Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Αντιβιωση όχι δεν μου έδωσε αν και ρώτησα.Αν θυμάμαι καλά ούτε στο θηλυκό μου είχε δώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αποκλείεται να μην πήραν αντιβίωση, μάλλον θα τους έκανε την 15ήμερη σε ένεση. Και στα δικά μου όλα το ίδιο έγινε, εγώ δεν τους έδωσα τίποτα, μόνο που μου το έλεγε ο κτηνίατρος.Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι είναι υγρό όπως περιέγραψες.
Αντιβιωση όχι δεν μου έδωσε αν και ρώτησα.Αν θυμάμαι καλά ούτε στο θηλυκό μου είχε δώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον την δευτερα θα γινει η στειρωση στον γατο μου και με αγχωνει η φροντιδα που θα χρειαζεται μετα. ακουσα για τα ραμματα και η κτηνιατρος μου ειπε οτι αμα τα πειραζει πρεπει να του βαλω χωνι. αλλοι μου ειπαν δεν πειραζει τα βγαζει μονος του τα ραμματα. τι να προσεχω οταν ερθουμε μετα την επεμβαση? και αμα δω να πειραζει τα ραμματα πως να ενεργησω?
Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ τον είχα υπό συνεχή επίβλεψη και τον απασχολούσα με παιχνίδι. Επειδή όμως δεν γινόταν να τον απασχολω συνέχεια του έβαλα το χωνι το οποίο τον περιοριζε. Από την εμπειρία μου σου προτείνω να το αγοράσεις πριν την επέμβαση και μετά να του το βάλεις το πειράζει δεν το πειράζει.
Επίσης εάν δεις πυον μη φοβηθείς λίγη μπεταντιν η fucicort κρέμα. Να ρωτήσεις τον κτηνίατρο για την φροντίδα μετά την επέμβαση.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι την ρωτησα μερικα πραγματα και θα ξαναμιλησουμε την ημερα που θα τον παω για την στειρωση
παντως εμενα δεν φοραει ουτε λουρι δεν ξερω πως θα του βαλω το χωνι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
μαλιστα σε ευχαριστω πολυναι την ρωτησα μερικα πραγματα και θα ξαναμιλησουμε την ημερα που θα τον παω για την στειρωση
παντως εμενα δεν φοραει ουτε λουρι δεν ξερω πως θα του βαλω το χωνι...
Μη φοβάσαι ούτε ο δικός μου φοράει και τον κατάφερα αν και γρατζουναει-δαγκωνει..!
Το χωνι αν είναι διάφανο το συνηθίζουν σχετικά γρήγορα.
Ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
επισης η κτηνιατρος ειπε φαινεται ηρεμο γατακι δεν πιστευει οτι θα πειραζει τα ραμματα αλλα για να μην καθομαι συνεχεια να τον βλεπω καλυτερα το χωνι!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
εδω μερικοι δεν βαζουν κολαρο ουτε σε θηλυκα.
Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η δική μας κτηνίατρος επέμενε να το φορέσει για 10 ολόκληρες μέρες και η Τέρψη δεν είναι από τα γατιά που δεν ανέχονται τίποτα στο λαιμό τους. Αλλά την εμπόδιζε στο φαγητό που έπρεπε να σκύβει για το μπολ της και λέρωνε και το κολάρο, όταν περπατούσε χτυπούσε πάνω σε διάφορα τυχαία "εμπόδια" και εκεί που ήταν σπαραχτικό να τη βλέπουμε ήταν όταν έπιανε να καθαριστεί η φουκαριάρα (όχι πάνω στην πληγή) κι αντί να γλύψει το στηθάκι της, έγλυφε το κολάρο!
Κάναμε υπομονή και όταν έκλεισαν 7 ημέρες, την απαλλάξαμε από τον πλαστικό μπελά. Στην αρχή σάστισε με την "ουρανοκατέβατη" χαρά, αλλά αμέσως μετά το πανηγύρισε κάνοντας "βαρελάκια"!

Tip no. 1: Ζήτα από το γιατρό αν είναι να του βάλει εκείνος το κολάρο και να το κάνει πριν καλά καλά συνέλθει από τη νάρκωση. Εμείς την παραλάβαμε με ήδη το φορεμένο το κολάρο και δεν χρειάστηκε τη ζορίσουμε συμβάλλοντας περισσότερο στην ταλαιπωρία της.
Tip no. 2: Όταν περάσει η πρώτη μέρα, μπορείς να ψαλιδίσεις γύρω-γύρω το πλαστικό χωνί, προκειμένου να μην είναι τόσο φαρδύ, ώατε να εμποδίζει λιγότερο.
Αυτά για την ώρα, όλα καλά να πάνε τη Δευτέρα και να τον παραλάβεις γερό, δυνατό και... στειρωμένο!

Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Το κολαρο δεν θα του δημιουργήσει θέμα. Κι εμένα κουτουλαγε έγλυφε το κολαρο αλλά είναι γάτος δεν Καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να πειράζει την περιοχή. Γι αυτό λοιπόν όσο και να σε στεναχωρεί με το κολαρο μη το βγάλεις. Στο λέω γιατί κι εγώ τον λυπηθηκα και του το έβγαζα για λίγο και πήγαινε αμέσως στην πληγή.έτσι αργεί η επουλωση.
Επίσης σημαντικό μετά τη ναρκωση το γάτι μπορεί να έχει ουρισει πάνω του.είναι φυσιολογικό. Μολιςβπαει σπίτι μωρομαντιλα. Με νερό και πετσέτα θα ταλαιπωρηθει και αυτό κι εσύ.
Την Δευτέρα μια χαρά θα τα πάει. Αναμένουμε νέα!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εάν το ψαλιδισει ομωςτο χωνι θα φτάνει στην πληγή.
Μα δεν θα το ψαλιδίσει σε δραματικό βαθμό. Απλώς θα το στενέψει λίγο, αφού πρώτα βεβαιωθεί οτι δεν θα φτάνει την πληγή.
Το συνιστώ επειδή το δοκιμάσαμε με επιτυχία

Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
για τα μωρομαντηλα ειναι σιγουρα οκ?γτ ουρησε κι εμας.
Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Εξάλλου δεν μπορεί να γλυψει το ταλκ που αφήνει υτο πανακι με το κολαρο. Αν θέλετε μετά τα μωρομαντιλα μπορείτε να τον πλύνετε με μια ζέστη βρεγμένη πετσετουλα να φύγει και το ταλκ και είναι έτοιμος.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
την δευτερα θα ενημερωσω γιατι μες το αγχος θα ειμαι θα θελω να τα συζητησω ολα
πιστευω ναι στα αρσενικα ειναι πιο ευκολα να φτασουν στα ραμματα... πολυ ομορφη η γατουλα σου alcyone 
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ευχαριστω πολυυτην δευτερα θα ενημερωσω γιατι μες το αγχος θα ειμαι θα θελω να τα συζητησω ολα
πιστευω ναι στα αρσενικα ειναι πιο ευκολα να φτασουν στα ραμματα... πολυ ομορφη η γατουλα σου alcyone
![]()
Ευχαριστούμε για το κομπλιμάν, αλλά και το δικό σου το καμάρι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ομορφιά και χάρη

rouli726
Δραστήριο μέλος
επισης μας ειπε για 2-3 μερες να το προσεχουμε αυτο, μετα δεν υπαρχει προβλημα.
ολα τα υπολοιπα τα βλεπεις και στην πορεια.
ειναι σαφως η μιση ταλαιπωρια(και λιγοτερο) σε σχεση με τη στειρωση των θηλυκων.
θα ειναι λιγο ταλαιπωρημενος(και λογω πεινας) κανα δυο μερες και μετα ολα καλα.
με το καλο να πανε ολα καλα και στο δικο σου γατουλη, αντζελα.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπερα!!λοιπον την δευτερα θα γινει η στειρωση στον γατο μου και με αγχωνει η φροντιδα που θα χρειαζεται μετα. ακουσα για τα ραμματα και η κτηνιατρος μου ειπε οτι αμα τα πειραζει πρεπει να του βαλω χωνι. αλλοι μου ειπαν δεν πειραζει τα βγαζει μονος του τα ραμματα. τι να προσεχω οταν ερθουμε μετα την επεμβαση? και αμα δω να πειραζει τα ραμματα πως να ενεργησω?
![]()
Με το καλο να γινει η μικρη επεμβασουλα στο μικρουλη Τομ και να πανε ολα καλα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool