Φτιάξε το μόνος σου!

ο τύπος έχει ντύσει τους χάρτινους σωλήνες με μοκέτα,εμείς λέμε να βάλουμε μοκέτα (που μας έχει περισέψει) 15 εκ. πάνω και κάτω και στην μέση όλο σιζάλ. η σωλήνα μας έχει διάμετρο 10εκ. και το σιζάλ θα είναι 1 εκ διάμετρο!
τα μικρά θα κάνουν πάρτυ! :clapup:
όταν θα είναι έτοιμο θα ανεβάσω φώτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καναπές-σήραγγα για τη γάτα και τον ιδιοκτήτη
image.ashx

Ένας κορεάτης σχεδιαστής επινόησε έναν καναπέ, τον οποίο ονόμασε "Καναπέ με Σήραγγα για την Γάτα" σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γάτας καθώς τα κατοικίδια τους αρέσκονται στο να ακονίζουν τα νύχια τους στα έπιπλα.
Το έπιπλο αυτό είναι ένας συνδυασμός καναπέ -για τον ιδιοκτήτη- και σήραγγας για να πηγαινοέρχεται η γάτα όταν το αφεντικό της χαλαρώνει.

Ο καναπές έχει σύγχρονο βιομηχανικό σχεδιασμό και από την μια άκρη του ως την άλλη υπάρχει ένα τούνελ για να περνάει η γάτα.
Από μια σχισμή στη σήραγγα, στο πίσω μέρος του καναπέ, η γάτα μπορεί να βγάζει το κεφάλι της έξω.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, στη νότια Κορέα ζουν 19,2 εκατομμύρια κατοικίδια.
Όπως εξηγεί ο 22χρονος σχεδιαστής του καναπέ Σεουνγκτζί Μουν, "...Θεώρησα ότι ο καναπές θα ήταν ένας τόπος επικοινωνίας ανάμεσα στα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους". Το προϊόν θα διατεθεί στην αγορά το 2013.
Πηγή
:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το έχω λατρέψει ήδη..Σταυρούλα..αν ανοίξουν οι παραγγελίες..μην με ξεχάσεις!!:P

Χειροποίητα παιχνίδια!

Σε καιρο κρισης, που τα παιχνιδια για τα μωρα μας κοστιζουν τουλαχιστον 5 ευρω, ήρθε η ωρα της δημιουργίας (και της αντιγραφής :P)

Τα υλικα που θα χρειαστούμε είναι
πουπουλα, 0.50ευρώ τα 30 από γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών
καλάμια, δωρεάν από τις γλάστρες μας
καπακια από στυλό, δωρεάν πριν τους πετάξουμε στα σκουπίδια
θερμοκόλλα με 5 ευρώ το πιστόλι και την κόλλα ή ίσως ένα σωληνάριο υγρής κόλλας
κερωμένο κορδονάκι για κοσμήματα περίπου 1 μέτρο, 0.30 ευρώ
στριφτάρι και στριφτοπαραμάνα,από ένα φίλο σας ψαρά, 0.20 ευρώ (εάν δεν ασχολείστε οι ίδιοι με το ψάρεμα)

Μόλις αντιγράψαμε το παρακάτω καταπληκτικό παιχνίδι Da Bird.
Οι γάτες σας θα το λατρέψουν! :clapup:

img20120926181838.jpg

img20120926181856.jpg

Με τα υπόλοιπα υλικά αυτοσχεδιάζουμε
κολλάμε απευθείας στο καλάμι μας τα φτερά στο καπάκι αφού του έχουμε ανοίξει μία τρύπα, και δένουμε και ένα κουδουνάκι

img20120926181725.jpg

ας βαλουμε και εμεις το σπιτακι μας!

δεν ειναι φυσικα σαν τα αριστουργηματα που εχετε φτιαξει οι περισσοτεροι αλλα εχει συναισθηματικη αξια για μενα καθως ειναι το πρωτο δωρακι που πηρε ο Simba μου απο τον αγαπημενο μου παππου που το ειχε ετοιμο να με περιμενει οταν πηγα να τον επισκεφτω το καλοκαιρι! εγω προσθεσα τα μαξιλαρακια μονο και το κορδονακι με το μπαλακι και ολα τα υπολοιπα ειναι δημιουργημα του παππου!

θα ηθελα ομως και την βοηθεια σας σε κατι..η αμμολεκανη που εχω ειναι απλη,ανοιχτη σαν λεκανιτσα..ο μικρος λοιπον οσο μεγαλωνει σκαβει πολυ και πετα συνεχεια εξω την αμμο..εχω μεινει και εγω ετσι με μια σκουπα στο χερι γιατι ειμαι και λιγο μανιακη με την καθαριοτητα και δεν μπορω να βλεπω την αμμο κατω..
αν λοιπον εχει τροποποιησει κανεις μια αναλογη λεκανη σε κλειστη με οποιοδηποτε τροπο ας δωσει τα φωτα του! εστω και μια μικρη πατεντα.. η λεκανη απο τις 3 πλευρες της ακουμπα σε τοιχο οποτε το θεμα ειναι η μπροστινη πλευρα μονο..τωρα εχω βαλει ενα κομματι απο υφασμα(τουλι) μπροστα αλλα και παλι το παταει με τα ποδαρακια του και το ριχνει συνεχεια..:hmm:

Συνημμένα

• Φωτογραφία0080.jpg
    Φωτογραφία0080.jpg
    303,4 KB · Εμφανίσεις: 141
  • Φωτογραφία0081.jpg
    Φωτογραφία0081.jpg
    277,5 KB · Εμφανίσεις: 477
Βρε Δημητρα, ειναι παρα πολυ ωραιο, το τιμαει ο Σιμπα;
Το θεμα της αμμου, δυστυχως μονο με κλειστη αμμοδοχο θα το λυσεις, αλλιως παρτο αποφαση οτι θα σκουπιζεις συνεχεια, οπως εγω οταν ζουσε ο Κοκος. Ειναι καποια γατια ρε παιδι μου, που το παρακανουν με το σκαψιμο, λες και κανουν γεωτρηση για πετρελαιο!!!

Δήμητρα το σπιτάκι είναι απίστευτο. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να το αντιγράψω, αν και το αν διαθέτω την απαραίτητη επιδεξιότητα είναι αμφίβολο... Για να μη συζητήσουμε το θέμα της υπομονής :)
Θα προτείνω κι εγώ κλειστή αμμολεκάνη, είναι καλή επένδυση. Η αλήθεια είναι ότι πολλά γατιά (μεταξύ τους και ο δικός μου)
φαίνεται να βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό το κλώτσημα άμμου για να δουν πόσο μακριά θα πάει.
Καλημέρα!!

Δήμητρα το σπιτάκι είναι απίστευτο. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να το αντιγράψω, αν και το αν διαθέτω την απαραίτητη επιδεξιότητα είναι αμφίβολο... Για να μη συζητήσουμε το θέμα της υπομονής :)
Θα προτείνω κι εγώ κλειστή αμμολεκάνη, είναι καλή επένδυση. Η αλήθεια είναι ότι πολλά γατιά (μεταξύ τους και ο δικός μου)
φαίνεται να βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό το κλώτσημα άμμου για να δουν πόσο μακριά θα πάει.
Καλημέρα!!
καλησπερα Δαναη με το ωραιο ονομα!!:)

το σπιτακι μας ειναι πολυ ευκολο να το φτιαξεις και απο υλικα χρειαζεσαι ελαχιστα.. θα στα γραψω εδω να τα εχεις στην διαθεση σου αν το αποφασισεις..
ΥΛΙΚΑ:4 σανισες απο αυτες που εχουν τα -παλια συνηθως- κρεβατια(οι δικες μου εχουν υψος εκ.) 3 ξυλα για βασεις απο απλο ξυλο(εμενα ειναι νοβοπαν ή ΜDF ειναι πολυ φτηνα,τα δικα μου ειναι απο παλιο παιδικο θρανιο να φανταστεις)προκες σε 2 διαφορετικα μεγεθη μεγαλες και μικρες και αν θελεις να κανεις και την σκαλα 1 ακομη σανιδα και τριχια..και το μπαλκονακι 1 ακομη σανιδα..
πισω αν δεις εχω βαλει κατι σαν πλατη εκει που ειναι τα μαξιλαρακια,ειναι απλο χαρτονι απο αυτα που χρησιμοποιουμε σε χειροτεχνιες ή μπορεις να βαλεις και χαρτονι απο κουτι παπουτσιων ή καποιας συσκευης που εχεις αγορασει πχ.

αυτο που θα κανεις ειναι να ενωνεις τα ξυλα μεταξυ τους παντα ομως πανω στις βασεις..
δηλαδη..θα βαλεις την κατω βαση πρωτα και θα καρφωσεις τις 4 πλαινες σανιδες αφηνονας αναμεσα τους ενα μικρο χωρισμα αν θελεις να κανεις μπαλκονακι οπως εκανα εγω.. αν θελεις να κανεις το μπαλκονι θα παρεις μια σανιδα θα την μετρησεις τι πλατος εχει και θα αφησεις το αντιστοιχο κενο αναμεσα στις 4 πλαινες.. μετα αφου εχεις καρφωσει την κατω κατω βαση θα καρφωσεις και την μεσαια και τελος την οροφη.. αυτο ειναι ολο..!
για το μπαλκονι θα παρεις την σανιδα που μετρησες το πλατος της πριν και θα την περασεις αναμεσα στα ξυλα στην βαση του κεντρου και θα την καρφωσεις πανω της..
για την σκαλα θελεις ομως τρυπανακι..εγω δυσκολευτηκα να την κανω με απλο σφυρι που εκανα ολο το αλλο.. θα παρεις μια σανιδα και θα της κανεις κυκλους την τριχια σαν σκαλοπατακι(καθε 2-3 σκαλοπατακια ομως και αφου την τραβας πολυ καλα θα τις καρφωνεις μια προκα μικρη γιατι καποια στιγμη θα χαλαρωσουν τα σκοινακια και δεν το θελουμε)αφου την εχεις ετοιμη θα την στερεωσεις στην μεσαια βαση και θα την καρφωσεις με το τρυπανακι..
υλικα φτηνα και αν εχεις και ενα ακομη ατομο να σου κραταει πιο πολυ αντισταση στο καρφωμα σε 20 λεπτα το εχεις ετοιμο! ειδικα αν εχεις τρυπανι σε 10 λεπτα μη σου πω! ειναι πολυ απλη κατασκευη!
αν χρειαστεις πιο κοντινες φωτογραφιες,χωρις τα μαξιλαρακια για να δεις τα ξυλα πως ειναι καρφωμενα στειλε μου!:)

Χίλια ευχαριστώ για το πολύ κατατοπιστικό ποστ :) Θα βγω για αναζήτηση υλικών τις επόμενες μέρες.
Καιρός να κάνω κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στην ξυλουργική :clapup:
Άλλωστε, στις μέρες μας μάθε τέχνη κι άστηνε, σωστά;

Χίλια ευχαριστώ για το πολύ κατατοπιστικό ποστ :) Θα βγω για αναζήτηση υλικών τις επόμενες μέρες.
Καιρός να κάνω κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στην ξυλουργική :clapup:
Άλλωστε, στις μέρες μας μάθε τέχνη κι άστηνε, σωστά;
οτι χρειαστεις μου στελνεις ενα πμ.. μπορω να σου βγαλω και πολυ πιο κοντινες φωτογραφιες για να το δεις πως ειναι.. :) εμενα το εχει ευχαριστηθει παντως ο μικρος!

Κατασκευή: Σπιτάκι για τις γάτες σας

Σπιτάκι για τις γατούλες της αυλής

Τα υλικά

Σήμερα δεν είχα τι να κάνω και είπα να φτιάξω ένα σπιτάκι για τις γατούλες της αυλής, ώστε να μην κοιμούνται όπου βρουν εκτεθειμένες στο κρύο. Τα υλικά που χρειάστηκα ήταν:

1. Τρία τεμάχια μασίφ επιφάνειας ερυθρελάτης διαστάσεων 800Χ300Χ18 mm. Το ένα από τα τρία θα αποτελέσει τα πλαϊνά της κατασκευής μας, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να το κόψετε στην μέση.
2. Δύο λεπτά κονταπλακέ πλάτης, Shelmaplex, διαστάσεων 83,5Χ40 cm.
3. Τέσσερα στρογγυλά ποδαράκια τραπεζιού, από τα πιο κοντά που υπάρχουν.
4. Ένα σετάκι (4 τεμάχια) ρεγουλατόρους για πόδια τραπεζιού.
5. Δύο χερούλια μπαούλου 80Χ70 mm.
6. Ένα κουτάκι λαμαρινόβιδες 4,2Χ16 mm.
7. Ένα κουτί νοβοπανόβιδες 40Χ5,0Χ50 mm.

Σημείωση: Όλα τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα praktiker. Εκεί μπορείτε να ζητήσετε να σας κόψουν τα ξύλα στις διαστάσεις που αναφέρω παραπάνω. Οι επιφάνειες ερυθρελάτης υπάρχουν έτοιμες σε αυτές τις διαστάσεις. Ο χρόνος της κατασκευής (συμπεριλαμβανομένου διαλλείματος για μεσημεριανό φαγητό) είναι με το πάσο σας γύρω στις δύο ώρες. Το συνολικό κόστος των υλικών κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ.

Συνημμένα

• spitaki_1.jpg
    spitaki_1.jpg
    207,6 KB · Εμφανίσεις: 73
Τελευταία επεξεργασία:
Τα εργαλεία

Θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία:
1. Μια σέγα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πριονάκι χειροτεχνίας).
2. Ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό κατσαβίδι).
3. Μια γωνιά.
4. Μια κυρτή λίμα ξύλου
5. Λίγο γυαλόχαρτο 150άρι.
6. Ένα ελαστικό σφυράκι, ματσόλα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό απλό σφυρί).
7. Ένα μολύβι.
8. Μια πόντα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καρφί).
9. Ένα μέτρο.
10. Δύο γωνιακούς σφικτήρες (εναλλακτικά μπορείτε να γωνιάζεται τα ξύλα με διάφορα αντικείμενα).
11. Ένα καρφωτικό χειρός.

Συνημμένα

• spitaki_2.jpg
    spitaki_2.jpg
    292,7 KB · Εμφανίσεις: 55
Η κατασκευή

Στερέωσα τα πλαϊνά κομμάτια της ερυθρελάτης με τους γωνιακούς σφικτήρες, αφού πρώτα είχα σημαδέψει εξωτερικά με την γωνιά τα σημεία που θα μπουν οι νοβοπανόβιδες και τα είχα χτυπήσει με την πόντα, ώστε να οδηγηθούν οι βίδες σωστά κατά το βίδωμα. Υπολογίστε ότι το πάχος του ξύλου είναι 18 χιλιοστά, άρα θα σημαδέψετε στα 9 χιλιοστά τα σημεία που θα βιδώσετε. Αφού βίδωσα τα πλαϊνά ξύλα στην κάτω πλευρά, συνέχισα με την επάνω.

ΠΡΟΣΟΧΉ: Τα ξύλα που βρίσκονται επάνω και κάτω (ταβάνι και πάτωμα) τα βιδώνουμε στην εσωτερική πλευρά των πλαϊνών,αλλιώς δεν θα σας βγουν οι διαστάσεις που ανέφερα.

Αφού τελείωσα με το πλαίσιο, βίδωσα με τις λαμαρινόβιδες τα ποδαράκια και στην βάση τους βίδωσα τους ρεγουλατόρους. Αυτοί σας βοηθούν, αν δεν είναι ίσιο το έδαφος και κουνιέται το σπιτάκι, να το αλφαδιάσετε ώστε να στέκεται σωστά.

Συνέχισα βιδώνοντας με τις λαμαρινόβιδες τα χερούλια στα πλαϊνά ξύλα. Μετρήστε σωστά ώστε να είναι στο ίδιο ύψος και από τις δύο πλευρές.

Έπειτα στερέωσα με το καρφωτικό την πλάτη.

Τελευταία έμεινε η κατασκευή της εισόδου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος της κατασκευής. Έβγαλα την πόρτα από το κλουβάκι της γάτας για να σημαδέψω που θα κόψω με την σέγα. Ωστόσο μου βγήκε διαφορετικά όταν το έκανα. Με ένα πριόνι χειροτεχνίας θα έχετε καλύτερο έλεγχο. Μετά το κόψιμο διορθώστε τυχών λάθη με την λίμα και έπειτα τρίψτε ελαφριά με το γυαλόχαρτο για να εξομαλυνθεί η κομμένη επιφάνεια.

Συνημμένα

• spitaki_8.jpg
    spitaki_8.jpg
    170,4 KB · Εμφανίσεις: 43
  • spitaki_7.jpg
    spitaki_7.jpg
    158,9 KB · Εμφανίσεις: 39
  • spitaki_6.jpg
    spitaki_6.jpg
    163,6 KB · Εμφανίσεις: 92
  • spitaki_5.jpg
    spitaki_5.jpg
    191,1 KB · Εμφανίσεις: 47
  • spitaki_4.jpg
    spitaki_4.jpg
    173,9 KB · Εμφανίσεις: 36
  • spitaki_3.jpg
    spitaki_3.jpg
    171,3 KB · Εμφανίσεις: 77
Το αποτέλεσμα

Το σπιτάκι είναι έτοιμο. Μπορείτε να βάλετε μέσα μοκέτα, μαξιλάρια ή ότι άλλο θέλετε. Ακόμη και μια κουρτίνα μπροστά στην πόρτα. Τα ψιψίνια μόλις το είδαν μπούκαραν χωρίς πολλά – πολλά.

Συνημμένα

• spitaki_9.jpg
    spitaki_9.jpg
    177,4 KB · Εμφανίσεις: 52
  • spitaki_10.jpg
    spitaki_10.jpg
    155,9 KB · Εμφανίσεις: 62
Άψογο, ΜΠΡΑΒΟ σου!!!

Χρυσοχέρης ο Γιάννης! :D

Μπραβο Γιαννη, τελειο. Κι ετσι τα εξω ψιψινια σου δεν θα κρυωνουν φετος!!!:thumbsup:

Μπράβο και απο μένα :thumbsup:

Ευχαριστώ!
Τώρα το βράδυ που έφυγα να έρθω στην δουλειά έριξα μια ματιά και ήταν όλο το κοπάδι μέσα και ροχάλιζαν.

Και φυσικά η καλύτερη επιβράβευση έρχεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Υπολογίστε ότι δεξιά και αριστερά της πόρτα που δεν φαίνονται, είναι ακόμη καμιά δεκαριά γατιά. Χαχαχα

Συνημμένα

• spitaki_11.jpg
    spitaki_11.jpg
    169,2 KB · Εμφανίσεις: 53
  • spitaki_12.jpg
    spitaki_12.jpg
    169,9 KB · Εμφανίσεις: 192

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back