Φιλοζωία υπό...προϋποθέσεις;

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
αλλωστε και στους ανδρες αλλο να λες γενικα "μ αρεσουν οι μελαχροινοι καλωσυνατοι να ναι καλο παιδι και ανεξαρτητος" κι αλλο να λες "τον θελω να φοραει αρμανι, να οδηγει βεεμβε, να με πηγαινει σε κεντρα και να το εχει τοσα εκατοστα"...;) :D

:lol: :lol: :lol: :up: :up:

Σαφώς αυτά είναι άτομα με μεγάλη συναισθηματική ανωριμότητα, που δεν υπάρχει περίπτωση να φερθούν σωστά ούτε σε άνθρωπο ούτε σε ζώο.
Φοβερό το παράδειγμα όμως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειχα οιστρο( ετσι δε λενε?? με τον οιστρο των γατων τα χω μπερδεψει πια):D :D :lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol: :lol: :lol: :up: :up:

Σαφώς αυτά είναι άτομα με μεγάλη συναισθηματική ανωριμότητα, που δεν υπάρχει περίπτωση να φερθούν σωστά ούτε σε άνθρωπο ούτε σε ζώο.
Φοβερό το παράδειγμα όμως.
ruko, μα γι αυτό είπα στην αρχή φιλοζωΐα όπως φιλανθρωπία.
Όσο για τους ανώριμους υπάρχουν σε κάθε βήμα. Ποιος θα κρίνει ποιον και κάτω από ποιες συνθήκες? Δηλαδή όταν ερωτεύεσαι κάποιον και θέλεις τον συγκεκριμένο γίνεσαι ξαφνικά ανώριμος? Ή αν θέλεις πολύ κάποιο πλάσμα και ξέρεις γιατί το θέλεις, έχεις συγκεκριμένους λόγους (όχι γιατί έχει πράσινα μάτια και τέτοια) είσαι ανώριμος? Μπορεί και νάσαι δεν ξέρω. Αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω να σε κρίνουν και να σε κατατάσσουν και να σου βάζουν ταμπέλες ανενδοίαστα.

aspsiapef, mimikaki, aggeliki, ακόμη κι αυτό, δηλαδή να έρχονται σε σένα, να σε βρίσκουν, δηλαδή να αφήνεις να έρχονται και να σε βρίσκουν δεν είναι ένα είδος επιλογής? .

εγω δεν ειπα πουθενα οτι περιμενω να ερθουν σε μενα να με βρισκουν και τοτε τα βοηθαω.εγω εγραψα αυτο.

και εγω συμφωνω με την michelle,ποτε δεν ειχα περιθωρια επιλογης,γατας ή σκυλου,δεν μπορουσα να παρω καποιο που να μου αρεσει,δεν με αφηνε η συνειδηση μου να ξερω οτι υπαρχουν γατακια που θα πεθανουν και εγω θα παρω καποιο ,μονο και μονο επειδη μου αρεσει.

και αν λυπασαι τα ζωακια του pet shop και αγοραζεις απο εκει,τοσο θα φερνουν και αλλα και ποτε δεν θα σταματησει αυτο.

εγω δεν ειπα πουθενα οτι περιμενω να ερθουν σε μενα να με βρισκουν και τοτε τα βοηθαω.εγω εγραψα αυτο.

και εγω συμφωνω με την michelle,ποτε δεν ειχα περιθωρια επιλογης,γατας ή σκυλου,δεν μπορουσα να παρω καποιο που να μου αρεσει,δεν με αφηνε η συνειδηση μου να ξερω οτι υπαρχουν γατακια που θα πεθανουν και εγω θα παρω καποιο ,μονο και μονο επειδη μου αρεσει.

και αν λυπασαι τα ζωακια του pet shop και αγοραζεις απο εκει,τοσο θα φερνουν και αλλα και ποτε δεν θα σταματησει αυτο.
Αggeliki, δεν έχεις άδικο. Από τα πετ-σοπ προσωπικά δεν αγοράζω, μόνο μια φορά που μου το ζήτησε για δώρο ένα πολύ πολύ αγαπητό μου πρόσωπο και το αγόρασα. Παρά το ότι ο αποδέκτης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και καλό άτομο, η τύχη του ζώου δεν νομίζω να ήταν η καλύτερη-δεν αγαπήθηκε. Η τωρινή μου γατούλα είναι της γειτονιάς - των "κεραμιδιών". Είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. 'Εκανε φωλιά της ένα φυτό μου δίπλα στο αυτοκίνητο και έτσι γνωριστήκαμε. Ωστόσο τα των πετ-σοπ τα λυπάμαι γιατί δεν έχουν καμια επιλογή από το να είναι όπως είναι. Και το εμπόριο αυτό δεν θα σταματήσει ... εδώ ανθρώπους πουλάνε... τέλος πάντων, ας μη συνεχίσω.

