Subject to change
e-steki.gr Founder
Αυτά ας τα βλέπουν όσες διαμαρτύρονται για την ανδρική απιστία! Οι γυναίκες είμαστε χειρότερες....![]()
Μα αυτό που έκανε η Σιμον ντε Μποβουάρ δεν είναι απιστία. Απιστία είναι όταν διατείνεσαι οτι είσαι μονογαμικός, έχεις συμφωνήσει με το σύντροφο σου να μην έχετε επαφές με άλλους και τον κοροιδεύεις πηγαίνοντας ΚΡΥΦΑ με άλλους. Τι απο αυτά έκανε η Μποβουάρ;
Αυτό είναι και το μόνο μας χαρτί.
Συγγνώμη, αλλά μια αξιόλογη γυναίκα έχει πολύ πιο δυνατά χαρτιά απο το μ***ι της. Το δυνατό χαρτί μιας κενής χαζογκόμενας είναι αυτό, διότι μόνο αυτό μπορεί να προσφέρει. Αντιστοίχως και για κενούς χαζογκόμενους, δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες αυτό.
NERINA, αν το κάνω εγώ να είμαι μία Θεά, για να αρέσω στον άλλον, τι να το κάνω;; Να βάφομαι, να χτενίζομαι, να του λέω μία όχι, μία ναι, να του κάνω κόλπα, ε, για να μην πω βαριές κουβέντες, ας βρει μία άλλη δούλα. Αυτές είναι δούλες για μένα και όχι εγώ!
Συμφωνώ, μόνο αν όλα αυτά γίνονται σε υπερβολικό βαθμό. Το να φροντίζεις την εμφάνιση σου σε λογικά πλαίσια δεν σε κάνει δούλα. Πρώτον διότι το κάνεις και για τον εαυτό σου και δεύτερον, απο τη στιγμή που θέλω ο φίλος μου να είναι περιποιημένος και να αφιερώνει χρόνο στην εμφάνιση του, το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Αλλιώς είναι άδικο γι'αυτόν.

Ο άνθρωπος είναι ζώο πολυγαμικό ή μονογαμικό; Η ζήλια είναι έμφυτη ή επίκτητη;
Αν η ζήλια είναι έμφυτη θα έπρεπε να είμαστε μονογαμικοί αν είμαστε πολυγαμικοί δεν θα έπρεπε να ζηλεύουμε.
Που υπάρχει λάθος;
Φοβερό παράδοξο Θανάση!!! Με έβαλες σε προβληματισμό τώρα.
Ζητάω κάτι απλό και δεν υπάρχει. Πχ όσο για το αν κάποιος κουράζει, προσωπικά κουράζομαι πιο πολύ όταν κάποιος λέει συνέχεια όχι, παρά ναι. Δηλαδή με κουράζει κάποιος που κοιτάει αλλού όταν τον κοιτάω, που κάνει ότι θέλει να με δει, αλλά με βλέπει μία φορά τη βδομάδα, και γενικώς λέει ψέμματα. Αυτά τι είναι; Για όλους μιλάω. Το χειρότερο πράγμα είναι να σε κοροιδεύει κάποιος. Και οι περισσότεροι αυτό κάνουν, άρα πως να συμπεριφερθείς;
Εννοείται ότι αγαπάς τον εαυτό σου!
Αν κάποιος λέει συνέχεια ναι κατά 99,99% δεν το κάνει επειδή όντως συμφωνεί αλλά για να μην δυσσαρεστήσει τον άλλον. Αυτό εννούμε λέγοντας οτι δεν έχει προσωπικότητα, όχι οτι είναι κακό να συμφωνεί με το σύντροφο του! Κακό είναι να ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ οτι συμφωνεί επειδή δεν έχει το θάρρος της γνώμης ή επειδή δεν έχει καν γνώμη!
Όσο για το δεύτερο, κάποιος που φέρεται έτσι προφανώς δεν είναι ιδιαίτερα ερωτευμένος. Τα κάνουν και οι γυναίκες αυτά όταν δεν πολυγουστάρουν, μη νομίζεις. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να ερωτευτεί γενικώς!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οσον αφορά το βάψιμο δεν έχει να κάνει με το πλύσιμο.
Παλιά δεν έβγαινα έξω άβαφτη. Τώρα βαριέμαι να βαφτώ και σπάνια το κάνω. Επίσης ο Δήμος μου έχει κάνει μια πλύση εγκεφάλου "οτι είσαι πιο όμορφη άβαφη", οπότε του κάνω το χατήρι (και γενικά τα χατήρια).
Εγω νομιζα οτι ελεγες για το Δημο Χαλανδριου!
