Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από MayaDeren:Koritsia,
Mhn kanete thn ahdia kai ta dwsete sthn
"FILOZWIKH ENWSH". Eixe gennhsei mia skula kati koutabia katw sthn pulwth mou kai phrame thn filozwikh. Sas parathetw ton akoloutho dialogo...
Filo:Geia sas filozwikh
Agnwstos:Geia sas, brhkame mia skula me kati koutabakia
Filo:Th ratsa einai
Agnwstos:Mpastarda
Filo:Eiste sigouroa oti den einai ratsas..
Agnwstos:Nai
Filo:E, tote
Agnwstos:Ti tha kanete
Filo:Ta koutabakia tha pane gia euthanasia
Agnwstos:Ti?
Filo:Kai thn mana tha thn pame se mpogia
Agnwstos:Aei sto diaolo filozwikh etaireia sas lene meta
Filo:Kanoume oti mporoume
Agnwstos:Sto diaolo an htan xaski tha to kratagate gia na bgalete xrhmata poulontas to
Gkap gkap ta thlefwna pou kleinoun...
Paidia ta gatoulia dwste ta se sigoura xeria....Filwn
Αρχική Δημοσίευση από MayaDeren:Mia gnwsth mou htan mesa sth filozwikh kai mou elege gia na glutwsoun fragka ta ekana ta zwntana euthanasia me kati farmaka pou den htan kai mh analghtika. Ta analghtika blepeis kostizane kai etsi ta stelnane ta zwa xeirotera kai apo pathma autokinhtou...
Gi ayto prosoxh...
Egw exw pola zzwakia spiti mou. Kai perisu eswsa ena gataki stn sxolh. To opoio einai spanios thulikos kunhgos(agrio polu out ena xaidema de pairnei kai olh thn wra kunhgaei kounoupia muges oti kineite telos pantwn)
Link: https://www.forums.gr/showthread.php?s=&threadid=9807&perpage=10&pagenumber=1
Εσείς ξέρετε κάτι; Έχετε ακούσει κάτι σχετικό; Φήμες ή θλιβερή πραγματικότητα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να πω και κάτι καλό: τα πρώτα του εμβόλια ο Βαλτάσαρ τα έκανε στο ιατρείο μιας φιλοζωικής εταιρίας, κάπου κάτω από την Ομόνοια (δεν θυμάμαι όνομα ή οδό). Το ποσόν ήταν καθαρά συμβολικό και ο κτηνίατρος εκεί ήταν υπέροχος.
Nessa NetMonster
Δραστήριο μέλος
α) να είναι απολύτως υγιές. Τα αδέσποτα μπορεί να έχουν ένα σωρό αρρώστειες.
β) να ξέρεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια πώς θα αντιδράσει σε ορισμένα ερεθίσματα. Γι'αυτό πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τι ράτσα είναι, για να μην πω και το γενεαλογικό του δέντρο! Τα αδέσποτα ζώα κατά 99% είναι ανάμικτες ράτσες.
Γι'αυτό ένα ζώο που θα βρεις τυχαία στο δρόμο είναι εντελώς ακατάλληλο για πειραματόζωο.
Αυτό που ίσως θα μπορούσε να κάνει κάποιος με ζώα του δρόμου είναι να πάρει κουτάβια (όχι ενήλικους σκύλους) για να πάρει το κολλαγόνο τους (χρειάζεται για την παραγωγή καλλυντικών). Το κολλαγόνο παράγεται στα μάτια, και από όσο ξέρω το παίρνεις με παρακέντηση (όσοι δεν ξέρετε τι είναι αυτό, καλύτερα να μη μάθετε
). Ήδη είναι γνωστό ότι εταιρίες καλλυντικών χρησιμοποιούν κουτάβια με αυτόν τον τρόπο (τώρα αν έφτασαν να κυνηγάνε και τα αδέσποτα δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μην έφτασαν μέχρι εκεί
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
αααααααα καλα αυτες ειναι μονο για να τους δινουμε λεφτα κ οταν τουσ χρειαζεσαι δεν τουσ βρισκεισ ποτε ειναι αφαντοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

κ το παιζουν κ παπιεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Christy
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Παλαιοτερα (περιπου 15 χρονια πριν) πηγαιναμε τα γατια μας στο ιατρειο της Φιλοζωικης στη Ν. Χαλκηδονα. Το ιατρειο ηταν πολυ φθηνοτερο μεν αλλα οι γιατροι δεν ηταν καλοι.
Διπλα στο ιατρειο ειχαν μια αλλη αιθουσα που εβαζαν τα ζωα που προοριζονταν για ευθανασια.
Ειχα δει εναν κυριο (μπογιας) να φερνει σε κουτες σκυλακια και γατακια και να τα βαζει εκει.
Αυτα τα μαζευαν υστερα απο τηλεφωνηματα ανθρωπων που τα εβρισκαν παρατημενα.
Επισης στη Φιλοζωικη εαν μπορουσες να κρατησεις εσυ το ζωακι εκεινοι φροντιζαν να βρουν σπιτι μεσω αγγελιων αφου πολλοι ανθρωποι ζητουσαν ζωακια απο αυτους.
Λειτουργουσε δηλαδη καπως σαν "γραφειο συνοικεσιων" (με την καλη εννοια). Ειχα και γω δωσει ετσι ενα κουταβακι που ειχα βρει παρατημενο. (Ειναι στις φωτο στο Gallery).
Αυτα!
Δεν μπορω να τους κατηγορησω γιατι μη διαθετοντας χρηματα (δεν ειναι κρατικη οργανωση) θα ηταν αδυνατο να διατηρει στο χωρο της τοσα ζωα που αφηνουν διαφοροι ασυνειδητοι στο δρομο.
Αλλη οργανωση που γνωρισα προσφατα ειναι ο "Συλλογος φιλων των ζωων Χαλανδριου".
Eιναι ιδιωτες που συνεργαζονται με διαφορους κτηνιατρους της περιοχης και αναλαμβανουν στειρωσεις και εμβολιασμους αδεσποτων δωρεαν. (συνηθως σκυλιων). Επισης αναλαμβανουν να φιλουξενουν (στα σπιτια τους?) καποια απο τα ζωα που δεν μπορουν να επιβιωσουν στο δρομο και να τους βρουν σπιτια.
Πολλα σκυλια που κυκλοφορουν χρονια στο Χαλανδρι εχουν ειδικο σηματακι και περιλαιμιο που γραφει οτι εχουν στειρωθει και εμβολιαστει απο αυτους. Επισης απο οτι μου ειπε ο κτηνιατρος που παω (συνεργαζεται μαζι τους) εχουν βρει σπιτια σε πολλα ζωακια και δεν κανουν ευθανασιες σε υγιη ζωα.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
υπαρχουν καλοι και υπευθυνοι ανθρωποι πουυ προσπαθουν τιμια υπαρχουν μετριοι ποθ κανουν τη δουλεια τους η αδιαφορα και υπαρχουν και κακοι η απληστοι η ασυνειδητοι!!!!
Τα φιλοζωικα σωματεια δεν αποτελουν εξαιρεση για μενα.
Προσωπικα δεν μ αρεσει να λειτουργω με φημες γι αυτο θεωρω καλυτερο αυτο που θα κανω στη θεσσαλονικη και θα σας ενημερωσω και σας προτεινω να το κανετε κι εσεις .
Πατε να γνωρισετε απο κοντα τους ανθρωπους να δειτε πως λειτουργουν.Υπαρχουν στα καλα σωματεια τεραστιες αναγκες και ειναι κριμα απο τις φημες που δημιουργουν καποιοι αχρειοι να μη βοηθαει κανεις κανεναν τελικα τα ζωακια την πληρωνουν παλι.
Εχω να σας κανω την εξης προταση λοιπον
Την αλλη βδομαδα θα εχω ολοκληρωμενη αποψη και υπευθυνα θα σας πω για τη θεσσαλονικη τι γινεται και τι διαπιστωσα τι θα λεγατε να κανει καποιος το ιδιο στην αθηνα και να εχουμε εγκυρες κριτικες που να τις μαθουν ολοι και ετσι να ξερουμε ολοι σε περιπτωση που χρειαζομαστε βοηθεια σε ποιους ν απευθυνθουμε και ποιους ν αποφυγουμε??? θα ηταν πολυ χρησιμο δε βρισκετε?
Αντε ελατε ολοι να τα ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα γιατι ολοι χρειαζομαστε καποια στιγμη εναν φτηνο κτηνιατρο και βοηθεια απο τετοια σωματεια ειναι κριμα να πηγαινουμε στα λαθος και να μας μενουν τα ζωα αβοηθητα

suzanitta
Νεοφερμένο μέλος
Η δικαιολογία τους ήταν ότι τόσο μικρά ζώα που δεν εμβολιάζονται μπορεί να μεταφέρουν αρρώστιες στα υπόλοιπα.
Α,και με γάτες δεν ασχολούνται,μόνο σκυλιά παρακαλώ.Πάντως και γω όταν απευθύνθηκα στη φιλοζωική Αθήνας για να φροντίσει τα 3 (μόλις 5 ημερών) γατάκια που είχα βρει, μου είπαν ότι θα τα πήγαιναν για ευθανασία. Έτσι τα κράτησα και τα τρία.