λέγοντας ότι με βρήσκουν αυτα δεν εννοούσα ότι μου χτυπάνε την πόρτα, αλλά οτι βοήθάω ότι βρώ σε αδέσποτο και ότι ποτε δεν είχα την ευκαιρία να διαλέξω γιατί ολο και κάποιο έβρισκα που χρειάζεται βοήθεια οπότε δεν είχα περιθώριο επιλογής...
Πέρα απο τον πρώτο γάτο μου, που τον έφερε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μωρο και ήταν ένας αγκύρας που του τον χαρίσανε, τα υπόλοιπα τα βρήσκαμε στον κήπο μας μωρα παρατημένα ή και μεγαλύτερα άρρωστα στον δρόμο... ακόμη και από την Υδρα είχα μαζέψει γατάκι μια φορά άρρωστο και το έιχα φέρει αθήνα!
δεν νομίζω ότι είναι θέμα επιλογής και συμφωνώ με την chrisidor "Για εμένα δεν έχει σημασία εαν κάποιος διάλεξε ένα ζωάκι, αλλά αν το αγαπάει και το φροντίζει πραγματικά.
Ζωόφιλοι είναι για μένα οι άνθρωποι που νοιάζονται για όλα τα ζώα ανεξαρτήτως είδους. Αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα κατοικίδια τους δεν είναι. Τα διάφορα κριτήρια που έχει ο καθένας μας πιστεύω πως δεν παίζουν ρόλο".

λέγοντας ότι με βρήσκουν αυτα δεν εννοούσα ότι μου χτυπάνε την πόρτα, αλλά οτι βοήθάω ότι βρώ σε αδέσποτο και ότι ποτε δεν είχα την ευκαιρία να διαλέξω γιατί ολο και κάποιο έβρισκα που χρειάζεται βοήθεια οπότε δεν είχα περιθώριο επιλογής...
Πέρα απο τον πρώτο γάτο μου, που τον έφερε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μωρο και ήταν ένας αγκύρας που του τον χαρίσανε, τα υπόλοιπα τα βρήσκαμε στον κήπο μας μωρα παρατημένα ή και μεγαλύτερα άρρωστα στον δρόμο... ακόμη και από την Υδρα είχα μαζέψει γατάκι μια φορά άρρωστο και το έιχα φέρει αθήνα!
δεν νομίζω ότι είναι θέμα επιλογής και συμφωνώ με την chrisidor "Για εμένα δεν έχει σημασία εαν κάποιος διάλεξε ένα ζωάκι, αλλά αν το αγαπάει και το φροντίζει πραγματικά.
Ζωόφιλοι είναι για μένα οι άνθρωποι που νοιάζονται για όλα τα ζώα ανεξαρτήτως είδους. Αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα κατοικίδια τους δεν είναι. Τα διάφορα κριτήρια που έχει ο καθένας μας πιστεύω πως δεν παίζουν ρόλο".
"Ζωόφιλοι είναι για μένα οι άνθρωποι που νοιάζονται για όλα τα ζώα ανεξαρτήτως είδους. Αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα κατοικίδια τους δεν είναι".
Συμφωνώ μ' αυτό.

"Ζωόφιλοι είναι για μένα οι άνθρωποι που νοιάζονται για όλα τα ζώα ανεξαρτήτως είδους. Αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα κατοικίδια τους δεν είναι".
Συμφωνώ μ' αυτό.

για να μην παρεξηγηθούμε:P αυτά είναι λόγια της chrisidor που με εκφράζουν γιαυτο τα έγραψα σε εισαγωγικα;)

Σημασία έχει να αγαπάμε όλα τα ζώα, οχι μόνο τις γάτες και πόσο μάλλον μόνο τις δικες μας. Aυτο που βλέπω και με ενοχλεί ειναι με τους αποκλειστικά «σκυλόφιλους» που αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι. Πολλοι αντιπαθουν τις γάτες γιατί δεν τις γνωρίζουν. Δεν ξέρουν απο «μαγεία» φαίνεται. Eμεις ειμαστε τόσο τυχεροι ;)

Σημασία έχει να αγαπάμε όλα τα ζώα, οχι μόνο τις γάτες και πόσο μάλλον μόνο τις δικες μας. Aυτο που βλέπω και με ενοχλεί ειναι με τους αποκλειστικά «σκυλόφιλους» που αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι. Πολλοι αντιπαθουν τις γάτες γιατί δεν τις γνωρίζουν. Δεν ξέρουν απο «μαγεία» φαίνεται. Eμεις ειμαστε τόσο τυχεροι ;)

σωστη'! όπως και οι γατόφοιλοι να αγαπούν και τα σκυλάκια..
εγώ προσωπικα αγαπώ όλα τα ζωάκια! ακόμη και τα φιδάκια και τα σκουλικάκια, και τα σαληγγαράκια:P :P βασικά όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζούν στον πλανήτη και εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους το στερούμε αυτο! αλλα αντιθέτως πρέπει να τα βοηθάμε..

"τον θελω να φοραει αρμανι, να οδηγει βεεμβε, να με πηγαινει σε κεντρα και να το εχει τοσα εκατοστα"...;) :D
Τι…υπάρχει βεεμβε που είναι εκατοστών;:confused: Μπρελόκ; Και ποιος χωράει να μπαίνει για να πηγαίνει στα κέντρα;:|

Με αφορμή κάποιες αγγελίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο σαιτ και οι οποίες αμφισβητούσαν τη φιλοζωία κάποιων που μπορεί να θέλουν μεν γατούλα, αλλά τη θέλουν μικρή, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Θεωρείτε ή όχι φιλόζωο κάποιον που θέλει μεν ένα ζωάκι, αλλά το θέλει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά?
Πχ. κάποιος που θέλει μια γατούλα αλλά τη θέλει μικρή, ή ράτσας ή χρώμα μαύρο είναι λιγότερο (ή και καθόλου) φιλόζωος από αυτόν που λέει θέλω μια γατούλα και θα πάρω όποια να ναι, όποια δω πρώτη να χαρίζεται?
Τα δικά μου φιλοζωικά αισθήματα θίχτηκαν από τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Πήρα 2 γατους πριν λίγο καιρό και εξ αρχής έψαχνα για μικρά γατάκια, δεν ήθελα να πάρω γατες μεγαλύτερες από 4 μηνών. Επίσης ήθελα το ένα από τα δύο να έχει συγκεκριμένο χρώμα. Αν έβρισκα πεταμένο στο δρόμο κάποιο γατάκι θα το μάζευα όπως κι αν ήταν. Όταν μπαίνω όμως στη διαδικασία να υιοθετήσω γατάκι θέλω να είναι ακριβώς έτσι όπως το θέλω.
Αδέσποτα ή και γατάκια από σπίτι που χαρίζονται υπάρχουν πολλά. Το ποιο θα διαλέξω και με ποια κριτήρια γιατί να με κατατάσει σε μια κατηγορία πχ μη ζωόφιλος?

Τωρα ειδα το θεμα. ΚΑτερινα μου ουτε να το σκεφτεσαι. Ποιος τα ειπε αυτα;Ποιο θεμα ηταν αυτο; Ενοειτε πως εχεις καθε δικαιωμα να βρεις το γατακι που ονειρευεσαι! Αν ειναι δυνατον!!!!! Να μην νιωθουμε και ενοχες που προτιμαμε καποιο απο καποιο αλλο. Φυσικο ειναι αυτο!! Ο( καθενας οπως αισθανεται! Οταν καποιος θελει να παρει εν αγατακι, το ονειρευεται και καπως!! και καλα κανει.

Εγω τα δικα μου τα πηρα μεγαλα. Ετσι ηθελα, αυτο με αυχαριστουσε. Εκανα ενα καλο. Αλλα και μικρο να επαιρνα παλι καλο θα εκανα στα χιλιαδες αδεσπωτα. Αυτο που με στεναχωρεσαι εμανα, ηταν που διαβασα οτι αφου ζησαν τοσο πολυ σε κλουβια, τωρα θα αφεθουν ελευθερα. Πολυ κριμα...αυτη δεν ειναι ζωη....Πως θα προσαρμοστουν εξω; Αντε το καταλαβαινω, δεν υπαρχει χωρος. Αλλα καλυτερα να μην τους ειχε δοθει αυτη η ελπιδα. Αφου τους δωθηκε τωρα πρεπει να βρεθουν σπιτια. ΤΕλος

σωστη'! όπως και οι γατόφοιλοι να αγαπούν και τα σκυλάκια..
εγώ προσωπικα αγαπώ όλα τα ζωάκια! ακόμη και τα φιδάκια και τα σκουλικάκια, και τα σαληγγαράκια:P :P βασικά όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζούν στον πλανήτη και εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους το στερούμε αυτο! αλλα αντιθέτως πρέπει να τα βοηθάμε..
Κι εγώ τα αγαπάω όλα τα ζωάκια , εκτός από τις αράχνες, τις ακρίδες και τους καρχαρίες.... Και να μην υπήρχαν καθόλου δεν θα πείραζε....:( :( :(

Κι εγώ τα αγαπάω όλα τα ζωάκια , εκτός από τις αράχνες, τις ακρίδες και τους καρχαρίες.... Και να μην υπήρχαν καθόλου δεν θα πείραζε....:( :( :(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
εντάξη και εγώ μπορεί να φοβαμαι τις αράχνες και τους καρχαρίες αλλά δεν παύω να τα αγαπώ γιατι αυτα δεν κάνουν απο κακία οτι κάνουν και τα σέβομαι.....

:lol: :lol: :lol:
εντάξη και εγώ μπορεί να φοβαμαι τις αράχνες και τους καρχαρίες αλλά δεν παύω να τα αγαπώ γιατι αυτα δεν κάνουν απο κακία οτι κάνουν και τα σέβομαι.....
Ο.Κ. Τότε κάθε φορά που βλέπω αράχνη να μη λυποθημάω και αν ποτέ έρθω face to face με καρχαρία να του πω "γούτσου-γούτσου τι γλυκό παρεξηγημένο ψαράκι που είσαι!" και δε θα με φάει εεεε?:confused:

Η αράχνη μάλλον φοβάται πιο πολύ από σένα,
και με καρχαρία έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να βρεθείς. :P
Το ξέρατε ότι οι αγελάδες κάθε χρόνο ΄σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από ότι οι καρχαρίες;
;)

Όλοι έχουν δικαίωμα πάνω στον πλανήτη πάντως.
Κι εγώ τα φοβόμουν τα έντομα αλλά όταν άρχισα να σκέφτομαι πως μάλλον εγώ είμαι στον τόπο τους και όχι αυτά στον δικο μου, άλλαξα νοοτροπία.

Ο.Κ. Τότε κάθε φορά που βλέπω αράχνη να μη λυποθημάω και αν ποτέ έρθω face to face με καρχαρία να του πω "γούτσου-γούτσου τι γλυκό παρεξηγημένο ψαράκι που είσαι!" και δε θα με φάει εεεε?:confused:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D κάντου απο μακρια γιατι απο κοντά δεν νομίζω να προλάβεις!!!:P :P :P :P

και εγώ κάτι παθαίνω με τις αράχνες αλλά λυπάμαι να τις σκοτώσω.... τις παιρνω με το σκουπάκι και τις αδειάζω απο το μπαλκονι:rolleyes:

;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D κάντου απο μακρια γιατι απο κοντά δεν νομίζω να προλάβεις!!!:P :P :P :P

και εγώ κάτι παθαίνω με τις αράχνες αλλά λυπάμαι να τις σκοτώσω.... τις παιρνω με το σκουπάκι και τις αδειάζω απο το μπαλκονι:rolleyes:
Δεν θα προλάβω να πω τίποτα γιατί θα έχω πάθει έμφραγμα πριν πλησιάσει. Δε θα του δώσω τη χαρά να με φάει ζωντανή....:cry:
Τις μικρές αράχνες κι εγώ τις πιάνω και τις βγάζω έξω. Για τις μεγάλες φωνάζω την Άμεσο Δράση (Κώστα) και τις βγάζει στον κήπο. Ούτε εμείς τις σκοτώνουμε. Εδώ ο Κώστας μάλωσε τον Χιόνη επειδή είχε πιάσει ακρίδα και του την πήρε κυριολεκτικά από το στόμα. Ένα ποδαράκι πρόλαβε να φάει το μωρό μου κι εμεινε με τη γλύκα! Εγώ πάντως του έχω πει του γιόκα μου, να πιάσειόσες πιο πολλές μπορεί με την ευχή μου!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back