Φιλοξενία γατούλη στο σπίτι..

• Thread starter Thread starter *christy*
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

*christy*

Νεοφερμένο μέλος

Η *christy* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ξάνθη (Ξάνθη). Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Καλημέρα!

Από χθες φιλοξενώ έναν κούκλο φουντωτό γάτο στο σπίτι για μερικές μέρες.

Μου τον έφεραν από το απόγευμα για να συνηθίσει και να μην έχει πρόβλημα. Σχεδόν όλα τα βρήκε μέσα σε 5 λεπτά, το φαγητό του, το νερό του, την τουαλέτα του, το σπιτάκι που τον έφεραν. Από τις 6 που ήρθε ένιωσε αμέσως άνετα, απ'ότι μου είπε η φίλη μου, ερχόταν στα πόδια μου, τριβόταν, ήθελε χάδια, ξάπλωνε δίπλα μου οπότε είχα ησυχάσει κι εγώ κάπως.

Έλα όμως που το βράδυ τον έπιασαν οι ανησυχίες του? Να μην θέλει να κοιμηθεί με τίποτε. Από τις 3 μέχρι τις 6.30 σχεδόν να κλαίει έξω από την πόρτα του δωματίου μου και να την γρατζουνάει, μέσα στο παράπονο. Μου σπάραζε την καρδιά και ανησυχούσα κιόλας μην πάθει τίποτε. Κάποια στιγμή κατά τις 4 βγήκα να δω μήπως έχει κάτι και κλαίει, είδα ένα μικρό "μπισκοτάκι" σε ένα χαλί στο σαλόνι, εντάξει λέω κάτι θα φοβήθηκε ή θα ξέχασε που είναι η τουαλέτα του. Πήγε τελικά στην τουαλέτα του, έκανε κάποια μέσα και μου άφησε και ένα "μπισκοτάκι" έξω.

Μιλάω με τη φίλη μου, μου λέει ότι μάλλον φοβάται μόνος, να κάτσω λίγο μαζί του και μετά να μην του δώσω ξανά σημασία γιατί θα μου το κάνει συνέχεια. Τελικά κάθισα λίγο μαζί του και μετά τον άφησα, όσο κι αν χτυπούσε την πόρτα και έκλαιγε. Απ'ότι κατάλαβα όμως το γατόνι έχει άλλα ωράρια. Η φίλη μου συνήθως κοιμάται τα πρωινά και το βράδυ είναι ξύπνια. Το ίδιο έμαθε να κάνει κι αυτός.

Το θέμα είναι, τι θα γίνει τις επόμενες μέρες? Θα τον αφήνω να κλαίει όλο το βράδυ και να κοιμάται το πρωί που θα λείπω?

Και κάτι άλλο που με απασχολεί είναι η αμμολεκάνη του.. Το πρωί που πήγα να την καθαρίσω, μόνο τα "μπισκοτάκια" μπορούσα να καθαρίσω. Δεν είδα να κάνει καθόλου σβόλους, μόνο αλλάζει χρώμα. Αλλά δεν μπορώ να καθαρίσω την αμμολεκάνη κόκκο κόκκο. Να του πάρω άμμο και να του την αλλάζω κάθε 1-2 μέρες? Γιατί τώρα έχει αρχίσει να μυρίζει μέσα (είναι κλειστή) και εντάξει, εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα αλλά δεν ξέρω μήπως ενοχληθεί ο γάτος και μου τα κάνει όλα έξω.

Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.
Ο γατουλης ειναι στειρωμενος;Ποια αμμο χρησιμοποιεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.
Ο γατουλης ειναι στειρωμενος;Ποια αμμο χρησιμοποιεις;

Καλημέρα!

Στειρομένος είναι ναι. Ρώτησα για την άμμο αλλά μου είπαν ότι δεν παίρνουν κάποια συγκεκριμένη, όποια βρούνε του βάζουν. Τώρα δεν ήξερε ποια είναι αυτή που του έχουν. Μάλλον θα πάω να του πάρω μια που να κάνει σβόλους για να μην παιδεύομαι στο καθάρισμα.

Ναι,καλυτερα και για σενα και για τον γατουλη να παρεις μια αμμο που κανει σβωλους.Μπορεις να δεις και παρουσιασεις τους στις κριτικες για να βρεις μια σχετικα οικονομικη και καλη.Επισης ισως θα βοηθουσε να αφηνεις την πορτα του υπνοδωματιου σου ανοιχτη.

Ναι,καλυτερα και για σενα και για τον γατουλη να παρεις μια αμμο που κανει σβωλους.Μπορεις να δεις και παρουσιασεις τους στις κριτικες για να βρεις μια σχετικα οικονομικη και καλη.Επισης ισως θα βοηθουσε να αφηνεις την πορτα του υπνοδωματιου σου ανοιχτη.

Ναι έχω δει αρκετές κριτικές για να είμαι προετοιμασμένη για το γατάκι μου όταν το υιοθετήσω. Μάλλον biokats που έχει χοντρούς κόκκους και δεν θα κολλάει στις πατούσες του γιατί είναι μακρύτριχος, ή την ever clean low track που λένε ότι δεν κολλάει στις πατούσες. Αρκεί να τις βρω εδώ. Αν όχι θα πάρω κάποια άλλη από pet shop. Εκτός αν έχεις κάποια άλλη να προτείνεις, γιατί εμπειρία δεν έχω οπότε μπορεί και να την κάνω την πατάτα μου!

Όσο για την πόρτα του δωματίου μου, με προειδοποίησε ότι αν αφήσω την πόρτα ανοιχτή θα βρεθώ με τον γάτο στη μούρη μου!:lol:

Eγω εχω δοκιμασει και τη golden white,που κανει επισης σβωλους και ειναι πιο οικονομικη απο οτι η everclean.
Παντως και τα δικα μου στην αρχη οταν αφηνα την πορτα του δωματιου ανοιχτη κολλουσαν πανω μου,αλλα μετα απο μερικα βραδια συνηθιζουν συνηθως.

Θα κοιτάξω ποια θα βρω στα pet shop γιατί δυστυχώς δεν έχει και πολλά εδώ κοντά. Σαν πρώτη επιλογή πάντως έχω την biokats, θα κοιτάξω και αυτή που λες. Αρκεί να τον βολέψει. Μάλλον όμως αγχώνομαι υπερβολικά.:worry:

Αν την καθαριζεις μια φορα τη μερα δεν θα εχει προβλημα,ετσι ειναι κι ο Σειριος μου...

Ναι έτσι μου είπαν, να την καθαρίζω μια φορά το βράδυ πριν πάω για ύπνο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Καλησπερα, εγω πιστευω οτι το προβλημα ξεκιναει απο το οτι τον αφηνεις εξω απο το δωματιο το βραδυ. Ειναι ενα γατι που οπως περιγραφεις ειναι κοινωνικο και αμεσα δοτικο και απο τη στιγμη που το ''απορριπτεις'' αφηνοντας το εξω αντιδρα ετσι, λερονοντας ωστε να σε τιμωρησει η για να του δωσεις σημασια. Το κανουν πολλα γατια αυτο. Προτεινω να του αφησεις την πορτα ανοιχτη το βραδυ, να δεις τις αντιδρασεις του και πραξεις αναλογα. Μπορει τις 2-3 πρωτες μερες να κανει ταρζανιες στο κρεββατι αλλα μετα θα ηρεμησει και θα κοιμαται σα.... πουλακι. Θα ειναι ενα μεταβατικο σταδιο που μπορει να κουρασει στην αρχη, αλλα θα οδηγησει σε πιο ησυχες νυχτες.

Καλημέρα!

Σήμερα ενώ είχε κοιμηθεί κανονικά από τις 12 περίπου άρχισε πάλι στις 3 το πρωί να κλαίει.

Έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με τους βιορυθμούς που έχει αποκτήσει από την οικογένεια που μένει κανονικά. Γιατί ούτε στάνταρ ώρα έχει που κοιμάται, ούτε στάνταρ ποσότητα φαγητού, ούτε συγκεκριμένες ώρες φαγητού.

Για παράδειγμα προχθές έφαγε πολύ λίγη κονσέρβα το βράδυ και την υπόλοιπη την άφησε για το πρωί και χθες το βράδυ απ'ότι είδα τώρα την έφαγε όλη. Το ίδιο και με την ξηρή τροφή. Μου είπαν απλά να του γεμίζω το μπολ και να τρώει όποτε θέλει. Αλλά έτσι δεν μπορώ να ξέρω πόσο έφαγε κάθε φορά.:worry:

Αρχική Δημοσίευση από kiss bill
Καλησπερα, εγω πιστευω οτι το προβλημα ξεκιναει απο το οτι τον αφηνεις εξω απο το δωματιο το βραδυ. Ειναι ενα γατι που οπως περιγραφεις ειναι κοινωνικο και αμεσα δοτικο και απο τη στιγμη που το ''απορριπτεις'' αφηνοντας το εξω αντιδρα ετσι, λερονοντας ωστε να σε τιμωρησει η για να του δωσεις σημασια. Το κανουν πολλα γατια αυτο. Προτεινω να του αφησεις την πορτα ανοιχτη το βραδυ, να δεις τις αντιδρασεις του και πραξεις αναλογα. Μπορει τις 2-3 πρωτες μερες να κανει ταρζανιες στο κρεββατι αλλα μετα θα ηρεμησει και θα κοιμαται σα.... πουλακι. Θα ειναι ενα μεταβατικο σταδιο που μπορει να κουρασει στην αρχη, αλλα θα οδηγησει σε πιο ησυχες νυχτες.

Μάλλον απλά είχε φοβηθεί ο κακομοίρης ή μπορεί και να είχε κολλήσει στις τριχούλες του γιατί τα "μπισκοτάκια" ήταν σε μέγεθος μεγάλης σταφίδας περίπου και η κανονική του παραγωγή είναι όντως σαν μπισκότο σε μέγεθος!

Πάντως με το δικό μου γατάκι δεν νομίζω να τα έχω αυτά. Ελπίζω ότι θα μπορώ να ξέρω τι θα θέλει κάθε φορά.

Όσο για την άμμο που λέγαμε χθες η καλύτερη επιλογή μου ήταν η catsan. Ήταν η μοναδική που βρήκα να κάνει σβόλους και σε χαλικάκι.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάλλον απλά είχε φοβηθεί ο κακομοίρης ή μπορεί και να είχε κολλήσει στις τριχούλες του γιατί τα "μπισκοτάκια" ήταν σε μέγεθος μεγάλης σταφίδας περίπου και η κανονική του παραγωγή είναι όντως σαν μπισκότο σε μέγεθος!:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back