Φιλοζωία υπό...προϋποθέσεις;

Τι…υπάρχει βεεμβε που είναι εκατοστών;:confused: Μπρελόκ; Και ποιος χωράει να μπαίνει για να πηγαίνει στα κέντρα;:|
θανασακη δεν τα χει η bmw τα εκατοστα.. αλλο πραμα μετριεται με εκατοστα... :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ τα αγαπάω όλα τα ζωάκια , εκτός από τις αράχνες, τις ακρίδες και τους καρχαρίες.... Και να μην υπήρχαν καθόλου δεν θα πείραζε....:( :( :(
Γιατί, έπρεπε να υπάρχουν κατσαρίδες;;;;;;;;:mpliaks: :mpliaks: :mpliaks:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μην μιλατε για κατσαριδες ανατριχιαζω κ μουδιαζω ταυτοχρονα μπρρρρρρρρρρ αγαπαω ολα τα πλασματα τυ θεου κ να σας πω την αληθεια το μονο που λυπαμε πραγματικα ειναι ο ανθρωπος για φανταστειτε οτι η φυση αρχιζει να διορθωνει τα λαθη της κ αρχιζει να μας καταστρεφει σιγα σιγα λοιπον τι λετε δεν ειμαστε για λυπηση

Πρώτα την καλήμερα μου και το καλώς ορίσατε σε καινούργιες και καινούργιους
Και για να γνωριζόμαστε
Με λένε Νερίνα, ζω εκτός των άλλων και με ένα γάτο το Μαντού, ο οποίος παραμένει αστείρωτος εάν και τον Απρίλη θα κλείσει τα δύο, δεν τον βγάζουμε έξω παρά μόνο αγκαλιά διότι έχει πάρει αυτό της οικογενείας, ξέρετε του "γάτου μας ο τράχηλος λουράκι δεν αντέχει" και μη σας πω που μας είπε να το βάλουμε το σαμαράκι όταν του το προτείναμε, έτσι ζει στο μπαλκόνι, με τη σχετική -κατασκευή, καλαμωτή- και παρόλο που κάθε πρωί λέμε αύριο θα στειρωθεί ο Μαντού δε το βλέπω τώρα κοντά να στειρώνεται, γιατί λειτουργώντας ως εγωιστικά όντα και κάνοντας και προβολή των συναισθημάτων μας και των φόβων μας και των αναστολών σε αυτόν συνεχίζουμε να του χρεώνουμε ανθρώπινες συμπεριφορές και συναισθήματα. Από την άλλη βέβαια δεν καταλαβαίνω τι διαφορετικό τι κάνουν καλύτερο αυτοί που ακολουθούν διαφορετική λογική, εκτός από προέκταση των γνώσεων που τους δίνει το ανθρώπινο μυαλό τους για την προστασία των ζώων τους.
Για να μη παρεξηγιόμαστε δε μπορούμε να προστατεύσουμε ποτέ με επιτυχία τα ζώα μας, άρα τι κάνουμε ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ!!!! Αυτό εάν είστε εσείς γιατί εάν είμαι εγώ τα πράγματα αλλάζουν και ακριβώς επειδή αλλάζουν έχω μάθει να δέχομαι και τις δύο απόψεις ή μάλλον έχω μάθει να ξέρω που πρέπει να σταματήσω. Καθότι το να συνεχίσω μπορεί:
α/ Να είναι μάταιο γιατί απλά ο άλλος κάνει πλάκα μαζί μου
β/ Να έχω τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλω να έχω
γ/ Να σημαίνει ότι απλά δε σέβομαι ότι υπάρχουν και ενήλικες που ξέρουν τι θέλουν και μπορούν να το στηρίξουν και άρα είναι το λιγότερο γελοίο να προσπαθώ να πω σε ένα σώφρωνα άνθρωπο με το όποιο σκεπτικό του ότι "εμένα άκου καθότι εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα και τη γάτα σου"
