Φοβάται μόνο τα πόδια που περπατούν...

maroulaki2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maroulaki2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Παιδιά, βρήκα το αδελφάκι του μαυρούλη που πέθανε, χωμένο μεσα στην μηχανη ενος αμαξιου, μετα κόπων και με λίγο....δόλο, τον μπουζουριασα μεσα στη γατοφόρο, και τώρα είναι σπίτι.
Λοιπον: Εφαγε ήπιε, κι ενω ήταν ημι-άγριος, με χαιδολογημα καταφερα να τον κανω να γουργουρισει. χθες κι ολας κοιμηθηκε στην αγκαλια μου. Εχει ηρεμησει αρκετα, και εχει ξεκινησει να με εμπιστευεται.ΟΜΩΣ. Αν τον αφήσω κάτω, με το που με βλέπει να περπαταω, πχ προς αυτόν, εξαφανιζεται..κρυβεται οπου βρεί..Κι αντε μετα να τον ξετρυπωσεις ετσι μικρος που ναι..Ο βηματισμός μου είναι αργός, και γονατιζω, για να μην με βλεπει σαν απειλητικο γιγαντα...αλλα αυτος τίποτα. Πρεπει παλι να απλωσω το χερι μου, εκει που κρυβεται για να τον πιασω..
Πως μπορει να το ξεπερασει αυτο?

Τον έχω στο μπάνιο,όταν είναι ο Οδυσσεας μέσα στο σπίτι, (δεν τον θελει καθολου) εχω κανει τη γατοφορο σπιτι του, και 2 μπολακια φαι-νερο.
Και μια αμμολεκκάνη.
Αυτα. Τι αλλο μπορω να κανω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ μωρέ, ποιος ξέρει τι τρομάρα έχει περάσει η ψυχούλα :(
Λογικά, όσο θα σε εμπιστεύεται και θα ξεθαρρεύει, θα καταλάβει ότι δεν κινδυνεύει και θα σταματήσει να φοβάται. Θ' αρχίσει να συνδυάζει τα βήματά σου με φαΐ ή χάδια.;)
Δεν του δίνεις και κανένα λούτρινο κουκλάκι για να κουρνιάζει; Και ένα τσαλακωμένο χαρτάκι για να παίξει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μη τα περιμένεις όλα να γίνουν σε μία μέρα, ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα για το χρόνο που είναι μαζί σου.
Προφανώς έχει συνδέσει τον ανθρώπινο βηματισμό με κάποια άχημη εμπειρία, προσπάθησε να το συνδυάσεις εσύ με κάτι ευχάριστο. Μη τον πιέζεις γιατί απλά επιβραδύνεις τη διαδικασία. Αντί να τον πλησιάζεις εσύ περπάτα σε μία απόσταση που δε τον τρομάζει και άστον να κάνει αυτός το πρώτο βήμα να σε πλησιάσει. Αν πλησιάσει αρκετά μία επιβράβευση με χάδια θα τον βοηθήσει να το κάνει πιο εύκολα την επόμενη φορά.

Εγινε. Ευχαριστούμε, και θα σας κρατουμε ενημερους :)

Έχω παρατηρήσει την ίδια συμπεριφορά και σε άλλες γάτες μη εξοικειωμένες με τους ανθρώπους, δηλ. πλησιάζουν μεν για φαΐ και χάδια, αλλά φοβούνται όταν σηκωνόμαστε όρθιοι.

Κι εγώ πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει με τον καιρό, αλλά για να απευαισθητοποιηθεί πιο γρήγορα ίσως είναι καλύτερα να τον μεταφέρεις σε ένα δωμάτιο, όπου θα μπορείς να κινείσαι κι εσύ πιο άνετα. Αν σε βλέπει να περπατάς πέρα-δώθε, ακόμα κι αν είναι κρυμμένος, θα καταλάβει ότι δεν είναι τίποτα τρομερό.

Τέλος, καλύτερα να μην τον βγάζεις απ' την κρυψώνα του. Μπορείς να κάθεσαι κάτω μέχρι να ηρεμήσει και να του τραβάς την προσοχή με ένα παιχνιδάκι για να βγει μόνος του. Σκοπός είναι να σε εμπιστευτεί και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.;)

Εκανα όπως είπατε, και σας ευγνωμονω.
Ειδατε πως πνιγομαι σε μια κουταλια νερό...που υποτίθεται οτι είμαι ζώο με ανεπτυγμενη νοημοσύνη:hmm:
Αυτος ο πιτσιρικάς μετα απο 4 μερες (απο την προηγουμενη φορα που σας ξαναεγραψα), όχι μονο σταματησε να φοβαται τα πόδια μου, αλλα τώρα τα κυνηγάει κι ολας! :lol:
Τα ζώα έχουν δικους τους ρυθμους, και μηχανισμους αμυνας, που εμεις οι ανθρωποι αγνοουμε, θα λεγα οτι ειμαι ανιδεη, και τα θαυμαζω...
Να στε καλα
Μαρινα

Αυτος ο πιτσιρικάς μετα απο 4 μερες (απο την προηγουμενη φορα που σας ξαναεγραψα), όχι μονο σταματησε να φοβαται τα πόδια μου, αλλα τώρα τα κυνηγάει κι ολας! :lol:

και σε λιγο θα αρχισεις να εκτιμας τις μερες που δεν πλησιαζε τα ποδια σου :Ρ

να σου ζησει :up:

Ευχαριστώ !:D :hello:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back