AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
avtwvia
Διάσημο μέλος

Γι αυτο το πηρα.. Λυπαμαι γαμωτο το πρωι εδειχνε τελεια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
κριμα..καλο του ταξειδι στο ζωοπαραδεισο...εκανες ο,τι επρεπε Αντωνια μου...Τα νεα δεν ειναι καλα.. Με πηρε τηλ η μανα μου δεν ηταν καλα ειχε κουρνιασει προσπαθησε να το ταισει δεν ετρωγε και πεθανε.. :cry::cry:
Κριμα και φαινοταν τοσο καλα το πρωι..
Στο καλο αγαπουλα μου..
να εισαι περηφανη που προσπαθησες τοσο πολυ...
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
πολυ σημαντικο αυτο που μας ειπεςμια συμβουλη που ειχα διαβασει στο site του ekpaz,τετοια εποχη πολλοι νεοσσοι αρχιζουν να μαθαινουν να πετανε,γι αυτο και βρισκουμε μικρα πουλακια,δεν πρεπει να τα περνουμε ,καπου εκει ειναι η μαμα τους που τα επιβλεπει,αν κινδυνευουν τα βαζουμε σε ενα ψηλο δεντρο και η μαμα τα βρισκει.λυπαμαι για το πουλακι.
κι εμας πεφτουν κοτσυφακια και τρεχει η μανα τους σαν τρελη να τα μαζεψει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

ria23
Διάσημο μέλος

staman2
Περιβόητο μέλος

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην ψάχνεις γιατι μπορεί να πέθανε.
Μπορει απλα κι απο το σοκ της όλης ταλαιπωρίας...
Γενικά πάντως η τροφή ειναι κρόκος αυγού πολύ σφιχτος με τριμμένη φρυγανιά τόσο καλά κοπανισμένα μαζι που να έχουν φτάσει ενα στάδιο πριν απο το να γινουν σκονη κι ελαφρώς αραιωμένο για να γλιστράει στο λαιμο. (οι μαμάδες τσιμπολογάνε κανα χορτάρι πριν τα ταισουν για να εχει υγρο ο φαρυγγας τους και να μην κολλαει η τροφή)
10 ml ειναι πολυ φαγητό για μια δόση...(ενημερωτικά)
Κριμα αλλά μπράβο σου για την προσπάθεια.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Ναταλία Λόκου
Νεοφερμένο μέλος
Αν σου ξανατύχει (φτου-φτου!) επικοινώνησε με το Κέντρο Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Οι νεοσσοί θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα ανάλογα με το είδος και γενικά είναι δύσκολο να επιβιώσουν χωρίς ζέστη (π.χ. λάμπες) ειδική τροφή κ.λπ.
Το πουλάκι που βρήκες και φρόντισες πιθανόν να μην ζούσε ότι και αν έκανες...
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Terifique
Δραστήριο μέλος
Φευγοντας απο τη δουλεια εσωσα απο τα νυχια ενος ασπρομαυρου γατου στη γειτονια ενα μικρο πουλακι.Εδιωξα το γατο,και περιμενα αρκετα πιο περα να ερθει να το παρει η μαμα του.Δε φανηκε κανενα αλλο πουλι,και μετα απο κανενα τεταρτο πηρα το πουλακι και το εφερα σπιτι.Δεν μπορουσα να το αφησω καπου για να το παρουν,τα δεντρα της περιοχης ειναι πολυ ψηλα ακι ο γατος καραδοκουσε στη γωνια να τον κανει μεζε.Μοιαζει με το πουλακι της Αντωνιας,εχει πουπουλα.Του εφτιαξα μια φωλιτσα απο βαμβακι σε χαρτοκουλο,και του εδωσα περιπου 2 ml κροκο διαλυμενο με νερο.Τι αλλο να κανω;Το απογευμα μαζευονται πουλια στο δεντρο της αυλης,να ανεβασω το κουτι μηπως τον παρουν;Γιατι αφου εφαγε συνεχιζει να ανοιγει το στομα του;Να σας πω την αληθεια δε μου φαινεται πολυ καλα και ειμαι λιγο απελπισμενη...
Βασικά από τα φτερά στην ουρά του μπορείς να καταλάβεις άν είναι σε ηλικία να τρώει μόνο του (έτοιμο να φύγει απο την φωλιά). Βασικά στην αρχική φωτογραφία το πουλάκι μοιάζει με σπουργιτάκι αλλά δεν είμαι σίγουρη, είναι σπουργιτάκι ή κοτσιφάκι. Το να το πάρουν άλλα πουλάκια, έστω και αν έχουν μικρά είναι δύσκολο, δεν το έχω ακούσει ποτέ και το έχω ψάξει το θέμα λιγάκι γιατί βρίσκουμε κάθε καλοκαίρι πολλά μικράκια. Βέβαια μπορέις να το βγάλεις με το κουτί, να το αφήσεις να φωνάξει λίγο να δείς αν θα έρθει κανένα μεγάλο. Αν ναί δοκίμασε να αφήσει το κουτί με μία μικρή τρυπούλα να έρθουν να το ταίσουν εκείνα.
Αφού τρώει όμως είσαι σε καλό δρόμο, μεγαλώνουν γρήγορα και σύντομα θα τρώει μόνο του. Δοκίμασε να του αφήσεις λίγο νεράκι σε μικρό μπολάκι, μην πέσει μέσα και πνιγεί. Μια φώτο θα βοηθούσε να δούμε ηλικία. Το στόμα του το ανοίγει και ζητάει φαγητό?? Αν ναί είναι φυσιολογικό, είναι λαίμαργα συνήθως... μοιάζει να έχει κανένα πρόβλημα στην αναπνοή?!
Μέσα στο κουτί του βάλε ένα κλαδάκι για να μπορεί να κάτσει γιατί ενοχλούντε τα πόδια του αν είναι ίσιος ο πάτος.
Το πάσχα είχαμε βρεί την πασχαλίτσα, μια κοτσιφούλα, επίσης στα δόντια ενός γάτου, μεγάλωσε και την αφήσαμε να πάει στους δικούς της.
Καλή τύχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
παιδιά απο το μέγεθος και το χρώμα είμαι 99% σίγουρη ότι είναι σπουργιτάκια.
Είναι ΠΟΛΥ δύσκολα να τα καταφέρουν... έχουν πολύ δέσιμο με την μανα.. και παθαίνουν κατάθλιψη πολύ συχνά.
Έχω βρεί πάνω απο 20, και μόνο ένα το κατάφερα και το μεγάλωσα μέχρι να πετάει... είχε γίνει κανονικό κατοικίδιο πια.

Θέλουν ζεστασιά, φωλίτσα απο πανί και τάισμα με κιμά, ή αυγό, ή ψωμί με νερό. Όσο ανοίγουν το στόμα πεινάνε. Θέλουν τάισμα ΚΑΘΕ μισή με μία ώρα απο λίγο, αν φάει πολύ θα σκάσει.... (Οι γονείς δεν κάνουν άλλη δουλειά όλη μέρα
...)Μόλις δύσει ο ήλιος κοιμούνται, και τα σκεπάζουμε με κάτι στο κλουβί για να κρατήσει και άλλο ζέστη. Για την μοναξιά ίσως δουλέψει ένα ράδιο ή άλλοι ήχοι.. για να του κρατάνε παρέα, και ίσως ξεχάσει την μαμά του....

kounelaki
Περιβόητο μέλος

kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
δώρα καλή τύχη και σε΄σενα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Κριμα....To πουλακι μας αφησε δυστυχως...Το ταϊσα,εμοιαζε μια χαρα,αλλα το απογευμα αρχισε να πεταριζει τα φτερα του και "εφυγε".![]()
Ητανε πολυ μωρουλι.Εκανες οτι μπορουσες και μπραβο σου.Μπορει να ηταν και ασθενικο

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Terifique
Δραστήριο μέλος
To πουλακι μας αφησε δυστυχως...Το ταϊσα,εμοιαζε μια χαρα,αλλα το απογευμα αρχισε να πεταριζει τα φτερα του και "εφυγε".![]()
Kρίμα.... Μήπως το είχε 'αρπάξει' λίγο ο γάτος? Κρίμα, καλό του δρόμο.

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool