Φλεγμονή μετά τη στείρωση!

κι ομως τζουλια,της πουπου ηταν ακριβως οπως στη φωτο,τοσο μεγαλο....και μαλιστα μου ειπε οτι αν το αφηνα θα μπορουσε να μεγαλωσει και αλλο....ουτε και εγω ξερω αν ειναι,αλλα για να ειναι σιγουρος λεω οτι καλο θα ηταν να ειχε και τη γνωμη 2ου γιατρου...καλυτερα να προνοουμε παρα να τρεχουμε...:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείτε, αυτό είπα και εγώ και 2η και 3τη γνώμη. ;)

Δεν μετράει τόσο το μέγεθος του πρηξίματος (που κάθε φορά είναι ανάλογο της τομής) όσο η υφή του. Αλλά πιστεύω ότι ακριβώς η 2 ή και η 3 γνώμη θα το λύσουν αυτό. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xρειαστηκε αντιβιωση για να φυγει αυτο?

Αντιμετοπιζω κατι παρομοιο με τη τομη της σκυλας μου.
Κανοντας αναζητηση ''ραμματα πυον'' με εβγαλε στο mycats κατευθειαν.:D

1μισι μηνα μετα το χειρουργειο κ ενω εχει κλεισει η τομη εβγαλε 1 σπυρακι με πυον.Διπλα ακριβως ενα καρουμπαλακι το οποιο ζουληξε ο γιατρος κ εβγαλε λιγο υγρο.Μετα απο δυο μερες αλλα δυο κανονικα σε μεγεθος σπυρακια με πυον επισης.Τα εσκασα κ εβαλα πανω μπεταντιν.
Ο γιατρος λεει οτι μπορει ο οργανισμος να αντιδρα στα ραμματα κ να μην απορροφουνται ευκολα.Το αφηνουμε,λεει,και παρακολουθουμε.

Τι λετε ρε παιδια?Ειναι σοβαρο?Μπορει να γινει κατι χειροτερο?
Το εχετε αντιμετοπισει?
:(

πολυ περιεργο αυτο...μου κανει για αλλεργικη αντιδραση στα ραμματα της μαλλον.....δε νομιζω οτι ειναι κατι σοβαρο (θανασιμο εννοω) γιατι αν ειναι κατι τετοιο θα το ειχε δειξει αμεσως κ οχι τοσο μετα.......:hmm:
γιατρος δεν ειμαι βεβαια, κανε μια ερωτηση στον γιαννη το γιατρο εδω. δε χανεις τιποτα. :hmm:

Xρειαστηκε αντιβιωση για να φυγει αυτο?

Αντιμετοπιζω κατι παρομοιο με τη τομη της σκυλας μου.
Κανοντας αναζητηση ''ραμματα πυον'' με εβγαλε στο mycats κατευθειαν.:D

1μισι μηνα μετα το χειρουργειο κ ενω εχει κλεισει η τομη εβγαλε 1 σπυρακι με πυον.Διπλα ακριβως ενα καρουμπαλακι το οποιο ζουληξε ο γιατρος κ εβγαλε λιγο υγρο.Μετα απο δυο μερες αλλα δυο κανονικα σε μεγεθος σπυρακια με πυον επισης.Τα εσκασα κ εβαλα πανω μπεταντιν.
Ο γιατρος λεει οτι μπορει ο οργανισμος να αντιδρα στα ραμματα κ να μην απορροφουνται ευκολα.Το αφηνουμε,λεει,και παρακολουθουμε.

Τι λετε ρε παιδια?Ειναι σοβαρο?Μπορει να γινει κατι χειροτερο?
Το εχετε αντιμετοπισει?
:(

Και εμένα η σκύλα μου ενα μήνα μετά έχει κάνει ενα γρομπαλάκι... δεν το έχω πιέσει, αν και δεν νομίζω ότι έχει κάτι μεσα για να βγεί.:hmm:

... και δεν μπορώ να πώ ότι ανησυχώ...:redface:

:rolleyes:

πουπουλινα ευτυχώς δεν ήταν κοίλη, αν και πήγε το μυαλό μου εφόσον όταν το έφερα σπίτι μετά την εγχείριση δεν καθόταν σε μια θέση και συνέχεια πέρα δώθε και ανησύχησα μήπως με την κίνηση κατέβασε καμιά κοίλη.

Η κήλη δεν κάνει τέτοιο πρήξιμο... γνώμη μου. Βλέπω η τομή είναι μεγάλη, αρα λογικά και η μέσα τομή επίσης, οπότε εγω θα το έπαιρνα πιο πολύ σαν αλλεργική αντίδραση.:hmm:

Τα έντερα είναι μαλακά και αν το πιάσεις το πρήξιμο με το χέρι και το κουνήσεις, κουνιέται. Το πρήξιμο απο τα ράμματα είναι πιο σκληρό και μένει σταθερό καθώς το κουνάς όσο μπορώ να το περιγράψω...:redface:

Βέβαια γιατρός δεν είμαι, απο εμπειρία μιλάω βάση μιας φώτο... εσύ θα δείς. Πάντως μια 2 ίσως και τρίτη γνώμη θα ήταν καλή πρίν το ξανανοιγμα, μιας και βλέπω ότι έχει θρέψει σχεδόν, η έξω τομή.:|
Έχεις δίκιο!!!!!
Το πρήξιμο ήταν σκληρό και όχι μαλακό και αποτελούσε αντίδραση του οργανισμού γιατί τώρα είναι απολύτως φλάτ όπως ήταν και πριν την εγχείριση! Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν!

:up:

Μπραβο!!!!!!!!! χαιρομαι παρα πολυ!!!!!!!! σου ευχομαι οτι καλυτερο για το γατακι σου.....:D:D:D:D:D:D

Μπράβο και απο μένα..:) :up:γλιτώσατε τσάμπα ταλαιπωρία και ξανάνοιγμα...:redface:

Γεια σας! Πριν λιγες μερες εκανα στειρωση στη γατα μου. Οταν τη εφερα σπιτι μου το εσκασε και και την επομενη μερα που ηρθε παρατηρησα οτι δεξια στο σημειο τομης εχει δημιουργηθει ενα πριξιμο που μου φαινεται ομοιο με αυτο που φαινεται στη φωτογραφια της Εφης (ποιο πανω). Η γατουλα μου φαινεται μια χαρα σε γενικες γραμμες αλλα εχω στεναχωρεθει με αυτο το θεμα γιατι η αληθεια ειναι οτι μετα δυσκολιας της εκανα στειρωση και δεν ηθελα να εχει επιπλοκες. Την πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι αντεδρασε ο οργανισμος της και να περιμενω μηπως βελτιωθει το πριξιμο με τον καιρο. Μου ειπε ομως οτι αν δεν φελτιωθει θα πρεπει να το αφαιρεσουν. Φοβαμαι οτι εμπλεξα και τωρα θα υποβαλω τη γατα μου σε μια επιπονη διαδικασια. Επιπλεον ανησυχω μηπως το αιτιο του πριξιματος οφειλεται σε επιπολαια δουλεια απο μερος του γιατρου. Αν εχει καποιος κοινη εμπειρια θα ηθελα την αποψη του! Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλήσπερα.:)
Καταρχην να σε ρωτησω,αντιβιωση πηρε η γατουλα;Ειναι απιστευτα σημαντικο αυτο.

Μετα,εμενα της δικιας μου γατας ηταν κοιλη που εγινε διοτι ο γιατρος ειχε κανει αραια τα εσωτερικα ραμματα,με αποτελεσμα να πεταχτει το εντερακι(υποδορια-δεν φαινοταν εξωτερικα τιποτα),απο τις κινησεις που εκανε η γατα μου.Την πηγα και την ανοιξε παλι,εβαλε το εντερακι στη θεση του και εκανε πολυ πιο κοντινα ραμματα.Αν το αφηνα..καποια στιγμη θα κινδυνευε η ζωη της.
Το αντεδρασε ο οργανισμος της μου ακουγεται πολυ γενικο,αοριστο και υποπτο τελικα.:hmm:
Κατα τη γνωμη μου,οπωσδηποτε να πας σε αλλον κτηνιατρο,απο αυτον που εκανε στη στειρωση..για ευνοητους λογους.
Περαστικα σας ευχομαι.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Έφη! Όταν έφερα τη γάτα από τη στείρωση Κυριακή μεσημέρι της έδωσα αντιβίωση αλλά το απόγευμα το έσκασε η πονηρή και ήρθε την άλλη μέρα απόγευμα. Όταν ήρθε ξανά ξεκίνησα την αντιβίωση. Βέβαια ομολογώ πως επικράτησε μια μικρή ασυνέπεια από μέρους μου ως προς την ώρα. (Μη με μαλώσεις) J Προσπάθησα όσο γίνεται. Προχθές την πήγα στο γιατρό και μου είπε περί αντίδρασης της γάτας στην εγχείρηση και μου έδωσε πάλι αντιβίωση για άλλες πέντε μέρες. Θα συνεχίσω να της δίνω και αν δεν φύγει θα πάω πάλι γιατί δεν θέλω να μου πάθει κάτι. Όσον αφορά το θέμα με τους γιατρούς…. Πριν της κάνω στείρωση ρωτούσα το κόστος και απέκλεισα γιατρούς στην περιοχή μου. Τελικά την πήγα σε μια κλινική με την ελπίδα ότι μιας που θα είναι και πολλοί γιατροί να την προσέξουν….. Τώρα σκέπτομαι πως αν την πάω σε άλλον γιατρό θα σκεφτεί: τι μου την έφερες αφού προτίμησες άλλον L ….. Ίσως κάνω λάθος σκέψη αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να αναλαμβάνουν τα λάθη άλλων γιατρών…. Πάντως θα κοιτάξω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη αν και εφόσον χρειαστεί να υποβληθεί πάλι σε εγχείρηση L . Εντωμεταξύ η γατούλα μου έχει κάνει και κακάκια γι’αυτό δεν σκέφτηκα ότι πιθανότατα έχει γίνει κάτι λάθος… Ελπίζω να γίνει καλά και να μην της μείνει κατάλοιπο γιατί τότε θα στεναχωρηθώ παρά πολύ και θα βγουν αληθινές οι φοβίες μου περί στειρώσεων.

Λαθος κανεις οντως στη σκεψη.Οι περισσοτεροι απο εμας,οταν τυχαινει κατι σοβαρο,καταρχην συμβουλευομαστε πανω απο εναν γιατρο.Και παρα πολλοι...οταν εγινε κατι και υποψιαστηκαν οτι κατι δεν εκανε σωστα ο κτηνιατρος,πηγαμε σε αλλον.Καθολου κακο ,ουτε ντροπη ειναι.Εκτος των αλλων,το σημαντικοτερο ειναι η υγεια των γατιων μας,και οχι αν θα νιωσουμε εμεις ντροπη.:)

Γεια σας! Πριν λιγες μερες εκανα στειρωση στη γατα μου. Οταν τη εφερα σπιτι μου το εσκασε και και την επομενη μερα που ηρθε παρατηρησα οτι δεξια στο σημειο τομης εχει δημιουργηθει ενα πριξιμο που μου φαινεται ομοιο με αυτο που φαινεται στη φωτογραφια της Εφης (ποιο πανω). Η γατουλα μου φαινεται μια χαρα σε γενικες γραμμες αλλα εχω στεναχωρεθει με αυτο το θεμα γιατι η αληθεια ειναι οτι μετα δυσκολιας της εκανα στειρωση και δεν ηθελα να εχει επιπλοκες. Την πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι αντεδρασε ο οργανισμος της και να περιμενω μηπως βελτιωθει το πριξιμο με τον καιρο. Μου ειπε ομως οτι αν δεν φελτιωθει θα πρεπει να το αφαιρεσουν. Φοβαμαι οτι εμπλεξα και τωρα θα υποβαλω τη γατα μου σε μια επιπονη διαδικασια. Επιπλεον ανησυχω μηπως το αιτιο του πριξιματος οφειλεται σε επιπολαια δουλεια απο μερος του γιατρου. Αν εχει καποιος κοινη εμπειρια θα ηθελα την αποψη του! Ευχαριστω
Τα ίδια ακριβώς έπαθε η δική μου...κάποιο εσωτερικό ράμα έσπασε (Ο Βρούκος έφταιξε για αυτό)και της δημιουργησε εξόγκωμα..το έχει 6 χρόνια τώρα...δεν μεγαλώνει,δεν την πονάει και δεν είναι κοίλη μου είπε ο γιατρός,και μου είπε ότι δεν χρειάζεται επέμβαση εφόσον δεν μεταβάλεται..Αντιβίωση της δίνεις;:hmm:

Της δίνω όταν μπορώ....για παράδειγμα πάλι το έσκασε.... Εγώ την κρατάω στο δωμάτιο μου και μπαίνουν οι δικοί μου και φεύγει η γάτα και όλη μέρα είμαι από πίσω της και έχω γεμίσει με άγχος. Πώς να της τη δίνω συγκεκριμένη ώρα 2 φορές τη μέρα όταν κάποιες φορές δεν είναι εδώ για να την πάρει? Θυμήθηκα ότι ο γιατρός μου είπε ότι ευτυχώς δεν είναι κοίλη αλλά μου είπε πως αν δεν απορροφηθεί θα πρέπει να της το αφαιρέσω… Το θέμα είναι να μη ξαναγίνει και υποβάλω τη γατούλα μου σε ταλαιπωρία.

**Εννοείται πως θέλω το καλό της γατούλας μου και σε Ευχαριστώ Έφη για την παρατήρηση σου και έχεις δίκιο! Αν δεν καλυτερέψει θα πάρω και άλλον γιατρό.

Πάντως αισθάνομαι υπεύθυνη γιατί αν την είχα αφήσει να γεννά δεν θα είχε πάθει τίποτα τέτοιο …

Παντως την αντιβιωση πρεπει να την παιρνει κανονικα.Προφανως τη γατα σου την αφηνεις να βγαινει και εκτος σπιτιου.Τουλαχιστον οσο καιρο πρεπει να παιρνει την αντιβιωση,πρεπει να μην μπορει να βγαινει εξω.:)

Πάντως αισθάνομαι υπεύθυνη γιατί αν την είχα αφήσει να γεννά δεν θα είχε πάθει τίποτα τέτοιο …

Νομίζω πως περισσότερα προβλήματα θα είχε αν την είχες αφήσει να γεννά...

Γενικά ναι μπαινοβγαίνει στο σπίτι και ακομα και για τα κακακια της δυσκολευτικα να την κανω να καταλαβει να παει στην αμμο γιατι παντα εβγαινε εξω. Δεν ειναι και ευκολο να την κλεινω μεσα .... την εχω στο δωματιο μου ολο αυτό το καιρο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back