Φιλοξενώ ένα γατάκι! Απορίες...

lucky_cat

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucky_cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αργοστόλι (Κεφαλλονιά). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Εδώ και 48 περίπου ώρες φιλοξενώ ένα μικρό γατάκι (το ονόμασα Μίνα)! Δεν μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης του είδους (τα συμπαθώ όπως όλα τα ζώα) αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το "μαζεψα" σπίτι (από τύχη δεν το πατήσα με το αμάξι στο πάρκινγκ του σπιτιού μου) και η υποψία ότι αργά η γρήγορα το περίμενε άσχημη μοίρα επέβαλαν να το κάνω. Όπως είναι φυσικό έχω μερικές βασικές απορίες... όποιος μπορεί ας βοηθήσει!

1) ΥΓΕΙΑ :
Αν και τριγυρνούσε έξω όταν την βρήκα παράσιτα δεν φαίνεται να έχει. Εξ αρχής η μικρή φταρνίζόταν συνέχεια και την πρώτη μέρα είχε εκρίμματα (βλένα) από τη μύτη της. Φυσικά ακόμα φταρνίζεται και "ξεφυσάει" (σα να έχει "μπούκωμα" από συνάχι)αλλά όχι με την ίδια συχνότητα και τα εκκρίματα είναι ελάχιστα ως ανύπαρκτα. Τα μάτια της είναι κανονικά, ούτε θολά ούτε πρισμένα χωρίς εκκρίσεις ή πληγές. Είναι πολύ ανησυχητικό το "συνάχι" αυτό?

2) ΔΙΑΘΕΣΗ :
Από διάθεση... στην αρχή ήταν δειλή και δεν έπαιζε (ίσως να έφταιγε και ο υπο-σιτισμός), αρκούνταν μόνο σε χάδια και νιαουρίσματα. Αφού την τάισα αυτές τις δύο μέρες φαίνεται να πέρνει τα πάνω της και να ζωηρεύει, αυτή τη στιγμή παίζει με ό,τι της κινεί το ενδιαφέρον (καλώδια, φωτιστικά, παντόφλες κτλ). Αν το φτάρνισμα δε σταματήσει σύντομα (1-2 μέρες ακόμα) λέω να πάω στον κτηνίατρο, μήπως έπρεπε να την έχω πάει ήδη?

2) Ηλικία :
Δεν έχω ιδέα πόσων εβδομάδων είναι. Πιθανολογώ ότι είναι περίπου 1-1,5 μηνών. Σίγουρα πάντως είναι μικρό! Αν μπορέσω θα "ανεβάσω" μία φώτο.

3)Καθαριότητα-Υγειηνή :
Της πήρα αμμολεκάνη! Την χρησιμοποίησε δύο φορές ενώ τις άλλες δύο προτίμησε να τα κάνει κάτω απ' το γραφείο του υπολογιστή(έβαλα αλουμινόχαρτο εκεί και σα να το έκοψε)... Την λεκάνη την έχω δίπλα και πότε πότε μπαίνει μέσα, σκαλίζει και παίζει με τους κόκκους! Μάλλον την συμπαθεί αλλά δεν την χρησιμοποιεί πάντα για το σκοπό που την πήρα. Αφού τα κάνει εκτός την πηγαίνω στην αμμολεκάνη. Με αυτόν τον τρόπο έχω ελπίδες να μάθει να πηγαίνει εκέί από μονη της? Σπρέυ και κολάρο (για ψύλλους/τσιμπούρια) χρησιμοποιούν σε μικρά γατάκια?

4)Τροφή :
Της έδωσα στην αρχή κιμά (ψημένο) και γάλα. Έδειξε να προτιμά το γάλα. Τι γατοτροφή να πάρω?

5)Συνήθειες:
Αν της πάρω ονυχοδρόμιο παίζει να την "πείσω" να σταματήσει να σκαρφαλώνει στον καναπέ? Με ένα δυνατό "ΜΗ" μαθαίνουν να μην πηγαίνουν σε μέρη που δεν θέλω ή θα κρυφτεί από τον φόβο της και θα την ψάχνω? Προς το παρόν φαίνεται πάντως να πιάνει...