δ/ Να έχει παιδιά που να παίζουν ίσως λίγο άτσαλα με τη γάτα, αλλά μπορούν να μάθουν γρήγορα να ζουν μαζί της και μάλιστα να καταλήξει στο τέλος η γάτα να είναι ο κίνδυνος (σπάνια περίπτωση σε ομαλή συμβίωση). Όταν κάποιος γράφει "θέλω μια γάτα να παίζει ο γυός μου", μπορεί απλά να σημαίνει θέλω μια γάτα να ζει μαζί με το γυό μου και επειδή το να το ρίξει η γάτα με το παιδί σε φιλοσοφική συζήτηση είναι λίγο δύσκολο, μάλλον το παιχνίδι είναι ο πρώτος τρόπος για να προσεγγιστούν.
ε/ Να θέλει κάποιος να ζευγαρώσει τη γάτα του, γιατί εγωιστικά ξεεγωιστικά το να ζεις με ένα ζώο για χρόνια και να το χάνεις είναι μια απώλεια που δύσκολα αναπληρώνεται και ναι θα ήθελαν ίσως κάποιοι τη συνέχεια της μέσα από ένα απόγονό της. Έκανα 17 χρόνια να ξαναπάρω γάτα και ακόμα και τώρα, όταν αρρωσταίνει ο Μαντού, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι δεν έπρεπε να ξαναζήσω με γάτα. Και ναι χαίρομαι που χωρίς να το επιδιώξω ο Μαντού είναι ένα κάτασπρος γάτος, που μοιάζει πολύ με την Άτσα ή έτσι θέλω να νομίζω. Και ναι θα πω σε κάποιον που θα χάσει το γατί του να ζήσει με ένα άλλο, αλλά δε θα του πω καπάκι να σώσει μια αδέσποτη ψυχούλα γιατί έτσι θα το ήθελε και η γατούλα του (τώρα ποιος κάνει προβολή;;), θα τον αφήσω βρε αδελφέ να ζήσει το πόνο του, ένα λογικό διάστημα για να πενθήσει, εκτιμώντας ότι αυτή η γάτα η συγκεκριμένη ηταν κομμάτι από τη ζωή του και όχι ο συλλογικός εκφραστής της κοινότητας των γάτων, που αφού έφυγε αυτή πρέπει να αντικατασταθεί έτσι για να μη σπάσει ο κύκλος.
στ/ Το αδέσποτο ή το άστεγο (οι λέξεις δεν είναι άχρωμες άοσμες και στερούμενες βαρύτητας θα επισημάνω) δεν αποτελεί μια κατηγορία που ντε φάκτο έχει προτεραιότητα, κάτι σε αδέσποτα γατιά vs ράτσας γατιά σημειώσατε 1. Σαφώς εάν πρόκειται να πάρεις ένα γατί είναι προτιμότερο να ζήσεις με ένα αδέσποτο, όχι μόνο γιατί εκτός των άλλων αποκτάς και την ιδιότητα του σωτήρα και παίρνεις πόντους στην κατάσταση φιλόζωων, αλλά και γιατί οι γάτες έχουν αυτό το περίεργο, στη γενική τους θεώρηση δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα σε όλους μας, άρα εκ των πραγμάτων κάθε γατί μπορεί να είναι το τέλειο γατί για μας.
Άμα όμως εσύ θες συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ένα γατί γιατί να μην τις έχεις; Έχω δει γατιά σε πετ σοπ που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αδέσποτο. Και μπορεί αυτό το γατί να κάνει κλικ σε κάποιον. Τι θα του πούμε: μη το πάρεις γιατί εάν το πάρεις : α/ δε σώζεις ένα αδέσποτο και β/ προωθείς το εμπόριο των ζώων.
Για να μην παρεξηγιόμαστε συμφωνώ με τις περισσότερες των αρχών που έχουν να κάνουν με τα ζώα. Ακόμα περισσότερο όμως συμφωνώ με τον καταστατικό χάρτη δικαιωμάτων των ζώων, που θα ήθελα όταν βρείτε χρόνο να τον διαβάσετε. Ίσως σας περιμένουν περίεργες εκπλήξεις εκεί μέσα...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω μπορω να σας απαντησω γενικα σε σχέση με τα στανταρτ ολων των σοβαρων σωματειων εδώ και εξω.

Φιλόζωος θεωρείται καταρχας αυτος που δειχνει πηγαιο και ειλικρινές ενδιαφέρον για το ιδιο το ζώο που θελει να υιοθετήσει ασχετα με το τι ειναι ακόμα κι αν εχει στανταρ εμφανισης η ηλικίας.

• Δηλαδη μπορει να εχει τους λογους του να το θελει ετσι η αλλιως αλλα αυτοι ειναι πραγματικοι και οταν συζητας μαζι του καταλαβαινεις οτι το κανει για το ζωο κι οχι γι αυτον που το θελει ετσι.
  • Ειναι γενικα συζητησιμος και προθυμος να ενημερωθει.
  • Ειναι προθυμος να υπογραψει καρτες υιοθεσιας και υπευθυνες δηλωσεις , κατανοει την σκοπιμότητα τους και ειναι αρκετα ωριιμος για να μην αισθανεται αυστηρα ελενχομενος η απειλουμενος.. καταλαβαινει οτι αυτα γινονται γαι να εξασφαλίστει το ζωακι του.Δεχεται την επισκεψη προσαρμογης γιατι κατανοει οτι κα το ζωακι εχει συναισθηματα και δενεται εκτος αν ειναι κουτσικο και το πηραμε μολις.
  • Καταλαβαινει και νιωθει γιατι προτεινουμε την στειρωση.
  • Εχει καποια οικονομικη δυνατοτητα να καλυψει τα εξοδα του γατιού η του σκυλιου που θελει και ακομα και να μην εχει ψαχνει λυσεις.
  • Γενικα ειναι συνεργασιμος και συμπαθης ανθρωπος οχι κακοτροπος οχι σε επιφυλακη και εχει γνωση των οριων του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω μπορω να σας απαντησω γενικα σε σχέση με τα στανταρτ ολων των σοβαρων σωματειων εδώ και εξω.

Φιλόζωος θεωρείται καταρχας αυτος που δειχνει πηγαιο και ειλικρινές ενδιαφέρον για το ιδιο το ζώο που θελει να υιοθετήσει ασχετα με το τι ειναι ακόμα κι αν εχει στανταρ εμφανισης η ηλικίας.
  • Δηλαδη μπορει να εχει τους λογους του να το θελει ετσι η αλλιως αλλα αυτοι ειναι πραγματικοι και οταν συζητας μαζι του καταλαβαινεις οτι το κανει για το ζωο κι οχι γι αυτον που το θελει ετσι.
  • Ειναι γενικα συζητησιμος και προθυμος να ενημερωθει.
  • Ειναι προθυμος να υπογραψει καρτες υιοθεσιας και υπευθυνες δηλωσεις , κατανοει την σκοπιμότητα τους και ειναι αρκετα ωριιμος για να μην αισθανεται αυστηρα ελενχομενος η απειλουμενος.. καταλαβαινει οτι αυτα γινονται γαι να εξασφαλίστει το ζωακι του.Δεχεται την επισκεψη προσαρμογης γιατι κατανοει οτι κα το ζωακι εχει συναισθηματα και δενεται εκτος αν ειναι κουτσικο και το πηραμε μολις.
  • Καταλαβαινει και νιωθει γιατι προτεινουμε την στειρωση.
  • Εχει καποια οικονομικη δυνατοτητα να καλυψει τα εξοδα του γατιού η του σκυλιου που θελει και ακομα και να μην εχει ψαχνει λυσεις.
  • Γενικα ειναι συνεργασιμος και συμπαθης ανθρωπος οχι κακοτροπος οχι σε επιφυλακη και εχει γνωση των οριων του.
Το bold στην παράθεση είναι δικό μου.
Εγώ εδώ κάτι δεν καταλαβαίνω.
ΦΑντάζομαι ότι εννοείς ότι αυτά είναι τα κριτήρια των 'σοβαρών σωματείων' για να χαρακτηριστεί κάποιος "καλός υποψήφιος ζωογονιός". Εκεί πάω πάσο.
Αλλά αν αυτά είναι γενικά τα κριτήρια για τον "φιλόζωό", σόρρυ αλλά τότε κανείς αγράμματος (που δεν μπορεί να διαβάσει και να υπογράψει),
φτωχός (που δεν μπορεί να καλύψει τους γιατρούς του ζώου του-ούτε και του εαυτού του, εδώ που τα λέμε),
βιαστικός και αγχώδης (δεν θέλει πολλή-πολλή κουβέντα)
δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φιλόζωος, σύμφωνα με αυτά.
Και κανείς δεν θα μπορούσε να είναι φιλόζωος πριν τα τέλη του 20ου αιώνα, δηλαδή;:hmm:
Και το αμάξι μου να θέλω να πουλήσω, εφόσον το είχα αγαπήσει και θέλω να καλοπέσει, θα προτιμήσω κάποιον που γουστάρω, να έχει δίπλωμα οδήγησης, να μην έρθει να με συναντήσει με ένα κατατρακαρισμένο από 10 διαφορετικά ατυχήματα δικό του (ώστε να μην το έχω και βάρος αν πάει και στουκάρει), να είναι αεκτζής (για να χαρεί που είναι κίτρινο), και να μη βρομάει τρελή ποδαρίλα...
ΑΛλά δεν μπορώ να πω ότι ο άπλυτος δεν είναι καλός οδηγός.:cool:

Αν, λοιπόν, αυτό είναι κάποιο κομμάτι από τα κείμενά σας, θα πρότεινα τουλάχιστον να αλλάξει λίγο διατύπωση "Κατάλληλος υποψήφιος θεωρείται καταρχάς..." .

Αν, λοιπόν, αυτό είναι κάποιο κομμάτι από τα κείμενά σας, θα πρότεινα τουλάχιστον να αλλάξει λίγο διατύπωση "Κατάλληλος υποψήφιος θεωρείται καταρχάς..." .

Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!!!!!!!!!!:up::up::up::up:

Ναι δικό μου το λάθος στα κειμενα λεγεται υποψήφιος... α να προσθέσω οτι παγκοσμίως δεν ερμηνέυουμε αυτα τα κριτηρια οπως μολις εκανε η μαρμαγκα.. το βασικο ειναι να δουμε οτι καποιος εχει την απηθινη προθεση να αγαπησει και να φροντισει ενα ζωακι υπευθυνα

η αλήθεια είναι ότι ότι γατάκια είχα στη ζωή μου, αυτά με έβρισκαν..ποτέ δεν έψαξα γιατί πάντα μάζευα κάποιο αδέσποτο..
Αλλά εμένα η μοίρα μου ήταν να έχω πάντα "κοινές ευρωπαικές":P :P

Συμφωνώ και εγώ εξαρτάται από το timing και το τι θα λυπηθείς την συγκεκριμένη στιγμή. :)

Τι είναι φιλοζωία;

Αρκετός λόγος γίνεται τώρα τελευταία στο Forum για το ποιός είναι φιλόζωος και πόσο είναι. Αν και δεν είμαι ο ειδικός για να απαντήσω, θέλω ωστόσο να καταγράψω μερικές μόνο σκέψεις.
Αρχίζω λοιπόν, και ρωρώ " τι είναι ο φιλόζωος;" Θα μου πείτε ότι φιλόζωος είναι αυτός που αγαπά τα ζώα, που είναι φίλος των ζώων, το λέει άλλωστε και η λέξη! Αν λοιπόν φιλοζωία είναι να αγαπάς τα ζώα τότε πώς μπορεί κάποιος να είναι πολύ φιλόζωος καικάποιος άλλος λιγότερο; Αν αγαπάς, δεν μπορείς να αγαπάς πολύ ή λίγο. Ή αγαπάς ή δεν αγαπάς κάτι, επομένως ή είσαι φιλόζωος ή δεν είσαι!
Και αν είσαι φιλόζωος, τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να είσαι φιλοζωος και να αγαπάς τις γάτες, τα σκυλιά, τα άλογα... και να μην αγαπάς τα φίδια, τις νυχτερίδες, τις σαύρες, τα ποντίκια; ΟΧΙ!!! Αν είσαι φιλόζωος τα αγαπάς όλα!
Και τώρα ρωτάω όλους τους φιλόζωους στο σαιτ, ποιός από σας εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του φιλόζωο;

Σίγουρα όχι όλοι! Μήπως λοιπόν δεν είμαστε φιλόζωοι; Μήπως είμαστε απλώς λάτρες ενός είδους μόνο π.χ. λάτρες της γάτας, λάτρες του σκύλου... Γιατί δεν γίνεται να είσαι επιλεκτικός στην φιλοζωία, όπως δεν γίνεται να λες ότι είσαι φιλάνθρωπος και να αγαπάς μόνο τους λευκούς, μόνο τους ευρωπαίους, μόνο τους Έλληνες μόνο την άρια φυλή, αγαπάς όλους τους ανθρώπους!
Μήπως λοιπόν πρέπει να εξετάσουμε την φιλοζωία μας μέσα σε ένα άλλο πλαίσιο και να την αναθεωρήσουμε; Γιατί αλλιώς, κάνουμε λάθος χρήση της λέξης!
Έχω και άλλα να πω, αλλά είναι περασμένη η ώρα. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή. Ζητώ συγνώμη αν έθιξα κάποιον, σίγουρα δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου!! Απλώς μερικές σκέψεις έκανα φωναχτά!:/:

:hmm::hmm::hmm: Φιλόζωος δεν είναι μόνο αυτός που αγαπάει τα ζώα, η λέξη είναι σύνθετη και βγαίνει απ' τις λέξεις φίλος + ζώο, ζώο παιδιά δεν είναι μόνο η γάτα και ο σκύλος,είναι κάθε ζωντανό ον πάνω στον πλανήτη μας,ακόμα κι εμείς, οπότε σε ένα συμπέρασμα καταλήγω,για να θεωρήσε φιλόζωος πρέπει να αγαπάς το μυρμήγκι,αλλά να βοηθάς και τον άνθρωπο

Αρκετός λόγος γίνεται τώρα τελευταία στο Forum για το ποιός είναι φιλόζωος και πόσο είναι. Αν και δεν είμαι ο ειδικός για να απαντήσω, θέλω ωστόσο να καταγράψω μερικές μόνο σκέψεις.
Αρχίζω λοιπόν, και ρωρώ " τι είναι ο φιλόζωος;" Θα μου πείτε ότι φιλόζωος είναι αυτός που αγαπά τα ζώα, που είναι φίλος των ζώων, το λέει άλλωστε και η λέξη! Αν λοιπόν φιλοζωία είναι να αγαπάς τα ζώα τότε πώς μπορεί κάποιος να είναι πολύ φιλόζωος καικάποιος άλλος λιγότερο; Αν αγαπάς, δεν μπορείς να αγαπάς πολύ ή λίγο. Ή αγαπάς ή δεν αγαπάς κάτι, επομένως ή είσαι φιλόζωος ή δεν είσαι!
Και αν είσαι φιλόζωος, τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να είσαι φιλοζωος και να αγαπάς τις γάτες, τα σκυλιά, τα άλογα... και να μην αγαπάς τα φίδια, τις νυχτερίδες, τις σαύρες, τα ποντίκια; ΟΧΙ!!! Αν είσαι φιλόζωος τα αγαπάς όλα!
Και τώρα ρωτάω όλους τους φιλόζωους στο σαιτ, ποιός από σας εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του φιλόζωο;

Σίγουρα όχι όλοι! Μήπως λοιπόν δεν είμαστε φιλόζωοι; Μήπως είμαστε απλώς λάτρες ενός είδους μόνο π.χ. λάτρες της γάτας, λάτρες του σκύλου... Γιατί δεν γίνεται να είσαι επιλεκτικός στην φιλοζωία, όπως δεν γίνεται να λες ότι είσαι φιλάνθρωπος και να αγαπάς μόνο τους λευκούς, μόνο τους ευρωπαίους, μόνο τους Έλληνες μόνο την άρια φυλή, αγαπάς όλους τους ανθρώπους!
Μήπως λοιπόν πρέπει να εξετάσουμε την φιλοζωία μας μέσα σε ένα άλλο πλαίσιο και να την αναθεωρήσουμε; Γιατί αλλιώς, κάνουμε λάθος χρήση της λέξης!
Έχω και άλλα να πω, αλλά είναι περασμένη η ώρα. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή. Ζητώ συγνώμη αν έθιξα κάποιον, σίγουρα δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου!! Απλώς μερικές σκέψεις έκανα φωναχτά!:/:
Συμφωνώ απόλυτα ο διαχωρισμός των ζώων σε κατηγοριες αλλα για συντροφια αλλα για τροφη ή για εκμέταλευση ( δηλαδη αυτα δεν τα αγαπαμε???) λεγεται σπισισμος αλλωστε

Εγώ την αμαρτία μου τη λέω: Τα φίδια τα σιχαίνομαι. Αν αυτό με καθιστά λιγότερο φιλόζωη έως καθόλου φιλόζωη, δεν με πειράζει καθόλου.

Εγώ την αμαρτία μου τη λέω: Τα φίδια τα σιχαίνομαι. Αν αυτό με καθιστά λιγότερο φιλόζωη έως καθόλου φιλόζωη, δεν με πειράζει καθόλου.

Μπορεί να τα σιχαίνεσαι αλλά δεν νομίζω να μπορούσες να τους κάνεις κακό

Κι εγω τα σιχαινομαι αλλα εχει ενα που ειναι στο σμαρτ πετσ κεντρικα στη βιτρινα στην Ζβωλου που το λυπαμαι και λιγο... ειναι κοτζαμαν φιδαρος κουλουριασμενος σ'ενα κλουβι να μικρο...ουτε θελω να σκεφτομαι τι τρωει γιατι ξερω...

Νομίζω πως ο ορισμός της φιλοζωίας στη βάση της αγάπης είναι κάπως ουτοπικός. Σκεφτείτε το αντίστοιχο με τους ανθρώπους: είναι δυνατόν να αγαπάει κανείς όλους τους ανθρώπους πάνω στη γη (6-7 δισεκατομμύρια), ακόμα κι αυτούς που δε γνωρίζει; Όχι. Μοιραία αγαπάει μόνο τους πολύ κοντινούς του.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώα. Δεν μπορώ να ταυτιστώ το ίδιο με το σφουγγάρι (ακραίο παράδειγμα, αλλά κι αυτό ζώο είναι), γιατί δεν έχω ζήσει μαζί του, δεν έχω κοινά σημεία αναφοράς.

Αλλά δεν θεωρώ την αγάπη απαραίτητη. Τις περισσότερες φορές αρκεί ο σεβασμός.

Κι εγω τα σιχαινομαι αλλα εχει ενα που ειναι στο σμαρτ πετσ κεντρικα στη βιτρινα στην Ζβωλου που το λυπαμαι και λιγο... ειναι κοτζαμαν φιδαρος κουλουριασμενος σ'ενα κλουβι να μικρο...ουτε θελω να σκεφτομαι τι τρωει γιατι ξερω...

Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι η αγάπη δεν είναι απαραίτητη.

Για μένα ο βασικός διαχωρισμός είναι εκείνος που σε κάνει ακόμα και στα ζώα που φοβάσαι ή σιχαίνεσαι να μη σου πάει να τους κάνεις κακό, απλά και μόνο γιατί τα φοβάσαι ή τα σιχαίνεσαι. Να τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα να βρίσκονται στην αλυσίδα και να εάν δε τα ανέχεσαι στο χώρο σου να τα απομακρύνεις με τρόπο που να μη τα βλάπτει.
Από εκεί και πέρα έχω ουσιαστικό πρόβλημα με οποιαδήποτε λογική που σου επιτρέπει, επειδή ακριβώς έχεις κατηγοριοποιήσει τον εαύτό σου ως φιλόζωο, να αποκλείεις αφοριστικά όποιον δε σκέφτεσαι σαν εσένα.
Επίσης θεωρώ έως και επικίνδυνη τη λογική που καταλήγει στο τέλος να απαξιώνει το είδος μου, γιατί πιστεύω ότι εάν δε μπορέσουμε να αγαπήσουμε το είδος μας δε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να είμαστε χρήσιμοι σε κανένα άλλο, για την ακρίβεια θεωρώ ότι κάνουμε κακό σε όλα τα είδη.:redface:

Για μένα ο βασικός διαχωρισμός είναι εκείνος που σε κάνει ακόμα και στα ζώα που φοβάσαι ή σιχαίνεσαι να μη σου πάει να τους κάνεις κακό, απλά και μόνο γιατί τα φοβάσαι ή τα σιχαίνεσαι. Να τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα να βρίσκονται στην αλυσίδα και να εάν δε τα ανέχεσαι στο χώρο σου να τα απομακρύνεις με τρόπο που να μη τα βλάπτει.
Από εκεί και πέρα έχω ουσιαστικό πρόβλημα με οποιαδήποτε λογική που σου επιτρέπει, επειδή ακριβώς έχεις κατηγοριοποιήσει τον εαύτό σου ως φιλόζωο, να αποκλείεις αφοριστικά όποιον δε σκέφτεσαι σαν εσένα.
Επίσης θεωρώ έως και επικίνδυνη τη λογική που καταλήγει στο τέλος να απαξιώνει το είδος μου, γιατί πιστεύω ότι εάν δε μπορέσουμε να αγαπήσουμε το είδος μας δε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να είμαστε χρήσιμοι σε κανένα άλλο, για την ακρίβεια θεωρώ ότι κάνουμε κακό σε όλα τα είδη.:redface:
Συμφωνώ απόλυτα. Και δεν εννοώ ότι θα έκανα κακό σε ένα ζώο που δεν συμπαθώ, κάθε άλλο. Απλώς θα φροντίσω να μη βρίσκομαι κοντά του.

Το καλοκαίρι στο κτημα μου στην Χαλικδική βρήκα ένα φίδι στην αυλή τα έχασα δεν ήξερα τι να κάνω.....Σκέφτηκα πρώτα να ασφαλίσω το σπίτι για να μην μπεί μέσα και μετά να βρώ τρόπο να το απόμακρύνω από την αυλή ούτε μία φορά δεν σκέφτηκα να το σκοτώσω....και όταν έμαθα δεν ότι δεν είναι και δηλητηριώδες δεν το πείραξα καθόλου και μετά έφυγε μόνο του για να βρείτην ησυχία του....

όσον αφορά της γάτες θα ήθελα το γατάκι που θα έιχα μαζί μου να μου αρέσει απλά αυτό!!! ώστε κάθε φορά που το βλέπω να μου αρέσει....

και δεν θα έκανα ποτέ κακό σε ζώο ότι και να ήταν αυτό ακόμα και άν δεν μου άρεσε και το φοβόμουν τώρα τι να σας πώ είμαι φιλόζωος δεν είμαι;;;
η ίστορία θα δείξει.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back