Φροντίδα μετά τη στείρωση

Απάντηση: Λίγο μετά τη στείρωση...

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τη συμπαράσταση αλλά δυστυχώς ο Ρίκος μου έφυγε χθες το μεσημέρι. Ήταν πολύ ξαφνικό για όλους μας γιατί κανείς δε μου είχε δώσει πιθανότητα για κάτι τέτοιο και φυσικά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μόνη μου. Κατέληξε μετά από σπασμούς, στα χέρια μου. Ο γιατρός είπε πως ήταν πολύ ευαίσθητος ο οργανισμός του γιατί δεν είχε θηλάσει, γί'αυτο και δεν άντεξε τη νάρκωση η καρδούλα του. Αν το ήξερα δε θα προχωρούσα ποτέ στη στείρωση. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχει αδειάσει το σπίτι μου.. Περιμένω πως από κάπου θα πεταχτεί, θα βγεί να έρθει να τον πάρω αγκαλιά... Δεν αντέχεται αλήθεια... Κλαίω όλη μέρα και όλη νύχτα.. Ήταν μια ψυχούλα αθώα, μου λείπουν ήδη τα ματάκια του, τα παιχνίδια και οι χαρές που έκανε, όλα.. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήμασταν μαζί, δεν τον άφησα μόνο του ούτε μία μέρα. Οι δικοί μου θέλουν να μου φέρουν αμέσως άλλο ζωάκι, αλλά πιστεύω τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με τον κούκλο μου. Αυτά από εμάς. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ γιατί πιστεύω πως με τις συμβουλές σας με κάνατε καλύτερη μαμά. :"( Να προσέχετε τα παιδία σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποσο,μα ποσο πολυ λυπαμαι πραγματικα.:(:(:(
Ομως θα σταθω λιγο εδω.
Ο γιατρός είπε πως ήταν πολύ ευαίσθητος ο οργανισμός του γιατί δεν είχε θηλάσει, γί'αυτο και δεν άντεξε τη νάρκωση η καρδούλα του.
Αυτο δεν ισχυει.Ο θηλασμος ειναι κυριως για αντισωματα εναντια σε μικροβια.Η ναρκωση και η καρδια δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο.Και επισης...οι παρα πολλοι απο εμας που εχουμε γατες,δεν εχουν θηλασει..λή εχουν θηλασει ελαχιστα.Και στα δικα μου ακριβως το ιδιο ισχυει,.Κανενα προβλημα δεν ειχαν με την ναρκωση.
Ο γιατρος μαλλον ξεχασε να αναφερει οτι κανονικα πρεπει να ζυγιζεται το ζωο πριν την ναρκωση,γιατι το ποσο ναρκωση θα παρει εχει να κανει και με τα κιλα του.Επισης κανονικα πρεπει να γινονται πρωτα εξετασεις για να δουμε αν το γατι πασχει απο καποια ασθενεια,κια μετα να προχωραμε στην στειρωση.
Ναι,..πολλοι δεν τα κανουν αυτα,ομως ειναι παραλειψεις.Ο θηλασμος δεν παιζει κανεναν ρολο..
Αυτη του η απαντηση και μονο,θα με απομακρυνε απο αυτον τον γιατρο.
Λυπαμαι και παλι παρα πολυ για την απωλεια σου.Ειναι αιστευτο κριμα,να πηξγαινεις για στειρωση το ζωακι σου..μια εγχειρηση ρουτινας,κια να το χανεις ετσι.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματικα λυπαμαι παρα πολυ γιαυτο που σας συνεβη :(:(:(:(
μην κατηγορεις τον εαυτο σου δεν θα μπορουσες να προβλεψεις κατι τετοιο εκανες ο,τι μπορουσες... σου ευχομαι να τον θυμασαι με αγαπη...
ακριβως τα ιδια με την πουπουλινα θα σου λεγα... απειρα γατακια εχουν μεγαλωσει με μπιμπερο αλλα δεν ειχαν θεμα με τη ναρκωση. αλλου ηταν το προβλημα. ενας κτηνιατρος βεβαια που το ειχα συζητησει το θεμα μου ειχε πει οτι ο μεγαλυτερος φοβος του κτηνιατρου μετα τη στειρωση ειναι να μην ξυπνησει το ζωο. γιατι ακομη και να εχει παρει σωστη δοση δεν τηρουνται οι αντιστοιχοι κανονες που τηρουνται για τους ανθρωπους. αλλα εδω δεν τιθεται τετοιο θεμα το ζωο ξυπνησε (αν πχ ειχε διαφραγματοκοιλη νομιζω δε θα ξυπνουσε καν)... δεν ξερω δεν ειμαι κτηνιατρος αλλα πολυ περιεργο μου φαινεται ολο αυτο.

Πωπω λυπάμαι πολύ.. Δεν έχω λόγια, φαντάζομαι τον πόνο σου με το τόσο ξαφνικό..
Καλή σου δύναμη..:(

εάν κάνω στείρωση στη γάτα μου τη κερδίζω και ποιες είναι οι συνεπιεσ ?

A.s.p.a. θερμά συλληπητήρια για την απώλεια σου. Ήθελα να σε ρωτήσω, αν και δεν έχει νόημα πλέον, αν ξέρεις μήπως ο κτηνίατρος χρησιμοποίησε κεταμίνη για την αναισθησία.

Πουπουλίνα, τον ζύγισε κανονικά αλλά για τις εξετάσεις που λες να δούμε αν πάσχει από τίποτα δεν τις κάναμε και δεν το ήξερα κ εγώ για να το προτείνω.. Τέσπα, ο Ρίκος μου έφυγε και αυτό έχει σημάσια... Έσεις προτείνετε να πάρω κάποιο άλλο ζωάκι? δεν ξέρω, είμαι σε απόγνωση... :( Οι δικοί μου επιμένουν.. Είναι τεράστιο το κενό που μου άφησε και πιστεύω πως θα είναι άδικο γιατί δε θα μπορώ να αγαπήσω άλλο τόσο πολύ...

Σ'ευχαριστώ Ηλία, όχι δεν ξέρω...

εάν κάνω στείρωση στη γάτα μου τη κερδίζω και ποιες είναι οι συνεπιεσ ?
Η στείρωση είναι μια σοφή απόφαση
Η στείρωση είναι μια χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει την αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων της γάτας (αρσενικής ή θηλυκής).
Όλοι οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες παίρνουν την απόφαση να στειρώσουν τις γάτες τους, για να τους εξασφαλίσουν την μελλοντική υγεία τους και για να αποφύγουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Τα πλεονεκτήματα για τις αρσενικές γάτες
Το πιό σημαντικό πλεονέκτημα της στείρωσης του αρσενικού είναι ο περιορισμός του αριθμού των ανεπιθύνητων γατιών που μπορεί να φέρει στη ζωή.Επίσης, η στείρωση θα περιορίσει την σεξουαλική του συμπεριφορά και τα προβλήματα που πηγάζουν απο αυτή.Θα περιορίσει την τάση του να φεύγει απο το σπίτι για να αναζητήσει θηλυκές, τους καυγάδες με τους υπόλοιπους αρσενικούς για την κυριαρχία σε μια περιοχή καθώς και το μαρκάρισμα του χώρου με ούρο (spraying).Η σεξουαλική συμπεριφορά του αρσενικού τον κάνει ευάλωτο σε τραυματισμούς, ατυχήματα στο δρόμο και μετάδοση ασθενειών απο άλλα αδέσποτα ζώα.

Τα πλεονεκτήματα για τις θυληκές γάτες
Εάν δεν θέλετε η γάτα σας να αποκτήσει γατάκια, η χειρουργική στείρωση είναι η μόνη σωστή επιλογή.Η στείρωση των θυληκών είναι μια ευαίσθητη και ηθικά απόφαση, αν σκεφτούμαι πώς κάθε χρόνο γεννιούνται εκατοντάδες ανεπιθύμητα γατάκια, που καταλήγουν αδέσποτα και ταλαιπωρημένα στο δρόμο.Επιλέον η στείρωση περιορίζει ή και εξηαλείφει κάποια προβλήματα υγείας που συνδέονται με το αναπαραγωγικό, όπως η φλεγμονή της μήτρας ή οι όγκοι των μαστών.Τέλος, μια στειρωμένη γάτα είναι πιό ήρεμη αλλα και πιό ευχάριστη στη συμβίωση αφού σταματά την ενοχλητική συμπεριφορά που εκδηλώνεται τις περιόδους του οίστρου, που αναζητά αρσενικό.

Τι είναι η στείρωση
Η στείρωση είναι μια επέμβαση κατα την οποία αφαιρούνται τα εσωτερικά γεννητικά όργανα της γάτας υπο γενική αναισθησία.Σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της γάτας, ο κτηνίατρος μπορεί να αποφασίσει να την κρατήσει για παρακολούθηση για λίγες μέρες μετά την επέμβαση.Συνήθως όμως μπορείτε να την πάρετε σπίτι σας αμέσως μετά την επέμβαση.Για την πρόληψη οποιασδήποτε επιπλοκής απο την αναισθησία, πιθανά να συστηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ζώου πρίν απο την επέμβαση.Μετά την επέμβαση, οι θηλυκές γάτες έχουν μια ουλή στο σημείο της επέμβασης, η οποία εξαφανίζεται μετά απο κάποιο διάστημα.

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για τη στείρωση
Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για το πότε θα πρέπει να στειρώσετε τη γάτα σας.Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτιμούν να στειρώνουν τις γάτες πρίν εκδηλωθεί ο πρώτος οίστρος, δηλ. στους 5-6 μήνες ηλικίας.Αν πάλι προτιμάτε να αφήσετε τη γάτα σας να γεννήσει μια φορά προτού τη στειρώσετε θα πρέπει να περιμένετε μέχρις ότου σταματήσει ο θηλασμός και τα μικρά απογαλακτιστούν.

Υπάρχουν κίνδυνοι κατα τη στείρωση ;
Οι κίνδυνοι για την υγεία μιας γάτας που αναπράγει είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι απο τους κινδύνους της αναισθησίας ή της χειρουργικής επέμβασης.Η στείρωση μειώνει τις καθημερινές ανάγκες της γάτας σε ενέργειαγι' αυτό το λόγο , η αύξηση του βάρους, η παχυσαρκία και οι παθολογικές καταστάσεις που συνδέονται με αυτή ( όπως π.χ ο διαβήτης) είναι κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας.Για να αποφύγετε αυτή την πιθανότητα απλά δεν πρέπει να ταίζετε την στειρωμένη γάτα με την ίδια τροφή που της δίνατε και πρίν την επέμβαση.Επίσης, οι στειρωμένες γάτες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν παθήσεις του ουροποιητικού.

Μύθοι σχετικά με τη στείρωση

Η στείρωση θα αλλάξει την προσωπικότητα του γάτου μου.ΨΕΜΑ
Η στείρωση θα περιορίσει την σεξουαλική συμπεριφορά του αρσενικού καθώς και την τάση του να μαρκάρει την περιοχή του με ούρα.Επίσης, μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα του ζώου.όμως η προσωπικότητα του ζώου στο σύνολό της δεν επηρεάζεται αφού εξαρτάται απο την γενετική καταβολή αλλά και την δική σας συμπεριφορά.

Οι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες.

Οι αρσενικοί δεν είναι απαραίτητο να στειρώνονται.ΨΕΜΑ
Η στείρωση βοηθά στον έλεγχο της επιθετικότητας και περιορίζει την τάση για περιπλάνηση, προστατεύοντας έτσι τους γάτους απο ατυχήματα, τραυματισμούς και ασθένειες και βοηθώντας τους να ζήσουν περισσότερα χρόνια, γεμάτα υγεία.
Πηγη
Επισης https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo2_260305.htm
:)

Εγω θα σου ελεγα να παρεις τον χρονο σου και να θρηνησεις τον γατουλη σου οπως νοιωθεις. Ενας ανθρωπος που αγαπαει τα ζωα οπως εσυ, ειναι δυσκολο να μεινει χωρις ζωακι, καποια στιγμη ισως και πολυ συντομα μαλιστα θα γινει. Απλα θα ειναι καλυτερα να περιμενεις λιγο για να μαλακωσει ο πονος που νοιωθεις αυτη την στιγμη, υπαρχει πιθανοτητα αν παρεις καποιο γατακι συντομα να το συγκρινεις με αυτο που εχασες και φυσικα σου λειπει πολυ και αυτο θα ηταν αδικο για το νεο γατακι.
Εχεις ολη την συμπαθεια μου για αυτο που συνεβη σε εσενα και στον γατουλη σου, οσο για αυτα που σου ειπε ο κτηνιατρος συμφωνω απολυτα με την Εφη (Πουπουλινα).:(

Τελευταία επεξεργασία:

Ναί ! Εγώ λέω ναί ! Αφού έχεις μιά καρδιά εκπαιδευμένη ν'αγαπά, γιατί να μη χαρίσεις σε ένα ζωάκι την αγάπη σου ? Φέρ'το στη ζωή σου, μαζί με το χρόνο θα σου γιατρέψει τις πληγές.

Πιστεύω είναι άδικο για τον Ρίκο μου να τον "αντικαταστήσω" αμέσως... Και επίσης δε θέλω να διαλέξω εγώ, θέλω να με διαλέξει αυτό όπως έγινε και την πρώτη φορά. Δεν ξέρω, δεν ξέρω... είναι τόσο ανοιχτή η πληγή που δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό στη στείρωση είναι 1 στις 5.000 και δυστυχώς έτυχε στο δικό μου παιδί.. :"( Δεν έχω λόγια...

Κατ'αρχήν λυπάμαι που έχασες το αγαπημένο σου πλασματάκι έτσι ξαφνικά κι άδικα:(
Καταλαβαίνω τον πόνο που βιώνεις, αλλά τώρα το τραύμα σου είναι νωπό. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Επίσης, σε γενικές γραμμές, θα συμφωνήσω με την Έφη (Πουπουλίνα) και με την Bessy(Βάσω).
Ήταν μια σπάνια περίπτωση που έτυχε να συμβεί σ'εσένα. Αυτό όμως ουδόλως πρέπει να σε αποτρέψει από το να στειρώσεις το μελλοντικό σου
γατάκι , όταν και όποτε έρθει η στιγμή που θα νιώσεις έτοιμη να αποκτήσεις ένα.

Απλά πάρε το χρόνο σου να "δεχτείς" μέσα σου την απώλεια και μετά από πολύ ή λίγο χρονικό διάστημα, να ξαναδώσεις μια ευκαιρία σε μια
καινούργια ψυχούλα, φέρνοντάς τη στη ζωή σου και προσφέροντας την αγάπη σου. Κι είναι τόσες πολλές που την έχουν ανάγκη!
Και βέβαια το αγαπημένο σου που έγινε αγγελουδάκι ποτέ δεν θα το ξεχάσεις, θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά σου, αλλά, πίστεψέ με (το
έχω βιώσει), θα είναι μια παρηγοριά να μεγαλώνεις μια άλλη νέα ζωούλα συνειδητοποιώντας οτι η αγάπη είναι ανεξάντλητη :)

Πιστεύω είναι άδικο για τον Ρίκο μου να τον "αντικαταστήσω" αμέσως... Και επίσης δε θέλω να διαλέξω εγώ, θέλω να με διαλέξει αυτό όπως έγινε και την πρώτη φορά. Δεν ξέρω, δεν ξέρω... είναι τόσο ανοιχτή η πληγή που δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό στη στείρωση είναι 1 στις 5.000 και δυστυχώς έτυχε στο δικό μου παιδί.. :"( Δεν έχω λόγια...

Να θυμάσαι, κάθε ψυχή είναι μοναδική. Άρα δεν υπάρχει θέμα "αντικατάστασης", αλλά "διαδοχής".

Φίλη a.s.p.a, λυπάμαι πάρα πολύ... :( Εύχομαι να είσαι δυνατή κι όταν νιώσεις έτοιμη να βάλεις και μια νέα ψυχούλα στη ζωή σου... Ή να μπει αυτή, όπως γράφεις κι εσύ... Είμαστε όλοι στο πλάι σου...
Όσον αφορά τις εξετάσεις που γίνονται στα γατάκια πριν τη στείρωση για το αν είναι οκ να αντέξουν τη νάρκωση, επειδή το συζητήσαμε πάρα πολύ όταν στείρωσα τη δική μου γατούλα κι επειδή δεν κάθονται πάντα οι γάτες εύκολα για να τους πάρεις αίμα, πολλές φορές μου είπαν χρειάζεται να τις ηρεμήσεις (να τους κάνεις δηλαδή την προνάρκωση), οπότε σε αυτή την περίπτωση μου είπαν δεν έχει πολύ νόημα... Αφού ήδη λαμβάνουν αναισθητικό. Δε γνωρίζω περαιτέρω, απλά καταθέτω κι εγώ εδώ την εμεπιρία μου.
Και πάλι συλλυπητήρια, εύχομαι σύντομα να θυμάσαι μόνο τις καλές σας στιγμές, ο πόνος να απαλυνθεί και να διοχετεύσεις την αγάπη σου σε ένα νέο, ξεχωριστό πλασματάκι...

@a.s.p.a πραγματικα λυπαμαι πολυ ειναι κριμα να πας να κανεις ενα καλο οπως ειναι η στειρωση και να καταληγει εκει, τραγικο.
Θα σου προτεινα να δωσεις λιγο χρονο στον εαυτο σου και μετα να αποκτησεις εναν αλλο γατουλη που επισης θα αγαπησεις ;)

Λυπάμαι φοβερά γι' αυτό που συνέβη... Ήμουν σίγουρος ότι σιγά σιγά όλα θα επανέρχονταν στα φυσιολογικά... Συλλυπητήρια για την απώλεια σου... Δεν ξέρω αν ήταν ιατρικό λάθος αλλά όπως και να 'χει ίσως είναι πιο καλό από εδώ και πέρα να αλλάξεις γιατρό, για καλό και για κακό... Η άποψή μου πάνω στο νέο γατάκι είναι να αφήσεις έστω ένα μικρό διάστημα να περάσει... Και μόνο που θα ακούς τις κινήσεις από το καινούριο γατάκι και θα γυρνάς περιμένοντας να αντικρίσεις τον Ρίκο πιστεύω θα σου κοστίζει... Και πάλι συλλυπητήρια... Καλή σου δύναμη...

Αγαπούλα μου, ειλικρινά λυπάμαι που χάθηκε έτσι αυτό το γατάκι. Με κάλυψε η Πουπουλίνα (Έφη).. θέλω όμως να προσθέσω, βασικά να τονίσω ότι ο κτηνίατρος όφειλε να κάνει εξετάσεις στο γατάκι πριν το ναρκώσει για να ξέρει από πριν κατά πόσο υπήρχε κάποιο πρόβλημα και αν θα μπορούσε να αντέξει την νάρκωση ή όχι. Όμως δεν έκανε. Και μετά φυσικά σου πούλησε μια φτηνή δικαιολογία ("δεν θήλασε") για να καλύψει το λάθος του. Σου λέει, η κοπέλα δεν είναι κτηνίατρος, δεν γνωρίζει, μπορώ λοιπόν να πω ότι θέλω. Ε όχι, λυπάμαι πολύ αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα!! Ντροπή..
Μην πιέσεις τον εαυτό σου να πάρεις άλλο γατάκι.. αλλά ούτε και να μην πάρεις. Τι εννοώ; Είναι τόσο λάθος να αισθάνεσαι ότι θα αντικαταστούσες ποτέ τον Ρίκο σου. Ο Ρίκος σου είναι πάντα ο Ρίκος σου και κανένας ποτέ δεν θα πάρει τη θέση του. Η καρδιά όμως έχει την δυνατότητητα να αγκαλιάζει, να γεμίζει και πάλι απ' την αρχή να κτυπά χωρίς να αντικαθιστά. Μην πιστέψεις ούτε για μια στιγμή ότι αν πάρεις ένα αδεσποτάκι που χρειάζεται απεγνωσμένα φροντίδα, είναι προδοσία για τον Ρίκο. Μην μπερδεύεις τα πράγματα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ψυχούλες.. μην αποκλείσεις λοιπόν την περιοχή των αγγελιών του My Cat
Κάποιο γατάκι που δεν γνώρισε ακόμα την αγάπη, άσε το απλά να σε συντροφεύσει καθώς θα θυμάσαι τον Ρίκο με αγάπη

a.s.p.a. λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη! Είναι μεγάλη η απώλεια και ειδικά όταν γίνεται τόσο ξαφνικά... Η στείρωση είναι (όπως ήδη ανέφεραν και άλλοι φίλοι) μια επέμβαση ρουτίνας και ιδιαίτερα στα αρσενικά γατάκια είναι ακόμη πιο απλοϊκή σε σχέση με τα θηλυκά...

Είμαι σίγουρη πως έκανες ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι σου και προσέφερες όλη σου την αγάπη και την φροντίδα! Και πιστεύω πως ο γατούλης σου το διαισθανόταν!

Εγώ όταν έχασα τον δικό μου γάτο (υπό διαφορετικές βέβαια συνθήκες) είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ! Μεγαλώσαμε μαζί ουσιαστικά και επειδή είμαι και μοναχοπαίδι ήταν "η παρεούλα μου" όπως του έλεγα. Το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο για μένα. Νόμιζα και εγώ πως θα έμπαινα σπίτι και θα ήταν εκεί να με περιμένει...

Όμως με τον καιρό (όπως σε όλες τις ανάλογες δυσάρεστες περιπτώσεις) η στεναχώρια υποχωρεί. Και μένουν οι όμορφες αναμνήσεις.

Το εάν θα πάρεις και πόσο σύντομα νέο ζωάκι εξαρτάται μόνο από την δική σου διάθεση. Όταν νιώσεις έτοιμη και εφόσον έχεις και το ΟΚ των γονιών σου (με τους οποίους προφανώς ζείτε μαζί) θα βρεις τη νέα σου συντροφιά. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνεις εσύ!

Εγώ θυμάμαι πως μετά από λίγο καιρό, μάζεψα όλες τις φωτογραφίες του και κάθισα και έφτιαξα ένα μεγάλο κολάζ... Το έκανα κάδρο και το έβαλα στον τοίχο του δωματίου μου. Και κάθε μέρα το χάζευα...

Μετά από περίπου 4 χρόνια πήρα τη μικρή μου... Αν και στον κήπο είχα πολλές άλλες που φρόντιζα, δεν ήμουν έτοιμη μέχρι τότε να έχω μέσα στο σπίτι ένα ζώο όπως είχα στο παρελθόν. Δεν έχει σχέση η αγάπη για το ένα ζώο με την αγάπη για το άλλο. Είναι ξεχωριστά πλάσματα και σου γεννούν διαφορετικά συναισθήματα το καθένα.

Όσο για το κολάζ, το έχω ακόμα στο εφηβικό μου δωμάτιο και πολλές φορές όταν επισκέπτομαι τους γονείς μου κάθομαι και το χαζεύω... Και κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν μου έρχεται πια η στεναχώρια, αλλά μόνο χαμόγελα...

Πάρε τον χρόνο σου και η απόφαση για άλλο ζωάκι θα έρθει αβίαστα τη σωστή στιγμή!

a.s.p.a, ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back