"Φιλόζωη" οχιά!

Desdemona

Διάσημο μέλος

Η Όλγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.427 μηνύματα.
Πριν κάποιες μέρες στον Όλυμπο ένας "φιλόζωος" εξέθρεψε και κυριολεκτικά αμόλησε στο βουνό δύο τσουβάλια δηλητηριώδεις οχιές, φίδι εξαιρετικά επικίνδυνο και που δεν διατρέχει κίνδυνο εξαφάνισης. Αποτέλεσμα; Τα περισσότερα ζώα της περιοχής (λαγοί, ελάφια, αρκούδες) έπεσαν θύματα αυτής της ασυνειδησίας.
Ο κύριος αυτοαποκαλείται φιλόζωος και οικολόγος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να πώ ότι είναι φιλόζωος ερπετολόγος τώρα αν όλα αυτά τα ζώα που πέθαναν από τα φίδια του τα στείλνουν πεσκέσι θα του αρέσει. Θα νιωσει πολυ πιο φιλόζωος τότε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλα μιλαμε για τελειος χαζη κινηση αλλα αλλο ενα κουφο που βρηκε 2 τσουβαλια οχιες εισαγωγη τις εκανε δεν παει καλα ο κοσμος

Dysdemonaπως το ξερεις??? Εαν εχεις πληροφοριες καλο θα ηταν να το καταγγειλεις στο GAWF γιατι εχουν εξτρατεια κατα της πωλησης εξωτικων ζωων προφανως ειναι απο καποιο πετ σοπ η καποια τετοια παραγγελια. Εαν ειναι απο εφημεριδα πες μου να το καταγγελω εγω εαν δε το ξερουν

Καλά…οι οχιές πάνε και δαγκώνουν ζώα αν δεν ενοχληθούν; Έτσι χωρίς να νιώσουν κίνδυνο και ανάγκη άμυνας και προστασίας; Κι αν ήταν από εκτροφείο πόσο θα ζήσουν; Ξέρουν να επιβιώνουν; Και το περιβάλλον μπορεί να συντηρήσει περισσότερες οχιές από ότι είχε;

Καλά…οι οχιές πάνε και δαγκώνουν ζώα αν δεν ενοχληθούν; Έτσι χωρίς να νιώσουν κίνδυνο και ανάγκη άμυνας και προστασίας; Κι αν ήταν από εκτροφείο πόσο θα ζήσουν; Ξέρουν να επιβιώνουν; Και το περιβάλλον μπορεί να συντηρήσει περισσότερες οχιές από ότι είχε;

Κάτι βρωμάει......... :hmm::hmm::hmm:

Τα συνηθισμένα θα 'λεγα εγώ...:hmm::hmm: Χωρίς πηγές και αποδεικτικά, τι τα γράφετε, ε; Κι εγώ θα πω σε λίγο ότι βγήκε τσάρκα λιοντάρι στον Παρνασσό και έφαγε 5 εκδρομείς!:down:

Τα συνηθισμένα θα 'λεγα εγώ...:hmm::hmm: Χωρίς πηγές και αποδεικτικά, τι τα γράφετε, ε; Κι εγώ θα πω σε λίγο ότι βγήκε τσάρκα λιοντάρι στον Παρνασσό και έφαγε 5 εκδρομείς!:down:
Αυτό δεν θα το πίστευα, το αντίθετο, ναι θα μπορούσε να γίνει

:D οπως τη καημενη την αρκουδα ε?α βρε θαναση

Αυτό δεν θα το πίστευα, το αντίθετο, ναι θα μπορούσε να γίνει

Αρε Θανάση....... να ΄σαι καλά :):/::/:

Την επόμενη φορά που θα σκεφτώ να γράψω κάτι που μου μετέφεραν άνθρωποι των οποίων τα ζώα επλήγησαν θα φέρω ΦΕΚ, υπέυθυνη δήλωση ότι όσα λέω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν πρόκειται να θίξουν ηθικά τους χρήστες του mycat και επίσης λίγο ξύδι γιατί πολύ παρεξηγιέστε εδώ μέσα.
Άιντε μπας και χαλαρώσουμε λιγάκι. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρέα σας αλλά δεν θα ξαναπάρω.

μαλλον κανει πλακα δεν νομιζω να τα ννοει

:(:hmm::hmm::hmm:

δεν νομιζω...εγω παντως δεν θεωρω καθολου απιθανο να εγινε κατι τετοιο...:(:mad:

Εγώ έχω ακούσει για φιλοζωικές οργανώσεις που κάποιες φορές απελευθερώνουν φίδια στο φυσικό τους περιβάλλον, τα οποια ειναι ήδη προς εξαφάνιση. Οι κάτοικοι των περιοχών βέβαια αντιδρούν σε αυτο, γιατι συνήθως ειναι αυτοι που έφτασαν τα φίδια να είναι στο όριο της εξαφάνισης.

Κάποιος τύπος οχιας υπάρχει μονο σε κάποια συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου και πουθενά αλλού και οταν είχα πάει εκει μας είχαν πει αντίστοιχες ιστορίες.
Μπορεί να πρόκειται για κάποιου τέτοιου τύπου περιστατικό που απλά οι Desdemona το άκουσε απο την πλευρά των κατοίκων.

Οπως κι αν εχει και τα φίδια έχουν κάποιο δικαίωμα σε αυτον τον κόσμο και μάλιστα ειναι ωφέλιμο είδος για τον άνθρωπο. Αν το φίδι δεν το πατήσεις/πειράξεις δεν σε πειράζει. Στην Ηρακλειά είχε περάσει ανάμεσα στα πόδια μας οταν κάναμε τρεκινγκ. Απλα συνέχισε το δρόμο του, δεν ειχε κανενα λογο να ασχοληθεί μαζί μας.

Εγώ έχω ακούσει για φιλοζωικές οργανώσεις που κάποιες φορές απελευθερώνουν φίδια στο φυσικό τους περιβάλλον, τα οποια ειναι ήδη προς εξαφάνιση. Οι κάτοικοι των περιοχών βέβαια αντιδρούν σε αυτο, γιατι συνήθως ειναι αυτοι που έφτασαν τα φίδια να είναι στο όριο της εξαφάνισης.

Οι Οικολόγοι και οι... "λύκοι"

Λύκοι και …πράσινα άλογα

Οπως κι αν εχει και τα φίδια έχουν κάποιο δικαίωμα σε αυτον τον κόσμο και μάλιστα ειναι ωφέλιμο είδος για τον άνθρωπο. Αν το φίδι δεν το πατήσεις/πειράξεις δεν σε πειράζει. Στην Ηρακλειά είχε περάσει ανάμεσα στα πόδια μας οταν κάναμε τρεκινγκ. Απλα συνέχισε το δρόμο του, δεν ειχε κανενα λογο να ασχοληθεί μαζί μας.

Βέβαια το φίδι και οποιοδήποτε ζώο, κάλλιστα μπορεί να εκτιμήσει λάθος και να νομίσει ότι πρέπει να αμυνθεί.

Πολύ ενδιαφέρον θανάση... Ώστε ειναι τελικά Urban legend οτι ελευθερώνουν φίδια...
Ναι, προφανώς και μπορει να σε δαγκώσει το φίδι χωρις να το απειλήσεις, οπως δαγκωνουν τους αγρότες στα χωράφια κλπ.
Αλλά δεν νομίζω οτι τα φίδια αποτελούν απειλή για κοπάδια, ανθρώπους ή τα άγρια ζώα. Αποτελούν κι αυτά μέρος του οικοσυστήματος.

Άκουγα κι εγώ ότι ελευθερώνουν φίδια ποντίκια κλπ και σκεφτόμουν το εξής:

Τα ζώα που θα ελευθερωθούν αν έχουν εκτραφεί θα μπορέσουν να επιβιώσουν;
Οι αιτίες που μείωσαν ή εξαφάνισαν ένα είδος, έπαψαν να υπάρχουν; Αν όχι είναι άδωρο γιατί δεν θα επιτρέψουν τη επιβίωση των νέων ζώων.
Για να υπάρχουν μόνο τόσα ζώα και όχι περισσότερα, σημαίνει ότι μόνο τόσα μπορεί να συντηρήσει το περιβάλλον, αλλιώς θα υπήρχαν περισσότερα. Αν πχ σε μια περιοχή ζούσαν κάποτε πέντε χιλιάδες φίδια και τώρα είναι δέκα φίδια, αυτό σημαίνει ότι αυτό το περιβάλλον μπορεί να συντηρήσει μόνο δέκα φίδια και όχι περισσότερα.
Άρα, αν θέλουμε να αυξηθεί ένα είδος σε μια περιοχή, θα πρέπει να κάνουμε το περιβάλλον βιώσιμο για το είδος αυτό και όχι να ελευθερώσουμε ζώα. Αν αναπτυχθεί το περιβάλλον και μπορεί να συντηρήσει το είδος, αυτό θα αναπτυχθεί από μόνο του, και στο ρυθμό που θα το επιτρέπει το περιβάλλον. αν για κάποιο λόγο πρέπει να βοηθηθεί με το να αφεθούν κάποια έτοιμα ζώα ας γίνει.

Πριν από πενήντα χιλιάδες χρόνια, στην περιοχή που ζω ζούσαν λιοντάρια. Τότε όμως ήταν ζούγκλα ενώ τώρα είναι αποψιλωμένο σαν ταψί. Φαντάσου να φέρναμε λιοντάρια γιατί κάποτε είχε και εξαφανίστηκαν. Πως θα ζούσαν; Για όσο διάστημα θα υπήρχαν κακήν κακώς, θα έτρωγαν ότι ζωάκι υπάρχει εδώ, θα επιτίθονταν σε οτιδήποτε είναι γι αυτά τροφή και θα χάνονταν πάλι σε χρόνο αστραπή.

Νομίζω οτι έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές.
Απλά σε κάποιες περιπτώσεις ειδών γίνεται αυτη η απελευθέρωση γιατι μπορει να έχουν μείνει ελαχιστα απο αιτίες οπως το κηνύγι, το οποίο μπορει να έχει πλεον απαγορευτει, αλλά ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους να έχει φτάσει ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το λέω αυτο
Οι αιτίες που μείωσαν ή εξαφάνισαν ένα είδος, έπαψαν να υπάρχουν;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back