Φλεγμονή μετά τη στείρωση!

Ξένια1

Νεοφερμένο μέλος

Η Ξένια1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλημέρα γατοπαρέα, μόλις γυρίσαμε με την άντζυ από τον κτηνίατρο και ομολογώ πως έχω αναστατωθεί κάπως. Ας τα πάρω από την αρχή. Η άντζυ στειρώθηκε πριν 18 μέρες, έκοψε τα ράμματα, όλα μια χαρά ζωηρή και ευδιάθετη επιχειρούσε από τις πρώτες κιόλας μέρες να ανεβαίνει παντού ώσπου χτες δεν ήθελε να κουνηθεί και ανέβασε πυρετό. Ο γιατρός λέει λοιπόν ότι μάλλον έκοψε κάποιο εσωτερικό ραμματάκι κι δημιουργήθηκε φλεγμονή αλλά μπορεί να είναι και κήλη:hmm:Της έδωσε αντιβίωση και μου είπε να παρακολουθήσω αν τρώει πίνει και ενεργείται (παρεπιπτοντως μόλις τα έκανε όλα αυτά) διαφορετικά να την πάω πάλι σε δυο μέρες. Τι κήλη λέει ρε παιδιά; Θα την ανοίξουν πάλι; Εγώ όντως πιάνω ένα μικρό σαν καρουμπαλάκι στην κοιλίτσα της, η φλεγμονή όμως κάνει πρήξιμο έτσι δεν είναι; όποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας μου πει μια γνώμη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερώτησις:
1. αν έχει όντως κήλη, ο γιατρός δεν την είδε πριν τη χειρουργήσει για να της τη βγάλει κι αυτή;
2. το εσωτερικό ράμμα πώς κόβεται; Αφού η γάτα δεν το βλέπει για να το μασήσει. Εκτός αν ο γιατρός δεν το είχε ράψει καλά και με τις κινήσεις της γάτας έφυγε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το εσωτερικό ράμμα μπορεί να "χαλαρώσει" και απο μόνο του, αν κάνει απότομες κινήσεις ή γάτα. Οπότε μια φλεγμονή και πυρετός είναι λογικά. ΝΑΙ θα την ξανανοίξει, είναι ο μόνος τρόπος.

Είναι χοντρούλα η γάτα σου??? Αν ναι ίσως να φταίει και αυτό.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν είμαι Κτηνίατρος και δεν είναι σωστό.

Καλημέρα γατοπαρέα, μόλις γυρίσαμε με την άντζυ από τον κτηνίατρο και ομολογώ πως έχω αναστατωθεί κάπως. Ας τα πάρω από την αρχή. Η άντζυ στειρώθηκε πριν 18 μέρες, έκοψε τα ράμματα, όλα μια χαρά ζωηρή και ευδιάθετη επιχειρούσε από τις πρώτες κιόλας μέρες να ανεβαίνει παντού ώσπου χτες δεν ήθελε να κουνηθεί και ανέβασε πυρετό. Ο γιατρός λέει λοιπόν ότι μάλλον έκοψε κάποιο εσωτερικό ραμματάκι κι δημιουργήθηκε φλεγμονή αλλά μπορεί να είναι και κήλη:hmm:Της έδωσε αντιβίωση και μου είπε να παρακολουθήσω αν τρώει πίνει και ενεργείται (παρεπιπτοντως μόλις τα έκανε όλα αυτά) διαφορετικά να την πάω πάλι σε δυο μέρες. Τι κήλη λέει ρε παιδιά; Θα την ανοίξουν πάλι; Εγώ όντως πιάνω ένα μικρό σαν καρουμπαλάκι στην κοιλίτσα της, η φλεγμονή όμως κάνει πρήξιμο έτσι δεν είναι; όποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας μου πει μια γνώμη:)

Να σου ζητήσω μια χάρη? Μπορείς να μου στείλεις με πμ το όνομα του κτηνιάτρου στην Κέρκυρα?:)

Καλημερα, τα ραμματα ειναι απορροφησιμα που σημαινει οτι τα αποροφαει ο οργανισμος, μερικες φορες μπορει να κανει αντιδραση στο ραμμα και να προκληθει φλεγμονη, να αποβαλει δηλαδη ο οργανισμος το εσωτερικο ραμμα. Αν το γουρμπαλακι που πιανεις ειναι σε μια απο της δυο ακρες της τομης τοτε ειναι πιθανο να ειναι τα υπολοιματα της φλεγμονης και των υγρων που ειχαν μαζευτει με τα την επεμβαση. Μια κηλη θα σημαινε οτι ανοιξαν τα εσωτερικα ραμματα και καποιο κομματι του εντερου περασε εξω , αυτο σημαινει οτι πρεπει να ξαναανοιχθει η γατα.
Επισης ο πυρετος μπορει να ειναι ασχετος με την επεμβαση και να ειναι καποιο "κρυωμα" η καποια αλλη λοιμωξη :hmm:. αυτα μονο μπορω να σου πω χωρις να εχω δει τη γατα δωστης τη θεραπεια και παρακολουθα αν το γουρμπαλακι αυξομειωνει το μεγεθος του κατα τη διαρκεια της ημερας.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες ήθελα να αποφύγω την ταλαιπωρία άλλης μιας επέμβασης για τη γατούλααλλά αν πρέπει τι να κάνουμε. Θα την παρακολουθήσουμε λίγο και θα δούμε τι θα πει και ο γιατρός

πώς είναι η άντζυ; έφαγε καθόλου; ζωήρεψε;

Καλημέρα prince και πανέμορφα γατάκια. Καλύτερα είναι έφαγε έπαιξε χτες με όρεξη πήξαμε και στο γιατρό για την αντιπυρετική ένεση και θα ξαναπάμε αύριο για την αντιβίωση. Στην κοιλιά στην περιοχή του περιτοναιου έχει σχηματιστεί μια σακούλα από την φλεγμονή. Ο γιατρός επιμένει για φλεγμονή. Διάβασα όμως πριν τον προβληματισμό ενός μέλους για περιτονίτιδα και αγχώθηκα. Εχει κάνει τα εμβόλιά της βέβαια αλλά ξέρω γω και η περιτονίτιδα σακούλα με υγρό δεν σχηματίζει; Το ενθαρρυντικό σε μας είναι ότι δεν έχει διάρροια. Ευχαριστώ τόσο πολύ για το ενδιαφέρον.:) Προσπαθώ να ανεβάσω μια φωτογραφία της να τη δείτε :lol:αλλά μάταια

Ενα απο τα αποτελέσματα της περιτονίτιδας είναι και η κατακράτηση/συγκέντρωση υγρού στα πνευμόνια... Δέν έχει καμία σχέση. ;)

Μην αγχώνεσαι τώρα.... άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όταν με το καλό γίνει καλά η γάτα σου, θα κάνεις αν θες και τις εξετάσεις για Aids, Λευχαιμία και Περιτονίτιδα.

Μετά ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μπορείς να εμβολιάσεις την γάτα για Λευχαιμία (το περιέχει το και το 5πλό εμβόλιο ή μόνο του, και για Περιτονίτιδα, που είναι μόνο του.) Aids ΔΕΝ υπάρχει εμβόλιο.

Αλλά ένα-ένα. :)

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πριν 11 μέρες έκανα στείρωση στην γάτα μου. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και κάποιες μέρες έχει πρηστεί πάρα πολύ η τομή και δεξιά χαμηλά κάτω απο το στήθος της. Δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, δλδ τρώει κινείται κανονικά.

Το γατάκι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Πριν το πάω για στείρωση του είχα κάνει κλύσμα αλλά δεν έβγαλε πολλά κακά και η γιατρός, και αφου το άνοιξε, μου είπε ότι το εντερακι του ήταν γεματο και τεράστιο σε πάχος.... Όταν την παρέλαβα, μετά απο 2 μερες περίπου της ξαναέκανα κλισματακι και ενεργήθηκε κανονικά βγάζοντας αρκετά κακά.

Σχετικά με το πρήξιμο τώρα η γιατρός μου είπε ότι θα φύγει. Με ρώτησε αν όταν το πήγα σπίτι μετά την στείρωση κινήθηκε το γατί. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ ανήσυχο την μέρα μετά την στείρωση και συνεχώς περπατούσε απο δω και απο κει...ζαλιζόταν και έκανε και εμετούς....

Στην πρώτη φωτό φαίνεται η κατάσταση πριν το έντονο πρήξιμο
DSCN0740-vi.jpg

Τώρα είναι έτσι
DSCN0742-vi.jpg

DSCN0744-vi.jpg

Να το αφήσω όπως μου είπε η γιατρός και να δούμε ακόμα μια βδομάδα αν θα υποχωρήσει?

:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι η αντίδραση του οργανισμού στα εσωτερικά ράμματα, δεν είμαι γιατρός, αλλά μου έχει τύχει και μένα, τίποτα ανησυχητικό.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι η αντίδραση του οργανισμού στα εσωτερικά ράμματα, δεν είμαι γιατρός, αλλά μου έχει τύχει και μένα, τίποτα ανησυχητικό.:)
Ευχαριστώ για την απάντηση.... ελπίζω να πάνε όλα καλά :hello:
Σήμερα εχει ξεπριστεί λίγο αλλά συνεχίζει να είνα φουσκωμένο! Το γατάκι είναι οκ από διάθεση, όρεξη κτλ.... Πόσο καιρό κάνει να ισιώσει? (στο περίπου)..

σόρυ, για την καθυστέρηση. Κανένα μήνα, λογικά ανάλογα με την γάτα και το δέρμα στην περιοχή. Λίπος ή όχι.:redface:

Να σου ζητήσω μια χάρη? Μπορείς να μου στείλεις με πμ το όνομα του κτηνιάτρου στην Κέρκυρα?:)
Ράνια μάθε ποιός είναι και πές μου και μένα.

ρε παιδια μην λετε τετοια γιατι πριν 2 μερες στειρωσα το δικο μου και χαιρομουνα επειδη ηδη δειχνει αρκετα καλα...δλδ παιζουν επιπλοκες μετα απο τοσες μερες?????

Καλημερα, τα ραμματα ειναι απορροφησιμα που σημαινει οτι τα αποροφαει ο οργανισμος, μερικες φορες μπορει να κανει αντιδραση στο ραμμα και να προκληθει φλεγμονη, να αποβαλει δηλαδη ο οργανισμος το εσωτερικο ραμμα. Αν το γουρμπαλακι που πιανεις ειναι σε μια απο της δυο ακρες της τομης τοτε ειναι πιθανο να ειναι τα υπολοιματα της φλεγμονης και των υγρων που ειχαν μαζευτει με τα την επεμβαση. Μια κηλη θα σημαινε οτι ανοιξαν τα εσωτερικα ραμματα και καποιο κομματι του εντερου περασε εξω , αυτο σημαινει οτι πρεπει να ξαναανοιχθει η γατα.
Επισης ο πυρετος μπορει να ειναι ασχετος με την επεμβαση και να ειναι καποιο "κρυωμα" η καποια αλλη λοιμωξη :hmm:. αυτα μονο μπορω να σου πω χωρις να εχω δει τη γατα δωστης τη θεραπεια και παρακολουθα αν το γουρμπαλακι αυξομειωνει το μεγεθος του κατα τη διαρκεια της ημερας.
John Καλημέρα εμένα της δικιάς μου έγινε ακριβώς αυτό που λες..στην άκρη της τομής έβγαλε ένα σκληρό γουρμπαλάκι σαν αμύγδαλο σε μέγεθος την επόμενη μέρα.Δεν μπαινοβγαίνει είναι σταθερό,δεν μεγαλώνει και το έχει τώρα σχεδόν 5 χρόνια.Δεν δείχνει να την ενοχλεί γιατί το πιάνω και δεν δείχνει να πονάει...προφανώς δεν είναι εντεράκι..και δεν θέλω να ξανακάνει επέμβαση έχει πάρει ύπνο 3 φορές..Ο γιατρός μου μου είπε να το αφήσω και να το παρακολουθούμε.:hmm::hmm:

John Καλημέρα εμένα της δικιάς μου έγινε ακριβώς αυτό που λες..στην άκρη της τομής έβγαλε ένα σκληρό γουρμπαλάκι σαν αμύγδαλο σε μέγεθος την επόμενη μέρα.Δεν μπαινοβγαίνει είναι σταθερό,δεν μεγαλώνει και το έχει τώρα σχεδόν 5 χρόνια.Δεν δείχνει να την ενοχλεί γιατί το πιάνω και δεν δείχνει να πονάει...προφανώς δεν είναι εντεράκι..και δεν θέλω να ξανακάνει επέμβαση έχει πάρει ύπνο 3 φορές..Ο γιατρός μου μου είπε να το αφήσω και να το παρακολουθούμε.:hmm::hmm:
Αφου ειναι 5 χρονια τωρα ετσι χωρις αλλαγη μαλλον δεν προκειτε για εντερο πιθανως να ειναι καταλοιπα της φλεγμονης η να εχει βγει καποιο κομματι του επιπλου η το περιτονεου το οποιο και κιλλησε εκει και εκλεισε την εισοδο στην κοιλια:hmm:

Αφου ειναι 5 χρονια τωρα ετσι χωρις αλλαγη μαλλον δεν προκειτε για εντερο πιθανως να ειναι καταλοιπα της φλεγμονης η να εχει βγει καποιο κομματι του επιπλου η το περιτονεου το οποιο και κιλλησε εκει και εκλεισε την εισοδο στην κοιλια:hmm:
Αυτό μου είπε και ο γιατρός μου σ΄ευχαριστώ.

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πριν 11 μέρες έκανα στείρωση στην γάτα μου. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και κάποιες μέρες έχει πρηστεί πάρα πολύ η τομή και δεξιά χαμηλά κάτω απο το στήθος της. Δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, δλδ τρώει κινείται κανονικά.

Το γατάκι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Πριν το πάω για στείρωση του είχα κάνει κλύσμα αλλά δεν έβγαλε πολλά κακά και η γιατρός, και αφου το άνοιξε, μου είπε ότι το εντερακι του ήταν γεματο και τεράστιο σε πάχος.... Όταν την παρέλαβα, μετά απο 2 μερες περίπου της ξαναέκανα κλισματακι και ενεργήθηκε κανονικά βγάζοντας αρκετά κακά.

Σχετικά με το πρήξιμο τώρα η γιατρός μου είπε ότι θα φύγει. Με ρώτησε αν όταν το πήγα σπίτι μετά την στείρωση κινήθηκε το γατί. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ ανήσυχο την μέρα μετά την στείρωση και συνεχώς περπατούσε απο δω και απο κει...ζαλιζόταν και έκανε και εμετούς....

Στην πρώτη φωτό φαίνεται η κατάσταση πριν το έντονο πρήξιμο
DSCN0740-vi.jpg

Τώρα είναι έτσι
DSCN0742-vi.jpg

DSCN0744-vi.jpg

Να το αφήσω όπως μου είπε η γιατρός και να δούμε ακόμα μια βδομάδα αν θα υποχωρήσει?

:confused:

θα σου προτεινα οπωσδηποτε να την πας και σε αλλον γιατρο,να δουμε τι θα σου πει...η πουπου μου,εγινε ακριβως ετσι μετα την στειρωση και τελικα ηταν κοιλη...αυτο συμβαινει συνηθως οταν τα εσωτερικα ραμματα ειναι πιο αραια ,και απο την κινηση που κανουν οι γατες πεταγετε το εντερακι τους...εμενα ο γιατρος μου μου ειπε οτι καποια στιγμη μπορει να γινει πολυ επικινδυνο,να σπασει και να δημιουργησει περιτονιτιδα,που οδηγει στο...μοιραιο....για αυτο καλυτερα να σου πει τη γνωμη του και ενας αλλος γιατρος...πολλες φορες αυτοι που εκαναν τη στειρωση δεν θελουν να παραδεχθουν οτι καπου εκαναν λαθος...:hmm:

Η κήλη δεν κάνει τέτοιο πρήξιμο... γνώμη μου. Βλέπω η τομή είναι μεγάλη, αρα λογικά και η μέσα τομή επίσης, οπότε εγω θα το έπαιρνα πιο πολύ σαν αλλεργική αντίδραση.:hmm:

Τα έντερα είναι μαλακά και αν το πιάσεις το πρήξιμο με το χέρι και το κουνήσεις, κουνιέται. Το πρήξιμο απο τα ράμματα είναι πιο σκληρό και μένει σταθερό καθώς το κουνάς όσο μπορώ να το περιγράψω...:redface:

Βέβαια γιατρός δεν είμαι, απο εμπειρία μιλάω βάση μιας φώτο... εσύ θα δείς. Πάντως μια 2 ίσως και τρίτη γνώμη θα ήταν καλή πρίν το ξανανοιγμα, μιας και βλέπω ότι έχει θρέψει σχεδόν, η έξω τομή.:|

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back