Ευχαριστώ για όποια συμβουλή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πηγαινε την στον γιατρο να την δει να σου πει τι εχει κ αν οντως εχει κατι μολις γινει καλα να την πας για τα απαραιτητα εμβολια.Για να μαθει σιγα σιγα οτι πρεπει να πηγαινει στην αμμο για την αναγκη της οταν την βλεπεις οτι παει να τα κανει πιαστην βαλε την στην αμμο κ πιασε τα ποδια της κ σειξε της τι πρεπει να κανει....να σκαψει δηλ....αποπαρασιτωση θα της κανει ο γιατρος απο τυχον ψυλλους τσιμπουρια εχουν οι σκυλοι οχι οι γατες λουρακι αν θες να της παρεις με καμπανακι για να ακους που κρυβεται......για να σου πω την αληθεια οσων αφορα τον καναπε....κ εγω τους ελεγα μηηηηηηηηηηηηη μηηηηηηηηηηηηηηη αλλα αφου ειδα οτι δεν ......τα αφηνω να ανεβαινουν βαλε χοντρα καλυμματα εγω ετσι εκανα....τροφη υπαρχει για γατακια στα πετσοπς σε μεγαλη ποικιλια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μίνα

ειναι μια ΚΟΥΚΛΑ!!!!!!!!!!!!!

μια μικρη θεα:up:

Αύριο μάλλον πάμε κτηνίατρο! Ελπίζω να την βρει καλά στην υγεία της. Βασικά θέλω να μάθω και την ηλικία της...

ειναι κουκλα η μικρη να δεις που θα τη λατρεψεις. Θα σε κανει να την λατρεψεις σιγουρα...εχουν τον τροπο τους.Και εγω δεν ημουν φαν των γατιων αλλα η μικρη μου με εκανε.
Στα pet shop υπαρχουν γατοτροφες για μικρα γατια. Λενε kitten απεξω(κατα προτιμηση μη παρεις τροφες απο σουπερ μαρκετ τυπου friskies whiskas κλπ). Μην της δινεις γαλα γιατι τα γατια χουν δυσανεξια στη λακτοζι και θα σου κανει διαρροια :/:

Πανέμορφο είναι.....
Σε κτηνιατρο θα πρέπει να πάει, δεν το γλυτώνεις. Προληπτικά και για έναν έλεγο. Θα χρειαστεί θεραπεία και για τα ενδοπαράσιτα.
Το ότι χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη και ως παιχνίδι δεν είναι περίεργο. Πολλά γατάκια το κάνουν όταν είναι μικρα (έιχα ένα που κοιμόταν κι όλας μεσα :mpliaks:) Το ότι την έχει χρησιμοποιήσει είναι καλο, κατάλαβε τι είναι αυτό το πράγμα. Δώσε λίγο χρόνο για να καταλάβει πως τα κάνουμε ΜΟΝΟ σε αυτο, είναι μικρή.... Θα το καταλάβει μια χαρά
Για τον καναπέ προσπάθησέ το με το σταθερό Μη και κατέβαζέ την όσο μπορείς. Φτιάξε καμια φωλίτσα που ίσως την προτιμήσει. Καμία κουβερτούλα σε ησυχο μέρος, κατι τετοιο. Ευχομαι να λειτουργήσει.
Επίσης να της δώσεις παιχνιδάκια να πάιζει. Αν δεν εχεις κατι πρόχειρο, δωσε κανενα καλαμάκι, μπαλάκι από αλουμινόχαρτο, κανένα κομμάτι σπάγγου. Παίζουν πολύ όσο είναι μικρά
Καλή τύχη λοιπόν, καλώς τα δέχτηκες και όλα θα πάνε καλά. :):)

Για την ιστορία...(σύμφωνα με τον γατο-γιατρό)

Η Μίνα είναι περίπου 7 εβδομάδων και είναι σε καλή κατάσταση! Φυσικά ταλαιπωρείται από μία ίωση που της προκαλεί φτάρνισμα και της έχει κοκκινίσει τον λαιμό. Ο κτηνίατρος πρότεινε να μην της δώσουμε αντιβίωση γιατί μπορεί μπορεί να έχει αντισώματα από το μητρικό γάλα οπότε και δεν θα την ταλαιπωρήσει για πολύ και από την άλλη είναι αρκετά μικρή γία να της χορηγηθεί αντιβίωση (με κίνδυνο να εξασθενήσει τον οργανισμό και να προκαλέσει άλλα προβλήματα). Όλα αυτά δεδομένου ότι είναι ευδιάθετη και τρώει κανονικά. Παράσιτα(δερματικά) δεν φαίνεται να έχει και της χορηγήθηκε αντιπαρασιτική αλοιφή για τα σκουλίκια!

:)

Καλως τη δέχτηκες την κούκλα σου.:)

Καλως τη δεχτηκες λοιπον,περιμενουμε πολλες πολλες φωτο!

Ειναι κουκλα!!!Ασχετα αν εισαι φαν η οχι σε λιγες εβδομαδες θα αναρωτιεσαι πως ζουσες πριν χωρις αυτην!

Τα γατάκια είναι ζωάκια που δεν ενοχλούν γενικά. Αν την εκπαιδεύσεις από την αρχή να μην κάνει ζημιές, και δεν θα κάνει ζημιές αν μάθει από μικρή να μην ανεβαίνει σε τραπέζια , πάγκους και κουρτίνες, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Δεν κάνουν θόρυβο, είναι καθαρά (μαθαίνουν εξαιρετικά γρήγορα να πηγαίνουν στην άμμο τους), πλένονται μόνα τους, αλλά, αν την μάθεις από μικρή, θα κάθεται και για μπάνιο (η δικιά μου το απολαμβάνει), είναι ζωάκια που δεν χρειάζονται συνέχεια την ανθρώπινη παρουσία, όπως οι σκύλοι, χωρίς να σημαίνει ότι μπορείς να μην της δίνεις σημασία. Τέλος, είναι χαριτωμένα, τρυφερά και χουρχούρικα και το χάδι στη γούνα τους δρα σαν ηρεμιστικό!!
Η Μίνα είναι ταρταρούγα. Σπάνιος χρωματισμός που φανερώνει πανέξυπνη, ανεξάρτητη και γλυκιά γατούλα. Περιττό να πω, ότι είναι πανέμορφη και μεγαλώνοντας θα γίνεται ακόμη ομορφότερη. Κάνε της πολλά χαδάκια από μέρους μου κάτω από το σαγονάκι της!!:D:D
Να σου ζήσει!!!:up::up:

Συγχαρητηρια που μαζεψες το γατακι!Αλλα απο εδω και περα χρειαζεται υπευθηνοτητα και μεγαλη προσοχη!Απο τις συνηθειες που μου περιγραφεις μαλλον ειναι 2 εβδομαδων και ανω.Σου προτεινω να μην του βαλεις κολαρο γιατι θα το δαγκωνει και θα δηλητηριαστει επισης δεν χρειαζεται να της λες μη για να κατεβαινει απο τον καναπε απλως οποτε ανεβαινει να την σπρωχνεις κατω καθε φορα.Επρεπε πιστευω να την εχεις παει αν οχι απο την πρωτη μερα που την βρηκες τουλαχιστον να την πας οσο πιο γρηγορα μπορεις.Πολλες γατες εχουν αλλεργια στην λακτοζη οποτε οταν δεις να αρχισει τις διαρρειες σταματησε το.Σχετικα με το να της μαθεις να κανει τις ακαθαρσιες της εκει που πρεπει απλως να της βαλεις εκει που συνηθως τα κανει λιγη απο την αμμο και μολις τα κανει να την παρεις και να την βαλεις παλι στο δοχειο με την υπολοιπη αμμο καντο αυτο συνεχεια και βεβαια οτν πηγαινει και τα κανει στο δοχειο με την αμμο να την ενθαρρυνεις με μια λιχουδια.Ωχ!SORRY.Mου ετειχε κατι επειγον κανε αυτα που σου λεω και στειλε μου μηνυμα γαι τα νεα σου.συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να υπενθυμισω οτι αυτο το μηνυμα εχει γραφτει εδω και πανω απο ενα χρονο..φανταζομαι οτι θα εχει μεγαλωσει τωρα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ ναι
να μας βάλεις φωτος:clapup:

Ειναι μια γλυκα η Μινα!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back