Σορυ, κεκετημενη ταχυτητα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα κι από τα όσα έχουν ειπωθεί εδώ. Π.χ. πολλές υποστήριξαν, με σθένος κ χωρίς ιδιαίτερα επιχειρήματα, ότι οι γυναίκες είναι χειρότερες κι ότι, έτσι κι αλλιώς, προτιμούν να κάνουν παρέα με άνδρες. Να υποθέσω ότι εξαιρούν τους εαυτούς τους από τη γενική αυτή κρίση κ αποτελούν τις λαμπρές εξαιρέσεις ή αποδέχονται το ίδιο για τους εαυτούς τους;
Επίσης, ίσως οι μεγαλύτερες σε ηλικία 30 κ άνω, που ακόμα δεν έχουν βρει το πολυπόθητο, ταιριαστό έτερο ήμισυ νιώθουν πιο έκδηλα το πόσο διαφορετικά τις αντιμετωπίζει η κοινωνία. Κ μιλάμε για τη μέση ή κ ανώτερη αστική τάξη, που υποτίθεται ότι έχει πιο ανοιχτές ιδέες. Μια γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί, στα 34 π.χ., αντιμετωπίζεται με οίκτο, γιατί ακόμα κανείς δεν βρέθηκε να επιλέξει την κακομοίρα, ενώ ένας άνδρας στα 35, εκτός του ότι είναι περιζήτητος, όλοι θεωρούν ότι είναι εργένης γιατί έτσι επέλεξε, κ όχι γιατί δεν τον διάλεξε καμία τον αμοιρούλη… Στων περισσοτέρων το μυαλό δεν χωράει κ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μπορεί κ μια γυναίκα να επιλέξει να είναι μόνη της ή απλώς να μην παντρευτεί κ να κάνει οικογένεια για του χ δικούς της λόγους.
Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, από τα πολλά που θα μπορούσα να παραθέσω...
Κ φυσικά το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους άνδρες, όχι επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλέον φαλλοκράτες, σίγουρα υπάρχουν, εδώ υπάρχουν τόσες γυναίκες που υποτιμούν τον εαυτό τους. Για να αλλάξουν τα πράγματα κι από υπόδουλες που ήταν να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, οι γυναίκες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, που δεν είναι φυσικά ο έμμεσος χειρισμός του άνδρα, ο λαιμός του, αλλά ο ελεύθερος χειρισμός του σώματος κ της ζωής τους, η ανοιχτή έκφραση της γνώμης τους κ η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία γενικότερα. Να μην περνάει η αυτοεκτίμησή τους μέσα από το πόσο αρεστές είναι στους άνδρες, πόσο καλούς άνδρες έχουν βρει κ να σταματήσουν να συναγωνίζονται η μία την άλλη μέχρι εσχάτων για το ποια θα κερδίσει την εύνοιά τους. Αν οι γυναίκες κατάφερναν αυτό, θα πέρναγε κ στους άνδρες μέσω μητέρας, αδελφής, φίλης, συζύγου, όπως έχει ήδη ειπωθεί. Δεν είναι όμως μια διαδικασία που έχει τελειώσει και νομίζω ότι είναι χαζό να εφησυχάζουμε βασιζόμενες στη φαινομενική σημερινή ισότητα.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Μην ξεχνάμε και τα συνδικαλιστικά κινήματα. Το κακό είναι πώς σιγά σιγά μας παίρνουν πίσω τα κεκτημένα.Θα ήμασταν τώρα εδώ να συνομιλούμε μέσω PC από τις δουλίτσες μας αν δεν υπήρχε ποτέ αυτό το κίνημα;
Subject to change
e-steki.gr Founder
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν έχω λέξεις να πω!! Για όλα όσα λες, καθώς και ότι και οι γυναίκες υποτιμούν τις άλλες και επαναλαμβάνουν την ανισότητα! Αλλά όπως είπα, είναι θύματα της όλης διαδικασίας!!
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ;; (Ξεφύγαμε από το θέμα των γατιών, αλλά κολλάει κι εδώ, αφού τις γυναίκες τις έχουν πιο κάτω και από ζωντανό!!Διαψεύστε με αν κάνω λάθος
Και εκτός από αυτό, μας βγαίνουν και από πάνω! Βλέπε Δήμου, ή όπως τον λένε, κτλ) Ναι, είμαι φανατισμένη αν θεωρηθεί αυτό επειδή υποστηρίζω τα δικαιώματά μου
ως γυναίκαMichelle, αν είχαμε μία ισορροπημένη κοινωνία, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ αυτές οι χαζογκόμενες που λες. Γιατί;; Γιατί δεν θα χρειαζόταν να παίξουν το ρόλο ενός αντικειμένου!! Και συνεπώς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, γιατί θα ήμασταν όλοι πιο παραγωγικοί, αφού θα δίνονταν σε όλους ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα

Συμφωνώ ότι μπορεί να έχουν μπερδευτεί κάποιοι άντρες, όμως αυτοί εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να μας πατήσουν, και αυτό δεν δικαιολογεί την στάση τους!! Περί πολυγαμικότητας, κτλ. όταν μας λένε ψέμματα μέσα στα μούτρα μας. Πρέπει ο άντρας να έχει δίκιο, ενώ η γυναίκα είναι υποχείριο!
Και ναι, είναι δουλεία να βάφεσαι, γιατί στην ουσία δέχεσαι αυτό που μας θέλουν: κούκλες για να παίξουν. Ενώ εγώ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ. Ελπίζω στο μέλλον όλα αυτά να έχουν γίνει παρελθόν και να τα θυμόμαστε και να γελάμε, προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χλευάζουμε τους άντρες!! (Εκτός κι αν φταίμε εμείς σ'αυτό
)<-- Αφήνω ένα κενό υποννοούμενοΚαι ο λόγος;; Γιατί ότι άλλο και να κάνουμε, απλώς θα αδιαφορήσουν (λόγος και σ'αυτό; Γιατί μας θεωρούν αντικείμενα!
)
NERINA, αν συμφωνείς με αυτά που έλεγες, μήπως έχεις και συ πρόβλημα, σαν αυτά που αναφέρω πιο πάνω;;

lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini, συμφωνώ σε αυτόΚαι όσον αφορά αυτό που ρώτησε ο Θανάσης, σύμφωνα με μελέτες ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον.
Η ζήλια έχει να κάνει με τις ισχύουσες ηθικές αξίες, τη θησκεία, την κοινωνία μας.
Επίσης με το γεγονός ότι αισθανόμαστε παραμελημένοι και απατημένοι (γιατί συνήθως λέγονται ψέματα σε περιπτώσεις "κερατώματος"). (Εδώ δίνω στην "απάτη" το νόημα που έδωσε και η Michelle).
Προσωπικά δεν ανέχομαι τα ψέμματα και από άντρες και από γυναίκες.
Επίσης οταν είμαι ερωτευμένη είμαι μονογαμική! (Και εδώ συμφωνούμε με το έταιρον ήμισυ).
(το τελευταίο) όχι όμως στα άλλα. Για τα άλλα που λες, όπως έχω πει και πριν, οι άντρες είναι καλοί στην παρέα. Μετά όμως τι γίνεται;
Και αν με θεωρήσετε όλοι λίγο ως πολύ υπερβολικοί, σας προκαλώ να βγείτε έξω και να δείτε. Πόσα εγκλήματα γίνονται από γυναίκες και πόσα από άντρες; Πόσες γυναίκες πληγώνονται καθημερινά επειδή δεν τους θέλει ο άντρας τους; Μπορεί οι περισσότερες από εδώ μέσα να είστε δυναμικές, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κοπέλες που υποφέρουν. Αυτοί δηλαδή πόσο υπερβολικοί μπορεί να είναι;
Α! Ξέχασα! Τους δίνουμε πλήρης άφεση αμαρτιών
Και κάτι άλλο: Δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες είναι βιολογικά ευαίσθητες (από τη φύση τους), ο καθένας με τόση καταπίεση το ίδιο θα αντιδρούσε. Άξιες θαυμασμού είναι όμως
Με τόσα πράγματα, και τα καταφέρνουν πολύ καλά.Αν η επαγγελματική ζωή έχει βελτιωθεί και συμφωνείτε όλοι, πόσο θα μας άρεσε να ήταν και η προσωπική (ψυχολογική) μας πτυχή έτσι; Πως θα ήταν να κατακτούσαμε όλα μας τα δικαιώματα;;

mimikaki
Διάσημο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
Μα και τώρα που δεν έχουμε ισότητα, υπάρχουν χαζογκόμενοι. Άρα και οι γυναίκες να ήταν στη θέση των ανδρών, πάλι θα υπήρχαν χαζογκόμενες και χαζογκόμενοι. Δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να αξίζουν, τι να κάνουμε.Michelle, αν είχαμε μία ισορροπημένη κοινωνία, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ αυτές οι χαζογκόμενες που λες. Γιατί;; Γιατί δεν θα χρειαζόταν να παίξουν το ρόλο ενός αντικειμένου!! Και συνεπώς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, γιατί θα ήμασταν όλοι πιο παραγωγικοί, αφού θα δίνονταν σε όλους ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα![]()
Μα και οι άνδρες πρέπει να προσέξουν την εμφάνιση τους, διότι αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τη γυναικεία αδιαφορία. Ποιά η διαφορά; Δεν μιλάω για υπερβολικές καταστάσεις (πχ να ετοιμάζεται κάποια 4 ώρες για να βγει έξω).Και ναι, είναι δουλεία να βάφεσαι, γιατί στην ουσία δέχεσαι αυτό που μας θέλουν: κούκλες για να παίξουν. Ενώ εγώ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ. Ελπίζω στο μέλλον όλα αυτά να έχουν γίνει παρελθόν και να τα θυμόμαστε και να γελάμε, προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χλευάζουμε τους άντρες!! (Εκτός κι αν φταίμε εμείς σ'αυτό)<-- Αφήνω ένα κενό υποννοούμενο
Και ο λόγος;; Γιατί ότι άλλο και να κάνουμε, απλώς θα αδιαφορήσουν (λόγος και σ'αυτό; Γιατί μας θεωρούν αντικείμενα!)
![]()
Όχι οτι έχεις και τελείως άδικο βέβαια σε αυτό, αλλά το διατυπώνεις με λάθος τρόπο.
Η γυναίκα, αν είναι άσχημη θεωρείται απο την κοινωνία ξοφλημένη. Όσο επιτυχημένη να είναι σε άλλους τομείς, το πρώτο πράγμα που θα σχολιάσει κάποιος για αυτή είναι η εμφάνιση της. Αντιθέτως, σε έναν επιτυχημένο άνδρα κανείς δεν ασχολείται με την εμφάνιση του κι ας είναι η φάτσα του σαν τον πρωκτό της μαιμούς
Και το χειρότερο είναι οτι μας το έχουν περάσει αυτό με το επίχρυσο χάπι οτι είμαστε το "ωραίο φύλο" για να δικαιολογήσουν όλα αυτά. Με την ίδια δικαιολογία του "ωραίου φύλου" μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού μας (πχ η εμμμηνόρυσία αποτελεί ένα ταμπού, καμιά γυναίκα δεν λέει χαλαρά μπροστά σε παρέα με άνδρες "άργησα γιατί είχα πάει να πάρω ταμπόν"), να πρέπει να είμαστε πιο τακτοποιημένες ("κορίτσι πράμα!"), να ντρεπόμαστε απείρως περισσότερο αν ρευτούμε ή αεριστούμε δημοσίως, να μην παραδέχεται καμία γυναίκα οτι αυνανίζεται ενώ οι άνδρες ...κρατάνε και σκορ
, να ντρεπόμαστε πολλές φορές και να πάμε στην τουαλέτα (έχω ακούσει πολλές κοπέλες να ντρέπονται να πάνε τουαλέτα όταν είναι ο σύντροφος τους στο ίδιο σπίτι!). Μας έχουν αποτρέψει απο την επαγγελματική σταδιοδρομία και όλοι οι αγώνες των φεμινιστριών έγιναν ουσιαστικά για να δουλεύουν οι περισσότερες γυναίκες χωρίς καμία φιλοδοξία, απλά για να παίρνουν στο τέλος του μήνα 500,600,700,800 ευρώ και να είναι προθυμότατες να παρατήσουν τη δουλειά τους αν κάνουν παιδί. Μας έχουν κάνει να πιστευουμε οτι δεν μπορούμε να συνδυάσουμε καριέρα και οικογένεια, αλλά αν παρατηρήσετε οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκα έχουν και παιδιά. Όμως για κάποιο μυστήριο λόγο, για τις γυναίκες αυτό θεωρείται απαγορευμένο και αδύνατο. Μας έχουν βάλει στο τριπάκι να πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας διπλά και τριπλά απο έναν άνδρα με την ίδια αξία γιατί εκεί που αυτός ξεκινάει απο το μηδέν, εμείς ξεκινάμε απο το μείον κάτι και αμφισβητούμαστε συνέχεια και απο όλους. Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε τα ρίσκα και να διαλέγουμε να είμαστε υπαλληλάκια οι περισσότερες, ψάχνοντας την ευτυχία στους άλλους ανθρώπους (άνδρα, φίλους, παιδιά) και ποτέ απο τον εαυτό μας για να είμαστε εξαρτημένες μονίμως απο άλλους. Αλήθεια πόσες είναι οι γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και πόσοι οι άνδρες; Και το τραγικό είναι οτι μας έχουν κάνει να πιστευουμε οτι είναι και επιλογή μας, οτι ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ να μην είμαστε καριερίστριες. Και ξέρω οτι τώρα οι περισσότερες θα πέσουν να με φάνε και να με πείσουν οτι είναι επιλογή τους. Πολύ αμφιβάλλω όμως. Απλά κάποια στιγμή λυγίζουν στις πιέσεις, μιας και ούτε δυνατές μας έχουν μάθει να είμαστε, ούτε να πολεμάμε ιδιαίτερα για τις αξίες μας. Γι'αυτό άλλωστε και οι περισσότερες δέχονται αγγόγυστα να κάνουν μόνες τους τις δουλειές του σπιτιού, παρηγορώντας τον εαυτό τους οτι ο άνδρας τους δεν τις κάνει εξίσου καλά, λες κι αυτές γεννήθηκαν με έμφυτη τη γνώση τους.Αυτό αγαπητή lightpath είναι δουλεία, και όχι το βάψιμο όπως αφελώς αναφέρεις παραπάνω. Το βάψιμο είναι η κορυφή του παγόβουνου, ή ίσως δεν ανήκει καν σε αυτό.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Πες ότι έχεις μια δουλεια στη οποία πας καλά, ασχέτως του αν είσαι ελευθερος επαγγελματίας ή μισθωτός. Τα πράγματα πάνε καλά, έχεις "ανέβει" στην ιεραρχία της εταιρείας ή έχεις βγάλει ένα καλό όνομα και έχεις ένα καλό πελατολόγιο. Και αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια. ΚΑι κάνεις ένα παιδί. Το παιδί (καλώς ή κακώς) αρκετούς μήνες από τη γέννησή του εξαρτάται από τη μητέρα κυρίως στο θέμα διατροφής. Τι θα κάνεις? Θα δουλεύεις ως το βράδυ? Γιατί καλώς ή κακώς οι "υψηλές" θέσεις έχουν ευθύνες και οι ευθύνες συνεπάγονται περισσότερη δουλειά. ΚΑι το παιδί τι θα κάνει? Ποιος θα το ταίζει? Ή μήπως θα σταματήσεις το θυλασμό από το 2ο μήνα? Και ποιος θα το προσέχει? Ιδίως αν ο άντρας έχει κι αυτός μια αντίστοιχη δουλειά. ΚΑι θα μου πεις υπάρχουν και οι γιαγιάδες (κλασσική λύση) και οι μπειμπισίτερ. Ναι, αλλά αν είναι να κάνεις ένα παιδί και να στο μεγαλώνει κάποιος άλλος κι εσύ να γυρνάς σπίτι το βράδυ για να το δεις να κοιμάται, ε συγγνώμη αλλά αυτό δε είναι - στο δικό μου μυαλό - "μεγαλώνω ένα παιδί". Και αυτό δεν πάει μόνο για τις γυναίκες. Και ο άντρας δεν "μεγαλώνει το παιδί του" αν - όπως έχω δει να γίνεται- το βλέπει μόνο την Κυριακή το μεσημερι κι αυτό για λίγο γιατί έχει πάρει και δουλειά στο σπίτι. Απλά το θέτω στη βάση ότι τους πρώτους μήνες τι να κανουμε από τη μάνα εξαρτάται το παιδί.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι έτσι, μόνο που το πρόβλημα είναι ότι αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό τότε εξαρτάται από τον άντρα. Είναι πράγματι ζόρικο θέμα.
mimikaki
Διάσημο μέλος

catman
Νεοφερμένο μέλος
Ένα σατιρικό κείμενο του Νίκου Δήμου:
"Το Καθημερινό Ξύρισμα".
Σε πρώτη μορφή είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" το 1979 με άλλον τίτλο (Φαλλοκράτες όλης της γης ενωθείτε) που τον είχε βάλει η σύνταξη του περιοδικού. Μετά άρχισε να κυκλοφορεί σε λαθραία φωτοτυπημένα αντίτυπα, μέχρι που ενσωματώθηκε στο βιβλίο "Σάτιρες" (Νεφέλη 1993). Όμως η κλεψιτυπία συνεχίστηκε και στο Internet όπου κυκλοφορεί τώρα ανώνυμο με παραλείψεις και με λάθη! Εδώ θα βρείτε το αυθεντικό.
1.Είμαστε το «ισχυρό φύλο». Και ζούμε - σε μέσο όρο - επτά χρόνια λιγότερο από το «ασθενές».
2.Σκεφθείτε: επτά ολόκληρα χρόνια ζωής. Η επαχθέστερη φυλετική διάκριση που έγινε ποτέ.
3.Και μόνο τα επτά χρόνια αρκούν για να καταρρεύσει ο μύθος της καταπίεσης. Πού ακούστηκε οι καταπιεζόμενοι να ζουν περισσότερο από τους καταπιεστές;
4.Φαινομενικά μοιάζει να σας καταπιέζουμε - εξωτερικά. Αυτό όμως, κυρίες μου, είναι δική σας επινόηση. Όπως οι τρομοκράτες προκαλούν τις δικτατορίες που τους βοηθάνε να καταλήξουν κάποτε στη λαϊκή κυριαρχία, έτσι κι εσείς μας εγκαταστήσατε «κυρίαρχους», για να δημιουργήσετε την τρομοκρατία της ενοχής.
5.Και ισχυρότερη καταπίεση από αυτήν της ενοχής δεν υπάρχει.
6.'Aντρας σημαίνει ένοχος. Για όλα.
7.Αρχίζετε τη μαζική παραγωγή και διανομή ενοχής σαν μητέρες. Και συνεχίζετε σαν αδελφές, ερωμένες, σύζυγοι . . .
8.Από όλα τα πολυεθνικά μονοπώλια το πιο αλλοτριωτικό είναι το μονοπώλιο της ενοχής. Και το έχετε εσείς!
9.Η ενοχή είναι που μας κόβει επτά χρόνια. Η ενοχή φέρνει τα εμφράγματα και τα έλκη.
10.Χάρη σε σας νοιώθουμε πάντα ένοχοι. Από τη στιγμή που δεν θα βάλουμε το πουλόβερ μας (Γιαννάκη! θα με πεθάνεις!) ως τη στιγμή που πεθαίνουμε (Γιάννη μου, πού με αφήνεις!) Έτσι που του έρχεται του Γιάννη να ζητήσει συγγνώμη...
11.Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε). Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε). Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!). Όταν δεν την αφήνουμε (μα επιτέλους, άντρας είσαι εσύ
. Όταν σας παντρευόμαστε (σου έδωσα τα καλύτερά μου χρόνια!) κι όταν - οϊμέ! - δεν σας παντρευόμαστε (το αυτό, πιο δραματικά). Όταν σας πηδάμε (με πλάνεψες, με ζάλισες, με παρέσυρες!) κι όταν δεν σας πηδάμε (κατάλαβα - δεν μπορείς!). Όταν είμαστε ευγενείς (τοιούτος είναι
κι όταν δεν είμαστε (τι αγροίκος!). Κι αλίμονο αν στην ευγενή πράξη της συνουσίας δε δεήσει να σας επισκεφθεί ο οργασμός. Ένοχοι εμείς και για αυτό. Αποκλειστικά. (Δεν τα καταφέρνεις, χρυσέ μου!). 12.Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...
13.Η ενοχή μας αγκαλιάζει τα πάντα: φταιμε για τον πληθωρισμό, για τους πολέμους, για την ενεργειακή κρίση - ακόμα και για τον καιρό.
14.Στην πραγματικότητα η μητριαρχία ουδέποτε έληξε. 'Aλλαξε μόνο μορφή. Από την ωμή δικτατορία του ρόπαλου, έγινε η εξευγενισμένη τυραννία των πλεγμάτων.
15.«Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα υπάρχει μια γυναίκα» Ίσως. Αλλά οπωσδήποτε πίσω από κάθε νευρωτικό, μαμόθρεφτο, αναποφάσιστο, ευνουχισμένο, κακομοίρη άντρα υπάρχει σίγουρα μια γυναίκα.
16.Η κοινωνιολογική έρευνα έχει αποδείξει πως το 85% των αποφάσεων της οικογένειας παίρνονται άμεσα ή έμμεσα από τις γυναίκες (κυρίως έμμεσα).
17.Αριστουργήματα μακιαβελικής πολιτικής. Μας υποβάλλετε την απόφασή σας και μετά (αν τα πράγματα δεν πάνε καλά) μας θεωρείτε υπεύθυνους για αυτή.
18.Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...
19.Η φεμινιστική προπαγάνδα μας έχει ζαλίσει με την εικόνα της γυναίκας σκλάβας - που τρωει τα χέρια της στη μπουγάδα...
20.Και η εικόνα του άντρα υποζυγίου (του κουβαλητή) που δουλεύει για να χάνει η κυρία του στο κουμ-καν?
21.Φανερό είναι πως υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δε σκοτώνονται για το νοικοκυριό. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες που δεν παίζουν κουμ-καν. Αλλά άντρες μη κουβαλητές δεν υπάρχουν.
22.Και δε φτάνει που ζείτε επτά χρόνια περισσότερο από μας, είστε και προνομιούχες στον έρωτα.
23.Οι γυναίκες είναι ικανές για απεριόριστο αριθμό οργασμών την ημέρα - εσείς, κύριε, μπορείτε τρίπαξ?
24.Και με τη νέα σεξουαλική επανάσταση έχουν κατορθώσει να μας περάσουν όλη την ευθύνη για την ικανοποίησή τους.
25.Έτσι αν η κυρία είναι βραδυφλεγής, είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις δύο ώρες σαν χαμάλης - χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές του Alex Comfort, των Masters και Johnson της Καμασούτρα και του Σουκιγιάκι για να χτυπήσουν κάποτε οι καμπάνες.
26.Αν δεν χτυπήσουν φταίει ο κωδωνοκρούστης. Ποτέ ο κώδων.
27.Και το τραγικότερο προνόμιο; Μια γυναίκα δεν είναι ποτέ ανίκανη (ή και αν κάποτε έτσι νοιώσει - δεν φαίνεται).
28.Α! Η τρομακτική τρωτότης του γυμνού άντρα - όπου μπορείτε με μια ματιά να προσμετρήσετε την ψυχική του κατάσταση!
29.Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...
30.Λένε πως το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάνεις το κέφι σου και να σε πληρώνουν για αυτό.
31.Υπάρχει πιο μεγάλο κέφι από τον έρωτα;
32.Αλλά ποιον πληρώνουν για αυτό; Όχι βέβαια τους άντρες . . .
33.Οι μεγάλες εταίρες είναι η κορυφαία στιγμή της γυναικείας παντοδυναμίας.
34.Γοήτευαν, γλεντούσαν, κυβερνούσαν, διάλεγαν τους εραστές τους και αποσπούσαν περιουσίες για να δίνουν αυτό που η φύση χαρίζει δωρεάν σε όλους.
35.Σαν να τιμολογούμε τον ήλιο ή το οξυγόνο.
36.Αλλά και οι ταπεινές πόρνες είναι απόδειξη δύναμης. Γιατί - ποιος πληρώνει ποιον; Αυτός που έχει ανάγκη.
37.Κι εσείς, κυρίες μου, δεν είχατε ποτέ ανάγκη. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης πάντα μεροληπτούσε για σας.
38.Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...
39.Οι γυναίκες καταναλώνουν τετραπλάσιο εισόδημα από αυτό που παράγουν (μαζί με τα οικιακά). Κατ επέκταση οι άντρες απολαμβάνουν το ένα τέταρτο της δουλειάς τους (πού είσαι Μαρξ με την υπεραξία σου... Να δεις ποιος δουλεύει... ή μάλλον ποιος δουλεύει ποιον!!)
40.Δύο πράγματα μισούσα στη ζωή μου - το στρατιωτικό και την εργασία. Και μ έπιανε ζάλη όταν σκεφτόμουν πως το ωραίο φύλο - αυτονόητα - δεν είχε υποχρέωση ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.
41.(Οι γυναίκες παραπονιούνται πως δεν πληρώνονται σαν άντρες. Έχετε δει όμως πολλές γυναίκες να εργάζονται «σαν άντρες».
42.Μια στατιστική αναφέρει πως οι γυναίκες απατούν τους άντρες σε μικρότερο ποσοστό (35% έναντι 48%).
43.Μια άλλη στατιστική όμως λέει πως οι γυναίκες λένε ψέματα σε μεγαλύτερο ποσοστό (58% έναντι 22%).
44.'Aρα η πρώτη στατιστική είναι ψευδής κατά 58%. 'Aρα οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους σε μεγαλύτερο ποσοστό.
45.'Aλλωστε απάτη δεν είναι να κοιμάσαι με κάποιον άλλο - απάτη είναι να λες ψέματα.
46.Παρατηρήστε τα ζευγάρια σε μια λουτρόπολη. Όσο περνάνε τα χρόνια ο μέσος άντρας ολισθαίνει βαθμιαία στο ρόλο του ταλαιπωρημένου, ηλικιωμένου, καρτερικού συνταξιούχου. Είναι γεμάτος παραίτηση, εγκαρτέρηση και υποταγή.
47.Ενώ όσο περνάνε τα χρόνια η μέση γυναίκα μεταμορφώνεται σε μέγαιρα. Απαιτητική, φωνακλού, υστερική, αυταρχική, καταπιεστική... πεθερά.
48.Όσο περνούν τα χρόνια το κάθε φύλο δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
49.Και το δικό μας πρόσωπο θέλει και καθημερινό ξύρισμα!
50.Αφού όμως οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο, τότε τι χρειάζεται η απελευθέρωση της γυναίκας;
51.Η απελευθέρωση της γυναίκας είναι για τις γυναίκες η μεγαλύτερη παγίδα - και για μας η τελευταία ελπίδα.
52.Έτσι και ολοκληρωθεί, σωθήκαμε! Τι είναι το να πλύνεις τρία πιάτα, μπροστά στο να κουβαλάς όλες τις ευθύνες (και την ενοχή) του κόσμου?
53.Φαινομενικά η απελευθέρωση της γυναίκας θέλει να καταρρίψει την εξωτερική καταπίεση - ελπίζοντας πως θα συντηρήσει την εσωτερική.
54.Αλλά αυτό είναι λάθος. Το δίχτυ της ενοχής είναι αποκλειστικό όπλο του υποτιθέμενου αδύναμου. Μόλις δυναμώσουν θα το χάσουν. Και θα λυθούν τα νήματα που μας κινούν (ή μας δένουν).
55.Έτσι η «απελευθέρωση» της γυναίκας θα γίνει η απελευθέρωση του άντρα.
56.(Και θα πάψω επιτέλους να ανοίγω τις πόρτες και να κρατάω παλτά. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί..!)
57.Ζήτω λοιπόν η απελευθέρωση της γυναίκας! Μια δεκαετία αφού ολοκληρωθεί, θα δείτε ποιος θα ζει επτά χρόνια παραπάνω.
58.Θα δείτε ποιος θα αισθάνεται ένοχος όταν (και οπότε) δεν υφίσταται ερωτική διέγερση.
59.Θα δείτε ποιος θα βγάζει χαρτζιλίκι κάνοντας το (κατά εξοχήν) κέφι του...
60.Φαλλοκράτες όλου του κόσμου ενωθείτε.
61.Αφήστε τις γυναίκες να μαίνονται κατά των φαλλών. Θα τους κάνουν έτσι είδος «ουσιώδες εν ανεπαρκεία»
https://nikosdimou.blogspot.com/2006/01/blog-post_14.html
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αναφέρομαι ακριβώς σε αυτά που αναφέρονται πιο κάτω. Ότι ο άντρας έχει γεννηθεί για την κυριαρχία και η γυναίκα να υποτάσσεται. Και επίσης ο άντρας έχει δικαίωμα να "πηγαίνει" με πολλές, ενώ η γυναίκα θεωρείται κατώτερη σε αντίστοιχη περίπτωση. Ο λεκτικός και ηθικός χαρακτηρισμός, είναι το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει κάποιος. Επιπλέον, οι άντρες δεν ερωτεύονται συχνά, και υπάρχουν και άντρες που δεν ερωτεύονται καθόλου, γιατί "χρησιμοποιούν" τις γυναίκες. Ακόμα χειρότερο κι απ'το προηγούμενο.. Anyway, αν είπα ότι όλοι οι άντρες είναι σκάρτοι και λάθος μου, γιατί δεν τους ξέρω όλους, απλά αυτοί που γνωρίζω εγώ είναι. Κι αν όχι σκάρτοι, τουλάχιστον αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν αυτά που προανέφεραΓια lightpath"Πως θα ήταν να κατακτούσαμε όλα μας τα δικαιώματα;"Ποια ακριβώς δικαιώματα εννοείς; Γιατί εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει σε ποια δικαιώματα αναφέρεσαι. Γιατί ας πούμε δεν μπορώ να θεωρήσω δικαίωμα γυναίκας να μην της λέει ψέμματα ο συντροφός της. Εννοώ δεν μπορεί να διεκδικηθεί απο κίνημα, αφορά διαπροσωπικές και παραπέμπει αλλού.Επίσης όπως δεν έχω την άποψη ότι αφού έχω άντρα όλοι οι άντρες είναι καλοί, δεν έχω και την άποψη δεν έχω άντρα, όλοι οι άντρες είναι σκάρτοι.
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
) και άρα να τον υιοθετούμε. Όχι φυσικά ότι όποιος βάφεται επειδή του αρέσει είναι δούλος. Αυτά που ανέφερες είναι κάτι, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Πχ, όπως όταν στιγματίζουν μία γυναίκα, όταν οι περισσότεροι άντρες (που ξέρω) κοροιδεύουν ή "χρησιμοποιούν" μία γυναίκα, και αυτά στη σχέση. Να μην αναφερθώ πάλι σε αυτά που είπε η Silmonil. Νομίζω ήταν πολύ σωστή. Υπάρχουν πολύ χειρότερες διακρίσεις εκεί έξω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Εννοώ ότι η οικονομική κατάσταση είναι που κάνει κάποιον να εξαρτάται ή όχι από τον άλλον. Αν αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, η οικονομική του ανεξαρτησία του επιτρέπει να την αποφύγει.Υπάρχουν και άντρες (πολλοί) που εξαρτωνται οικονομικά απο τις γυναίκες τους. Αλλα σωστα το θετεις Θαναση. Δεν ειναι σεξιστικά αλλά οικονομικά τα κριτήρια και οι διακρισεις.
Πριν αρχίσουν οι γυναίκες να έχουν δικό τους εισόδημα, το αντρικό φύλο πρόβαλε τη δικαιολογία ότι δεν είναι ικανές για κάτι τέτοιο για να τις βαφτίζει κατώτερα όντα. Ηταν ένα παραμύθι αυτό, στην πραγματικότητα άλλοι ήταν λόγοι. Άρχισε κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι να ξεφτίζει μέχρι που πασαλείφθηκε στα μούτρα του αντρικού φύλου, το οποίο και άρχισε ΄΄να κάνει την πάπια΄΄. Δεν ησύχασε όμως…προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώνει το γυναικείο φύλο, και να εφευρίσκει διάφορα κόλπα που πολλές φορές μοιάζουν με σπασμωδικές γρατσουνιές. Το φυσάει και δεν κρυώνει, και είναι τόσο τυφλωμένο που δεν βλέπει πόσο γελοιοποιείται στην προσπάθεια του να μειώσει το άλλο φύλο.
Έχω ακούσει άντρες να λένε: Μπορεί η γυναίκα να κατουρήσει όρθια στον τοίχο; Όταν θα το πετύχει θα τη δεχτώ ως ίση.
Τώρα οι ίδιοι λένε: Σήμερα τη γυναίκα δεν μπορείς να την κουμαντάρεις όπως κάποτε….σήμερα δεν σ έχει ανάγκη κι αν τη ζορίσεις και πολύ σε παρατάει και φεύγει και θα ψάχνεσαι. Τα πράγματα αλλάξανε ρεεεεε έδωσαν δικαιώματα στις γυναίκες…σχεδόν όλες δουλεύουν σήμερα άντε πες τίποτα αν σου βαστάει…μην την είδατε
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool