δέχονται ζώα γενικά ή έστω το γατάκι, όταν τους περιγράψω πόσο ήσυχο και καθαρό είναι :).
3-4 γατιά βέβαια, ποιος θα δεχόταν;

Ωραία είναι αν έχεις κτήμα να πας όσα αδεσποτάκια σώζεις. Δεν μπορείς να τα πάρεις όλα σπίτι, αλλά αν τα βοηθάς όταν είναι μικρά και αδύναμα και μετά τα πας στο κτήμα, είναι σπουδαίο!

Με προβληματίζει αρκετά κι αυτό που περιέγραψες αγαπητή rotonda.
Γιατί ήταν αγαπημένα πριν...
Τώρα, πώς τα καταφέρνετε;

Είναι δυσκολούτσικα τα πράγματα. Έχω συνέχεια το νου μου ποιος είναι σε ποιο δωμάτιο και φροντίζω να κρατάω τις ενδιάμεσες πόρτες κλειστές. Στην αρχή είχα φρικάρει εντελώς, αλλά τελικά είναι μεγάλο πράγμα η συνήθεια...
Όταν είναι καλός καιρός, αφήνω τη θηλυκιά μου στην ταράτσα και αλωνίζει, οπότε ο αρσενικός (ο οποίος είναι πολύ επίφοβος σε μπαλκόνια και ταράτσες - έχει φουντάρει μια φορά) έχει όλο το σπίτι δικό του. Κάποιοι μου είπαν να δώσω το ένα από τα δύο, αλλά δεν θα άντεχα να κάνω έξωση σε κανέναν από τους "συγκατοίκους" μου. Ζούμε πολλά χρόνια μαζί, βλέπεις...

Δύσκολο μου ακούγεται να το παιζεις διαιτητης αλλα καταλαβαινω το οτι δεν γινεται να κρατησεις μόνο ενα εκ των 2. Κι εγω δεν θα μπορουσα να διαλεξω. Το χτημα ειναι του πατερα μου. Και οντως εχει βολεψει πολυ γιατι αδεσποτα που εχουν προβλημα, τα κραταω στο σπιτι μεχρι να γινουν καλα και μετα τα παω στο χτημα. Ευτυχως ειναι και ο μπαμπας φιλοζωος.
Ο γατος μου εκανε και κατι ακόμη ανεξηγητο. Γυρισα σπίτι χτες το βραδυ και μυριζα τσισα στο δωματιο. Εφαγα τον τοπο να βρω την προελευση. Τελικά ειχε κανει τσισα στη καινουρια κουρτινα:( Ποτε δεν ειχε κανει κατι τετοιο παλι και εχω παρει κι αλλες κουρτινες! Εκτος κι αν ηταν η γατα γιατι παρουσα δεν ημουν.Γιατι ομως να κανουν κατι τετοιο? Επλυνα το σημειο παντως και θα δω τι θα κανει τωρα. Χλωρινη δεν γινοταν να βαλω γιατι θα ξεβαφε η κουρτινα

Χριστίνα δεν το πας στο γιατρό? Δεν είμαι και πολύ έμπειρη βέβαια, αλλά αν ξαφνικά το ζώο αλλάζει τόσο συμπεριφορά και αρχίζει να λερώνει και το σπίτι ίσως κάτι να μην πάει καλά.

Χριστίνα δεν το πας στο γιατρό? Δεν είμαι και πολύ έμπειρη βέβαια, αλλά αν ξαφνικά το ζώο αλλάζει τόσο συμπεριφορά και αρχίζει να λερώνει και το σπίτι ίσως κάτι να μην πάει καλά.

Σωστό.
Οι γάτες συχνά πηγαίνουν εκτός τουαλέτας όταν έχουν πρόβλημα υγείας.
Βέβαια, αν ο δικός σου άρχισε απλώς να "οριοθετεί" το χώρο του, όπως κάνει π.χ. και ο Σίβα της Ισμήνης (ρώτα την από Δευτέρα που θα'ναι στο forum). Αυτός κατουράει και όταν ενοχλείται! :lol:

Θα τον έχω σε στενό κύκλο παρακολούθηθσης και αν δω να συνεχίζει να φέρεται περίεργα θα τον παω. Ενας στειρωμένος γατος, μαρκάρει το χώρο του? Δεν ξέρω. Πάντως τρώει κανονικά και κατα τα αλλα είναι όπως πάντα. Θα ΄δούμε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back