ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
πριν 3 μερες πηρα ενα γατακι αδεσποτο και αποφασισα να το κρατησω,μενω και εγω σε γκαρσονιερα και τις 3 πρωτες μερες το γατακι μου ηταν παρα πολυ καλα, επαιζε μαζι μου συνεχεια, δε νιαουριζε χωρις λογο, ηταν χαδιαρικο και κουρνιαζε διπλα μου οπου και αν καθομουν. Το πηγα τη 2η μερα στον κτηνιατρο και το φροντισε καταλληλα για ενδοπαρασιτα και εξωτερικα παρασιτα και μου ειπε οτι ολα ειναι μια χαρα.
Ωστοσο, εδω και 2 μερες, δηλαδη 4η και 5η ημερα που το εχω στο σπιτι,ενω εξακολουθει να κοιμαται, να τρωει , να πινει,να κανει την αναγκη του κανονικα, να κουρνιαζει διπλα μου και να κοιμαται,γιατι κοιμαται και πολλες ωρες, οταν ξυπνησει θα αρχισει να νιαουριζει και πηγαινει μαλιστα στιν μπαλκονοπορτα και ψαχνει εξοδο ή τριγυρναει απλα και νιαουριζει ή ακομα καθεται μονο του στο σαλονι και νιαουριζει αντι να ερθει εκει που ειμαι εγω και να μπει στην αγκαλια μου, πηγαινω το παιρνω αγκαλια και μετα απο λιγο φευγει και κανει το ιδιο...του ανοιξα την μπαλκονοπορτα γιατι εχω τοιχο και οχι καγκελα και δεν κινδυνευει αλλα το θεμα ειναι οτι και εξω στο μπαλκονι παλι αρχισε να νιαουριζει ακομα και αν ημουν διπλα του εγω.
Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι απλα παιζει, εμενα ομως μου ακουγεται σαν να κλαιει
δεν ειχα γατα στο παρελθον και δεν μπορω να ξεχωριζω τι σημαινει το καθε νιαουρισμα αλλα μου μοιαζει σαν να νιωθει φυλακισμενο, παρολο που αν το βγαλω στο μπαλκονι συνεχιζει να νιαουριζει, και εχω μεγαλο μπαλκονι που του δινει χωρο να περιπλανιθει εχω αρχισει και αγχωνομαι, γιατι ειμαι πολυ ευαισθητη στα ζωα και το νιαουρισμα αυτο με κανει και κλαιω.Εχω λοιπον καποιες ερωτησεις. Μιπως αυτο το επιμονο νιαουρισμα οταν ειναι ξυπνιο σημαινει οτι του λειπει κατι απ τη ζωη του στους δρομους; Μηπως τελικα ειχε μανουλα και εγω το πηρα απ αυτην; Αλλα θα το αφηνε ετσι μονο του να ψαχνει για φαϊ; Μηπως την ψαχνει; Αλλα τις 3 πρωτες μερες ηταν αψογο... δεν ξερω τι να κανω, οποιος εχει παρομοια εμπειρια παρακαλω ας με βοηθησει.
Αυριο θα παω να του αγορασω παιχνιδια, αν και οσο ειμαι σπιτι ασχολουμαι τον περισσοτερο χρονο μαζι του, οσο να ναι ειναι πολυ μικρο και θελει παρεουλα, αλλα γιατι ωρες ωρες σηκωνεται και αρχιζει τετοια συμπεριφορα;;;
Υ.Γ. το βραδυ ηρεμει... κυριως το μεσημερι και το απογευμα το πιανει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Παντως οπως ειπα, το κανει μονο μερα, το βραδυ ηρεμει και κουρνιαζει διπλα μου και κοιμαται, μαλιστα το βραδυ κοιμομαστε μαζι και ειναι πολυ ηρεμο. Τα βραδια μου απεκτησαν αλλο νοημα με αυτο το πλασματακι 
Ευχαριστω και παλι

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Φαντάζομαι ότι είσαι σίγουρη πως δεν πονάει κάπου...έτσι;;..επισης φαγάκι και νερακι έχει όλη τη διαρκεια της ημερας;;;...

zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπράβο που το μάζεψες!!! μηπως έχει φρικάρει με τη βροχή που ρίχνει και φοβάται?? Ή δεν του αρέσει το φαγητό και θέλει κάτι άλλο??
πράγματι είναι περίεργο που στην αρχή ήταν cool και τώρα σου κάνει κόλπα...το δικό μου όταν το μάζεψα ήταν που νιαούριζε και μετα ηρέμησε...
Μεχρι να πας για cat shopping μπορεις να τον παιξεις με μια κορδέλα ή να τσαλακώσεις ενα χαρτακι σα μπαλακι (είναι το αγαπημενο του δικού μου...παιζει ποδόσφαιρο σε όλο το σαλόνι!!!)
Έχω την αίσθηση πως όταν ειναι μικρα τους αρέσει να τα έχεις αγκαλια λίγο πιο σφιχτά για να αισθανονται καπως ασφάλεια...
Επισης ο δικός μου χαιρόταν όταν του τραγουδούσα!!! Είναι το μοναδικό ζωντανό που κατάλαβε το ταλέντο μου!!!
Σε καταλαβαίνω που δεν μπορείς να τον ακους να κλαίει...υπομονή!! ελπιζω να μην ειναι κάτι και να του περάσει σύντομα...
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Υποθέτω ότι δεν πονάει κάπου, γιατί το κάνει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Δεν το κάνει το πρωί, ούτε το βράδυ, το μεσημέρι που λείπω μάλλον κοιμάται γιατί μόνο του τι άλλο να κάνει; Αλλά το απόγευμα που γυρνάω θα έρθει να με υποδεχτεί, θα καθήσουμε μαζί, δείχνει ότι του αρέσει, αλλά αν σηκωθώ για κάτι και ξανακάτσω μπορεί να μη καθήσει αυτό...να φύγει και να με κοιτάει από μακριά και να νιαουρίζει, πηγαίνω το παίρνω και πάλι φεύγει.
Σήμερα πήγα σε ένα pet shop και του αγόρασα ό,τι παιχνίδι έιχε για γάτες... με ένα συγκεκριμένο παίζει που και που, αλλά εξακολουθεί να νιαουρίζει κάποιες στιγμές και να κάθεται μονο του. Γιατί ένα γατί να μη θέλει αγκαλιές και να στέκεται μακριά νιαουρίζοντας; Τρώει κανονικά ναι, και έχει μπολικο νερο και τροφή και γαλα. Πηγαινει στην άμμο κανονικά οπως είπα και πριν. Καποια στιγμή ηρεμεί και έρχεται από μόνο του όπου και αν είμαι και ξαπλώνει κοντά μου. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι κάτι που μου προκαλεί πρόβλημα, απλά κάποιες στιγμές το κάνει και απορώ το γιατι??? Θα μου πείτε, γάτα είναι, κάποια στιγμή θα νιαουρίσει, έστω και γιατί βαριέται.. μουγκή θα είναι ? :Ρ
Το νιαουρισμα στο οποίο αναφέρομαι δε γίνεται συνέχεια, κάποιες στιγμές μόνο, γι' αυτό αρχικά υπέθεσα ότι μπορεί να βαριέται, αλλά σήμερα ήταν με 5 παιχνίδια μπροστά του και παρόλα αυτά υπήρχαν πάλι μια δυο στιγμές που έκανε την ίδια συμπεριφορά. Επίσης ενώ είναι δίπλα μου και το χαϊδεύω μπορει να ψιλονιαουριζει ταυτοχρονα με το γουργουρισμα που κάνει.
Δεν ξέρω, θα περιμένω λίγο καιρό ακόμα, μπορεί να είναι και θέμα εξοικείωσης με το χωρο και τη νέα του ζωή, μπορεί να μην είναι και τίποτα και απλά να είναι ένας τρόπος να παίζει μόνο του όπως είπε ο γιατρός...
Όλοι μου λένε είναι θέμα εξοικείωσης... εγώ πάλι δεν ξέρω... ίσως τις πρώτες μέρες ήταν ήρεμο γιατί ανακάλυπτε τον χώρο και έβρισκε όλο και πιο ενδιαφέροντα μέρη σ' αυτόν. Υπάρχει περιπτωση τώρα να νιώθει ανία? Αλλά πότε πρόλαβε να βαρεθεί? Και αν βαρέθηκε..σήμερα που του έφερα παιχνιδάκια? γιατι δεν ασχολήθηκε τόσο όσο νόμιζα?
Ένα τελευταίο.... όταν κάποιος πάει ένα αδεσποτο γατάκι στο κτηνίατρο.. αυτός τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει? Γιατί εμένα το μόνο που έκανε ήταν να του βάλει μια αμπούλα για εξωπαρασιτα και ενδοπαρασιτα. Δεν το πολυκοιταξε. Ήταν και Σάββατο και ήταν ο μόνος γνωστός που ήταν ανοιχτός.
(sorry για τον καταιγισμό ερωτησεων χD , απλά είναι η πρώτη μου φορά με ένα γατί και το παραμικρό με αγχώνει )
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας θα περιμένεις λίγο καιρό...λίγο καιρό..και μετά τι;;
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την υπομονή σας παιδιά, με έχετε καθησυχάσει αρκετά
Είναι που θέλω να είναι πάντα χαρούμενο και είναι θέμα συνήθειας και για μένα να μην πανικοβάλομαι τόσο εύκολα.Πωπωωω...δηλαδή που να κάνω και μωρό!!! χD
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τον κτηνίατρο που ρωτας, σε αυτον που τον πήγα του έβαλε ενα φαρμακο για τους ψύλλους και τον ετριψε με αυτο και με μια σύριγγα του εδωσε μια αλοιφη απο το στόμα για τα σκουληκια (όχι όλη τη συριγγα, του ξαναεδωσε απο την ίδια τη 2η φορα που τον πηγα). Αν αυτά ειναι αρκετα δεν ξέρω, έχουν περασει πολλααααα χρόνια απο τότε που πήγα τελευταια φορα γατί σε κτηνίατρο.
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Καλό σας βράδυ 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

α..να σε ρωτησω κατι ,βεβαια...εχει σημασια και το νιαουρισμα,ειναι πολυ δυνατο και επιμονο;;ή οχι;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

speri
Διάσημο μέλος
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Ασχολείται με τα παιχνιδάκια του. Δε μένει μόνο του σε άλλο χώρο του σπιτιού να νιαουρίζει. Δείχνει χαρούμενο πάντως, ναζιαρικο και φιλικό από την πρώτη στιγμή που το βρήκα. Είπαμε η συμπεριφορά αυτή γίνεται συνήθως όταν σηκώνομαι και πάω π.χ. να μιλήσω στο τηλέφωνο. Σαν να μου θυμώνει :Ρ χαχα
Μάλιστα σήμερα ήρθε στην πόρτα και με υποδέχτηκε σκαρφαλώνοντας πανω μου από το τζιν μου..χαχαχα :Ρ τριγυρναει μόνο του αλλά δε νιαουρίζει επίμονα όπως πριν. Όσο για το μπαλκόνι, το ανοίγω που και που, χωρίς επιτήρηση γιατί εχει ψηλό τοιχάκι μέχρι τη μέση μου. Κάνει 2-3 βολτες και μετά επιστρέφει. Νομίζω ηρέμησε αρκετά. Αν και από ότι μου λένε οι πιο εμπειρες εδώ, δεν είναι κάτι ανησυχητικο. Απλά μάλλον είναι και αυτός ένας τρόπος να περνάει την ώρα του όταν. Ο φίλος μου λέει ότι εξασκεί τους ήχους που μπορεί να βγάλει χD χαχαχ, ποιος ξέρει, μπορει. Είμαι πολύ πιο χαλαρή πάντως από χθες, ξέρω ότι έχει τα παιχνιδάκια του, και βλέπω ότι του αρέσουν όλο και πιο πολύ, γι αυτό.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση

speri
Διάσημο μέλος
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος
Σε καταλαβαινω..γιατί και εγω αγχωνομαι πολυ..απλα,ετσι οπως τα περιγραφεις..δεν βρισκω κατι το ανησυχητικο...
α..να σε ρωτησω κατι ,βεβαια...εχει σημασια και το νιαουρισμα,ειναι πολυ δυνατο και επιμονο;;ή οχι;
Δεν είναι δυνατό και επίμονο, είναι απλά σαν να ψάχνει κάτι. Από χθες όμως δεν το κάνει. Τώρα το θέμα μου είναι να το μάθω να μην ορμάει πάνω μου σαν τρελό όταν τρώω. χαχα :Ρ Αν και εντάξει δεν είναι και τόσο τρομερό.
Νομίζω πάντως πως χαλάρωσε, χθες δεν το έκανε καθόλου.
Σας ευχαριστώ όλες

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Καθώς έχω και εγώ έναν γατούλη 3 μηνών σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Με τον δικό μου κοιμόμαστε μαζί, είναι πολύ τρυφερός αλλά ταυτόχρονα και παιχνιδιάρης ανάλογα τις ώρες του!
Όταν ξυπνάμε για να ετοιμαστώ για δουλειά έχουμε κουβεντολόι πρωί πρωι! Νιαου νιαου νιαου δεν σταματαει να μου μιλάει... Φυσικά του απαντάω γιατί αν δεν το κάνω αρχίζει πιό δυνατά.
Όταν γυρίζω το μεσημέρι πάλι το ίδιο...Κάποιες φορές έτσι άσχετα τον χαϊδεύω και πάλι το ίδιο...
Γενικά του αρέσει πολύ να μιλάμε, αυτός στα νιαουρίστικα έγω στα ανθρώπινα!
Στην αρχή που δεν ήξερα νόμιζα όπως και εσυ ότι κάτι έχει και κλαίει, αλλά μη φοβάσαι. Όπως είπαν όλες οι φίλες αφού τρώει, πίνει, ενεργείται, παίζει και κοιμάται κανονικά δεν έχετε πρόβλημα. Να του αφήνεις πάντα φαγάκι στο πιάτο του γιατί τα γατάκια πάνε και τσιμπολογάνε πολύ συχνά

Είναι κουκλάκι, να σου ζήσει!!!
ΕλευθερίαΣ.
Νεοφερμένο μέλος

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Είναι απίστευτα ζωάκια οι γάτες!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool