Φροντίδα μετά τη στείρωση

Απάντηση: Δυσκοιλιότητα σε φρεσκοστειρωμένο γατούλη...

Ουρολιθίαση κινδυνεύει να πάθει από "μεζεδάκια" που περιέχουν αλάτι, όπως αλλαντικά, κρέας μαγειρεμένο για ανθρώπινο γεύμα κλπ. Οι κονσέρβες είναι φτιαγμένες ειδικά για γάτες και νομίζω καλό θα κάνουν αντί για κακό. Εγώ όταν στείρωσα τη μικρή μου μου είπαν πως οι ορμόνες θα παραμείνουν στο αίμα της τουλ. για 2 εβδομάδες! :) Να μας ανεβάσετε και καμιά φωτογραφία του κούκλου σας να δούμε παρακαλώ! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουρολιθίαση κινδυνεύει να πάθει από "μεζεδάκια" που περιέχουν αλάτι, όπως αλλαντικά, κρέας μαγειρεμένο για ανθρώπινο γεύμα κλπ. Οι κονσέρβες είναι φτιαγμένες ειδικά για γάτες και νομίζω καλό θα κάνουν αντί για κακό. Εγώ όταν στείρωσα τη μικρή μου μου είπαν πως οι ορμόνες θα παραμείνουν στο αίμα της τουλ. για 2 εβδομάδες! :) Να μας ανεβάσετε και καμιά φωτογραφία του κούκλου σας να δούμε παρακαλώ! ;)

Πολύ ενημερωτικό αυτό, σε ευχαριστούμε! Οπότε από εδώ και πέρα ότι λιχουδίτσες του δίνουμε θα φροντίσουμε να περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες αλατιού έως καθόλου!
Τον μικρό μας τον κάναμε πριν λίγο avatar με την αγαπημένη μας φωτογραφία του και τον ανεβάσαμε και στο "Οι γατούλες σας" στην γκαλερί!
Του ανεβάσαμε 3 φωτογραφίες του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακριβώς, για αυτό και πολλοί που μαγειρεύουν για τις γατούλες τους, βράζουν κοτόπουλο ή ψάρι χωρίς καθόλου αλάτι και μπαχαρικά! :)

Λοιπόν, είδα την πρώτη και σκέφτομαι δεν υπάρχει αυτός ο γάτος, να κοιτάζει έτσι την παρέλαση! Βλέπω τη δεύτερη και σκέφτομαι τι απίστευτη πόζα έχει! Ε, βλέπω και την τρίτη και λιώνω, τα γλωσσάκια είναι η αδυναμία μου!!!! :) Μπορείτε ακόμη να του ανοίξετε το θεματάκι του εδώ και να μας πείτε λίγα λογάκια για τον κούκλο σας! Να σας ζήσει! :)

Πολύ σωστά και συμφωνώ με την aba (Φωτεινή) μας, να ανοίξετε το θεματάκι του στο "Οι γάτες μου" :).
Εκεί θα μας τον γνωρίσετε μ'έναν πρόλογο για τον πώς τον αποκτήσατε και θα μας ενημερώνετε κάθε τόσο, όποτε θέλετε (και κάθε μέρα αν επιθυμείτε:P) για την καθημερινότητά του, τις δραστηριότητες, τα κατορθώματά του και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Αλλά και για να αναρτήσετε φωτογραφίες του, όπως αυτές οι καταπληκτικές που είδα στο gallery, είναι πραγματικά
υπέροχος ο Garfieldούκος σας, μοναδικά εκφραστικό πλάσμα! :)Να σας ζήσει!!:clapup::clapup::clapup:

Λοιπόν, σήμερα που πέρασα από τον κτηνίατρο μου είπε η κοπέλα εκεί (επίσης κτηνίατρος) πως δεν είναι απαραίτητη η υγρή τροφή στα στειρωμένα αρσενικά, άλλωστε δε θα υπήρχαν ειδικές ξηρές τροφές για αρσενικά που έχουν προδιάθεση ή έχουν εμφανίσει ουρολιθίαση. Είτε τρώει ξηρή και πίνει περισσότερο νερό κι έτσι προσλαμβάνει τα υγρά που χρειάζεται, είτε τρώει υγρή και πίνει λιγότερο νερό. Επιπλέον μου είπε πως η στείρωση που λέγεται πως πρέπει να γίνεται άνω των 8 μηνών στα αρσενικά και όχι νωρίτερα, δεν είναι απαραίτητο πως συμβάλλει στην προστασία του ουροποιητικού τους, καθώς τον κυριότερο ρόλο παίζει η τυχόν προδιάθεση που μπορεί να έχουν. Της έχει τύχει συχνά γατούλης πχ 7 μηνών με προβλήματα ουροποιητικού, αστείρωτος. Αυτά πληροφορήθηκα, οι πιο έμπειροι ας καταθέσουν κι εκείνοι τη γνώμη τους! :)

Λοιπόν, είδα την πρώτη και σκέφτομαι δεν υπάρχει αυτός ο γάτος, να κοιτάζει έτσι την παρέλαση! Βλέπω τη δεύτερη και σκέφτομαι τι απίστευτη πόζα έχει! Ε, βλέπω και την τρίτη και λιώνω, τα γλωσσάκια είναι η αδυναμία μου!!!! :) Μπορείτε ακόμη να του ανοίξετε το θεματάκι του εδώ και να μας πείτε λίγα λογάκια για τον κούκλο σας! Να σας ζήσει! :)

Πολύ σωστά και συμφωνώ με την aba (Φωτεινή) μας, να ανοίξετε το θεματάκι του στο "Οι γάτες μου" :).
Εκεί θα μας τον γνωρίσετε μ'έναν πρόλογο για τον πώς τον αποκτήσατε και θα μας ενημερώνετε κάθε τόσο, όποτε θέλετε (και κάθε μέρα αν επιθυμείτε:P) για την καθημερινότητά του, τις δραστηριότητες, τα κατορθώματά του και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Αλλά και για να αναρτήσετε φωτογραφίες του, όπως αυτές οι καταπληκτικές που είδα στο gallery, είναι πραγματικά
υπέροχος ο Garfieldούκος σας, μοναδικά εκφραστικό πλάσμα! :)Να σας ζήσει!!:clapup::clapup::clapup:

Χαιρόμαστε πολύ που σας αρέσει, είναι ο κούκλος μας και έχουμε πάθει έρωτα μαζί του!
Εντός της ημέρας θα ανεβάσουμε θεματάκι στο "οι γάτες μου" για να σας πούμε για την ομολογουμένως περιπετειώδη μέχρι τώρα ζωούλα του!
Βασικά πολύ πιθανό και εντός της επόμενης ώρας, σκέφτομαι να αρχίσω να το ετοιμάζω τώρα! :)

Λοιπόν, σήμερα που πέρασα από τον κτηνίατρο μου είπε η κοπέλα εκεί (επίσης κτηνίατρος) πως δεν είναι απαραίτητη η υγρή τροφή στα στειρωμένα αρσενικά, άλλωστε δε θα υπήρχαν ειδικές ξηρές τροφές για αρσενικά που έχουν προδιάθεση ή έχουν εμφανίσει ουρολιθίαση. Είτε τρώει ξηρή και πίνει περισσότερο νερό κι έτσι προσλαμβάνει τα υγρά που χρειάζεται, είτε τρώει υγρή και πίνει λιγότερο νερό. Επιπλέον μου είπε πως η στείρωση που λέγεται πως πρέπει να γίνεται άνω των 8 μηνών στα αρσενικά και όχι νωρίτερα, δεν είναι απαραίτητο πως συμβάλλει στην προστασία του ουροποιητικού τους, καθώς τον κυριότερο ρόλο παίζει η τυχόν προδιάθεση που μπορεί να έχουν. Της έχει τύχει συχνά γατούλης πχ 7 μηνών με προβλήματα ουροποιητικού, αστείρωτος. Αυτά πληροφορήθηκα, οι πιο έμπειροι ας καταθέσουν κι εκείνοι τη γνώμη τους! :)

Δεν το πιστεύουμε ότι σκέφτηκες να ρωτήσεις για τον Garfield μας, έναν γάτο που "γνώρισες" ψηφιακά μόλις χθες!
Είστε απίστευτοι όλα τα άτομα εδώ μέσα, έχουμε πάθει πλάκα! Σε χιλιοευχαριστούμε!
Οπότε εμείς παρόλα αυτά να συνεχίζαμε να του δίναμε λίγο υγρή τροφή μπας και υποχωρήσει λίγο το θέμα της δυσκοιλιότητας? Δεν πιστεύω να πειράξει σε τίποτα έτσι κι αλλιώς απ' όσα μας έχετε πληροφορήσει μέχρι τώρα!
Ο κακομοιρούλης ο δικός μας έχει περάσει ήδη ένα θέμα με το ουροποιητικό του, θα το αναλύσουμε στο θέμα που θα κάνουμε για την μέχρι τώρα ζωούλα του...

Ένας λόγος που κάποιοι διστάζουν να δώσουν υγρή τροφή στα γατίνια τους είναι για την περίπτωση που κακομάθουν και απαρνηθούν την ξηρά! Αλλά νομίζω αν το κάνεις με μέτρο και με σύστημα όλα θα κυλούν κατ' ευχήν! :)
Είχα τρεις λόγους που ρώτησα στο κτηνιατρείο όλα αυτά:
1. Γιατί ποτέ δεν είναι κακό να μαθαίνεις
2. Γιατί σε όλους τους νεοφερμένους μας αξίζει να βρουν ό,τι βρήκαμε κι εμείς στην αρχή σε αυτό το φόρουμ: δοτικότητα, ευγένια, αλληλεγγύη, διάθεση για βοήθεια, παρέα!
3. Εεεε οκ, το παραδέχομαι! Δεν είμαι τόσο ανιδιοτελής! :redface::redface::redface::redface::redface: Εδώ και λίγες μέρες έχουμε πάρει έναν αρσενικούλη σπίτι για να κάνει παρέα στη Μίσι μας... Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το προξενιό για να αναφέρουμε περισσότερα! :redface:

Όπως και να 'χει ήταν πάρα πολύ ευγενικό εκ μέρους σου που ρώτησες για κάτι που κατά βάση αφορούσε τον Garfield και ήρθες να το μοιραστείς μαζί μας! Περιμένουμε νεότερα σχετικά με το προξενιό!!!

Απάντηση: Λίγο μετά τη στείρωση...

Γεια σας και πάλι! :) Τελικά τον Ρίκο μου τον στείρωσα την Τετάρτη. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν κ ιδιαίτερα καλά για μας, δυστυχώς. Η δόση που μας χορήγησε ο γιατρός μας μάλλον ήταν πολυ ισχυρή και αντί για μισή ώρα αργότερα, ξύπνησε 3 ώρες αργότερα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρόνια ζωής έχασα περιμένοντας από πάνω του. Όταν ξύπνησε του γύρισε η γλώσσα, έβαλε το πατουσάκι του μέσα στο στόμα του να τη φτιάξει και ο γιατρός τον κράτησε σφιχτά και τον γύρισε μπρούμυτα, οπότε ήταν οκ για λίγο. Μετά όμως άρχισε τους εμμετούς... δεν ήταν ουτε φυσιολογικό ούτε και αναμενόμενο αυτό. Προφανώς αντέδρασε ο οργανισμός του άσχημα στη νάρκωση. Το θέμα είναι πως από τότε έχει τρομάξει και ούτε τρώει, ούτε πίνει μόνος του. Ο γιατρός (με τον οποίο μιλάω πάνω από 3 φορές κάθε μέρα πλέον) μου είπε οτι έχει ερεθιστεί ο οισοφάγος του από τους εμμετούς γι'αυτο και δεν τρώει τίποτα. Αγόρασα σύριγγα για να μπορώ να του δίνω νερό και τον ταίζω τις λιχουδιές στο στόμα κομματάκι-κομματάκι, αλλά μόλις νιώθει κάτι στο στόμα του το ανοίγει σαν να πνίγεται, μετά από λίγο βέβαια το συνηθίζει τρώει ελάχιστα και τρέχει κρύβεται. Σήμερα που ξύπνησα τον βρήκα να τρέμει, πήγαμε στο γιατρό και μου είπε ότι μπορεί να πειράχτηκαν τα νεφρά του και η θερμοκρασία του ήταν χαμηλή. Του έκανε ενέσεις για να μην είναι αφυδατωμένος και μας έδωσε και ένα συμπλήρωμα διατροφής να το παίρνουμε 2 φορές τη μέρα και να τον πιέζω να τρώει περισσότερο. Έχει ακούσει κάποιος για παρόμοια περίπτωση? μπορείτε να με βοηθήσετε? δεν αντέχω να τον βλέπω έτσι... :( είναι συνέχεια κρυμμένος και φοβισμένος....

:( τον καημενουλη!
αυτο για την ισχυρη δοση το υποθετεις ή στο ειπε ο κτηνιατρος? απ οσο ξερω οι καλοι κτηνιατροι ειναι πολυ προσεκτικοι με τις δοσεις του αναισθητικου :hmm:

οι εμετοι μετα τη ναρκωση δεν ειναι κατι περιεργο συμβαινει σε πολλα γατια. ανησυχητικο ειναι αν δε σταματανε. μια φορα μου ετυχε σε γατουλα μετα τη στειρωση να κανει εμετους συχνα και να ειναι πολυ ανορεκτη για μερες. αλλα μετα απο 2-3 μερες επανηλθε (βεβαια ηταν και θηλυκια και εκει γινεται ολοκληρη επεμβαση). και ενας γατουλης εκανε 2 φορες εμετο μετα την ναρκωση αλλα μετα ηταν οκ.

αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι αυτο που λες με την πεσμενη θερμοκρασια και τα νεφρα... δλδ απο που να πειραχτηκαν τα νεφρα? πως το συμπερανε ο κτηνιατρος? αν εχεις αμφιβολιες για ο,τι σου λεει μπορεις να παρεις και γνωμη 2ου κτηνιατρου (εισαι και θεσ/νικη μπορω να σου προτεινω και εγω αν θες) για να τον βοηθησεις με τη θερμοκρασια μπορεις να βαλεις ενα μπουκαλι με ζεστο νερο τυλιγμενο σε μια πετσετα (για να μην καει) διπλα εκει που καθεται.

Χμμμμμ.... Όπως λέει και η φίλη από πάνω οι εμετοί δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο μετά από την νάρκωση... Ο δικός μας που τον στειρώσαμε πολύ πρόσφατα έκανε περίπου 3-4 ώρες να ξυπνήσει ( ο γιατρός μας τον έδωσε να τον πάρουμε σπίτι κοιμισμένο αμέσως μετά από την εγχείριση).

Μέχρι να ξυπνήσει είχε ακράτεια ο κακομοιρούλης (κατουριόταν πάνω του ενώ ήταν αναίσθητος) και μόλις άρχισε να ξυπνάει έκανε προσπάθειες για τουλάχιστον μισή ώρα να σηκωθεί και δεν μπορούσε, έκανε 2 βήματα και έπεφτε, του πήρε 2 ώρες περίπου να αρχίσει να περπατάει φυσιολογικά, και εν το μεταξύ από τις 10-11 το βράδυ που ξύπνησε μέχρι το πρωί έκανε εμετούς συνέχεια... Και κάθε φορά που έκανε εμετό νόμιζε ότι έκανε κάτι κακό και μαζευόταν και μας κοίταζε με ένοχο ύφος φοβισμένος και τον παίρναμε αγκαλιά να τον καθησυχάσουμε.

Νερό ούτε στάλα για 2 μέρες και φαΐ από την δεύτερη μέρα και μετά δειλά δειλά. Οπότε δεν είναι πολύ ασυνήθηστη συμπεριφορά φαντάζομαι, αλλά πρέπει να φοβήθηκε ο καημένος ο δικός σου που του γύρισε η γλώσσα... Ο γιατρός πως κατάλαβε για τα νεφρά, κάνατε κάποιες εξετάσεις αίματος?

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την Anna, μια γνώμη από δεύτερο κτηνίατρο δεν θα ήταν καθόλου άσχημη... Έστω μια τηλεφωνική επαφή για αρχή, να του πεις τα συμπτώματα μετά από τη στείρωση και να κρίνει αν χρειάζεται να τον δει και από κοντά... Εύχομαι τα καλύτερα στον μικρό σου... Κράτα μας ενήμερους για την κατάσταση του... Περαστικά!

a.s.p.a λυπάμαι πολυ για την εμπειρία που είχατε! Ο γατούλης είναι προφανώς φοβισμένος, πάσχει απο μετατραυματικό στρες.
Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής που σας έδωσε ο γιατρός είναι απ' αυτό που του βάζεις επάνω στη γλώσσα και αναγκάζεται να το γλύψει; Είναι ότι καλύτερο και δίνονται σε γάτες μετά από εγχειρίσεις με μειωμένη όρεξη για φαγητό. Επίσης γνωρίζω ότι δεν κάνει με τη σύριγγα να του δίνεις νερό, μπορεί να πνιγεί.. γι' αυτό πολλή προσοχή, πολύ λίγο κάθε φορά... δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να του έσταζες νερό στο στομα με βαμβάκι..
Πάρε σίγουρα και δεύτερη γνώμη.
Επίσης μόλις δεις ότι ο γατούλης σου συνέρχεται και ανακτά δυνάμεις, άρχισε να παίζεις μαζί του (με ειδικά παιγνίδια για γάτες δεμένα σε καλάμι) αρχικά 5-10 λεπτά κάθε μέρα, και μετά δίνε του μια γατολιχουδιά. (γατομπουκίτσες που βρίσκεις σε πετ σιοπ). Αυτό θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το στρες και να συνδυάσει τη λήψη τροφής από το στόμα με ότι πιο θετικό για μια γάτα, δηλαδή το κυνήγι. Το ένστικτό του θα ξυπνήσει ξανά (παιγνίδι=κυνήγι, γατολιχουδιά=λεία) κι αυτό θα τον βοηθήσει σταδιακά να ξεπεράσει το μετατραυματικό στρες. Καλή επιτυχία :)

:) αλήθεια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές! Για τα νεφρά που με ρωτήσατε, το κατάλαβε γιατί δεν πίνει καθόλου νερό, δεν πάει καθόλου στην άμμο του, αναπνέει πολύ γρήγορα και η αναπνοή του κάνει θόρυβο και μυρίζει. Σήμερα που πήγαμε του έκανε ορούς και κορτιζόνη γιατί έχουν περαχτεί τα επινεφρίδιά του, από τους εμμετούς έχουμε θέμα και με τους πνεύμονες, οπότε καταλήγουμε στην πιθανότητα βροχοπνευμονίας. Τώρα περιμένουμε να αρχίσει να πίνει νερό μόνος του, αλλα δε δείχνει καμία διάθεση να πλησιάσει τα μπολάκια του. Έχουμε και αύριο ραντεβού για ορό. Η πάστα που του δίνω είναι συμπλήρωμα διατροφής και το λένε "nutri-plus gel". Όσο για τη δεύτερη γνώμη, την έχω ήδη πάρει και ήταν ακριβώς η ίδια με την αρχική. Καταλήξανε όλοι στο συμπέρασμα πως έχει υποστεί σοκ και φέρεται έτσι από το άγχος και το φόβο του. Μπορώ να τον βοηθήσω εγώ να ξεπεράσουμε το ψυχολογικό κομμάτι αυτής της κατάστασης??

Περαστικα σας!!!!:flowers::flowers:

:) αλήθεια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές! Για τα νεφρά που με ρωτήσατε, το κατάλαβε γιατί δεν πίνει καθόλου νερό, δεν πάει καθόλου στην άμμο του, αναπνέει πολύ γρήγορα και η αναπνοή του κάνει θόρυβο και μυρίζει. Σήμερα που πήγαμε του έκανε ορούς και κορτιζόνη γιατί έχουν περαχτεί τα επινεφρίδιά του, από τους εμμετούς έχουμε θέμα και με τους πνεύμονες, οπότε καταλήγουμε στην πιθανότητα βροχοπνευμονίας. Τώρα περιμένουμε να αρχίσει να πίνει νερό μόνος του, αλλα δε δείχνει καμία διάθεση να πλησιάσει τα μπολάκια του. Έχουμε και αύριο ραντεβού για ορό. Η πάστα που του δίνω είναι συμπλήρωμα διατροφής και το λένε "nutri-plus gel". Όσο για τη δεύτερη γνώμη, την έχω ήδη πάρει και ήταν ακριβώς η ίδια με την αρχική. Καταλήξανε όλοι στο συμπέρασμα πως έχει υποστεί σοκ και φέρεται έτσι από το άγχος και το φόβο του. Μπορώ να τον βοηθήσω εγώ να ξεπεράσουμε το ψυχολογικό κομμάτι αυτής της κατάστασης??

Νομίζω ότι τις καλύτερες συμβουλές στις έδωσε η Ριάνα όσον αφορά το πως μπορείς να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει το ψυχολογικό κομμάτι... Γενικότερα μαζί σου πως είναι, τον βλέπεις φοβισμένο? Όταν τον χαϊδεύεις κάθεται? Σου είπε ο γιατρός εάν η βλάβη σε νεφρά πνευμόνια κτλ είναι προσωρινή?

Νομίζω ότι δεν πρέπει καθόλου να τον πιέσεις. Αν θέλει να κρυφτεί, άσε τον να κρυφτεί. Αν θέλει να κοιμηθεί κάπου ψηλά, άσε τον εκεί. Γενικά μην του μεταδόσεις περισσότερο άγχος και μην τον αναγκάζεις να κάνει κάτι που εσύ θεωρείς φυσιολογικό όταν εκείνος δεν θέλει. Αύξησε τις κρυψώνες στο σπίτι, τα κρεβάτια, τα ψηλά ράφια. Δώσε του χρόνο, ψυχολογικά να ηρεμήσει.. να κοιμηθεί, να ανακτήσει δυνάμεις. Προέχει να φάει, να πιει νερό, να δυναμώσει και να βρει τον εαυτό του με τους δικούς του ρυθμούς. Γενικά να είσαι τρυφερή μαζί του και περιποιητική αλλά όχι υστερικά υπερποστατευτική. Γιατί με αυτό τον τρόπο του μεταδίδεις το μήνυμα ότι όντως κάτι τρέχει, όντως υπάρχει κίνδυνος, άρα πολύ καλά κάνει και φοβάται.
Όταν δεις ότι αρχίζει να ανακτά δυνάμεις και να βγαίνει από το καβούκι του λίγο, δοκίμασε εκείνο που σου έγραψα πιο πάνω με το παιγνίδι και την λεία

ακριβως αυτα που λεει η ριανα στο ψυχολογικο κομματι. κ η γατουλα που ανεφερα πιο πανω οτι περασε δυσκολες μερες μετα τη στειρωση ολο κρυβοταν πηγαινε σε ησυχα μερη και σκοτεινα και κοιμοταν για 2- 3 μερες (δεν ετρωγε) και μετα μονη της αισθανθηκε καλα και επανηλθε. απλα σιγουρα δεν τον βοηθαει το οτι πηγαινοερχεται στο γιατρο συνεχεια λογω αυτου του προβληματος με τα νεφρα που προεκυψε.. αν μπορειτε να το αποφυγετε αστον στο δικο του περιβαλλον, αφου ολοι συμφωνουν οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα. εκτος αν ο κτηνιατρος το θεωρει απαραιτητο να τον βλεπει... (αν χρειαστει να του δωσεις νερο με συριγγα απλα προσεχε να ειναι μπρουμυτα οπωσδηποτε και λιγο λιγο) περαστικα σας :hug:

Ή μήπως να ζητούσες από τον κτηνίατρο να κάνει τον κόπο να περάσει από το σπίτι σας, νομίζω θα ήταν το καλύτερο, αν γίνεται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back