Φροντίδα μετά τη στείρωση

Απάντηση: Τροφή για στειρωμένες γάτες

:oops: Σωστά, το είχες γράψει οτι τρώει, αλλά μου διέφυγε..
Αν είναι για παιχνίδι, καλύτερα που κάθεται ήσυχος ,να "θρέψει" και η τομή. Μην ανησυχείς πάντως, μάλλον πονάει ο καημενούλης, αλλά σύντομα θα γίνει περδίκι. Ο παλιός, καλός Μαξ που ήξερες! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα σε ολες!!!! είναι πολύ καλυτερα σημερα, των εχω βγαλει εξω στην αυλη με το λουρακι.. μια χαρα είναι ο καημενούλης. καθετε και τρωει το γκαζον...χαχα Εκτος ότι εφαγε 1 μπολ κονσερβα κ ένα μπολ ξηρα τροφη ο λιγουρης!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σιδερένιος να είναι πια. Πέρασε νομίζω και το αφήσατε πίσω σας.:D

Μπράβο το μωράκι, πάντα γερό και δυνατό!:clapup:
Περιμένουμε με χαρά στο δικό του θεματάκι να τον θαυμάσουμε και σε νέες φωτογραφίες :)

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σας!!! Έχω καποιες απορίες σχετικά με τη στείρωση που έκανα στη γατούλα μου (7 μηνών). Κάναμε την επέμβαση πριν 15 μέρες. Η τομή έγινε στην κοιλια και έγινε ολική στείρωση. Τα ράμματα θα τα κόψουμε στις 20 μέρες. Της έκανε ο γιατρός ενέσιμη αντιβίωση, και της έδωσα κι εγώ για άλλες 5 μέρες αντιβίωση. Χθες την είδε η αδερφή μου και μου είπε ότι στις δικές της γάτες η τομή είναι στο πλάι και πολύ μικρότερη τομή από της δικιας μου. Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι όταν το έμαθα. Φοβάμαι ότι το δικό μου τελικά ταλαιπωρείται γιατί έχει περισσότερα ράμματα και μεγαλύτερη τομή. Επίσης παρατήρησα ότι ένα ράμμα εξωτερικό έχει φύγει και μου είπε ο γιατρός μην ανησυχώ να της βάζω μπενταντιν με Γάζα. Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει σχετικά, για να με βοηθήσει όσο αφορά τον θέμα μου ;

Κι εμάς στην κοιλιά ήταν η τομή της, όχι στο πλάι. Πόσο μεγάλη είναι δηλαδή η δική σας; Πάντως και μικρή σε ένα πλασματάκι τόσο δα δεν την έλεγες, από όσο θυμάμαι... Περαστικά σας, νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλα θα πάνε καλά! :)

Ναι,σε λίγο καιρό θα ξαναζωντανέψει

Καλησπέρα σας!!! Έχω καποιες απορίες σχετικά με τη στείρωση που έκανα στη γατούλα μου (7 μηνών). Κάναμε την επέμβαση πριν 15 μέρες. Η τομή έγινε στην κοιλια και έγινε ολική στείρωση. Τα ράμματα θα τα κόψουμε στις 20 μέρες. Της έκανε ο γιατρός ενέσιμη αντιβίωση, και της έδωσα κι εγώ για άλλες 5 μέρες αντιβίωση. Χθες την είδε η αδερφή μου και μου είπε ότι στις δικές της γάτες η τομή είναι στο πλάι και πολύ μικρότερη τομή από της δικιας μου. Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι όταν το έμαθα. Φοβάμαι ότι το δικό μου τελικά ταλαιπωρείται γιατί έχει περισσότερα ράμματα και μεγαλύτερη τομή. Επίσης παρατήρησα ότι ένα ράμμα εξωτερικό έχει φύγει και μου είπε ο γιατρός μην ανησυχώ να της βάζω μπενταντιν με Γάζα. Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει σχετικά, για να με βοηθήσει όσο αφορά τον θέμα μου ;

Στα πλαγια γινεται απο τους περισσοτερους κτηνιατρους πλεον γιατι η τομη ειναι μικροτερη και αναρρωνουν αμεσα. Στην δικη μου της την εκανε πλαγια και την αλλη μερα χοροπηδουσε. Για τα ραμματα δεν χρειαζεται να ανησυχεις. Η δικη μου μεσα σε 1 εβδομαδα ειχε βγαλει τα μισα. Μπεταντιν δεν της βαλαμε ποτε και δεν μας ειπε να κανουμε κατι τετοιο ο κτηνιατρος. Τα ραμματα ηταν επισης απορροφισιμα οποτε δεν χρειαστηκε να την παμε μετα απο μερες να της τα βγαλει. Η αληθεια ειναι οτι οταν η τομη γινεται στην κοιλια ταλαιπωρουνται περισσοτερο και η αναρρωνουν πιο αργα. Την επομενη φορα επελεξε καποιον κτηνιατρο που θα κανει την τομη στα πλαγια. Θα εκπλαγεις ποσο γρηγορα θα αναρρωσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε στην κοιλιά. Τον γιατρό τον έχω αρκετά χρόνια είναι ένας άνθρωπος που και στις διακοπές του μου σήκωνε τηλέφωνα όταν υπήρχε πρόβλημα. Έχω προβληματιστεί. Θα τον ρωτήσω όταν θα έρθει να κόψει τα ράμματα γιατί το έκανε. Ταλαιπωρείται η μικρή ενώ θα μπορούσε να είναι ήδη μια χαρά, και χωρίς να μπούμε και στη διαδικασία να της τα κόψει αν είχε βάλει ράμματα που φεύγουν μόνα τους.

Την τομή δεν την λες τεράστια αλλά ούτε και μικρή. Πρώτη φορά έχω θηλυκιά γατούλα και δεν ξέρω τη διαδικασία . Ο άλλος μου γάτος είναι αρσενικός όποτε τα πράγματα ήταν πιο απλά.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε στην κοιλιά. Τον γιατρό τον έχω αρκετά χρόνια είναι ένας άνθρωπος που και στις διακοπές του μου σήκωνε τηλέφωνα όταν υπήρχε πρόβλημα. Έχω προβληματιστεί. Θα τον ρωτήσω όταν θα έρθει να κόψει τα ράμματα γιατί το έκανε. Ταλαιπωρείται η μικρή ενώ θα μπορούσε να είναι ήδη μια χαρά, και χωρίς να μπούμε και στη διαδικασία να της τα κόψει αν είχε βάλει ράμματα που φεύγουν μόνα τους.

Την τομή δεν την λες τεράστια αλλά ούτε και μικρή. Πρώτη φορά έχω θηλυκιά γατούλα και δεν ξέρω τη διαδικασία . Ο άλλος μου γάτος είναι αρσενικός όποτε τα πράγματα ήταν πιο απλά.
Φίλη μου, αυτό που ξέρω εγώ είναι πως ο κάθε κτηνίατρος έχει την δική του τακτική όσον αφορά είτε το που θα κάνει την τομή, είτε το αν θα χρησιμοποιήσει απορροφήσιμα ράμματα ή όχι.
Τα πρώτα μου γατιά που στειρώθηκαν αρχές της δεκαετίας του 1990, είχαν την τομή στο πλάι μια και είχα έναν κτηνίατρο όλα αυτά τα χρόνια. Η τέταρτη γατούλα μου στειρώθηκε από άλλη κτηνίατρο και της έκανε την τομή από κάτω στην κοιλίτσα.
Και φτάνω στην τελευταία θυληκή που στείρωσα πέρισυ, σε άλλη κτηνίατρο και της έκανε την τομή στο πλάι.
Ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει καμμιά διαφορά στο πόσο σύντομα αναρρώνουν που να έχει σχέση με το που είναι η τομή. Γενικά από την εμπειρία μου έχω παρατηρήσει πως η τομή είναι μικρότερη όταν η τομή είναι από κάτω και η ανάρρωση είναι ασύγκριτα πιο γρήγορη όταν η νάρκωση είναι με αέριο και όχι η παραδοσιακή, όπως έγινε στην τελευταία μου γατούλα που το βράδυ της ίδιας μέρας χοροπήδαγε σαν κατσίκι.
Αν ο γιατρός σου είναι καλός απ' όσο τον ξέρεις μέχρι τώρα και σου έχει φερθεί καλά, όταν τον ξαναδείς ρώτησέ τον όλα αυτά που ρωτάς εδώ εμάς. Και βέβαια σε κάτι σοβάρό είναι ίσως καλό να παίρνουμε και δεύτερη γνώμη, ακόμα και αν εμπιστευόμαστε τον κτηνίατρό μας, αλλά η στείρωση είναι πλέον ρουτίνα με όποιον τρόπο και αν την κάνει ο κτηνίατρος.:)

Και η δική μου, δυο χρόνια πριν, στειρώθηκε με τον κλασική τομή στην κοιλιά. Η πρακτική να γίνεται στα πλάγια είναι αρκετά πρόσφατη.
Το οτι ο κτηνίατρός σου επέλεξε να της κάνει την επέμβαση με αυτή τη μέθοδο που ακολουθούσαν όλοι γιατροί, δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να θέσεις υπό αμφισβήτηση όλη του την επιστημονική επάρκεια. Το αντίθετο μάλιστα: Αν τον γνωρίζεις χρόνια και του έχεις εμπιστοσύνη κι αν κι εφόσον δεν έχεις άλλη θηλυκή γάτα για στείρωση, δεν βλέπω κανένα λόγο να προβληματίζεσαι.
Ωστόσο, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις γιατί δεν ακολούθησε τη νέα μέθοδο, έτσι, για να σου απαντηθούν τα ερωτηματικά.:)
Εύχομαι καλή και όσο το δυνατόν συντομώτερη ανάρρωση στη μικρή:flowers:

Μα αυτό είναι το θέμα και αυτό προσπάθησα να κάνω κατανοητό στο προηγούμενο ποστ μου αλλά φαίνεται πως δεν εκφράστηκα καλά.:redface:
Η πρακτική να γίνεται στα πλάγια είναι αρκετά πρόσφατη.
Δεν είναι νέα αυτή η μέθοδος, αντίθετα είναι η πιο παληά. Η νέα είναι στην κοιλίτσα. Εκτός και αν υπήρχαν και οι δυό από παλιά και ο κάθε κτηνίατρος διάλεγε ποιά τον βόλευε καλύτερα.:hmm:

Ευχαριστώ παρα πολύ!!! Θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω .

Φίλη μου νομίζω κι εγώ ότι όλα μια χαρά θα πάνε με τη γατούλα σου κι ότι άδικα μπήκες στη διαδικασία να προβληματιστείς τόσο που η τομή έγινε στην κοιλιά κι όχι στο πλάι...Είναι το ίδιο πράγμα όταν πρόκειται για ολική στείρωση...Στο λέω αυτό διότι κάποιοι κτηνίατροι επιλέγουν μερική στείρωση, οπότε εκεί οι γάτες αναρρώνουν μεν πολύ γρήγορα από την επέμβαση, που δεν είναι καν επέμβαση βέβαια, αλλά γενικότερα αυτή η μέθοδος είναι επισφαλής για την μετέπειτα υγεία τους κι έχει πολλούς επικριτές γενικότερα. Εφόσον λοιπόν μιλάμε για ολική στειρωση η ανάρρωση της γάτας όπου κι αν γίνει η τομή είναι ακριβώς η ίδια, άλλες γατούλες το περνάνε πιο εύκολα άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Στη δική μου περίπτωση οι γατούλες μου στειρώθηκαν με τομή στη κοιλιά, άλλες μέσα σε λίγες ώρες ήταν περδίκια κι άλλες χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να επανέλθουν πλήρως! Επίσης σχετικά με την επούλωση της τομής βοηθά πολύ το κολάρο που δεν τους επιτρέπει να την πλένουν, κι ο δικός μας κτηνίατρος τουλάχιστον το συνιστά, αν και ούτως ή άλλως στη δική σας περίπτωση πέρασαν αρκετές ήδη μέρες οπότε δεν έχει μάλλον τώρα νόημα να της το βάλεις.
Θα σου λεγα λοιπόν να συζητήσεις τους προβληματισμούς σου με τον κτηνίατρό σου για να σου λυθούν οι απορίες. Τέλος αν δεις ότι δυσκολεύεται να κλείσει η τομή είναι καλό αντί για μπεταντιν να προτιμήσεις ένα επουλωτικό σπρέυ, κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε ρώτησε το γιατρό σας και για κάτι τέτοιο :)

Καλημέρα διάβασα όλα τα post με προσοχή. Σας ευχαριστώ πολύ, ηρέμησα λιγάκι. θα δούμε τι θα γίνει μέσα στη βδομάδα.

καλημερα. νομιζω πως αδικα αγχωνεσαι για αυτο το πραγμα.
κι εμας η δικγ μας στην κοιλια την εκανε κι ηταν μεγαλη, αλλα το μονο που με απασχολησε ειναι να ειναι καλα η μικρη, δλδ να μην εχει αλλες παρενεργειες απο τα φαρμακα κλπ.
η τομη ετσι κι αλλιως δεν θα φαινεται καν οταν βγει το νεο τριχωμα στην περιοχη.
επισης κι εμας ηταν απορροφησιμα τα ραμματα αλλα την πηγα στη γιατρο για να της κοψει τα κομπακια μετα απο 2 εβδομαδες ωστε να πεσουν εντελως τα ραμματα.
δυστυχως οσο και να το κανεις, οπως κι αν ειναι η τομη ή τα ραμματα, τα θηλυκα ταλαιπωρουνται παντα λιγο περισσοτερο γτ ειναι πιο πολυπλοκη η διαδικασια της επεμβασης.
σιδερενια λοιπον!

Εμένα αυτό που με προβλημάτισε όταν η φίλη μου, μου είπε για την μικρότερη τομή που έκανε η γιατρός στη δίκη της είναι μήπως ταλαιπωρείται η γατούλα μου και αν γινόταν με τον άλλο τροπο δεν θα χρειαζόταν τόσο καιρό για να αναρρώσει. Επειδή η περίπτωση μας είναι ίδια στη δίκη σου γατούλα παρατήρησες κάποιο φούσκωμα κατα μήκος της τομής; Βέβαια με είχε προειδοποιήσει ο γιατρός ότι θα το παρουσιάσει και μου είπε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δραστήρια και έχει να κάνει με τα ράμματα, και σε 15 μέρες θα εξαφανιστεί.

μαλλον εχει να κανει με τα ραμματα, αν της εκανε μη απορροφησιμα.
εμεις ειχαμε κανει απορροφησιμα κι επειδη κι η μικρη μου ειναι διαολος, λιγες ωρες αφου συνηλθε ηθελε να σκαρφαλωσει στα κρεβατια και μπαινοβγαινε στη μπανιερα, της ειχα το κολαρο 2 εβδομαδες.
γενικα λιγο πρηξιματακι ή κανενα κοκκινακι νομιζω ειναι στα φυσιολογικα. μην ξεχνας, κανονικη επεμβαση ειναι.
αλλωστε νομιζω αν ποναει ή εχει προβλημα θα στο δειξει με αλλα συμπτωματα(ανορεξια, εντονο νιαουρισμα μεχρι και επιθετικοτητα).

καταλαβαινω την ανησυχια σου μην ταλαιπωρειται, ολοι τα ιδια περναμε σε αυτες τις περιπτωσεις, κι εμενα κατι αλλες φιλες μου με γατες που πανε σε αλλο γιατρο μου το ελεγαν για την πλαινη τομη αλλα οπως σ ειπα παραπανω νομιζω για τα γατια μας ειναι το ιδιο πραγμα.

καλησπέρα σας . Να παραθέσω και την δική μου εμπειρία.

Είχα κάνει προ ετών στείρωση στη γάτα μου . Την είχαμε απο κοντά 1 εβδομάδα τουλάχιστον για να μην πειράξει την πληγή της. Η γενικότερη εικόνα της γάτας μετα την επέμβαση ειναι λίγο τρομακτική αλλα μην ανησυχείτε . Θέλει καθαριότητα - ησυχο περιβάλλον χωρίς πολύ φώς και φροντίδα.
Οι 2 πρώτες μέρες είναι δύσκολες μετά το γατι παίρνει τα πάνω του.

Προ ολίγων ημερών στείρωσα και το αρσενικό μου . Του εγιναν 2 μικρές τομές χωρίς ράμματα . Ο γάτος μετα απο λίγες ώρες παρότι ζαλισμένος απο την νάρκωση ηταν ορεξάτος λές και δεν έγινε τίποτα.Τρώει πίνει πάει στην άμμο του.

Το πρόβλημα ειναι οτι λίγες ημέρες μετά παρατήρησα στην μία τομή λίγο πυον και ο γάτος γλυφόταν συνέχεια.Ενδειξη οτι τον ενοχλεί.Μάλιστα γλύφεται σε σημείο παροξισμού.

Του αγόρασα χθες ενα κολλάρο για να μη γλύφει την πληγή του και κατ υπόδειξη του κτηνίατρου του πήρα και μια μια κρέμα fucicort για 2 φορές την ημέρα.
Το κολλάρο αποτυχία μιας εστω και οριακά φτάνει στο σημείο. Πάραυτα του εφτιαξα μια μικρή προέκταση με χαρτόνι και τώρα ειναι ασφαλής.

Πήρα και μπεταντίν σε κρέμα μήπως και του βάζω και μια φορά την ημέρα ενδιάμεσα απο την fucicort.
Το μπεταντίν κακό δεν κάνει σε καμία περίπτωση . Το αναφέρω μιας και διάβασα κάποια σχόλια διστακτικά ως προς την χρήση του. Δεν ειναι δική μου άποψη αλλά ιατρική.

Θα τον παρακολουθήσω εως αυριο και αν δώ οτι το πυον πάνω στην πληγή δεν υποχωρεί θα τον παώ πάλι στον κτηνίατρο για αντιβίωση λογικά.

Προφέσσορα αν το υγρό που είδες στις τομές είναι κάπως υδαρές και σχεδόν διάφανο, είναι φυσιολογικό. Κι ο δικός μου γλυφόταν και τραβούσε τα ράμματα.
Επίσης αντιβίωση δίνουν ούτως ή άλλως μετά την επέμβαση, νο?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back