Φτέρνισμα & βήχας

katerina11

Νεοφερμένο μέλος

Η Kατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
επειδη ειναι η πρωτη μου γατουλα κ δε ξερω αν πρεπει ν ανησυχω...φτερνιζετε 2 φορες τη μερα τουλαχιστον κ καμια φορα βηχει.
λετε να κρυωσε?μεσα στο σπιτι την εχω κ κανει πολυ ζεστη,τα καλοριφερ καινε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα.είσαι σίγουρη ότι βήχει?ο βήχας νομίζω είναι πολύ σπάνιος στις γάτες,εκτός αν έχουν άσθμα.χωρίς να είμαι ειδική.για το φτέρνισμα απ όσο πάλι ξέρω,αν δεν συνοδεύεται από εκκρίσεις,δεν είναι τπτ.μπορεί να την ενοχλεί κάτι στην ατμόσφαιρα.αν όμως βλέπεις κ εκκρίσεις από τη μυτούλα της ίσως έχει κρυώσει οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς γιατρό.πάντως αν έχει όρεξη για φαι κ γενικά το βλέπεις καλοδιάθετο δε νομίζω να έχει κάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστω ορφεα για την απαντηση.δεν εκρινετε τπτ οταν φτερνιζετε απλα πεταγοντε σαλια!!οταν βηχει βγαζει τη γλωσσα λιγο εξω.σημερα θα παμε στο γιατρο κ θα ρωτησω.

ευχαριστω ορφεα για την απαντηση.δεν εκρινετε τπτ οταν φτερνιζετε απλα πεταγοντε σαλια!!οταν βηχει βγαζει τη γλωσσα λιγο εξω.σημερα θα παμε στο γιατρο κ θα ρωτησω.

Μπορεί να θέλει να βγάλει τριχόμπαλα, γι αυτό βήχει. Η δικιά μου φτερνίζεται συνέχεια,ειδικά όταν παίζει και σηκώνει σκόνη

Κατερίνα, πήγαινέ τη στο γιατρό γιατί το γατάκι μπορεί να είχε/έχει καλυκοϊό. Το λέω γιατί και η δικιά μου φτερνιζόταν και έβηχε ενίοτε και μόνο ο τρίτος κατά σειρά κτηνίατρος που την είδε διέγνωσε ότι είχε νοσήσει μωράκι από αυτόν τον ιό και τώρα είναι φορέας. Ελπίζω ο γιατρός σας να είναι σε θέση να δει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

κ μένα καλυκοιο είχε αλλά δεν ήταν ένα απλό φτέρνισμα, είχε χάσει την όρεξή του κ κοιμόταν συνέχεια.απλά για μένα ο βήχας είναι ίσως πιο ανησυχητικός.όταν γυρίσεις από το γιατρό πες μας!

τη πηγα στο γιατρο κ μου ειπε πως ειναι φυσιολογικο να φτερνιζετε,οπως κανουν κ οι ανθρωποι.Για το βηχα μου ειπε αυτο ακριβως που λεει ο ορφεας οτι φταιει που τρωει τις τριχες της οταν γλυφεται κ θελει να τις βγαλει.βασικα δεν ρωτησα για καλυκοιο γιατι τωρα ειδα τις απαντησεις σας κ δε το εχα υποψιν.γενικα τη βρηκε υγιεστατη αλλα λετε ν παω ξανα για ν ρωτησω αυτο για τον καλυκοιο??

όχι καλέ,ο καλυκοιός είναι ίωση κ μάλιστα σοβαρή.λες να μην το είχε καταλάβει?τα φτερνίσματα γενικά μην τα φοβάσαι,εμένα τις προάλλες είχε φάει λίγη γύρη κ φτερνιζόταν επί βδομάδες.τώρα του πέρασε.αν ήταν θα το είχε δει ο γιατρός.κ κυρίως θα είχε κ άλλα συμπτώματα όπως ανορεξία ή υπνηλία.αντε όλα καλά.να το χαίρεσαι.

ωχ σημερα κοιματε ολη μερα!!!!αλλα του εκανε εμβολιο κ πιστευω απο αυτο ειναι.ααα γιατι μου ειπες για υπνηλια??παντως ορεξη εχει παααρα πολυ.

επειδη ειναι η πρωτη μου γατουλα κ δε ξερω αν πρεπει ν ανησυχω...φτερνιζετε 2 φορες τη μερα τουλαχιστον κ καμια φορα βηχει.
λετε να κρυωσε?μεσα στο σπιτι την εχω κ κανει πολυ ζεστη,τα καλοριφερ καινε.

Πάντως αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να αποδοθούν σε κρύωμα. Είχα γάτες που ήταν κρυωμένες και είχαν ακριβώς αυτά τα συμπτώματα, φτέρνισμα, βλενόρροια, βήχα και καμιά φορά και πυρετό.

Συγνώμη που θα αλλάξω θέμα αλλά αντιμετωπίζω κάτι πολύ σοβαρό. Έχω δύο γατολύλες, το Μανολιό και την Ελενίτσα, είναι 11/5 ετών , αδελφάκια. Πριν από 1 μήνα πήγα το Μανολιό στο κτηνίατρο και μου είπε ότι έχει βαριάς μορφής στοματίτιδα. Η προσωρινή λύση είναι η ένεση κορτιζόνης την οποία επιτρέπεται να κάνει μέχρι 3 φορές γιατί μετά λόγω συνεχους δόσης κορτιζόνης, το γατί θα έχει άλλα προβλήματα. Η μόνιμη λύση είναι η αφαίρεση των δοντιών. Επέλεξα σε πρώτη φάση τη κορτιζόνη μέχρι να το ψάξω. Πήγα σε άλλο κτηνίατρο και τους έκανα εξετασεις αίματος για FIV και ήταν αρνητικό και ο άλλος γιατρός το αποδίδει σε ιογενή κατάσταση αγνώστου αιτιολογίας και η μόνη λύση που δίνει είναι συνεχής ενέσεις κορτιζόνης. Δε ξέρω τι να κάνω. Ήδη του έχω κάνει και 2η ένεση γιατί υποτροπίασε σε 1 μήνα. Μου είπε επίσης ότι μπορεί να κολλήσει και η Ελενίτσα. Έχετε ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο?

παιδιά εγώ πιστεύω πως αν ήταν κάτι άλλο θα το είχε καταλάβει ο γιατρός.εντάξει δεν είναι όλοι οι κηνίατροι καλοί αλλά τις βασικές γνώσεις ώστε να ξεχωρίσουν ένα υγιές γατάκι από ένα άρρωστο θα τις έχουν πια.κατερίνα δεν ξέρω να σου πω,ίσως είναι από το εμβόλιο.εγώ θα σου πρότεινα απλά να κάνεις κάποιους θορύβους από πάνω του(πχ παλαμάκια)κ να δεις αν αντιδράει ή όχι.αν είναι όντως σε λήθαργο να πάρεις τον γιατρό να τον ρωτήσεις.΄σοφάκι πήγες στον αίλουρο?πιστεύω πως είναι ο πλέον έμπιστος γιατρός να ρωτήσεις.ακόμα κ αν είναι μακριά σου, αξίζει να πας για μια επίσκεψη απλά να σου πει τι να κάνεις.

ωχ σημερα κοιματε ολη μερα!!!!αλλα του εκανε εμβολιο κ πιστευω απο αυτο ειναι.
Κατά πάσα περίπτωση είναι αυτό.

παιδιά εγώ πιστεύω πως αν ήταν κάτι άλλο θα το είχε καταλάβει ο γιατρός.εντάξει δεν είναι όλοι οι κηνίατροι καλοί αλλά τις βασικές γνώσεις ώστε να ξεχωρίσουν ένα υγιές γατάκι από ένα άρρωστο θα τις έχουν πια.

Ένα άρρωστο γατάκι, ναι. Ένα γατάκι - φορέα ιού, όχι. Η Ρενάτα είναι φορέας καλυκοϊού γιατί τον κόλλησε μωρό στον εκτροφέα, ο οποίος και της έκανε την απαραίτητη θεραπεία. Παρόλα αυτά, της έμεινε ουλίτιδα και μια ουλή στη γλωσσίτσα που δύο κτηνίατροι δεν εντόπισαν! Μάλιστα στη δεύτερη, που την είδε αρκετές φορές για εμβόλια, είχα πει ότι έχει λόξυγγα και ούτε που το ψιλιάστηκε... Νομίζω ότι σχεδόν όλοι οι κτηνίατροι στην πιάτσα είναι άσχετοι με τις γάτες. Δυστυχώς, έχω απογοητευτεί και από αυτά που ακούω...

Ορφεα, σε ευχαριστώ. Πήρα τον αίλουρο και με βοήθησε αρκετά . Θα πάω με το Μανολιό σε μια εβδομάδα να τον δει. Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει θεραπεία αλλά τουλάχιστον μπορούμε να τον κρατήσουμε σε μια στάσιμη και πιο ασφαλή κατάσταση.

σοφια ελπιζω να σε βοηθησουν και ν μην υποφερει ο γατουλης σου.:(
ευχαριστω για την βοηθεια παιδια,σημερα την βλεπω στα φυσιολογικα της :)αν και φτερνιστηκε ξανα το πρωι.αν δω κατι περιεργο παλι θα την παω στο γιατρο ξανα.:hmm:

Φτάρνισμα & βήχας

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι νέο μέλος θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με κάποια περίεργα συμπτώματα που εμφάνισε το γατάκι μου.

Εδώ και 2 εβδομάδες φταρνίζετε και βήχει όπως φαίνετε στο βίντεο.
όταν φταρνίζετε φεύγουν και οι σχετικές μυξούδες από τη μύτη της.
Επίσης τα αυτιά της είναι κατεβασμένα και συχνά κουνά το κεφάλι του αριστερά-δεξιά λες και έχει κάτι στα αυτιά της.

Έχει γίνει στείρωση όταν του έκανα καισαρική (Αύγουστο 2009).

Το έχω στον κήπο μου με άλλα 3 γατιά (θηλυκά)

Μήπως από το βίντεο μπορείτε να μου πείτε κάτι

ευχαριστώ

Κώστας

https://www.newteks.com/files/pets/gataki_ftarnisma.mp4

Στο βίντεο βήχει 1 φορά μόνο. συνήθως βήχει επαναληπτικά για 5-10 φορές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στη θέση σου θα την πήγαινα στον γιατρό. Αφού το πρόβλημα συνεχίζεται για 15 μέρες, μάλλον δεν θα φύγει μόνο του...
Περαστικά στο ψιψίνι! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.
Συμφωνώ να την πας στο γιατρό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μην το αμελήσεις, γιατί 15 μέρες είναι πολλές. Έχει κάνει εμβόλια και αποπαρασίτωση;
Περαστικά σας.:)

σίγουρα θα την πάω την Δευτέρα,

απλός από το βίντεο φαινετε να είναι σοβαρό;

Οχι δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο.

ευχαριστώ

σίγουρα θα την πάω την Δευτέρα,

απλός από το βίντεο φαινετε να είναι σοβαρό;

Οχι δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο.

ευχαριστώ
Από το βίντεο μόνο, ούτε κτηνίατρος δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά. Όμως 15 μέρες ταλαιπωρία είναι πολλές σε γατίσιο χρόνο. Αν την πήγαινες και σήμερα το απόγευμα, ακόμα καλύτερα, γιατί πρέπει να αρχίσει θεραπεία όσο το δυνατόν γρηγορότερο.
Και πάλι σου εύχομαι γρήγορα περαστικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back