Φτηνή-καλή τροφή για στειρωμένες γάτες

νικος βυρωνας

Νεοφερμένο μέλος

Ο νικος βυρωνας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και μας γράφει από Βρύσες (Χανιά). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Παιδια η γατουλα μου τρωει την roual canin young female s/o και ειναι πολυ ακριβη[βεβαια απο ποιοτητα ειναι καλη]...εχει φαει σε 3 μηνες ενω ειναι και αδυνατη 5 κιλα=50 ευρω...δυστηχως σαν μαθητης με εσοδα μονο απο συγγενεις δεν προκειτε να τα βγαλω και πολυ καιρο με τοσα εξοδα μονο για την τροφη...θα ηθελα αν εχετε να προτεινεται καποια αλλη καλη τροφη που ομως να μην ειναι τοσο ακριβη οσο αυτη.φυσικα να μπορω να την βρω ευκολα απο Ελλαδα και να την εχετε δοκιμασει για να ειμαι σιγουρος οτι ειναι καλη...θα το πω και στην κτηνιατρο αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλη, οικονομικη που την βρισκεις ευκολα ειναι η purina tonus urinary..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά οι μεγάλες συσκευασίες, είναι πιο οικονομικές.
Εγώ χρησιμοποιώ την Brit castrate.

και εγώ την ίδια παίρνω για τις γάτες μου και την βρήσκω πάρα πολύ κάλη!!!
παίρνω όμως το μεγαλήτερο μέγεθος και μου βγένει πιο οικονομικό,τα 10 κιλα 65 ευρό και κρατάει 3 μήνες,για 2 γάτες 5 κιλων!!!τους δίνω όμως όσο γράφει η δοσολόγια όχι παραπάνω όσο και αν με παρακαλάνε!

παίρνω όμως το μεγαλήτερο μέγεθος και μου βγένει πιο οικονομικό,τα 10 κιλα 65 ευρό και κρατάει 3 μήνες,για 2 γάτες 5 κιλων!!!τους δίνω όμως όσο γράφει η δοσολόγια όχι παραπάνω όσο και αν με παρακαλάνε!

παντως πιστευω οτι το ποσο φαγητο τους δινουμε ,θα πρεπει να μα στο πει ο γιατρος μας αναλογα με τις αναγκες της γατουλας μας,και οχι αναλογα με την δοσολογια( η οποια ειναι μονο ενδεικτικη..) ...ή το ποσο θελουμε να διαθεσουμε για το φαγητο της γατας μας...:)...δεν μπορω να φανταστω την πουπυ μου,ή τον μπουκακο μου να θελουν και κυριως να πρεπει να φανε κιαλλο...και εγω να σκεφτομαι οτι τοσα( ενα ποσο...) θα διαθεσω για το φαγητο τους καθε μηνα και τελειωσε....:)

η brit castrate 7,5 kg ειναι η μεγαλυτερη συσκευασια:hmm:
παντως πιστευω οτι το ποσο φαγητο τους δινουμε ,θα πρεπει να μα στο πει ο γιατρος μας αναλογα με τις αναγκες της γατουλας μας,και οχι αναλογα με την δοσολογια( η οποια ειναι μονο ενδεικτικη..) ...ή το ποσο θελουμε να διαθεσουμε για το φαγητο της γατας μας...:)...δεν μπορω να φανταστω την πουπυ μου,ή τον μπουκακο μου να θελουν και κυριως να πρεπει να φανε κιαλλο...και εγω να σκεφτομαι οτι τοσα( ενα ποσο...) θα διαθεσω για το φαγητο τους καθε μηνα και τελειωσε....:)
συμφωνω! εχει γατες πολυ ενεργητικες που πρεπει να τρωνε περισσοτερο, και εχει γατες που ολη μερα καθονται(βλεπε bailey) που πρεπει να τρωνε λιγοτερο απο την δοσολογια που γραφει..δεν ειναι απολυτο αυτο που γραφει πανω..πρεπει να δεις ποια ποσοτητα τα κανει να εχουν σταθερο και κανονικο το βαρος τους..

