Φοβάμαι μην είναι παράλυτο!

• Thread starter Thread starter kounelaki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τι εννοείς μέσα? Λόγω κρύου και καλά γιατί μόνο κρύο δεν κάνει με 29-30 βαθμούς κελσίου :D
Διευκρίνησέ το μου γιατί δεν κατάλαβα. Πάντως έχουν ξυπνήσει για τα καλά, τρώνε πολύ και πίνουν πολύ νεράκι.
Μου κάνουν πολλά ναζάκια και γενικότερα είναι αρκετά ζωντανές. Την ένεση εμένα την ήξερε απλά μου είπε ότι σε σχέση με την τιμή και την ποσότητα του φυαλιδιου δεν συμφέρει ούτε εκείνον ούτε τον πελάτη. Εμένα τις είχε ξυπνήσει και τις τάισε μάλιστα
Την αντιβιωση την παιρνουν για να μην κολλησουν τιποτα,λογω εγχειρησης.Απο τη στιγμη που δεν κανανε ενεσιμη πρεπει να μεινουν σε ενα χωρο που θα ειναι καθαρος και θα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να τις πιανεις και να τους δινεις τη δοση τους.Μεχρι να τελειωσει η αντιβιωση.Αν ειναι εξω και δεν ερθει οταν τη φωναξεις για να της δοσεις τη δοση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την αντιβιωση την παιρνουν για να μην κολλησουν τιποτα,λογω εγχειρησης.Απο τη στιγμη που δεν κανανε ενεσιμη πρεπει να μεινουν σε ενα χωρο που θα ειναι καθαρος και θα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να τις πιανεις και να τους δινεις τη δοση τους.Μεχρι να τελειωσει η αντιβιωση.Αν ειναι εξω και δεν ερθει οταν τη φωναξεις για να της δοσεις τη δοση?

Αμ, τώρα που διευκρίνησες κατάλαβα τι εννοείς, εσύ όμως δεν κατάλαβες που ακριβώς βρίσκοντε. Δεν είναι αμολυμένες στον κήπο.
Τις έχω στο πίσω μπαλκόνι μου όπου είναι αρκετός ο χώρος και για να κάνουν την βολτίτσα τους αλλά και για να αράξουν στο κρεβατάκι τους που τους το έχω στρωμένο με πετσετούλα καθαρή. Επίσης, πριν τις παραλάβω το μπαλκόνι έγινε γυαλί από την καθαριότητα οπότε ούτε μόλυνση πέζει να πάθουν. Επίσης, έχω ρήξει 2-3 πετσετούλες κάτω για να μην ακουμπάνε στο μάρμαρο αν θέλουν να ξαπλάρουν :D. Στο μπαλκόνι είναι πιο εύκολο για μένα να καθαρίσω αλλά πάνω απ'όλα είναι σε πιο οικείο περιβάλλον απ'ότι κλεισμένες μέσα σε ένα δωμάτιο που δεν έχουν συνηθίσει. Έξω ακούνε και τα πουλάκια, λιάζοντε κλπ. Εκεί που είναι το κρεββάτι τους υπάρχει μια γωνία που κόβει και από αέρα αλλά είναι και κρυμμένα και πιο ζεστά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμ, τώρα που διευκρίνησες κατάλαβα τι εννοείς, εσύ όμως δεν κατάλαβες που ακριβώς βρίσκοντε. Δεν είναι αμολυμένες στον κήπο.
Τις έχω στο πίσω μπαλκόνι μου όπου είναι αρκετός ο χώρος και για να κάνουν την βολτίτσα τους αλλά και για να αράξουν στο κρεβατάκι τους που τους το έχω στρωμένο με πετσετούλα καθαρή. Επίσης, πριν τις παραλάβω το μπαλκόνι έγινε γυαλί από την καθαριότητα οπότε ούτε μόλυνση πέζει να πάθουν. Επίσης, έχω ρήξει 2-3 πετσετούλες κάτω για να μην ακουμπάνε στο μάρμαρο αν θέλουν να ξαπλάρουν :D. Στο μπαλκόνι είναι πιο εύκολο για μένα να καθαρίσω αλλά πάνω απ'όλα είναι σε πιο οικείο περιβάλλον απ'ότι κλεισμένες μέσα σε ένα δωμάτιο που δεν έχουν συνηθίσει. Έξω ακούνε και τα πουλάκια, λιάζοντε κλπ. Εκεί που είναι το κρεββάτι τους υπάρχει μια γωνία που κόβει και από αέρα αλλά είναι και κρυμμένα και πιο ζεστά.
Μπορούν να φύγουν οι γατούλες από το μπαλκόνι???:hmm::hmm:

Εγώ πάντως για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα πάθουν τίποτα, θα τις κράταγα μέσα μέχρι να τελειώσει η αντιβίωση και μετά θα τις έβγαζα έξω!!!:):):):)

Επισης,πληροφοριακα απλα,η θερμοκρασια της γατας ειναι 39 βαθμοι,οποτε για μια γατα που εχει κανει επεμβαση και ξεπερνα και ναρκωση,ο καιρος δεν ειναι ζεστος.Αλλα αυτο αφορουσε τις ωρες μετα την επεμβαση.;)

Επισης,πληροφοριακα απλα,η θερμοκρασια της γατας ειναι 39 βαθμοι,οποτε για μια γατα που εχει κανει επεμβαση και ξεπερνα και ναρκωση,ο καιρος δεν ειναι ζεστος.Αλλα αυτο αφορουσε τις ωρες μετα την επεμβαση.;)

Δηλαδή τώρα έχει επανέλθει η θερμοκρασία τους? Έχουν περάσει 3 μέρες από την επέμβαση.
Πάντως να προσθέσω ότι όταν οι γάτες κοιμούντε μαζί αναπτήσουν μεγαλύτερη θερμοκρασία.
Πάντως τα γλυκούλια μου φαίνεται να περνάνε πολύ ωραία παρόλο που τα έχω κλεισμένα.
Τα ράμματά τους τα ελέγχω κάθε μέρα και είναι μια χαρά. Συνεχή καθαριότητα, μέχρι και πετσετούλα
τους αλλάζω...σαν μωρά :D
Επίσης, κατάφερα να τους δώσω την αντιβιωσούλα τους χωρίς κόπο αυτή τη φορά.
Μου είπε ο γιατρός να τους βάλω ελάχιστη ποσότητα κονσέρβα και να ρίξω εκεί την αντιβίωση (γιατί στην ξηρά τροφή δεν απορροφιέται) και έτσι έκανα και την φάγανε τα χρυσουλίνια μου :D.

Φυσικα και περνανε πολυ ωραια,δεν ειναι φυλακισμενες οι γατες μεσα,απολαμβανουν την ανεση και τη ζεστασια του σπιτιου,και αν συνηθισουν δεν ζητουν καν να βγουν εξω.
Η θερμοκρασια τους εχει επανελθει λογικα.

Εγώ είχα την τύχει χτες να τα δω από κοντά :D.
Είναι γλυκούλια και τα 4 ακόμα και το μαυράκι που φαίνεται ως το πιο ασχημούλι από τα 4 χαχα.
Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρομαι για ενα από τα 4, αλλά προβληματίζομαι γιατί θα το έχω στον κήπο
όπου ο κήπος μου δεν είναι περιφραγμένος με ψηλές μάντρες έτσι ώστε και να μην φύγει αλλά και να
μην του επιτεθεί κάποιος ξένος γατούλης από τους γύρω δρόμους.

Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την συμπεριφορά των αιλουροειδών και θα ήθελα να με βοηθήσετε.
Σε περίπτωση που πάρω το γατάκι το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να πάει 3-4 μήνων? για να το στειρώσω?
Αφού το στειρώσω, μετά ποιά θα είναι η συμπεριφορά των γύρω αστείρωτων γατούλιδων τις γειτονιάς προς αυτό?
Θα προσπαθήσουν να του επιτεθούν για να έχουν την περιοχή τους ελεύθερη ή γνωρίζουν (με την μυρωδιά ίσως) ότι
το γατί είναι στειρωμένο οπότε και δεν το αγγίζουν?:/::/:

Φυσικα και περνανε πολυ ωραια,δεν ειναι φυλακισμενες οι γατες μεσα,απολαμβανουν την ανεση και τη ζεστασια του σπιτιου,και αν συνηθισουν δεν ζητουν καν να βγουν εξω.
Η θερμοκρασια τους εχει επανελθει λογικα.

Επίσης, τρελαίνοντε να κάθοντε ξάπλα κάτω από τον ήλιο :D.
Σε λίγο θα σας βάλω και photo. Δείτε λίγο έναν ακόμα προβληματισμό μου στο παρακάτω link.
https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζονται-4-μικρούλια-σε-αληθινούς-φιλόζωους.226944/

To ειδα,αλλα θεωρω οτι αφου το γατακι δε θα ειναι προστατευμενο απο αλλες γατες,φολες,αυτοκινητα,κτλ δεν ειναι σωστο να το παρεις.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει το γατάκι μέχρι να φτάσει σε ηλικία να στειρωθεί (5-6 μηνών). Το θεωρώ πολύ παρακινδυνευμένο να αφεθεί ένα τόσο μικρό γατί σε άγνωστο μέρος, όπου έχουν πρόσβαση ενήλικοι γάτοι. Στο κάτω-κάτω, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε τη μαμά του να το προστατεύει, ενώ τώρα...; :/: Επίσης δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν και οι δικές σου θηλυκές. Μπορεί να το δεχτούν, αλλά μπορεί και να το κυνηγήσουν.
Αν μιλούσαμε για μεγαλύτερο και στειρωμένο γατί, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, μιας και τα υπόλοιπα εκλαμβάνουν τα στειρωμένα ως "ουδέτερα" (μη ανταγωνιστές) και συνήθως αδιαφορούν.

Τελευταία επεξεργασία:
To ειδα,αλλα θεωρω οτι αφου το γατακι δε θα ειναι προστατευμενο απο αλλες γατες,φολες,αυτοκινητα,κτλ δεν ειναι σωστο να το παρεις.

Ούτε οι δικές μου είναι αλλά επειδή είναι μεγαλωμένες στον κήπο και πόσο μάλλον τώρα που δεν θα έχουν οίστρο δεν θα φύγουν και γιατί ξέρουν πολύ καλά την γύρω περιοχή αλλά και γιατί πλεον δεν εχουν λόγο να φύγουν εφόσον τις ταίζουμε και τις φροντίζουμε εμείς.

Απάντηση: Χαρίζονται 4 μικρούλια σε αληθινούς φιλόζωους!

Επισης και τα νεογεννητα μικρα σου,που ειχαν και τη μαμα τους να τα προστατεψει,δεν ειχαν καθολου καλη καταληξη...οποτε δεν το θεωρω ασφαλες περιβαλλον για ενα γατακι.:/:

Αυτο λεω κι εγω,απο τη στιγμη που εχεις ηδη δυο γατουλες που δεν ειναι προστατευμενες το θεωρω παραλογο να βρεθει κι ενα ακομα γατακι,και μαλιστα μικρο,εκτεθειμενο σε τοσους κινδυνους.Δε χρειαζεται να εχει λογο η γατα για να φυγει απαραιτητα,μπορει να βγει για μια βολτα στη γειτονια και να φαει φόλα ή να τη χτυπησει αμαξι.

Επισης και τα νεογεννητα μικρα σου,που ειχαν και τη μαμα τους να τα προστατεψει,δεν ειχαν καθολου καλη καταληξη...οποτε δεν το θεωρω ασφαλες περιβαλλον για ενα γατακι.:/:

moukelis ακριβως αυτό είναι που με φοβίζει περισσότερο. Τις γάτες μου θα τις εξοικειώσω μαζί του, αφού είχα σκοπό στην αρχή για λίγο καιρό να το έχω μέσα στο σπίτι και να βάζω και τις γάτες μου μέσα να δω αντιδράσεις κλπ.

Σίγουρα όμως είναι καλύτερα από το να ήταν αδέσποτες, σωστά?
Και αυτό σκέφτομαι και για το γατάκι με την προυπόθεση φυσικά ότι θα βγεί στον κήπο μεγάλο. Αλλά μέχρι τότε? :worry:

Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες που τράβηξα χτες.

https://i149.photobucket.com/albums/s78/sdimako/DSC02856.jpg
https://i149.photobucket.com/albums/s78/sdimako/DSC02853.jpg
https://i149.photobucket.com/albums/s78/sdimako/DSC02852.jpg

Δε νομιζω οτι ειναι σωστο σκεπτικο αυτο,αν ειναι ετσι και τα αδεσποτα ειναι τυχερα που βρισκουν σε κανεναν καδο φαγητο,γιατι υπαρχουν αλλα που δεν ειναι ζωντανα και δε βρισκουν να φανε.Γιατι δεν περιφρασσεις τον κηπο σου,ή δεν παιρνεις τις γατουλες σου μεσα;

Μετέφερα εδώ τα μηνύματα απ' το άλλο θέμα, για να μη συζητάμε το ίδιο πράγμα σε δυο διαφορετικά σημεία.:P

Δε νομιζω οτι ειναι σωστο σκεπτικο αυτο,αν ειναι ετσι και τα αδεσποτα ειναι τυχερα που βρισκουν σε κανεναν καδο φαγητο,γιατι υπαρχουν αλλα που δεν ειναι ζωντανα και δε βρισκουν να φανε.Γιατι δεν περιφρασσεις τον κηπο σου,ή δεν παιρνεις τις γατουλες σου μεσα;

Δεν τις κρατάω μέσα γιατί συνέχεια πρέπει να καθαρίζω, εδώ λίγες μέρες τις έχω στο μπαλκόνι και μου έχει βγεί ο πάτος.
Για να περιφράξω 1,5 στρέμα οικόπεδο θέλει πολλάααα λεφτά που δεν έχω. Επίσης, έτσι κι αλλοιώς και να της κρατήσω τώρα μέσα κάποια στιγμή θα αναγκαστώ πάλι να τις βγάλω έξω σε περίπτωση που γίνουμε περισσότεροι ;):D.
Επίσης, οι δικές μου γνωρίζουν πολύυυ καλά την περιοχή και δεν βγαίνουν στον δρόμο συνήθως περνάνε μέσα από τα οικόπεδα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back