Φροντίζετε αδέσποτα;

Φροντίζετε αδέσποτα;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1)
  • Ναι, στη γειτονιά μου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ναι, στην ευρύτερη περιοχή

• Ναι, έχω πάντα μαζί μου γατοτροφές και όπου βρω τις ταίζω

• Περιστασιακά, μιας και δεν έχουμε πολλά αδέσποτα στη γειτονιά

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Όχι, γιατί βαριέμαι

• Όχι, γιατί θέλω να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι

• Όχι, υπάρχουν οι φιλοζωικές/φιλόζωοι

• Όχι, δεν έχω χρήματα

• Όχι, δεν έχω χρόνο

• Total voters
    1

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Σήμερα κάτι με έχει πιάσει με τα polls :P
Λοιπόν άλλη μία και σταματάω για σήμερα :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βεβαίως ένα αδέσποτο λυκόσκυλο, όχι όμως μόνο εγώ αλλά όλη η πολυκατοικία. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι θέλω να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Οχι μονο γιατι πιστευω οτι η προσπαθεια τους θα ειναι καλλιτερη και πιο οργανωμενη αλλά γιατι θελω να πιστευω οτι το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλλιτερο

Ποιοί είναι κατα τη γνώμη σου οι αρμόδιοι; :hmm:

Φιλοζωικες οργανωσεις. :)

Απο ποιούς αποτελούνται οι φιλοζωικές οργανώσεις; Απο εθελοντές. Εθελοντής είσαι κι εσύ όταν φροντίσεις ένα αδέσποτο. Χμμμ :hmm:
Αλήθεια πιστευεις οτι αν λιμοκτονούσαν τα αδέσποτα θα κινητοποιούνταν αυτοί που πρέπει; Επίσης, ακόμα κι αν έκαναν κάτι οι φιλοζωικές, θα χρειαζόντουσαν βοήθεια απο όλους μας, είτε φροντίζοντας αδέσποτα, είτε μέσω δωρεάς. Ε προσωπικά προτιμώ να φροντίσω αδέσποτα παρά να τους κάνω μια δωρεά που δεν ξέρω και αν και πως θα αξιοποιηθεί.
Τέλος, με τη στάση "δεν φροντίζω τα αδέσποτα για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι" ουσιαστικά δεν τιμωρείς τους αρμόδιους αλλά τα καημένα τα αδέσποτα που δεν φταίνε σε τίποτα :(

παιδια καλως η κακως απο οτι εχω καταλαβει η φιλοζωικες ασχολουνται μονο με το καλυτερο φιλο του ανθρωπου το σκυλο κατι που εμενα δεν με ικανοποιει ασ ερθει καποιος απο ολους αυτους να μου πει γιατι χαλαω το χαρτζιλικη μου για τα γατονια τις γειτονειας που με περιμενουν καθε βραδυ εξω απο την πορτα μου κ το μαγαζι να τα ταισω

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Απο ποιούς αποτελούνται οι φιλοζωικές οργανώσεις; Απο εθελοντές. Εθελοντής είσαι κι εσύ όταν φροντίσεις ένα αδέσποτο. Χμμμ :hmm:
Αλήθεια πιστευεις οτι αν λιμοκτονούσαν τα αδέσποτα θα κινητοποιούνταν αυτοί που πρέπει; Επίσης, ακόμα κι αν έκαναν κάτι οι φιλοζωικές, θα χρειαζόντουσαν βοήθεια απο όλους μας, είτε φροντίζοντας αδέσποτα, είτε μέσω δωρεάς. Ε προσωπικά προτιμώ να φροντίσω αδέσποτα παρά να τους κάνω μια δωρεά που δεν ξέρω και αν και πως θα αξιοποιηθεί.
Τέλος, με τη στάση "δεν φροντίζω τα αδέσποτα για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι" ουσιαστικά δεν τιμωρείς τους αρμόδιους αλλά τα καημένα τα αδέσποτα που δεν φταίνε σε τίποτα :(
Σαν εθελοντης δεν νομιζω οτι μπορω να προσφερω ή μπορει να μην θελω. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα στυριξω οικονομικα μια φιλοζωικη προσπαθεια. Γενικα δεν με θεωρω το καταλληλο ατομο για κατι τετοιο.
Τελος αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι στην ελλαδα δεν εχω δει καποιο σπουδαιο εργο απο τις φιλοζωικες :(

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Σαν εθελοντης δεν νομιζω οτι μπορω να προσφερω ή μπορει να μην θελω. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα στυριξω οικονομικα μια φιλοζωικη προσπαθεια. Γενικα δεν με θεωρω το καταλληλο ατομο για κατι τετοιο.
Τελος αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι στην ελλαδα δεν εχω δει καποιο σπουδαιο εργο απο τις φιλοζωικες :(
συμφωνω μαζι σου

Γιατί να μην θέλεις ή να μην είσαι κατάλληλος;
Δεν είναι κάτι δύσκολο, γέμισε ένα κεσεδάκι ξηρά τροφή και ένα με νερό και πήγαινε το στις γατούλες της περιοχής. Ειδικά αν κάτσεις και να τις δεις να το τρώνε πίστεψε με, θα είναι σπουδαία η ανταμοιβή σου :)

Γιατί να μην θέλεις ή να μην είσαι κατάλληλος;
Γιατι ειμαι υπερ των οργανωμενων προσπαθειων. Πιστευω οτι μπορουν να κανουν πολυυυυυυυυ περισσοτερα απο οσα ενας. :)

Ναι αλλά μέχρι να κάνουν αυτά τα περισσότερα γιατί να τιμωρούμε με πείνα και δίψα τα καημενούλια τα αδέσποτα; Τι φταίνε αυτά για την κωλυσιεργία των αρμόδιων;

δυστυχως δεν υπαρχουν φιλοζωικες οργανωσεις αλλα και να υπαρχουν καποιες υποτιθεμενες..εγω δεν τις εμπιστευομαι...
δε ξερω τι πρεπει να γινει τελικα και σε ποιους φορεις πρεπει να απευθυνθουμε...κανενας δεν ασχολειται με τα αδεσποτα παρα μονο εμεις..δηλαδη ο καθενας απο εμας που εχει μερικα συναισθηματα παραπανω...
οποτε μου δινεται η ευκαιρια ταιζω οτι βρω μπροστα μου...καποιες φορες εχω στο αμαξι ετοιμες κονσερβες και νερο...για ωρα αναγκης... ειναι κριμα ομως και ντροπη που δε κανει κατι καποιος απο το δημο...απο τη κυβερνηση δε ξερω απο που ακριβως...:mad:

Και μακάρι να ήταν μόνο τα αδέσποτα που έχουν ανάγκη. Είδα ένα μήνυμα σου σε ένα άλλο site marikaity που έλεγες για ένα καημενούλι περσικό γατάκι που ταλαιπωρείται στο pet shop που το πουλάνε απο τις άθλιες συνθήκες. Τι άλλο θα τραβήξουν τα καημένα τα ζωάκια... :(

Ναι αλλά μέχρι να κάνουν αυτά τα περισσότερα γιατί να τιμωρούμε με πείνα και δίψα τα καημενούλια τα αδέσποτα; Τι φταίνε αυτά για την κωλυσιεργία των αρμόδιων;
Θα συμφωνησω μαζι σου. Δεν ξερω ... Ισως φταιει οτι δεν εχω δοκιμασει ποτε να βοηθησω ενεργα ή ίσως το αντιφιλοζωικο περιβαλλον οπου ζω :(

Βασικά στη γειτονιά σου δεν έχω δει και καμιά γάτα...

Σωστο και αυτο. Στο παρελθον βεβαια ειχα εντοπισει 2-3 αλλά ....

Παλιότερα ναι... Τώρα πια όχι για πολλούς λογους:

1. Οικονομικοί. Έχω πλέον τρεις γάτες, μεγάλωσα και μαζί με εμένα και οι υποχρεώσεις μου :(

2. Ο φόβος ότι θα δεθώ. Είμαι φοβερά συναισθηματική και δεν αντέχω στην σκέψη ότι υπάρχουν ζώα που εξαρτώνται από μένα κι εγώ κάποια στιγμή δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Έτσι θα κατέληγα να χρειάζομαι φάρμα.

3. Οι δικές μου γάτες. Παλιότερα που τάιζα αδέσποτα αυτά δέθηκαν με εμένα και προσπάθησαν να έρθουν σπίτι μου. Βρήκαν το δρόμο, και μαζί με αυτές βρήκαν οι δικές μου γάτες το δρόμο προς την έξοδο και την ελευθερία.

4. Ευτυχώς... στην καινούργια γειτονιά μας δεν έχουμε αδέσποτα. Όσα γατιά κυκλοφορούν ελεύθερα φορούν λουράκι κι έτσι ξέρω πως είναι από σπίτι. Όσο για τους σκύλους... τους έχει αναλάβει το κρεοπωλείο της γειτονιάς μας.

Παρόλα αυτά στην περιοχή του γραφείου που δουλεύω υπάρχουν αδέσποτοι σκυλιά. Μια αγαπημένη φασαριόζα αγέλη. Οι γείτονες τα ταΐζουν καθημερινά και μάλιστα επειδή κάποια στιγμη δημιουργήθηκε πρόβλημα ανάρτησαν ανακοινώσεις για να μην ταΐζουν τα αδέσποτα με λεπτά κόκκαλα γιατί χρειάστηκε να τα πάνε στο νοσοκομείο. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τους γείτονες της δουλειάς και του σπιτιού μου.

Εμείς πάντως φροντίζουμε...
Μια μαλλιαρή γάτα στην μπροστά αυλή και μια γάτα με 3 γατάκια πίσω...Το κακό ειναι οτι οι δυο γάτες είναι έγκυες και σε λίγο θα έχουμε και καινούρια γατάκια...

Εγώ δεν απάντησα κάτι από όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να ταΐσω αδέσποτη γάτα. Την τελευταία φορά είχα ταΐσει σε ένα λυκόσκυλο την πρώτη μου προσπάθεια για παστίτσιο (που βγήκε σκέτη αποτυχία!). Έφαγε ολόκληρο το πυρέξ!! (το περιεχόμενο δηλαδή!)
Γάτες δεν έχω ταΐσει στην δική μου γειτονιά γιατί οι περισσότερες που κυκλοφορούν έξω ελεύθερες, είναι ιδιόκτητες (είναι ένας κοσμηματοπώλης κάτω από το σπίτι μου που στο μαγαζί του περισσότερες είναι οι γάτες από αυτά που πουλάει!!! Να φανταστείτε, κοιτας την βιτρίνα και βλέπεις γάτες που αράζουν στον ήλιο!!! Τέλειες είναι!! :lol: )
Την τελευταία φορά που τάισα γατούλα, ήτανε 2 γατούλες βασικά κουκλίτσες, που ήρθαν κ με κοιτούσαν στα μάτια
πήγαινα κάθε μέρα και τις αγόραζα κονσέρβες!!! Είχαν μάθει οι σκατούλες και ερχόντουσαν κάθε μεσημέρι!! Ξεκίνησαν μικρά γατούδια, κ τα είδα να μεγαλώνουν! Σνιφ! Ειλικρινά δεν ξέρω τι έχουν απογίνει.. Έχω να τα δω πολύ καιρό, αλλά ήταν τόσο φιλικά στους ανθρώπους που ευελπιστώ να τα εχουν υιοθετήσει.

Ο μπαμπάς μου πάντως ταΐζει ο,τι γάτα κυκλοφορεί έξω από το μαγαζί του!! Έχει ένα σωρό κονσέρβες, κ όποτε βλέπει κανένα καημένο να κοιτάζει μέσα (έχουμε την Σούζυ δόλωμα! χι!) τους βγάζει να φάνε! (για αυτό και μάζεψε ένα σωρό μόνιμους θαμώνες εκεί!! χαχα!)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back