Φροντίδα μετά τη στείρωση

ευχαριστω πολυ!θα κοιταξω κι εκει που μου ειπες!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: συμπεριφορα μετα τη στειρωση

Μην αγχωνεσαι για τα γατουνια σου ειναι πρωτη μερα και ειναι δυσκολο για αυτα. Απο αυριο θα ειναι πολυ καλυτερα!!!:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Στείρωση..... μια μέρα μετά!

ειναι ηδη πολυ καλυτερα οι γατουλες μου , εχουν φαει αρκετα και το ματακι της μιας ανοιξε.τωρα ομως που εχουν αρχισει να κινουνται παρατηρησα οτι μολις συναντιουνται κανουν το επιθετικο γρρρρρ η μια στην αλλη και δεν μενουν στο ιδιο δωματιο μαζι!πρεπει να κανω κατι γι αυτο?γιατι συμβαινει?

Εχω θεματα…αλλα δεν γραφω τιποτα μέχρι να συνελθουν οι μικρες για να μην πω κατι που δεν πρεπει….!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χθες κάναμε στείρωση...και έχω κάποιες ανησυχίες...

Διαβασα σχεδον ολα οσα λενε τα αρθρα για μια μερα μετα τη στειρωση αλλα δεν βρηκα απαντηση σε αυτο που με απασχολει...
ΠΡΩΤΟΝ
Το Στηρι μας τρωει τα ραμματα ή μαλλον απο το πολυ πλυσιμο που κανει εχει αφαιρεσει καποια και ανησυχω...πηρα πριν τον γιατρο της και πηγαμε να της παρουμε ενα χωνι για να μην μπορεσει να φτασει εκει...
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι απο χθες που την πηραμε μεγαλωσε λιγο η κυστουλα της...Ο γιατρος μου ειπε να μην του την παω γιατι ειναι λογικο να μεγαλωσει λιγο...Ειναι οσο μεγεθος εχει ενα φυστικη αιγινης,ειναι ανυσηχητικο;
ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Ολοι σας μιλατε για μια αντιβιωση που της δινεται εμενα δεν μου εδωσε και ουτε μου ειπε τιποτα....Πρεπει να φοβαμαι;
Με εχει τρομαξει παρα πολυ μια κοπελα που εγραφε πως επειδη ο γιατρος δεν εκανε σωστα τα ραμματα η γατουλα της παραλιγο να πεθανει...
Σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας μου απαντησει γιατι αν και ολοι μου εχουν πει τα καλυτερα για αυτον τον γιατρο αρχιζω να ανησυχω παρα μα παρα πολυ...
Τι θα πρεπει να προσεξω;Μεχρι ποιο μεγεθος θα πρεπει να φτασει η κυστουλα της για να μην εχει καποιο σοβαρο προβλημα;
Μηπως ειμαι πολυ αγχωμενη και δεν πρεπει;
Απο χθες που εγινε η στειρωση τρεμω στην ιδεα μην μου παθει κατι...
Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χθες καναμε στειρωση...και εχω καποιες ανησυχιες...

Καλησπερα.:)
Αν δεν σου εδωσε αντιβιωση το πιο πιθανο ειναι να τις εκανε ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας,αλλα εγω θα επαιρνα τηλεφωνο να τον ρωτησω ,για να ησυχασω εγω κυριως.
Για τα ραμματα που γραφεις,ισως λες για την δικια μου περιπτωση..,οπου της ειχε κανει αραια τα εσωτερικα ραμματα ,και επαθε κοιλη.
Σε εμας καθε μερα φαινοταν και λιγο περισσοτερο το εξογκωμα.Απο εκει και περα,εφοσον ο γιατριος λεει ετσι,.δεν πιστευω οτι ειναι κατι ανησυχητικο.Απλα παρακολουθα το και αν το δεις να μεγαλωνει ,ενημερωσε τον.
Περαστικα σας.:)
ΥΓ.Δεν υπαρχει μου φαινεται γατα που εκανε στειρωση..και να μην πειραζει τα ραμματα της.

τωρα το προβλημα μας ειναι οτι πρεπει να φοραμε αυτο το γελοιο χωνι...για 6 ολοκληρες μερες...λες να σταματησει να παλευει να το βγαλει καποια στιγμη;
παει με την οπισθεν σχεδον συνεχεια και ενω το κακομοιρο θελει να παιξει δεν μπορει...πως να το βοηθησω;

ολα καλα με τις γατουλες μου.ευτυχως ειναι μια χαρα οπως πρωτα .μυριζοντουσαν χτες για αρκετη ωρα και μετα κοιμηθηκαν διπλα διπλα.ρωτησα και διαβασα και προηγουμενα θεματα και καταλαβα οτι ειναι απο τη μυρωδια τους που εχει αλλαξει λογω της επεμβασης.τι θεματα εχεις?με προβληματισες...για πες!

Εχω θεματα…αλλα δεν γραφω τιποτα μέχρι να συνελθουν οι μικρες για να μην πω κατι που δεν πρεπει….!!!

Μαράκι έχω ανησυχήσει πολύ με το πρόβλημα που αναφέρεις
ελπίζω να είναι όλα καλά
και να μας πεις σύντομα νέα σας.

Δυστυχώς μολύνθηκαν τα εξωτερικά ράμματα. η big πάει καλυτέρα από την bed η όποια είναι ξανά από την παρασκευή στον κτηνίατρο..της έκανε ακτινογραφία και αιματολογικές και όλα βγήκαν καλά το θέμα είναι ότι έχουν περάσει τόσες μέρες και οι μικρούλες μου ακόμα υποφέρουν..ο γιατρός είπε ότι μάλλον έγλειφε η μια την άλλη και για ατό η τόσο βαριά μόλυνση.
Παιδιά δεν ξέρω τι να πω ανυπομονώ να συνέρθουν και οι 2 εντελώς!!!
Ειλικρινά δεν έχω πολύ κουράγιο να σας γράψω αναλυτικά τι έχει συμβεί..μόλις τελειώσουν όλα θα σας αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες.

Καρδουλες μου...Ελπιζω να πανε ολα καλα :)

Πήγα και είδα την μικρή σήμερα..πάει σαφώς καλυτέρα..αύριο θα την πάρω σπίτι..
με πιασαν τα κλάματα και με κορόιδευε ο γιατρός…
η άλλη έκανε εμετό το πρωί και μου είπε ο γιατρός να τους πάρω καμία τροφή για ευαίσθητα στομάχια…
η μικρή έτσι κατέληξε για 2η φορά στον γιατρό έκανε επανωτούς εμετούς.
Ίσως της δώσω και λίγο primperan να την βοηθήσει να συνέρθει νωρίτερα…

Αυτά για σήμερα παιδιά

Ευχομαι και στις δυο τα καλυτερα. Καταλαβαινω απολυτα την αγωνια σου και το αγχος σου αλλα θελω να πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!!!:)

Σε ευχαριστώ πολύ ειρήνη μου! Σίγουρα οι τομές πάνε καλυτέρα …H big ξαναέκανε εμετούλη μόνο σάλια ατή τη φορά..ίσως και λογά τοθ κολάρου να έχουν στρεσαριστεί παραπάνω και τους έχει κάνει καμία γαστρίτιδα…
Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Πηρά σήμερα την bed η όποια δείχνει σαφώς καλυτέρα!
Του πήγα και την big η όποια συνεχίζει να μην έχει όρεξη να φάει μετά τους χθεσινός εμέτους…
Ευτυχώς σήμερα δεν έχει κάνει αλλά δεν θέλει να φάει και να πιει νερό o γιατρός μου είπε να τους Δεινώ epadoren για 5 μέρες..το θέμα είναι ότι και οι 2 το σαλιώνουν..καμία γνώμη κάνεις;
και φυσικά ανησυχώ πιο πολύ για την big τώρα!

Μαράκι μου μήπως να τις πήγαινες και σε κάποιον άλλο γιατρό για μια δευτερη γνώμη;
:hmm:Τόσες επιπλοκές με μια στείρωση δεν είναι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο.
Κρίμα και για σενα που βασανιζεσαι αλλά και για τις κουκλίτσες σου.
Κανονικά έπρεπε απο την δευτερη μέρα να είναι περδίκια :/:
Δεν θέλω να είμαι παρεμβατική αλλά μήπως τα έκανε λίγο .... κάπως ...ο γιατρός;

Αυτό έκανα σήμερα το απογευματάκι όπως είπε και ο νέος γιατρός πολύ κομψά… ατυχείς συγκυρίες!!! Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω τι πήγε στραβά ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ!!! Και ούτε με ενδιαφέρει..αυτό που με νοιάζει είναι να γίνουν καλά τα αγγελούδια μου όπως ήταν πριν..
Όπως είπα όταν τελειώσει η ιστορία θα σας γράψω κι άλλες λεπτομέρειες..και εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα σας ατό που έχω περάσει για μια υπόθεση όπως λένε και οι γιατροί ΡΟΥΤΙΝΑΣ!!!

Δυστυχώς η big συνεχίζει τους εμέτους παρόλο που κάναμε ενεση χτες. Ο άλλος ο γιατρός που τις χειρούργησε ουτε καν με πηρέ Τηλ χτες βράδυ. πηρά λοιπόν τον καινούριο πριν λίγο και θα πάμε για αιματολογικές και ακτινογραφία..πηρά και στον αίλουρο για μια γνώμη και μου είπε τα ιδία… σε κάνα μισάωρο θα πάω από εκεί μόλις έχω νέα θα σας γράψω… είμαι τόσο στενοχωρημένη και νευριασμένη!!!!!

Επίσης να αναφέρω ότι από τον αίλουρο μου είπαν ότι είναι χλωμό να μολύνθηκαν επειδή έγλυφε η μια την άλλη… είμαι χαμένη…

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Αν δείτε ένσν κτηνίατρο να κατηγορεί συνάδελφο του για οποιοδήποτε λόγο ακόμα και να ευθύνεται φαινομενικά τότε μακριά από αυτόν (αντιδεντεολογική συμπεριφορά και κατά πάσα πιθανότητα θέλει να σας κερδίσει ως πελάτη.

η στείρωση δεν είναι ρουτίνα, είναι εγχείρηση και έχει επιπλοκές. Τι έγινε μπορεί πολύ δύσκολα να αποδειχτεί μπορεί να μην ακολουθήθηκε άσυμπτη τεχνική στο χειρουργείο (π.χ όχι αλλαγή γαντιών από το ένα γατι στο άλλο) νσ μην έγινε σωστή αποστείρωση στα υλικά 'η στο χειρουργικό πεδίο, να ειναι ένα τυχαίο γεγονός.

Δε πιστεύω ότι έπρεπε να αλλάξεις ιατρό όταν μια μόλυνση είναι σε εξέλιξη (ο άλλος ιατρός δεν ξέρει το ιστορικό του γατιού και μπορεί να κάνει επαναλσμβανόμενες κινήσεις (δεν πιστεύω ότι ο ένας ιατρός ενημέρωσε τον άλλο πλήρως).

Ελπίζω με την αλλαγή ιατρού να μην έγινε και αλλαγή αντιβιοτικού γιστι΄αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Όταν χρησιμοποιούμε ένα αντιβιοτικό (ή σχήμα) που δεν πιάνει δεν αλλάζουμε αμέσως στο άλλο γιατί έτσι δημιουργούνται ανθεκτικά στελέχη πρέπει πρώτσ να περάσει μια περίοδος για να γινει αλλαγή σχήματος.

Τίποτα από όλα ατά δεν έχει γίνει… πήγα το γατάκι μου χτες το πρωί αφού είχε κάνει ήδη μια μέρα εμέτους και με έστειλε σπίτι με ένα σιρόπι. Πηρά το απόγευμα να τους πω ότι το σιρόπι το βγάζει και συνεχίζει εμέτους δεν με πήραν ποτέ! Πηρά ξανά το πρωί να πω ότι συνεχίζει τους εμέτους ακόμα για να καταλάβεις δεν με έχουν πάρει..μάλιστα η γραμματέας με ρώτησε αν μπορώ να κάνω ένεση μονή μου….!!! Πες μου εσύ τι θα έκανες μετά από όλα ατά!!!
Ο γιατρός που την πήγα χτες και σήμερα τις είχε ξαναδεί τις είχα πάει για απλά μια δεύτερη γνώμη. το πρωί μου είπε να τις πάω στον 1ο γιατί όπως λες κι εσύ ξέρει το ιστορικό τους και συμφωνώ.. αλλά όπως αναφέρω παραπάνω ο γιατρός δεν με έχει πάρει!!!
Όσον αφορά τις αντιβιώσεις και ο ίδιος μου είπε δεν σου ακριβώς για τους λογούς που μου αναφέρεις κι εσύ ιδία είχα ρωτήσει τον 1ο γιατρό και μου είπε δεν χρειάζονται!!!!
Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που μου αναφέρεις και σε ευχαριστώ πολύ… αλλά όταν ο γιατρός δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το γατάκι και να σε ακούσει και να συνεργαστεί μαζί σου τι κάνεις… εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back