Η δικαιολογία τους ήταν ότι τόσο μικρά ζώα που δεν εμβολιάζονται μπορεί να μεταφέρουν αρρώστιες στα υπόλοιπα.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
- Από πού προμηθεύεστε τα ζώα που χρησιμοποιείτε στα πειράματα;Παιδιά είναι μύθος ότι παίρνουν ζώα από το δρόμο και τα κάνουνε πειραματόζωα, κι ο λόγος είναι απλός. Για να χρησιμοποιήσεις ένα ζώο σαν πειραματόζωο πρέπει πριν διεξαχθεί το πείραμα:
α) να είναι απολύτως υγιές. Τα αδέσποτα μπορεί να έχουν ένα σωρό αρρώστειες.
β) να ξέρεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια πώς θα αντιδράσει σε ορισμένα ερεθίσματα. Γι'αυτό πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τι ράτσα είναι, για να μην πω και το γενεαλογικό του δέντρο! Τα αδέσποτα ζώα κατά 99% είναι ανάμικτες ράτσες.
Γι'αυτό ένα ζώο που θα βρεις τυχαία στο δρόμο είναι εντελώς ακατάλληλο για πειραματόζωο.
Αυτό που ίσως θα μπορούσε να κάνει κάποιος με ζώα του δρόμου είναι να πάρει κουτάβια (όχι ενήλικους σκύλους) για να πάρει το κολλαγόνο τους (χρειάζεται για την παραγωγή καλλυντικών). Το κολλαγόνο παράγεται στα μάτια, και από όσο ξέρω το παίρνεις με παρακέντηση (όσοι δεν ξέρετε τι είναι αυτό, καλύτερα να μη μάθετε). Ήδη είναι γνωστό ότι εταιρίες καλλυντικών χρησιμοποιούν κουτάβια με αυτόν τον τρόπο (τώρα αν έφτασαν να κυνηγάνε και τα αδέσποτα δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μην έφτασαν μέχρι εκεί
).
- Όσον αφορά τα ποντίκια, τα πρώτα τα είχαμε φέρει από την Αγγλία. Λέω τα πρώτα, γιατί τώρα τα αναπαράγουμε στο εργαστήριο μας. Τα ινδικά χοιρίδια, τα κουνέλια και τα χάμστερ τα εξασφαλίζουμε από εμπόρους. Τα σκυλιά από τον μπόγια. Χρησιμοποιούμε, δηλαδή, αδέσποτα σκυλιά. Αν κάποιο απ΄ αυτά είναι ράτσας, το κρατάμε αρκετό καιρό μήπως και το αναζητήσει ο ιδιοκτήτης του.
https://www.mypetz.gr/posts/5242040/
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ. Αφού υπάρχουν καταγγελίες για χρήση αδέσποτων γατιών και σκυλιών σε κτηνιατρικές σχολές...

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλω να μην υποφέρουν, θέλω να περνάνε καλά. Αυτό μόνο.
Ούτε ο χαρακτηρισμός ΄΄φιλάνθρωπος΄΄ μ αρέσει, θέλω μόνο να σταματήσει η πρόκληση πόνου από άνθρωπο σε άνθρωπο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΕΔω θα δειτε τον καταλογο με τις φιλοζωικες παιδια
https://www.zoofilia.gr/pages.asp?th...&guide_place=0&guide_kind=7&guide_type=0#main
Κι εδω αυτον με τους κτηνιατρους
https://www.zoofilia.gr/pages.asp?th...&guide_place=0&guide_kind=4&guide_type=0#main
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να βρεθουν δυο τρια ατομα που μπορουν να διαθεσουν λιγο χρονο κανενα δυο απογευματα αν θελουν και πιο πολυ που θα παρουν τηλ τις φιλοζωικες στην αθηνα πχ αυτες της περιοχης τους ο καθενας και θα μαθουν
- αν ειναι καλες και
- τι προσφερουν για γατες και αδεσποτα
- τιμες και
- ονοματα ατομων.
Ας μου στειλει ΠΜ να οργανωθουμε
Την θεσσαλονικη την αναλαβαμε ηδη δυο ατομα
μενει η αθηνα και η επαρχια
Hook
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα και θα ήθελα να απαντήσω σε δεκάδες από αυτά αλλά με πιέζει ο χρόνος. Έτσι διάλεξα για αρχή το θέμα με τις φιλοζωικές και τα πειραματόζωα.
Πρώτα για τις φιλοζωικές. Ανήκω εδώ και 10 χρόνια στο μικρό team των εθελοντών φιλοζωικού σωματείου της Θεσ/νίκης. Όλοι μας δουλεύουμε, έχουμε τις οικογένειές μας, τα ζώα μας, τα σπίτια μας να φροντίσουμε. Ξεκλέβουμε χρόνο από όπου μπορούμε για να βοηθήσουμε κάποια αδεσποτάκια αλλά φυσικά και 10πλάσιους εθελοντές να είχαμε πάλι δεν θα φτάναμε για όλα. Ο τηλεφωνητής μας δέχεται κατά μέσο όρο 100 μηνύματα μέσα σε ένα Σαβ/κο, ούτε να τα ακούσουμε όλα δεν προλαβαίνουμε!
Για τις φιλοζωικές της Θεσ/νίκης που γνωρίζω, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλες έχουν πρόβλημα οικονομικό και οι περισσότερες δουλεύουν με 1-2 εθελοντές. Κάπου πήρε το μάτι μου, αλλά δεν θυμάμαι που, ένα σχόλιο για τις φιλοζωικές, να μην τις εμπιστεύεστε, όλες λεφτά ζητάνε κλπ. Δυστυχώς κανείς κτηνίατρος δεν μας κάνει τίποτα τζάμπα. Αλλά "φύλαγε τα ρούχα σου" και γι αυτό καλό είναι όταν δίνετε χρήματα σε οποιαδήποτε οργάνωση να ζητάτε θεωρημένη (από τη Νομαρχία) απόδειξη. Αν είστε ακόμη πιο καχύποπτοι, ζητήστε να καταθέσετε τα χρήματα έναντι κάποιου σκοπού, π.χ. δώστε τα στον προμηθευτή τροφών ή σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο έναντι στειρώσεων για το σωματείο. Όλοι χρωστάμε ένα σωρό λεφτά σε τροφές και κτηνιάτρους
Δεύτερο θέμα τα αδέσποτα ως πειραματόζωα. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε τριτοκοσμικές χώρες. Στις ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζεται νόμος της ΕΕ που λέει πως αδέσποτα δεν χρησιμοποιούνται σε πειράματα, μόνο ζώα από ειδικά για τον σκοπό αυτό εκτροφεία (κανονικά θα έπρεπε αυτό να ισχύει και εδώ αλλά...). Αυτό φυσικά η ΕΕ δεν το επιβάλλει για την προστασία των αδέσποτων (μας έχει δηλώσει ρητά πως δεν είναι στις αρμοδιότητές της) αλλά για την προστασία των καταναλωτών (ένα αδέσποτο πιθανώς φέρει ασθένειες και δεν γνωρίζουμε ούτε το ιατρικό ιστορικό του ούτε και των γονιών του, πράγμα που μπορεί να αλλιώσει το πείραμα). Έχω παρακολουθήσει από κοντά τις υστερίες των "Ελληναράδων" που ισχυρίζονται πως αδέσποτα από τη χώρα μας πάνε για πειραματόζωα ή γούνες ή δεν ξέρω τι άλλο. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων και παρα-ζωόφιλων που... είναι ζωόφιλοι από τον καναπέ τους! Έχω στείλει κι εγώ ζώα έξω και είναι όλα μια χαρά. Λίγα, βέβαια, γιατί πιστεύω πως το πρόβλημα δεν λύνεται με "εξαγωγές" αλλά με μαζικές στειρώσεις και ευαισθητοποίηση μέσα στη χώρα μας.
Όσοι είναι από Θεσ/νίκη, η yasmin1gr ετοιμάζει μια ομαδούλα δράσης. Για μένα, η πιο σημαντική βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε σε ένα αδέσποτο είναι να το στειρώσετε. Με τη στείρωση ενός μόνο ζώου σταματάμε τον κύκλο birth/suffering/death για εκατοντάδες ζώα. Αν θέλετε, μπορώ να σας "εκπαιδεύσω" στο πώς πιάνουμε τις γάτες, τις πηγαίνουμε για στείρωση, τις κρατάμε σε κλουβιά για να αναρρώσουν και τις επιστρέφουμε στη γειτονιά τους. Έχουμε και παγίδες και κλουβιά και ...τα πάντα, εκτός από εθελοντές! Λοιπόν, τί λέτε? Ποιός είναι έτοιμος για λίγη δράση?
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Γενικά σε συνωμοσίες κλείνω τα αυτιά μου, πάντα μα πάντα υπάρχει ένας μύθος, π.χ. όπως στο θέμα με τα πειραματόζωα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool