ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Το καλοκαίρι στο κτημα μου στην Χαλικδική βρήκα ένα φίδι στην αυλή τα έχασα δεν ήξερα τι να κάνω.....Σκέφτηκα πρώτα να ασφαλίσω το σπίτι για να μην μπεί μέσα και μετά να βρώ τρόπο να το απόμακρύνω από την αυλή ούτε μία φορά δεν σκέφτηκα να το σκοτώσω....και όταν έμαθα δεν ότι δεν είναι και δηλητηριώδες δεν το πείραξα καθόλου και μετά έφυγε μόνο του για να βρείτην ησυχία του....
όσον αφορά της γάτες θα ήθελα το γατάκι που θα έιχα μαζί μου να μου αρέσει απλά αυτό!!! ώστε κάθε φορά που το βλέπω να μου αρέσει....
και δεν θα έκανα ποτέ κακό σε ζώο ότι και να ήταν αυτό ακόμα και άν δεν μου άρεσε και το φοβόμουν τώρα τι να σας πώ είμαι φιλόζωος δεν είμαι;;;
η ίστορία θα δείξει.....
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου βρε Μάγισσα. Δεν πειράζω κι εγώ ούτε κουνούπι. Πιστεύω και είμαι της άποψης επίσης ότι και τα ζώα που τρώμε θα πρέπει να θανατώνονται με τον πιο ανώδινο τρόπο και να μην νιώθουν τον πανικό. Άσε που άμα έπρεπε να το κάνω εγώ ούτε που θα άγγιζα κρέας. Γενικά πιστεύω φιλόζωος είναι όποιος προσπαθεί όσο το δυνατόν να σέβεται τους κανόνες της φύσης και να μην σκοτώνει για πλάκα ή για να βγάζει τα άγρια ένστικτά του.
π.χ. ότι μας ενοχλεί δεν το αποτελειώνουμε απλά το απομακρύνουμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
και μιλάμε για ένα λαό σε πλήρη αρμονία με την φύση!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Ετσι ακριβώς βρε ΟΥΡΑΝΙΑ δεν μπορώ να πώ ότι θα πάψω να τρώω κρέας αλλά σίγουρα θα ήθελα να ξέρω ότι όλη ή διαδικασία είναι πιο ανώδυνη για το ζώο....Υστερα να θυμηθούμε ότι΄και οι ινδιάνοι έτρωγαν ζώα και παραληλα τα τιμούσαν με ιδιαίτερο τροπο κάνοντας τα τοτεμ και λατρέυοντάς τα.... και πολλές φορές έθεταν και σαν προστάστες τους..
και μιλάμε για ένα λαό σε πλήρη αρμονία με την φύση!!!!!
Αχ, μακάρι να τους μοιάζαμε έστω στο μικρό τους δαχτυλάκι!!!!

fru_fru
Δραστήριο μέλος
Τοσα ζωακια αφημενα στη τυχη τους...
Τοσα καημενα αδεσποτα, που στο φιναλε δε το ζητησαν αυτα να ελθουν στο κοσμο,
Τοση πεινα, ταπεινωση απο τους ανθρωπους οταν τα ζωακια απλα τους ηθελαν φιλους...Φολες, ακρωτηριασμοι..
Ντροπη μας....
ντροπη να μιλαμε για καθαροαιμα (ναι, εχω και εγω ενα λατρεμενο το ομολογω, αλλα εχω και ημιαιμο τσαπερδονα) οταν τοση δυστυχια υπαρχει τριγυρω μας.
Χρειαζομαστε βοηθεια για την σωστη περιθαλψη των αδεσποτων. Οχι στα λογια, αλλα σε παρουσια ανθρωπων για βολτιτσες με τα αδεσποτακια μας, ειτε οικονομικη παρουσια για εμβολια και τυχον εγχειρησεις σε θυματα ατυχηματων εσκεμμενων η μη.
Βοηθηστε μας... βοηθηστε ζωουλες που αν τις γνωρισετε θα σας αγαπουν για παντα, γιατι ακομα εχουν ενστικτο και μπορουν να διαθεσουν αγαπη και ευγνωμοσυνη..και τη δειχνουν τα καημενουλια..
Απλα λιγη βοηθεια θελουμε....
μη μας αφηνετε μονα μας....λιγη αγαπη χρειαζομαστε...
...τη Βοηθεια σας για να επιβιωσουμε....
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος

Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.
Φρου-φρου μου μην απελπιζεσαι. Οπως δείχνουν τα πράγματα με λιγη προσπάθεια κάτι γίνεται και τα πράγματα ίσως πάνε προς το καλύτερο. Η απελπισία δεν έχει νόημα.
moukelis
Επιφανές μέλος

sofia-ts
Νεοφερμένο μέλος
Αλλα ετσι ειναι οταν η ιδια η ελληνικη κοινωνια δεν ενδιαφερεται καν για τον διπλανο της πως θα ενδιαφερθει για τα ζωα. Γιατι δυστυχώς δεν ξεκινάει μόνο απο το κράτος που ολοι βαρανε τα κεφαλια τους και κατηγορούνε, απο εμάς ξεκινάει, εμείς τους εκλέγουμε, εμείς τα κανουμε σκατά. Γι αυτο θα πεσουμε πιο βαθια στα σκατά αλλα τότε θα είναι πολυ αργά δυστυχώς για ολους και ολα. Κοιμήσου Ελλαδα...
fru_fru
Δραστήριο μέλος
Αλλα ας αφυπνηστουμε εμεις.
Οχι φορουμιακα, ολοι ειμαστε φιλοζωοι μεσω ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη, αλλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα...
Χρειαζομαστε τη βοηθεια πραγματικων φιλοζωων, ειτε οικονομικη για στειρωσεις - εμβολια και τυχον εγχειρησεις των τετραποδων φιλων μας, ειτε για βολτιτσες ... γιατι και αυτα εχουν αναγκη να "ξεφευγουν" απο τα 1Χ1 κλουβια τους (και αυτο εαν ειναι τυχερα και δε γυρνανε πεινασμενα στους δρομους..)
Για την οικονομικη βοηθεια ολοι θα παρουν σχετικη αποδειξη, για τις βολτιτσες... θα εχουν κουνιστες ουριτσες που θα λενε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Φιλικα..
Φρου
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εχουμε μια δραση που ετοιμαζω με ολατα σωματεια θεσσαλονικης κα αθηνας και αφορα τα γαακια των σκουπιδιων θα σας πω μολις εγκριθει αλλα η κατασταση ειναι ανω ποταμων.. ολο φωτογραφιες γατακιων το ενα πιο ομορφο απο το αλλο.. που θα πανε ποιος θα τα παρει ολα αυτα???...........Κανω οτι μπορω αλλα οταν τα βλεπω μαζι και τα αλλα των πετ σοπ ( δυο περσικα ροζ περιμενουν ενα μηνα τωρα στο κεντρο σε κλουβακι... ετσι ειχα παρει στην αρχη το χιονακι μου απο λυπηση... κα την πατησα εφεραν κι αλλα) και τα αλλα των εκτροφεων με πιανει ενα κατι...
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως η φιλοζωικοτητα μας,εξασθενει και χανετε οταν "στον δρομο μας" συνανταμε ασχημα,ταλαιπωρημενα,κακοποιημενα η με ειδικες αναγκες ζωακια?
Μηπως υιοθετουμε το 'αχ μακαρι να βρει ενα καλο και ζεστο σπιτακι' αλλα και το 'μακρυα κι αγαπημενοι' ?
Γιατι αραγε το ενα πιατακι του μοσχοαναθρεμενου φιλου μας να μην γινει αλλο ενα?
Γιατι αραγε να μην δωσουμε την ευκαιρια σε ενα ζωακι που δυστηχως για τα 'θελω' μας δεν ειναι ομορφο,εντυπωσιακο,υγιες,ρατσας,αρτιμελης να μας αποδειξει οτι η ομορφια κρυβεται στο χαδι και στην γαληνη που μας μεταδιδουν,και οχι στην οψη,στις περγαμηνες η στις επευφημιες φιλων και γνωστων για το ποσο ομορφο και εξυπνο γατι εχουμε....
Αραγε ποιο ειναι το πρωταρχικο μας αισθημα....?
ομορφια
τιτλοι ευγενειας
η το να δωσουμε το δικαιωμα της αξιοπρεπειας
Εγω προσωπικα παντα θα πηγαινω με την αξιοπρεπεια σαν οδηγο...
Περιμενω τις αποψεις σας
Φιλικα...Σπυρος
moukelis
Επιφανές μέλος
Εμενα μου αρεσουν και οι δυο πλευρες.Δλδ νομιζω οτι δεν παιζει ρολο αν ενα γατακι ειναι ρατσας η όχι,το ιδιο μπορει να το αγαπησει καποιος.Δε νομιζω οτι καποιος παιρνει ενα ρατσας για τις "περγαμηνες" αλλα ισως για την εμφανιση,που ισως δεν βρισκει σε ημιαιμο.Π.χ. Εγω ηθελα μπλε ρωσικη ή βρετανικη μπλε,ειδα τον Σειριο,που μου αρεσε πολυ,και τον πηρα,ασχετως ρατσας.Επισης πηρα τη Μόιρα,όχι επειδη ειναι σιαμ,αλλα επειδη με μαγεψε η ομορφια της και ο γλυκυτατος χαρακτηρας της.Επισης στο σπιτι εχουμε και αρρωστο γατουλη,και ημιαδεσποτουλα,που οι δικοι μου τους εχουν τεραστια αδυναμια(ο παππους μου δινει το μισο του φαϊ στον γατο,γιατι τον λυπαται,δεν ξερει οτι επιτηδες τον κοιταει παρακαλεστικα με τις στρογγυλες του ματαρες
).Δε νομιζω οτι η ομορφια ειναι αντικειμενικη,καποιος μπορει να τη δει σε ενα γατακι που φαινεται ασχημο σε ολους(η μαμα μου ουρλιαζε οτι θα υιοθετησω ποντικο οταν ειχε δει τον Σειριο),ή σε ενα τριποδο γατακι,ή σε ενα γατακι με ανιατη ασθενεια,με ένα ματακι...Ασε που ο Σειριος που ειναι κεραμιδογατος ενθουσιαζει πιο πολυ τους φιλους και ειναι κι εμενα η αδυναμια μου(μην το πεις πουθενα)
.Οποτε καταληγω οτι ενας παραγοντας ειναι η εμφανιση,ή η συγκυρια,και ενας δευτερος ο χαρακτηρας του ζωου,ισως να πιεζομαστε λιγο κι απο την "ασχημη κατασταση του " που αναφερεις,π.χ. εγω θα μπορουσα να περιμενω για να βρω γατακι ρατσας αλλα σκεφτηκα οτι θα ηταν κριμα να μεινει ο μικρος στο δρομο για τον εγωισμο μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω θα μπορουσα να περιμενω για να βρω γατακι ρατσας αλλα σκεφτηκα οτι θα ηταν κριμα να μεινει ο μικρος στο δρομο για τον εγωισμο μου.
Πολύ σωστό.
Ολα τα οικόσιτα γατιά μας ειναι κεραμιδόγατα. Κανένα ράτσας δεν είχαμε ποτέ. Κι αυτό μάλλον γιατί δεν ψαχτήκαμε ιδιαιτερα, και τα κεραμιδόγατα ήταν αυτά που σύχναζαν στα πεζοδρόμια, ή ...στα σκουπίδια.
Το πρόβλημα ξεκινά απο εκεί που, για λόγους "ανωτέρας βίας" δεν μπορείς να σώσεις άλλο γατί. Και ποιοι είναι αυτοί?
1) Ελλειψη χώρου
2) Τα ήδη υπάρχοντα γατιά δεν δέχονται αλλο γατί
3) Γονείς που στριγγλίζουν
4) Και το οικονομικό, αν βάλουμε οτι του παρέχει πλήρη ιατροφ.περίθαλψη.
Ισως αυτό που κάνουν πολλοί είναι να του δίνουν λίγο φαγάκι και να το μεταφερουν σε πιο ασφαλές μέρος μακρια απο το δρομο.
Αυτο που κάνουν οι λίγοι είναι να το φιλοξενουν, να το πηγαινουν στο γιατρό και να το βαζουν αγγελία.
prince
Διάσημο μέλος
α. ποιος άντρας θα σε πάρει έτσι γατού που κατάντησες,
β. εμεις δεν δοσαμε το υστέριμά μας να φτιάξουμε ένα σπίτι να το κάνεις γατο άσυλο
γ. παραμελείς τον εαυτό σου για χάρη τους, από πότε έχεις να βάψεις τα νύχια σου (είνα βασικό στην κοινωνία που ζούμε τα βαμένα νύχια)
δ. κανείς δεν σου ζητάει να βγείτε γιατί έχεις γατότριχες
ε. οι φίλοι σου δεν έρχονται σπίτι γιατί κυκλοφορούν τρίχες.... (που να μην είχα και ψύχωση με την καθαριότητα)
στ. και άλλα πετυχιμένα
πώς λέτε να αντιδράσουν αν φέρω εδώ πάνω από το κεφάλι τους και τρίτο γατάκι;
όσο και αν αγαπάω τα γατάκια όσο μένω εδώ ξέρω ότι με το δεύτερο έβαλα σε δοκιμασία την υπομονή τους. Σπυρίδον έτσι έιναι . κάποιες στιγμές κάνουμε υποχωρήσεις. και σκέψου εγώ είμαι τυχερή και έχω δικό μου σπίτι και παρόλα αυτά έχω αντιδράσεις. Αν νοικιάζεις σπίτι πρέπει να σκεφτείς και τις αντιδράσεις του σπιτονοικοκύρη, της ύπόλοιπης πολυκατοικίας κλπ
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατι αραγε το ενα πιατακι του μοσχοαναθρεμενου φιλου μας να μην γινει αλλο ενα?
Για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιοι απο μας ζουμε με τους γονείς μας (ή τον άντρα μας και τα παιδιά μας) και δώσαμε μάχες για να έχουμε αυτό το ένα γατί που έχουμε. Κάποιοι δεν έχουν άνεση χώρου και δεν θέλουν να περιορίσουν 2 γατιά σε μια γκαρσονιέρα 30 τμ. Κάποιοι έχουμε ένα ζώο που είναι δύσκολο και δεν τα πάει καλά με άλλα ζώα και επειδή δουλεύουμε όλη μέρα δεν έχουμε το χρόνο να τα φέρουμε σε επαφή σιγά σιγά και να κάνουμε αυτά που χρειάζονται για να συνηθίσει 'ο παλιός' το καινούργιο ζώο.
Ενας λογος παραπάνω αν ένα γατάκι έχει ειδικές ανάγκες και θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Οταν εγώ δουλεύω από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, ποιός θα κοιτάξει αυτό το ζωάκι?
Δε νομίζω ότι είναι θέμα ζωοφιλίας υπό προυποθέσεις αλλά πρακτικά προβλήματα τις περ/ρες φορές

spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θα επρεπε ομως ολο και περισσοτερο οποιοι και οσοι μπορουμε να καλοδεχτουμε και καποια ζωακια τα οποια εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες?πλεον εχω καταλαβει οτι και το χρωμα ειναι ιδιαιτεροτητα...
Οι ειδικες αναγκες ενος μικρου μερικες φορες δεν σημαινει και εγκλωβισμενος γατογονιος...
Και ειλικρινα πιστευω οτι μεσω αυτης της κοινοτητας που μοιραζομαστε ολοι μια κοινη αγαπη και εναν κοινο πονο,ο ενας μπορει να γινει το τριτο χερι του αλλου οταν χρειαστει βοηθεια..
Φιλικα...Σπυρος..
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
της εποχής για "επώνυμα", για πράγματα, που σε ξεχωρίζουν, τέλος πάντων, από τη μάζα, καθώς, την ίδια χαρά και ευχαρίστηση θα προσφέρει και το ρατσάτο και το άλλο ζωάκι. Παρατηρείστε στον κτηνίατρό σας. Πόσα σκυλιά ράτσας μπαίνουν και πόσα ημίαιμα; Ακόμη και γάτες. Είναι που δεν γίνονται αθρόες εισαγωγές και εκτροφή ρατσών γατιών και στην Ελλάδα. Έτσι και αυξηθούν οι εισαγωγές, φοβάμαι ότι τα κεραμιδόγατα θα παραμένουν στα αζήτητα για υιοθεσία. Μη σε εκπλήσσει, λοιπόν, η προτίμηση σε ράτσες, ο Ελληνας, αν έχει λίγο χρήμα, θέλει να το δείχνει. Φέρνω ένα παράδειγμα:Οι συνάδελφοί μου, σε ποσοστό 98% έχουν πάει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, παρότι δεν τους τρέχουν τα λεφτά. Παραλλήλως, πληρώνουν ιδιάιτερα, πληρώνουν φροντιστήρια, κυνηγάνε τα παιδιά τους να διαβάσουν κλπ, ό,τι δηλαδή, κάνω και εγώ, που τα έστειλα στο δημόσιο σχολείο. Ουδεμία διαφορά. Ξέρεις, όμως, ότι όλοι με ρωτούν "Σε ποιο σχολείο τα στέλνετε;" Πυρ και μανία γίνομαι. Μετά ρωτάνε ο ένας τον άλλον και, αφού έχει μάθει καθένας το ιδιωτικό του άλλου εκθειάζουν ο καθένας το δικό του. Αν ,όμως, είναι στο ίδιο σχολείο τα παιδιά τους, το βρίζουν ομαδικώς . Αν αυτό δεν είναι παράνοια, τι είναι;
Όμοια νευριάζω, αν με ρωτήσουν για τη γάτα μου, "τι ράτσα είναι;"
Ή για κάτι που φοράω, "Τί (μάρκα) είναι;"
Όσο για την επιλογή για υιοθεσία αδέσποτων ή μη γατιών βάσει ομορφιάς, ε, spyridon μου, δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στη φύση του ανθρώπου, που θέλγεται από το "ωραίο", αρκεί ,βέβαια,να μη φτάσουμε στα αρρωστημένα άκρα, που μας εξωθούν οι καιροί.Υ.Γ.Η Γάτα της οικογένειας, είναι κεραμίδι, όχι ιδιαίτερα όμορφη, αλλά, τη λατρεύουμε, είναι και θα είναι το πέμπτο μέλος της

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλα αναφερω το αυτονοητο...οτι οσοι μπορουμε,το ενα μπορει να γινει +ενα..και οτι οι "πιτσ φυτιλι" υιοθεσιες στις γατοαγγελιες ειναι ολες οι αψεγαδιαστες...στις ιδιαιτεροτητες εχουμε μονο πολλες ευχες...
Νομιζω οτι αυτο δεν ειναι μονο δικη μου διαπιστωση..
Τωρα το ποσσες κατηγοριες και διαβαθμισεις φιλοζωων υπαρχουν αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...παιδειας και ζωωφοβιας των γονιων που περναει και στα παιδακια τους...
Μακαρι για εμενα να υπηρχε παιδεια...να καταλαβαινε ο γονιος οπως καταλαβαν και οι δικοι μου και το περασαν σε εμενα και στις αδελφες μου και αυτες στα ανηψια μου οτι τα ζωακια συντροφιας ειναι απαραιτητα σε ενα σπιτι..πλαθουν το χαρακτηρα του παιδιου..το μαθαινουν να σεβεται και μοιραζετε την ηρεμια του με τον τετραποδο φιλαρακο του..
Φιλικα...Σπυρος..
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Παντως δυο γατακια το ενα ημιτυφλο η ηρω και η Τιγρουλινα η πλέον Γκριζαμπέλλα υιοθετηθηκαν στην αθηνα απο παιδια απο εδω μεσα σαν τριτα η τεταρτα ζωα και περναν ζωη χαρισάμενη. Αυτη τη στιγμη εχουμε κι αλλα τετοια ζωα τα οποια προωθουμε αλλα η " αγορα" της θεσσαλονικης δεν ειναι πολύ ωριμη γι αυτα.. παλιοτερα τα εστελναν εξω τα σωματεια σε σπιτια που τα βλεπαμε μετα να ειναι σε ειδικα καροτσακια για αναπηρα, σε ωραιους κηπους και ευτυχισμενα σε αγγαλιες, τωρα με αυτη την εγκυκλιο του κιλτιδη τα περισσοτερα ειναι κλεισμενα σε σπιτια συλλεκτων φιλοζωων που αλλοι τα φροντιζουν κι αλλοι οχι δυστυχως.
Δεν ειναι μονο σε ιδιωτικο επιπεδο η δραση, θα επρεπε να υπαρχει ρεαλισμος και σε επιπεδο πολιτειας. Και μονο το οτι τα αδεσποτα ειναι ευθυνη των υπηρεσιων 'καθαρότητας" λεει απο μονο του πολλά.
Ελπιζω με τα σεμιναρια φιλοζωιας να προωθησουμε λιγακι τα πραματα
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Καλέ μου, το κατάλαβα απόλυτα το νόημα του μηνύματός σου και τους προβληματισμούς σου και ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Προσπάθησα να δώσω μια εξήγηση, χωρίς να θίξω συμφορουμίτες με ζωάκια ράτσας, που ξέρω ,πόσο συνειδητά φιλόζωοι είναι.Ελενη μου,η αποψη μου δεν εχει να κανει με το πως νοιωθω για τις αρχες λειτουργιας της κοινοτητας...και ειναι κριμα που δεν καταλαβες το υφος του θεματος...ουτε αναφερω καπου..."εειιι αφηστε τα ομορφα και υγιη ζωα η τα ζωακια με περγαμηνες και χαρακτηρα για τα "δευτερης?'' ποιοτητας ζωακια?
Απλα αναφερω το αυτονοητο...οτι οσοι μπορουμε,το ενα μπορει να γινει +ενα..και οτι οι "πιτσ φυτιλι" υιοθεσιες στις γατοαγγελιες ειναι ολες οι αψεγαδιαστες...στις ιδιαιτεροτητες εχουμε μονο πολλες ευχες...
Νομιζω οτι αυτο δεν ειναι μονο δικη μου διαπιστωση..
Τωρα το ποσσες κατηγοριες και διαβαθμισεις φιλοζωων υπαρχουν αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...παιδειας και ζωωφοβιας των γονιων που περναει και στα παιδακια τους...
Μακαρι για εμενα να υπηρχε παιδεια...να καταλαβαινε ο γονιος οπως καταλαβαν και οι δικοι μου και το περασαν σε εμενα και στις αδελφες μου και αυτες στα ανηψια μου οτι τα ζωακια συντροφιας ειναι απαραιτητα σε ενα σπιτι..πλαθουν το χαρακτηρα του παιδιου..το μαθαινουν να σεβεται και μοιραζετε την ηρεμια του με τον τετραποδο φιλαρακο του..
Φιλικα...Σπυρος..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool