Φροντίδα μετά τη στείρωση

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!! :) :) :)
Θα ενημερώσω και για την πορεία, με την πρώτη ευκαιρία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πώς πήγε η στείρωση του γατούλη τελικά; Σιδερένιος να 'ναι και γρήγορη ανάρρωση! :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας ενημερώσω πως η στείρωση πήγε μια χαρά! Έφαγε απο την πρώτη μέρα και γενικά απο το επόμενο πρωί είχε επανέλθει πλήρως (παιχνίδι, νάζια, και άραγμα στο αγαπημένο του σημείο -πάνω στο ψύγείο χαχαχαχ). Ένα ράμμα έχει μείνει- που η κτηνίατρος μου είπε να τον αφήσω να το βγάλει μόνος του..ωστόσο το ράμμα παραμένει εκεί απ όσο βλέπω.. Αντιβίωση θα παίρνει μεχρι και τετάρτη..πιστεύω όλα να είναι καλά λοιπόν. :)

Και μια φωτογραφία..

Συνημμένα

• 20141108_144904.jpg
    20141108_144904.jpg
    1,6 MB · Εμφανίσεις: 141
Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο στο γατούλη σου, πολύ ευχάριστα τα νέα σας :D
Μου κανε εντύπωση πάντως που του έκανε ράμματα, εγώ νόμιζα ότι είναι ξεπερασμένη τεχνική για τους αρσενικούς, αφού από το 2007 που στειρώσαμε εμείς τουλάχιστον τον πρώτο μας γατούλη, του έκαναν την επέμβαση χωρίς ράμματα. Προφανώς θα χρησιμοποιούνται ακόμη και οι δύο τεχνικές και θα εξαρτάται από τον κτηνίατρο!
Όλα καλά λοιπόν!
Αχχχ είναι κούκλος ο άτιμος :P

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστω :)

Όσο για τα ράμματα είναι όντως υποδόρια ή εσωτερικά-δεν ξέρω ποια ειναι η πιο σωστή έκφραση...μπήκε ενα εξωτερικό προληπτικά όπως μου εξήγησε σαν extra-ασφάλεια!

Ευχαριστω :)

Όσο για τα ράμματα είναι όντως υποδόρια ή εσωτερικά-δεν ξέρω ποια ειναι η πιο σωστή έκφραση...μπήκε ενα εξωτερικό προληπτικά όπως μου εξήγησε σαν extra-ασφάλεια!

Α! Τότε ίσως και να πρόκειται για την ίδια τεχνική, δε ξέρω :hmm: Τέσπα, σημασία έχει ότι ο γατούλης σου είναι μιά χαρά! Αν θέλεις άνοιξέ του κι ένα θεματάκι εδώ ώστε να τον καμαρώνουμε γενικώς, πόσο μάλλον αφού πρόκειται περί γατοκούκλου :whistle::D

"Σιδερένιος" ο ζουζούνος και καλώς μας ήρθε στο club των στειρωμένων!:clapup:
Είναι ένας κούκλος! Πάντα γερός και δυνατός:flowers:

Σιδερένιος και από εμένα! :) Πανέμορφος ο καλός μου!

μπράβο! σιδερένιος ο πορτοκαλοκούκλος! :)

σας ευχαριστώ παρα πάρα πολύ!! Τελικά του άνοιξα και θεματάκι..θα το βρείτε εδώ: https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=155907

:clapup: :clapup::clapup:

Γάτα μετά τη στείρωση

Γειας σας!Δεν ξερω αν το θεμα μου ταιριαζει σε αυτη τη κατηγορια,τελοσπαντων...πηγα τη μικρη μου σημερα για στειρωση.Την πηγα με τη μανα μου.Οι κτηνιατροι (επειδη δεν υπρχει κτηνιατριο στη περιοχη μου)ειχαν ερθει εθελοντικα.Μας ειπαν οτι τα ραματα δεν χρειαζεται να τα κοψουν και οτι φευγουν μονα τους,σε καμια ωρα ειπαν θα ειναι ετοιμη να πρασουμε να την παρουμε.Οταν την ειδα σοκαριστικα....ηταν τελειως ακινητη με τα ματια ορθανοιχτα.Την κοιταζα επιμονα να δω αν ανασαινε αλλα δεν παρατηρισα το σωμα της αναιβοκατεβαινει,νομιζα οτι παιθανε και εκλαιγα.Μας ειπαν οτι σε 4-5 ωρες θα συνελθει και θα κανει εμετο,δεν ακουγα τι ελεγαν γιατι δεν ειμουν καθολου καλα,η μητερα μου συνενοηθικε μαζι τους.
Ετσι εγινε,την ειχαμε στο κλουβακι,μετα απο 4 ωρες εκανε εμετο και αρχισε να σαλευει.Ο γιατρος ειπε οτι αυριο θα ειναι καλα,θα μπορει να περπατησει και να παιζει (και να φαει εννοειτε).Τα ερωτηματα που εχω ειναι πολλα.Θα ηθελα καποιος να μου απαντησει γιατι πραγματικα ανυσηχω
1)δεν της εβαλαν αυτο το χωνι γυρω απο το κεφαλι της,ειπαν δεν χρειαζεται....γιατι δε χρειαζετε?δεν υπαρχει πιθανοτητα να τραυματηστει με τα δοντια της εκει;
2)σημερα δεν της εδωσα καθολου φαι...ουτε νερο.Πρεπει να της δωσω νερο?Η μανα μου επιμενει να μην της δωσω
3)τα ραματα υπαρχει περιπτωωση να μολυνθουν?δεν της εβαλαν γαζα και μας ειπαν οτι δε χρειαζεται να κανω τπτ.Απλα να την εχω καπου ζεστα και καθαρα.
4)θα ειναι οντως αυριο ενταξει;θα ειναι επιθετικη;θα μπορω να την βγαλω απο το κλουβι ετσι;
Οσο συντομοτερα απαντησετε τοσο το καλυτερο για την μικρη μου!Ευχαριστω!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα μετά τη στείρωση

Mην ανησυχεις καθολου..ετσι είναι η διαδιακασια..το χωνι δε χρειαζεται απαραίτητα,και εμεις δε το εχουμε χρησιμοποιησει ποτε σε κανενα από τα γατακια μας,απλα αν τη δεις και τα πειραζει εντονα η προσπαθει να τα βγαλει σταματησε την,αλλα το πιθανοτερο είναι να μην τα πειραξει..
2)φαι και νερο είναι σημαντικο να μην υπαρχουν στο στομαχι πριν την εγχειρηση για καποιες ωρες..,στη δικη μας περιπτωση ο γιατρος μας ειχε πει ότι μετα την επεμβαση για καποιες ωρίτσες δεν πρεπει να φαει(5-6 ωρες) αλλα νερακι μας ειπε ότι δεν υπαρχει θεμα να πιουνε.
3)τα ραμματα γιατι να μολυνθουν?εντος σπιτιου χει το ζωακι?αν ναι δε νομιζω πως υπαρχει λογος να σκέφτεσαι κατι τετοιο..
4)θα είναι μια χαρα σαν να μη συνεβει τιποτα,από το κλουβακι μπορεις να τη βγαλεις μολις θεωρησεις πως η ναρκωση εχει περασει,αν η γατουλα εχει ανακτησει πλήρως τις αισθησεις της μπορει να βγει κανονικα από το κλουβακι της,αλλιως πρεπει να περιμενεις να συνελθει τελειως από τη ναρκωση για να μη χτυπησει πουθενα οντας ζαλισμενη.Γενικα μην αγχωνεσαι καθολου ετσι είναι η διαδικασια της στειρωσης και όλα θα είναι πολύ συντομα καλα και η γατουλα σου όπως την ξερεις ακριβως..,παντως πραγματι αυτό που τα επιστρεφουν ενώ είναι ακομη ναρκωμένα με τα ματακια ετσι ανοιχτα και αναίσθητα είναι οντως σοκαριστικο,και εγω στην πρωτη γατουλα που στειρωσαμε είχα φρικαρει ασχημα..αλλα μετα από λιγο είναι και παλι όλα οκ!!περαστικα σας λοιπον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχριστω παρα πολυ!Δε φανταζεσαι ποσο με ηρεμισες!!ολη μερα δε μπορω να σταματησω να την κοιταω και να βουρκωνω :( εκανε και εμετο και εγινε χαλια....την εβγαλα και προσπαθησα με τη μαμα μ να την καθρισουμε με ενα σφουγγαρι γιατι μυριζε πολυ ασχημα.Τρα την εχω ακομα στο κλουβι και προσπαθει να βγει,κουτουλαει εκει μεσα και ολο σωριαζεται...Φοβαμε μην γινει επιθετικη και αυτοτραυματιστει :/ Ισως ειμαι υπερβολικη αλλα πρωτη φορα ζω κατι τετοιο :P

Αφού καλωσορίσουμε τη γατούλα σου στο κλαμπ των στειρωμένων, θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ, αν και καταλαβαίνω την ανησυχία σου, υποθέτοντας οτι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζετε τη φάση της μετα-στείρωσης :)

Κατ'αρχήν για τα ράμματα που ρωτάς, ο γιατρός πιθανότατα της έβαλε απορροφήσιμα που σημαίνει οτι δεν θα χρειαστεί να τα κόψουν.
Είναι φυσικό κι αναμενόμενο βλέποντάς την ακόμα ναρκωμένη να σοκαριστείς από το θέαμα, κι εκεί ίσως θα έπρεπε ο γιατρός διαβλέποντας την ευαισθησία σου, να μην επιτρέψει να δεις πριν την ανάνηψή της, όπως έκανε και στη δική μας περίπτωση. Μετά από λίγες ώρες την είχα πάρει σπίτι , ακόμα μισο-ναρκωμένη, αλλά σύντομα θα συνέλθει εντελώς κι εσένα θα έρθει η καρδιά σου στη θέση της:)
Για το "χωνί" που ρωτάς, αυτό ήταν μια κάπως παλιά τακτική που οι περισσότεροι κτηνίατροι τείνουν να καταργήσουν τώρα, θεωρώντας οτι τα ενδεχόμενα οφέλη που προσφέρει είναι σαφώς λιγώτερα από τα μειονεκτήματα (δυσφορία, δυσκολία στις κινήσεις κλπ) για τη γάτα.
Όσο για τα ράμματα, ο κίνδυνος να μολυνθούν είναι σχεδόν μηδαμινός, γιατί ο κτηνίατρος αν δεν σας έχει δώσει φαρμακευτική αγωγή (ανιβιοτικά) που θα δίνετε εσείς στη μικρή, τότε θα έχει φροντίσει και θα της έχει κάνει ενέσιμη αντιβίωση διαρκείας, οπότε είναι καλυμένη από πλευράς μικροβίων.
Φαγητό καλύτερα να μη φάει απόψε και νεράκι μπορεί να πιεί αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, που εξαρτώνται από την ώρα που πήρε τη νάρκωση και έγινε η επέμβαση(δεν σας έδωσε σαφείς οδηγίες ο κτηνίατρος ακριβώς πότε, τι και σε πόση ποσότητα?)
Και πάμε στο τελευταίο σου ερώτημα: Συνήθως, συνηθέστατα θα έλεγα η συμπεριφορά της γάτας δεν αλλάζει μετά τη στείρωση. Και βέβαια δεν εννοώ τις πρώτες ημέρες που, λογικό είναι, από την ταλαιπωρία που υπέστη να έχει επηρεαστεί και η συμπεριφορά της, αλλά είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που όταν επανέρθει στους κανονικούς πρότερους ρυθμούς της ζωής της, αλλάζει η συμπεριφορά.
Οι συνήθειες, ναι, αυτές μπορεί να αλλάξουν, όμως όχι εξ αιτίας της στείρωσης, αλλά απλά επειδή θα μεγαλώνει και θα αλλάζουν (όπως και σε μας τους ανθρώπους άλλωστε)
Πιστεύοντας να σε βοήθησα λιγάκι, να σου ευχηθώ καλή της ανάρρωση και.. "σιδερένια"!:flowers:

Τελευταία επεξεργασία:

Oχι μην ανησυχεις δεν θα αλλαξει τιποτα απολυτως,απλα δεν εχει συνελθει ακομη από τη ναρκωση...αυτό είναι ολο.Αστη λοιπον ακομη για λιγο μεσα στο κλουβακι και καλο θα ηταν να την αφησεις σε καποιο ησυχο χωρο,ώστε να ηρεμησει και να κοιμηθεί...μεχρι να ξημερωσει θα εχει συνελθει εντελως.Οσο για το καθαρισμα..θα το αναλαβει η ιδια αυριο μολις συνελθει..Επισης αν εχεις τη δυνατοτητα να τοποθετήσεις το κλουβακι της καπου κοντα σε θερμανση καλο θα της εκανε,όχι πολύ κοντα και ενοχληθεί ισα ισα να την κραταει σχετικα ζεστη,κοντα σε κανα καλοριφέρ η σομπα για παράδειγμα.

Σα ευχριστω πολυ και τις 2!!Νιωθω πολυ καλυτερα :) θα την αφησω το βραδυ στο κλουβι,ελπιζω ν ηρεμισει και να κοιμηθει.Μακαρι να επανελθει αυριο :worry:

Απάντηση: Τροφή για στειρωμένες γάτες

Παντως σημερα 24 ωρες μετα την στειρωση είναι πολύ ησυχος... ολο νερο πινει τρωει παει συνεχεια στην αμμο και κοιματε!! μηδεν ορεξη!!!! και εχει κατι ραμματα ο καημενος... κλαψ.. δεν εχει καθολου ορεξη.. ελπιζω να μην βιαστικα που των στειρωσα..:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Πολλά περαστικούλια του..:flowers:
Πάντως αν η ανορεξία του επιμένει, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο που έκανε την επέμβαση.:hmm:
Μπορείς να δεις και σχετικά με αυτό το θέμα εδώ

oxi εννοω ότι δεν εχει ορεξη για παιχνιδι!!! εφαγε 1 μπολ με γεμάτο τροφη ο λιγουρης!!! ελπιζω αυριο να είναι καλυτερα!! ;)

oxi εννοω ότι δεν εχει ορεξη για παιχνιδι!!! εφαγε 1 μπολ με γεμάτο τροφη ο λιγουρης!!! ελπιζω αυριο να είναι καλυτερα!! ;)
Εγώ νομίζω πως αύριο θα είναι σημαντικά καλύτερα. Μην ξεχνάμε πως είναι πολύ πρόσφατη ακόμα η επέμβασή του και ίσως είναι επηρρεασμένος αρκετά.
Εύχομαι σύντομα, αύριο αν γίνεται να ξαναγίνει το παιχνιδόγατο που ήξερες.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back