Φαλλοκράτες!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Βρε lightpath, όντως υπάρχει ανισότητα, όντως οι περισσότεροι άνδρες είναι φαλλοκράτες.Αλλά το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες γυναίκες, αν δεις και παραπάνω οι περισσότερες μια χαρά ζουν συμβιβασμένες με την ιδέα του "λαιμού" που κινεί υπογείως τα νήματα. Δηλαδή δέχονται οτι ζουν με κάποιον που θεωρεί οτι τις εξουσιάζει, και τις αναγκάζει να μπαίνουν σε υπόγειες, πονηρές τακτικές για να περάσει το δικό τους, γιατί θεωρούν οτι είναι αδύνατον να περάσει ευθέως, ειλικρινά και με επιχειρήματα. Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο, κατινίστικο, και φαλλοκρατικό και σόρρυ για όσες συμφωνούν με αυτό αλλά για μένα είναι απαράδεκτο. Δεν δείχνει αυτό ευθύ άνθρωπο.
Όμως βρε lightpath, υπάρχουν και αρκετοί άνδρες συναισθηματικοί, ευαίσθητοι, ρομαντικοί, σχεδόν καθόλου φαλλοκράτες (και λέω σχεδόν διότι πιστευω οτι κανένας άνθρωπος δεν είναι 0% φαλλοκράτης, κι αν είναι είναι γιατί έχει πάει στο άλλο άκρο που είναι εξίσου κατακριτέο). Ο φίλος μου είναι ένα παράδειγμα, ο φίλος της κολλητής μου ένα άλλο. Και γενικά έχω πετύχει κάμποσους τέτοιους. Αν σου φαίνονται όλοι κάφροι, τότε είναι μάλλον γιατί τυχαίνει αυτοί να σε τραβάνε. Θα σου συνιστούσα να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις τριγύρω οτι υπάρχουν και τέτοιοι άνδρες, τους οποίους ίσως δεν είχες προσέξει ποτέ.
Ναι, η πλειοψηφία είναι για τα μπάζα, αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για τις γυναίκες; Όπως η πλειοψηφία των ανθρών είναι κάφροι, η πλειοψηφία των γυναικών είναι χαζογκόμενες που το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι οι σχέσεις και η εμφάνιση τους. Που επιστρατεύουν συνεχώς ύπουλες τακτικές και το καυχώνται απο πάνω γιατί νομίζουν οτι η πονηριά είναι εξυπνάδα. Που η μόνη τους φιλοδοξία στη ζωή είναι να παντρευτούν και να σπείρουν και μερικά κουτσούβελα για να νιώθουν ολοκληρωμένες, γιατί δεν μπορούν να ολοκληρωθούν απο τη δημιουργία. Πάρε λίγο τα μάτια σου απο τους κάφρους, και δες και το γυναικείο αντίστοιχο τους. Είναι καλύτερο; Μπαααα.... Ξεσκαρτάρισμα δεν πρέπει να κάνουν μόνο οι γυναίκες όταν ψάχνουν έναν αξιόλογο άνδρα. Το ίδιο ξεσκαρτάρισμα πρέπει να κάνει και όποιος άνδρας ψάχνει μια αξιόλογη γυναίκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και κάτι άλλο: Συμφωνώ, σε ότι έχει οριστεί από τη φύση. Να έχουμε δηλαδή άντρες. Αλλά όταν είναι ανισόρροποι, (να μην το πω αλλιώς), πολυγαμικοί, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας, που αγαπάει αληθινά, συνεπώς δεν είναι αγάπη αυτό που απορρίπτω. (Αν την απορρίπτω, είναι γιατί έχω πληγωθεί πολύ) Το θέμα είναι όμως πιο σοβαρό και δεν μπορύμε να το "βαφτίζουμε" φεμινιστικό και τέτοια.
Επίσης, σε μία οικογένεια δεν είναι εύκολο να πεις το "γειά" και να αφήσεις δύο παιδιά χωρίς πατέρα. Και πάλι ο πατέρας έχει την ευθύνη. Και να χωρίζαμε για κάθε βλακεία που έκανε ο άντρας, τώρα δεν θα είχαμε οικογένειες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Που το είδες σε μένα αυτό; Είμαι έξω από τα παιχνίδια σας.
Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου υποψιν

καλα μην το παιρνεις προσωπικα, αλλα και εσυ αντρας εισαι...:)

Όπως η πλειοψηφία των ανθρών είναι κάφροι, η πλειοψηφία των γυναικών είναι χαζογκόμενες που το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι οι σχέσεις και η εμφάνιση τους. Που επιστρατεύουν συνεχώς ύπουλες τακτικές και το καυχώνται απο πάνω γιατί νομίζουν οτι η πονηριά είναι εξυπνάδα. Που η μόνη τους φιλοδοξία στη ζωή είναι να παντρευτούν και να σπείρουν και μερικά κουτσούβελα για να νιώθουν ολοκληρωμένες, γιατί δεν μπορούν να ολοκληρωθούν απο τη δημιουργία. Πάρε λίγο τα μάτια σου απο τους κάφρους, και δες και το γυναικείο αντίστοιχο τους. Είναι καλύτερο; Μπαααα.... Ξεσκαρτάρισμα δεν πρέπει να κάνουν μόνο οι γυναίκες όταν ψάχνουν έναν αξιόλογο άνδρα. Το ίδιο ξεσκαρτάρισμα πρέπει να κάνει και όποιος άνδρας ψάχνει μια αξιόλογη γυναίκα.

Βασικά, πιστεύω μας μεγαλώσανε γι'αυτό. (Για το να δημιουργήσουμε μία σχέση και να παντρευτούμε) Δε νομίζω ότι καμμία κοπέλα γεννήθηκε για να καταπιέζεται επιλέγοντάς το, αλλά επειδή δεν υπάρχουν άντρες (σωστοί κυρίως). Επομένως, ακολουθούμε το παράδειγμα γενεών και γενεών τώρα, που θέλει τον άντρα πάνω από τη γυναίκα.
Θεωρώ τις σχέσεις πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας, εκτός του ότι είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, δεν έχουμε φτιαχτεί για να ζούμε μόνες μας. Συνεπώς, οι γυναίκες ψάχνουν με οποιοδήποτε τρόπο σαν ρομποτάκια να πείσουν τον άντρα τους, προκειμένου να μην μείνουν μόνες τους. Κι επειδή είναι έτσι οι άντρες, ενώ ξέρουν ότι τους κάνουν κόλπα, είναι ο μόνος τρόπος να τους κρατήσουν κάποιους.!!
Όσο για τους άντρες, υπάρχουν πολλοί που δέχονται την παραπάνω δική σου άποψη, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανώτερος και κατώτερος άνθρωπος. Μας το βάλανε στο κεφάλι κι αυτό:/:

Διαφωνώ. Προφανώς και υπάρχει ανώτερος και κατώτερος άνθρωπος, απλά αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο. Πχ ένα βλάκας είναι ίσος με έναν ευφυή; Ένας τεμπέλης που τρώει μέχρι τα 50 τα λεφτά των γονιών του είναι ίσος με έναν επιστήμονα που κάνει έρευνα και παράγει νέα γνώση;
Όσο για τις χαζογκόμενες, δικαιολογίες μπορεί να βρει κανείς για όλα, αλλά απο τη στιγμή που υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι έτσι, για μένα όλα αυτά είναι απλώς δικαιολογίες και τίποτα παραπάνω. Μεροληπτείς άσχημα, και αυτό σε κάνει ίδια με τους φαλλοκράτες που τόσο κατακρίνεις. Το να λέει κάποιος οτι όλοι οι άνδρες είναι σκάρτοι είναι ακριβώς το ίδιο με το να λέει οτι όλες οι γυναίκες είναι σκάρτες.
Το τι είναι στο αίμα μας και τι όχι, άσε καλύτερα να το κρίνει ένας βιολόγος.
Και αυτά στα λέει κάποια που έχει χαρακτηριστεί πολλάκις "υστερική φεμινίστρια" ;)

Με κάλυψες!:up:

Άσε Θανάση! Ως "φαλλοκράτης" δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μάλλον να συμμετέχεις σε συζήτηση "γυναικών"! Μη φας και καμμιά ξώφαλτση!!!:lol: Υπάρχουν και φανατικές εδώ. Ή μάλλον πιο σωστά φανατισμένες....
Όσο γι'αυτό, ναι, ακούγονταν λίγο υπερβολικά τα λόγια μου, αλλά κρίνω από την πραγματικότητα. Επειδή ξέρω και μαθηματικά(στατιστική συγκεκριμένα) θα στο εξηγήσω με απλά λόγια. Αν το 20-30% (που εγώ σου λέω είναι παραπάνω) των αντρών τείνει να κάνει εγκλήματα στον έρωτα, τότε η απόκλιση είναι μεγάλη και η μέση τιμή αλλάζει, που σημαίνει, ότι οι άντρες κατά μέσο όρο κάνουν περισσότερα εγκλήματα από όσο κρίνεις εσύ ή ο καθένας μας. Το ότι κοιτάω σφαιρικά, δε νομίζω ότι είναι άξιο κατηγορίας. Συνεπώς μην κρίνουμε χωρίς επιχειρήματα.:| :confused:
Επιπλέον, κανένα μένος προς το αντρικό φύλο, μόνο ως προς τους μ.., που συνήθως είναι άντρες. Τώρα, αν κάνω λάθος, διαψεύστε με. Αυτά

Διαφωνώ. Προφανώς και υπάρχει ανώτερος και κατώτερος άνθρωπος, απλά αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο. Πχ ένα βλάκας είναι ίσος με έναν ευφυή; Ένας τεμπέλης που τρώει μέχρι τα 50 τα λεφτά των γονιών του είναι ίσος με έναν επιστήμονα που κάνει έρευνα και παράγει νέα γνώση;
Όσο για τις χαζογκόμενες, δικαιολογίες μπορεί να βρει κανείς για όλα, αλλά απο τη στιγμή που υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι έτσι, για μένα όλα αυτά είναι απλώς δικαιολογίες και τίποτα παραπάνω. Μεροληπτείς άσχημα, και αυτό σε κάνει ίδια με τους φαλλοκράτες που τόσο κατακρίνεις. Το να λέει κάποιος οτι όλοι οι άνδρες είναι σκάρτοι είναι ακριβώς το ίδιο με το να λέει οτι όλες οι γυναίκες είναι σκάρτες.
Το τι είναι στο αίμα μας και τι όχι, άσε καλύτερα να το κρίνει ένας βιολόγος.
Και αυτά στα λέει κάποια που έχει χαρακτηριστεί πολλάκις "υστερική φεμινίστρια" ;)
Αυτή η διάκριση της κοινωνίας είναι πολύ εσφαλμένη κατά τη γνώμη μου. Το έχω συζητήσει με φίλη και τσακώθηκα γι'αυτό, γιατί υποστήριζα αυτά που λες. Αλλά το ότι κάποιος έχει περάσει λίγα και τον βοηθάει να είναι παραγωγικός, δεν τον κατατάσσει κατώτερο άνθρωπο. Είμαστε κατώτεροι ή ανωτεροι ως προς τις ικανότητες, μία συγκεκριμένη γνώση ή κάτι άλλο. Σαν άνθρωποι όμως, έχουμε τα ίδια δικαιώματα να αγαπήσουμε ή να αγαπηθούμε. Κι αυτό είναι πολύ σκληρό να το στερήσεις από κάποιον, το αξίζει μόνο όποιος το επιλέγει;)

Δεν είπα οτι δεν έχουν ίσα δικαιώματα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Είπα οτι ΓΕΝΙΚΑ δεν είναι ίσοι κατ'εμε.
Και όταν κάποιος θέλει να είναι παραγωγικός, θα τα καταφέρει ο,τι και να έχει περάσει.

Δεν είπα οτι δεν έχουν ίσα δικαιώματα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Είπα οτι ΓΕΝΙΚΑ δεν είναι ίσοι κατ'εμε.
Και όταν κάποιος θέλει να είναι παραγωγικός, θα τα καταφέρει ο,τι και να έχει περάσει.
Οκ, με το ίσοι. Ο καθένας έχει την άποψή του. Όμως δεν είναι τυχαίο, που οι γυναίκες σε στατιστικές εμφανίζουν κατάθλιψη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, αυτά να δουν, όσοι με χαρακτηρίζουν "φανατική". Και είναι άδικο κάποιοι άνθρωποι να έχουν παραπάνω καταπίεση. Ίσως γι'αυτό χαρακτηρίζονται χαζογκόμενες, γιατί μες στην καταπίεση δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτό πιστεύω γενικότερα. Αν δεν λύσεις τα βασικά σου θέματα (και ανάγκες), δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, και δεν θα 'χει νόημα τώρα.

Και τέλος, μπορεί σε κάποιες γυναίκες να τις αρέσει να θεωρούνται κατώτερες, εμένα όμως δεν μου αρέσει και δεν δέχομαι καμμία υποτίμηση. Όποιος θέλει να μου τα πει στα ίσια και όχι με επιχειρήματα, που και αυτά, τρέφουν και στηρίζονται σε μία αντροκρατούμενη κοινωνία. Σε μία κοινή λογική ίσως;; Και ισότητα; Αυτά είναι φεμινισμός; Ε, τότε είμαι φεμινίστρια!
Αρκετά με την καταπίεση. Υπάρχει και από γυναίκα σε γυναίκα από ότι βλέπω.. Πάντως εγώ θα είμαι αντίθετη σε κάθε είδος ρατσιμού, καθώς από αυτόν γεννιούνται η κατωτερότητα και όου του είδους τα αρνητικά στοιχεία ως προς την εξέλιξη της κοινωνίας! ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, γιατί είναι σύμφωνα με συμφέροντα. Καιρός να αφυπνιστούμε (γι'αυτούς που διαφωνούν) εκτός κι αν φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους.

lightpath,αν ρωτησεις πολλους αντρες ξερεις τι θα σου πουν?ποσο πολυ θελουν να εχουν μια σταθερη σχεση,αλλα δε βρισκουν την καταλληλη κοπελα που οπως λεει κι η Μισελ εκτος απο τα επιφανειακα να κοιταει και την ουσια.και αυτο στο λεω γιατι εχω πολλους αντρες φιλους.μη τα βλεπουμε ολα απο τη μια μερια.

συμφωνω επισης οτι οι γυναικες θελουν και γινονται θυματα.μονοι μας φτιαχνουμε τη μοιρα μας.αν μια γυναικα προσελκυει συνεχεια ηλιθιους,φταιει εκεινη και μονο εκεινη.και στα λεω αυτα κι εγω που τα βιωματα μου απο τη σχεση των γονιων μου δεν ειναι και τα καλυτερα.απλα ξερεις τι εκανα?προσπαθησα να μαθω απο τα λαθη τους και να ψαξω εναν ανθρωπο που η σχεση μας να ειναι το ακρως αντιθετο απο αυτη που εβλεπα μεσα στο σπιτι μου.και νομιζω οτι τον βρηκα.δε χρειαζεται να κανω οτι συμφωνω σε ολα μαζι του,παρα πολυ συχνα διαφωνουμε,πολιτισμενα ομως,χωρις τσακωμους και τετοια.παντα λεω τη γνωμη μου και την υποστηριζω.και ξερεις τι μου λεει?οτι αυτο του αρεσει και μαλιστα πολυ.δε θα ηθελε να ειναι με μια γυναικα που θα συμφωνουσε παντα μαζι του γιατι δε θα ειχε δυνατη προσωπικοτητα η θα φοβοταν τι θα σκεφτει ο αλλος αν διαφωνησει.θεωρω τρομερη γενικευση οτι οι αντρες ειναι μονο για να απατουν και δεν μπορουν να αγαπησουν.εχω φιλες που κερατωνουν τους φιλους τους οι οποιοι τις λατρευουν.δεν πρεπει να κατηγοριοποιουμε σε "αντρες" και "γυναικες" αλλα να κρινουμε τον καθε ανθρωπο χωριστα αναλογα με το χαρακτηρα του.

lightpath οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης επειδή είναι πιο συναισθηματικές και πιο ευαίσθητες (ακόμα και άνδρας αν πάρει γυναικείες ορμόνες γίνεται πιο συναισθηματικός και ευαίσθητος). Όχι οτι δεν ισχύει και αυτό που λες, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Ένα βιβλίο που το είχα βρει πολύ ενδιαφέρον πριν από καμιά 25ριά χρόνια, τότε που έψαχνα να "ξεκαθαρίσω" μερικά πράγματα μέσα μου στο θέμα των σχέσεων, ήταν το Cinderella Complex της Colette Dowling. Έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γλάρος, με τίτλο: Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας. Αναδεικνύει κάποιες αιτίες για τη γυναικεία θυματοποίηση και, θυμάμαι, μου είχε κάνει "κλικ" τότε...

Επειδή όλα πάντα σχεδόν καταλήγουν στα ίδια "θέλω"

Οι Γαλλίδες φεμινίστριες δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένες. Το επιφανέστερο μέλος της «συντροφιάς» τους, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ, δεν ήταν ακριβώς όσο άτεγκτη φεμινίστρια ήθελαν να την φαντάζονται. Ήταν πιο επιρρεπής στα πάθη της και η ανδρική τρυφερότητα ήταν το ζητούμενό της, όπως αποκαλύπτουν ερωτικές επιστολές της που δημοσιοποιήθηκαν χτες.
Οι «νέες» επιστολές τής Μποβουάρ σκιαγραφούν τον παθιασμένο έρωτά της για έναν νεαρό φοιτητή του Ζαν Πολ Σαρτρ, στο τέλος της δεκαετίας του '30. Μέσα δε από την αλληλογραφία της, με τον κατά εννέα χρόνια νεώτερό της Ζακ Λοράν Μποστ, η «σκληρή» Γαλλίδα φεμινίστρια αναδύεται ως αισθησιακή γυναίκα, πολύ μακριά από την εικόνα που έχει αποκτήσει με τα χρόνια, μετά τον θάνατό της, ως σοβαρή μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Τα νέα στοιχεία για τη ζωή της Μποβουάρ διαλύουν και τον μύθο που είχαν πλάσει οι θαυμαστές τους και γύρω από τη σχέση της με τον υπαρξιστή φιλόσοφο Ζαν Πολ Σαρτρ. Διότι ενώ ήταν μεν γνωστό πως είχε αφήσει ο ένας στον άλλον την ελευθερία να έχει άλλους εραστές (ή ερωμένες), οι θαυμαστές τους είχαν φτάσει να θεωρούν πως ο πνευματικός τους δεσμός ήταν τόσο δυνατός, που είχε διαλύσει κάθε επιθυμία τους να εκμεταλλευτούν την ερωτική τους ελευθερία.
H αλληλογραφία τής Μποβουάρ με τον Μποστ, μεταξύ του 1937 και του 1940, αποκαλύπτει μια άλλη αλήθεια: αν και η Γαλλίδα συγγραφέας σεβόταν και θαύμαζε τον Σαρτρ, το πάθος της ήταν... αλλού. Το 1938 έγραφε στον νεώτερό της σπουδαστή του συντρόφου της: «Σε έξι ημέρες από τούτο το λεπτό θα βρίσκομαι στην αγκαλιά σου, με το κεφάλι μου στον ώμο σου κι εσύ θα με κοιτάς στα μάτια μ' εκείνη τη σοβαρή σου έκφραση».
Σε άλλη επιστολή της, έναν χρόνο μετά, του έγραφε: «Με τον Σαρτρ είχα και ερωτικές επαφές, αλλά πολύ λίγες και μακριά απ' αυτό που λένε τρυφερότητα... Γι' αυτό μπορώ να λέω ότι μόνο μαζί σου έχω αισθαντική ζωή και αυτό θέλω να το πάρεις πολύ σοβαρά υπόψη σου, όπως το έχω πάρει κι εγώ σοβαρά υπόψη μου με όλη μου στην ψυχή». Και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο Μποστ τής απαντούσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είσαι κομμάτι της ζωής μου. Νιώθω να σε παίρνω στην αγκαλιά μου, να σε κρατώ σφιχτά και να σου δίνω ένα μεγάλο, μεγάλο τρυφερό φιλί. Σ' αγαπώ».
H Μποβουάρ δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει την ερωτική της σχέση με τον Μποστ, από τον δάσκαλό του και σύντροφό της Ζαν Πολ Σαρτρ. «Μου συνέβη κάτι εξαιρετικά ευχάριστο και ανέλπιστο. Κοιμήθηκα με τον μικρό Μποστ πριν από τρεις ημέρες», αποκαλύπτεται ότι του είχε πει.
© Times, 2004
Ερωτική «αποκαθήλωση»
Οι «νέες» επιστολές τής Σιμόν Ντε Μποβουάρ δεν είναι οι πρώτες που «αποκαθηλώνουν» την ιδεαλιστική εικόνα που είχαν οι θαυμαστές τους για το ζεύγος των Γάλλων διανοουμένων. H αλληλογραφία της (μεταξύ 1947 και 1964), ερωτική επίσης, αλλά όχι τόσο «τολμηρή», με τον Αμερικανό συγγραφέα Νέλσον Άλγκριν, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας επτά χρόνια πριν, υποδείκνυε πως στον Σαρτρ έβρισκε κάτι άλλο, όχι τόσο ερωτικό και μόνον αυτό. Σε επιστολή της προς τον Άλγκριν, τον οποίο χαρακτήριζε ως «αγαπημένο σύζυγο» στο βιβλίο της, βίβλο των φεμινιστριών «Το δεύτερο φύλο», έγραφε για τον Γάλλο φιλόσοφο: «Με χρειάζεται... Είμαι η μόνη του αληθινή φίλη, η μόνη που πραγματικά τον καταλαβαίνει, τον βοηθά, δουλεύει μαζί του, τον βοηθά να αποκτήσει ηρεμία και αρμονία. Σεξουαλικά, όμως, δεν έχουμε και μεγάλη επιτυχία, κυρίως εξαιτίας του. Δεν είναι και πολύ παθιασμένος με τον έρωτα... Σιγά σιγά έγινε σχεδόν ανούσιο, ακόμη και άσεμνο να κοιμόμαστε μαζί».
Πηγή: ΝΕΑ

Αυτά ας τα βλέπουν όσες διαμαρτύρονται για την ανδρική απιστία! Οι γυναίκες είμαστε χειρότερες....:down:

lightpath,αν ρωτησεις πολλους αντρες ξερεις τι θα σου πουν?ποσο πολυ θελουν να εχουν μια σταθερη σχεση,αλλα δε βρισκουν την καταλληλη κοπελα που οπως λεει κι η Μισελ εκτος απο τα επιφανειακα να κοιταει και την ουσια.και αυτο στο λεω γιατι εχω πολλους αντρες φιλους.μη τα βλεπουμε ολα απο τη μια μερια.

συμφωνω επισης οτι οι γυναικες θελουν και γινονται θυματα.μονοι μας φτιαχνουμε τη μοιρα μας.αν μια γυναικα προσελκυει συνεχεια ηλιθιους,φταιει εκεινη και μονο εκεινη.και στα λεω αυτα κι εγω που τα βιωματα μου απο τη σχεση των γονιων μου δεν ειναι και τα καλυτερα.απλα ξερεις τι εκανα?προσπαθησα να μαθω απο τα λαθη τους και να ψαξω εναν ανθρωπο που η σχεση μας να ειναι το ακρως αντιθετο απο αυτη που εβλεπα μεσα στο σπιτι μου.και νομιζω οτι τον βρηκα.δε χρειαζεται να κανω οτι συμφωνω σε ολα μαζι του,παρα πολυ συχνα διαφωνουμε,πολιτισμενα ομως,χωρις τσακωμους και τετοια.παντα λεω τη γνωμη μου και την υποστηριζω.και ξερεις τι μου λεει?οτι αυτο του αρεσει και μαλιστα πολυ.δε θα ηθελε να ειναι με μια γυναικα που θα συμφωνουσε παντα μαζι του γιατι δε θα ειχε δυνατη προσωπικοτητα η θα φοβοταν τι θα σκεφτει ο αλλος αν διαφωνησει.θεωρω τρομερη γενικευση οτι οι αντρες ειναι μονο για να απατουν και δεν μπορουν να αγαπησουν.εχω φιλες που κερατωνουν τους φιλους τους οι οποιοι τις λατρευουν.δεν πρεπει να κατηγοριοποιουμε σε "αντρες" και "γυναικες" αλλα να κρινουμε τον καθε ανθρωπο χωριστα αναλογα με το χαρακτηρα του.
Ναι, είναι αλήθεια αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Δικαιολογίες των αντρών. Παιδιά, μη γελιόμαστε τώρα μη μου πείτε ότι πιστεύετε αυτές τις μπούρδες; Όχι, δεν είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια! :happy: Συνεπώς, δεν γινόμαστε εθελλημένα θύματα, αλλά όπως είπα οι περισσότεροι είναι έτσι.
Δύο αντιδράσεις υπάρχουν: Είτε στρέφεσαι προς τα ίδια και συνεχίζεις να 'σαι θύμα, γιατί δεν έχεις μάθει αλλιώς;) , ή πας στο άκρο αντίθετο!! Αυτό δεν είναι υγιές, το υγιές είναι να είσαι στη μέση.
Αυτό είναι και το θέμα στο οποίο θέλω να επικεντρώσω περισσότερο, το οποίο μπράβο που το έθιξες. Οι άντρες, τους αρέσει πολύ μία γυναίκα να βγαίνει με τις φίλες της, να αντιστέκεται και γενικώς να έχει δική της προσωπικότητα. Αν δούνε κάτι άλλο, διαφορετικό, το βαριούνται και το πετάνε στα σκουπίδια. Συνεπώς που είναι αγάπη εκεί; Αγαπάμε μόνο ότι μας συμφέρει; Τι είδους αγάπη είναι αυτή; Δεν μπορεί να υπάρξει ένας άντρας να πει σ'αγαπώ γι'αυτό που είσαι, τα μάτια μου είναι στραμμένα πάνω σου και σου ζητώ τα πάντα ή τίποτα που λέει κι ο Χατζηγιάννης; Και χωρίς να σε βαρεθώ. Μη μιλάμε τώρα για ανθρώπους που θέλουν να επιδεικνύουν στους φίλους τους ότι έχουν κάποια, ή που ζητάνε άλλα πράγματα.:confused:

Οι Γαλλίδες φεμινίστριες δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένες. ... Σιγά σιγά έγινε σχεδόν ανούσιο, ακόμη και άσεμνο να κοιμόμαστε μαζί».
Πηγή: ΝΕΑ
NERINA, δεν αποκλείεται μία φεμινίστρια να είναι και υπέρ της σχέσης. Και ξέρεις γιατί;; Γιατί όλα τα κάνει για να βρει το ιδανικό(ή έστω, λίγο πιο κάτω). Εφόσον σε αυτόν τον κόσμο βρίσκει κυρίως "σκουπίδια", ας μου επιτραπεί η έκφραση και ναι, διαψεύστε με αν κάνω λάθος με ζωντανά;) παραδείγματα, τείνει να το ρίξει κυρίως στην αντίδραση, με κυρίαρχο στόχο το φεμινισμό. Συνεπώς, ο φεμινισμός, δεν είναι κάτι άλλο, παρά αντίδραση για την τρυφερότητα και την αγάπη που μας έχει λείψει (γενικά μιλάω aspasiapef)

Ναι, είναι αλήθεια αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Δικαιολογίες των αντρών. Παιδιά, μη γελιόμαστε τώρα μη μου πείτε ότι πιστεύετε αυτές τις μπούρδες; Συνεπώς, δεν γινόμαστε εθελλημένα θύματα, αλλά όπως είπα οι περισσότεροι είναι έτσι.
Δύο αντιδράσεις υπάρχουν: Είτε στρέφεσαι προς τα ίδια και συνεχίζεις να 'σαι θύμα, γιατί δεν έχεις μάθει αλλιώς;) , ή πας στο άκρο αντίθετο!! Αυτό δεν είναι υγιές, το υγιές είναι να είσαι στη μέση.
Αυτό είναι και το θέμα στο οποίο θέλω να επικεντρώσω περισσότερο, το οποίο μπράβο που το έθιξες. Οι άντρες, τους αρέσει πολύ μία γυναίκα να βγαίνει με τις φίλες της, να αντιστέκεται και γενικώς να έχει δική της προσωπικότητα. Αν δούνε κάτι άλλο, διαφορετικό, το βαριούνται και το πετάνε στα σκουπίδια. Συνεπώς που είναι αγάπη εκεί; Αγαπάμε μόνο ότι μας συμφέρει; Τι είδους αγάπη είναι αυτή; Δεν μπορεί να υπάρξει ένας άντρας να πει σ'αγαπώ γι'αυτό που είσαι, τα μάτια μου είναι στραμμένα πάνω σου και σου ζητώ τα πάντα ή τίποτα που λέει κι ο Χατζηγιάννης; Και χωρίς να σε βαρεθώ. Μη μιλάμε τώρα για ανθρώπους που θέλουν να επιδεικνύουν στους φίλους τους ότι έχουν κάποια, ή που ζητάνε άλλα πράγματα.:confused:
Κούκλα μου, ότι και να σου πούμε, λες ότι λένε ψέμματα, δικαιολογίες κλπ. Κούλαρε, δεν είναι όλοι οι άντρες ψεύτες...
Το υγιές είναι να διατηρείς την προσωπικότητα σου και να μην αφήνεις τον άλλο να σε πατάει...
Δηλαδή εσύ αν γνωριζες έναν άντρα χωρίς προσωπικότητα, χωρίς απόψεις τι θα έλεγες? "Πωπω φοβερός?" Οι άντρες γιατί να ψάχνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψάχνουμε εμείς? Κι εγώ προσωπικά θα βαριόμουν με έναν αντρα που δεν θα είχε φίλυος, ασχολίες, απόψεις, προσωπικότητα και θα τον "παράταγα".

Αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι ή για αυτό που σου δείχνει ότι είναι. Εάν αγαπάς κάποιον για αυτό που θα ήθελες να είναι τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Επίσης κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να τον αγαπήσει. Η άποψη που εσύ έχεις για τον εαυτό σου δεν αποτελεί και την εγγύηση ότι θα πρέπει αυτός που θα επιλέξεις να σε αγαπήσει σώνει και καλά επειδή εσύ θεωρείς ότι αυτό σου αξίζει.
Έχω δει ζευγάρια με έναν απο τους δύο να τα έχει όλα ενώ το άλλο μισό σαφώς να υπολείπεται, για τους έξω πάντα. Και όμως ο απόλυτα δεμένος στη σχέση να είναι ο "τέλειος".
Όσον αφορά τον φεμινισμό εάν αυτό σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου κανένα πρόβλημα.
Αλλά μου θυμίζεις τη μαμά μια φίλης που μια μέρα μας ανακοίνωσε ότι βρήκε την τέλεια μέθοδος αντισύλληψης. Όταν την ρωτήσαμε ποια, μας απάντησε: η αποχή.:redface:

Συμφωνώ με αυτά που λες, στον κόσμο που ζούμε. Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που αναζητάς συναίσθημα; Που υποτίθεται ότι θέλεις την σχέση για να είσαι μαζί με τον άλλον, να σε παίρνει αγκαλιά και να σε θέλει πραγματικά! Εκείδεν κοιτάς τι είναι ο άλλος, κοιτάς αν σ'αγγίζει η ψυχή του, συνεπώς αν κάποιος άντρας θέλει να αγαπήσει πραγματικά, ας κοιτάξει μέσα στην ψυχή της γυναίκας, στο βάθος και να την σέβεται και να την εκτιμάει.
Κατά τη γνώμη μου αυτοί που τα λένε αυτά, είναι ψεύτες και έχω και επιχειρήματα. Αντί να κατηγορείς εμένα, βγες έξω μία βόλτα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ, μετά όμως, τι γίνεται; Βαριούνται άμα τους πάρεις τηλ, βγαίνουν και με τους φίλους τους, σε κατηγουρούν που τους γκρινιάζεις, σε χωρίζουνε γι'αυτό το΄λόγο και πάει λέγοντας.. Κατά τ'άλλα, αγαπάνε! Με συγχωρείς, εγώ δεν μπορώ να εμπιστεύομαι τέτοια άτομα.:mad:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back