Φούσκωμα κοιλιάς σε γατάκια

filakas

Νεοφερμένο μέλος

Ο filakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Γειά σας, ταίζουμε κάτι γατάκια στό κολητό κτήριο σέ μάς, τελευταία τά γατάκια καί ειδηκά τό ένα έχει φουσκώσει ή κοιλιά του σάν μπαλόνι σέ τρομακτικό βαθμό καί έχει διάροια.Κατά τά άλλα έχουν μεγάλη όρεξη.Γνωρίζετε τί συμβαίνει καί άν υπάρχει κανένα φάρμακο γιά τήν περίπτωση;Διότι μόλις πήγα τό δικό μου γατάκι στόν γιατρό (Μάλιστα έδωσα αρκετό χρήμα μέ αποτέλεσμα νά τό θάψω)καί τά λεφτά έχουν τελειώσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Φούσκωμα κοιλιάς σέ γατάκια

Kαλησπερα.
Πολυ πιθανο να εχουν σκουλικακια στο εντερο.Ομως εμεις δεν μπορουμε να σου πουμε με βεβαιοτητα αν οντως ειναι αυτο ουτε να δωσουμε φαρμακο και δοσολογια.:/:Αν ειναι σκουλικακια η δοσολογια εξαρταται απο το βαρος του ζωου.Εξαλλου οι περισσοτεροι κτηνιατροι χρεωνουν το φαρμακο και οχι την επισκεψη .:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδώ πάντως μερικοί δυσανασχετούν όταν δινουν φάρμακα χωρίς επίσκεψη.Λέω νά δώσω postan σέ σιρόπι γιά νά υποχωρήσει τό πρήξιμο σέ πρώτη φάση καί μετά βλέπω.Σκουλήκια πάντως δέν έχω παρατηρήσει νά έχουν.

Σε καμια περιπτωση δεν δινουμε φαρμακα χωρις να το εχει πει κτηνιατρος.:worry:
Καταρχην το πονσταν(αν εννοεις αυτο) ειναι ανθρωπινιο φαρμακο και ειναι απλα...παυσιπονο.Τι δουλεια εχει με το πρηξιμο και την διαρροια;:worry:Αλλα ακομα και αυτο να μην εννοεις..δεν μπορεις να δωσεις φαρμαμο απο μονος σου χωρις διαγνωση γιατρου.
Επισης στις γατες απαγορευονται καποια ανθρωπινα φαρμακα οπως τα ντεπον(δηλαδη η παρακεταμολη)
Φιλε μου,αν θες να βοηθησεις τα γατακια,πηγαινε σε εναν κτηνιατρο.Μην κανεις του κεφαλιου σου.Εν αναγκη γραψε και στο θεμα του γιατρου μας,ομως προς θεου,οχι φαρμακα απο μονος σου.:eek:

ok Ευχαριστώ ,σκέφτηκα τό postan σάν αντιφλεγμονώδες γιά τό πρήξιμο.Μού τό είχε συστήσει κτηνίατρος παλιά αλλά γιά άλλη περίπτωση, μαστίτιδα.

απο τη στιγμή που ο γατούλης σου είχε λοιμώδη περιτονίτιδα και εφόσον κυκλοφορούσε εκτός είναι πιθανόν να έχουν και τα γατάκια της γειτονιάς. επειδή όμως δεν είμαστε κτηνίατροι, άρα δεν ξέρουμε τι έχει ο γατούλης, το ιδανικό θα ήταν να τον πιάσεις και να τον πάς στον κτηνίατρό σου, εξήγησέ του οτι είναι αδέσποτο και λογικά δεν πρέπει να σου πάρει λεφτά.

Είναι απίθανο νά κόλησαν τά γατάκια διότι σέ εκείνη τήν μεριά δέν έβγαινε ό γατούλης.Άλλωστε έχουν μεγάλη όρεξη καί είναι δραστήρια τό μόνο πού έχουν είναι μιά τεράστια κοιλιά.Ό κτηνίατρος μου έδωσε χαπάκια γιά παράσιτα αλλά χωρίς νά τά δεί.Σήμερα στά περιτώματα τους παρατήρησα κάτι σάν κλωστές πού μάλον σκουλήκια είναι.Άς ελπίσω ότι έτσι είναι καί θά υποχωρήσει τό πρήξιμο.

Μέ τήν ευκαιρία νά αναφέρω στήν admin ότι δέν λαμβάνω πλέον ενημέρωση απαντήσεων-μυνημάτων μέ email ,μάλον λόγο αλλαγής κωδικού.

οκ! μακάρι να είναι μόνο σκουλικάκια! :)

Είναι απίθανο νά κόλησαν τά γατάκια διότι σέ εκείνη τήν μεριά δέν έβγαινε ό γατούλης.Άλλωστε έχουν μεγάλη όρεξη καί είναι δραστήρια τό μόνο πού έχουν είναι μιά τεράστια κοιλιά.Ό κτηνίατρος μου έδωσε χαπάκια γιά παράσιτα αλλά χωρίς νά τά δεί.Σήμερα στά περιτώματα τους παρατήρησα κάτι σάν κλωστές πού μάλον σκουλήκια είναι.Άς ελπίσω ότι έτσι είναι καί θά υποχωρήσει τό πρήξιμο.

Μέ τήν ευκαιρία νά αναφέρω στήν admin ότι δέν λαμβάνω πλέον ενημέρωση απαντήσεων-μυνημάτων μέ email ,μάλον λόγο αλλαγής κωδικού.
Πραγματι,ακριβως ετσι ειναι τα σκουληκακια,σαν κλωστες λεπτες ασπρες,οποτε πιστευω και εγω οτι οντως σκουλικακια ητανε.:)
Θα το κοιταξουμε και θα σε ενημερωσω με πμ.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back