η brit castrate 7,5 kg ειναι η μεγαλυτερη συσκευασια:hmm:

συμφωνω! εχει γατες πολυ ενεργητικες που πρεπει να τρωνε περισσοτερο, και εχει γατες που ολη μερα καθονται(βλεπε bailey) που πρεπει να τρωνε λιγοτερο απο την δοσολογια που γραφει..δεν ειναι απολυτο αυτο που γραφει πανω..πρεπει να δεις ποια ποσοτητα τα κανει να εχουν σταθερο και κανονικο το βαρος τους..

Συμφωνώ και εγώ.:) Η Μυρτούλα μου συνήθως τρώει ίση ή λιγότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη στην συσκευασία, αλλά επειδή έχει ελάχιστη κίνηση πάλι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα βάρους.:(
Η ποσότητα που θα τρώει η κάθε γάτα θα πρέπε καλύτερα να εξατομικεύεται από τον κτηνίατρο ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες και την ηλικία της γάτας. :)

Η δικια μου τρωει παραπανω απο την δοσολογια γιατι ειναι αρκετα δραστηρια και ετσι παραμενει μονο 3,5 κιλα που η κτηνιατρος το θεωρει τελειο βαρος για την ηλικια της...θα το ψαξω για την brit castrate και θα κοιταξω και για την ρουαλ κανιν των 10 κιλων που κερδιζω 2 κιλα δωρεαν αλλα δεν θα μου χαλασει τοσο καιρο που θα την εχω΄΄΄??/

Η δικια μου τρωει παραπανω απο την δοσολογια γιατι ειναι αρκετα δραστηρια και ετσι παραμενει μονο 3,5 κιλα που η κτηνιατρος το θεωρει τελειο βαρος για την ηλικια της...θα το ψαξω για την brit castrate και θα κοιταξω και για την ρουαλ κανιν των 10 κιλων που κερδιζω 2 κιλα δωρεαν αλλα δεν θα μου χαλασει τοσο καιρο που θα την εχω΄΄΄??/

μπα...με τιποτα...φαντασου οτι εγω καποια στιγμη επαιρνα μια την προ πλαν των 10 ή 15 κιλων...και ειχα τοτε και εγω εναν γατο...απλα να κοιτας παντα την ημερομηνια ληξης...να βλεπεις αν υπαρχει περιθωριο..:)

αλλα δεν θα μου χαλασει τοσο καιρο που θα την εχω΄΄΄??/
H θα την βαλεις σε καδο ή θα βγαζεις μια μικρη ποσοτητα σε ενα μπωλακι και θα κλεινεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το σακι για να μην μπαινει αερας.
Αν ερχεται συνεχως σε επαφη με τον αερα θα στεγνωσουν τα λιπη κ ισως δεν την τρωει μετα.;) +παντα μεγαλο περιθωριο στην ημερομηνια ληξης.

Τη τροφή την αγοράζω απο κτηνιατρικό φαρμακείο και ο κτηνίατρος που την πουλάει, στο κτηνιατρικό φαρμακείο, μου είπε να πάω με τη δοσολογία που βρίσκετε στη συσκευασία.Απο την άλλη μεριά ο κτηνίατρος μας τις βρήκε καλές αφου έχουν διατηρήσει το βάρος τους έδω και χρόνια απο την στείρωση τους.Απλός επείδη είναι μεσογειακές καλλόνες έχουν και λίγο παραπάνω καμπύλες!!!!

πως γινεται να εχουν καμπυλες και το βαρος τους να ειναι κανονικο; :hmm:
Θα συμφωνησω επισης με τα κοριτσια οτι η δοσολογια στην συσκευασια δεν ειναι απολυτη. Ο δικος μου τρωει πολυ λιγοτερο απο αυτο που πρεπει. Για το βαρος του θα επρεπε να τρωει 4/5χ85γρ κονσερβες τη μερα. Ουτε 3 δεν τρωει. Παντα αφηνει τροφη στο πιατο του. Δεν τρωει το ιδιο μια γατα που καθεται ολη μερα στο καλοριφερ με μια γατα που ειναι ολη μερα εξω και σκαρφαλωνει στα δεντρα.

εγω...απλα απαντησα σε αυτο που εχω υπογραμμισει...:)..ετσι οπως το γραφεις,φαινεται οτι τους δινεις τοσο..οσο να μην χρειαστει να ξοδεψεις παραπανω...και οχι αναλογα νε τις αναγκες τους...:)

Παιδιά στο www.petplanet.co.uk έχει όλες τις τροφές της Ρόυαλ(και τις κτηνιατρικές) και πολλές άλλες καθώς και ότι θέλεις σχετικα με τα ζώα σε χαμηλές τιμές με free delivery για πάνω από 29 λίρες,παράδοση σε δύο ημέρες στην πόρτα σου.:up::up:Εγώ παράγγειλα το 10 κιλο της Ρόυαλ που εδώ το έχουν 70 ευρώ μόλις 52 ευρώ...:up::up:

Παιδιά στο www.petplanet.co.uk έχει όλες τις τροφές της Ρόυαλ(και τις κτηνιατρικές) και πολλές άλλες καθώς και ότι θέλεις σχετικα με τα ζώα σε χαμηλές τιμές με free delivery για πάνω από 29 λίρες,παράδοση σε δύο ημέρες στην πόρτα σου.:up::up:Εγώ παράγγειλα το 10 κιλο της Ρόυαλ που εδώ το έχουν 70 ευρώ μόλις 52 ευρώ...:up::up:

και δεν με λες βρε...:lol:...ποιος σου εγγυαται οτι ειναι αυθεντικες;;...εγω χιμα παντως και απο ιντερνετ τροφη...δεν παιρνω...εσεις...καντε οτι θελετε..:lol:

Αυτες οι γατες εινα σα τα φωτομοντελα οταν τις ρωτας εχουν καμπυλες οταν τις βλεπεις αναρωτιεσαι που ...:P

και δεν με λες βρε...:lol:...ποιος σου εγγυαται οτι ειναι αυθεντικες;;...εγω χιμα παντως και απο ιντερνετ τροφη...δεν παιρνω...εσεις...καντε οτι θελετε..:lol:

αυθεντικες??:P:P το petplanet ειναι το σαιτ που αγοραζουν οι περισσοτεροι στην αγγλια, ειναι πετσοπ, που θελουν ολο και περισσοτερους ευχαριστημενους πελατες( εχω κανει search για το συγκεκριμενο γι αυτο λεω). οποτε αν ερχονται ελλαδα σιγουρα θα το προτιμησω απο τα ελληνικα πετσοπ:D

Τι μας βρε Έφη...:lol::lol::lol:Άγγλοι είναι οι άνθρωποι...δεν είναι Έλληνες...εγώ έχω πάρει και είναι οι αυθεντικές και δεν κοριδεύουν κανέναν...απλώς μας πιάνουν τον κ...λο εδώ οι πονηροί και Έλληνες..:lol::lol::lol:

Τι μας βρε Έφη...:lol::lol::lol:Άγγλοι είναι οι άνθρωποι...δεν είναι Έλληνες...εγώ έχω πάρει και είναι οι αυθεντικές και δεν κοριδεύουν κανέναν...απλώς μας πιάνουν τον κ...λο εδώ οι πονηροί και Έλληνες..:lol::lol::lol:

σε συσκευασια ειναι που γραφει ροαγιαλ;:)

αυθεντικες??:P:P το petplanet ειναι το σαιτ που αγοραζουν οι περισσοτεροι στην αγγλια, ειναι πετσοπ, που θελουν ολο και περισσοτερους ευχαριστημενους πελατες( εχω κανει search για το συγκεκριμενο γι αυτο λεω). οποτε αν ερχονται ελλαδα σιγουρα θα το προτιμησω απο τα ελληνικα πετσοπ:D
Εβελιν..τρέχα παράγγειλα μια ποτίστρα βρυσούλα με φίλτρο για την Μπετίνα που όλο έπινε από την βρύση και ξετρελάθηκε...:):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back