Φόλα σε γατάκι

the Godfather

Νεοφερμένο μέλος

Ο the Godfather αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλημέρα σας....γράφω για πρώτη φορά εδώ ενω συχνά επισκεπτόμουν το site για χρήσιμες πληροφορίες
Έχω 2 γατάκια τριών μηνών περρίπου, τα οποία μεγάλωσα εγώ απο τότε που απογαλακτίστηκαν
Σήμερα ενώ βρισκόμουν στην δουλειά με ειδοποίησαν οτι ο γατάκος μου εξαφανίστηκε μετά απο μια αψιμαχία πιθανότατα με αδέσποτο γάτο
Σαν να είχα προαίσθημα έφυγα απο τη δουλειά για να τον ψάξω...
τον φώναζα αλλα τίποτα, ενω πάντα μόλις τον καλούσα έκανε την εμφάνιση του...
τον βρήκα λίγες στιγμές αργότερα ξαπλωμένο και τρομαγμένο
τον φώναξα και δεν ήρθε...πήγα να τον πάρω αγκαλιά αλλα ήταν ασυνήθιστα επιθετικός
δεν γουργούριζε όπως πάντα.. τον άφησα κάτω και περπατούσε με δυσκολία ενώ φαινόταν να έχει σπασμούς
νόμιζα οτι ήταν τρομαγμένος αλλα μετά είδα το ¨τρίτο βλέφαρο'
Αμέσως έτρεξα στην κτηνίατρο η οποία διέγνωσε δηλητηρίαση και του χορήγησε τα απαραίτητα φάρμακα και ορούς....έκανε εμετούς, διάροια κ.λπ
Πέρασα 2 μαρτυρικές ώρες ακούγοντας τον μικρό μου να υποφέρει ενώ του έδινα νερό με μια συριγγα για να γλιτώσει την αφυδάτωση
όταν η γιατρός βεβαιώθηκε οτι η καρδούλα του επανήλθε στο φυσιολογικό μου τον παρέδωσε με ρητές εντολές
Να τον κάνω αμέσως ζεστό μπάνιο, να του δώσω γάλα και νερό με σύριγγα, να του κάνω μετά απο 4 ώρες μια ένεση και να δώ αν θα φάει μόνος του...αυτό θα σήμαινε οτι γλίτωσε..

Τα έκανα όλα και ως εκ θαυματος, ο γατούλης σταδιακά επανερχόταν... μόλις τον είδα να πίνει γάλα μόνος του ένιωσα οτι είχε Άγιο.....

Αυτή τη στιγμή ξενυχτάω γιατί έχω την αγωνία μου, και γιατί πόνεσα πολύ βλέποντας ένα μικρό ζωάκι να υποφέρει έτσι..
Επίσης αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάτι το οποίο δεν έκανα και πρέπει να κάνω θα ήθελα να το μάθω

Ίσως αυτοί που βάζουν φόλες, θα πρέπει να σκεφτούν οτι τα καημένα τα ζωάκια είναι σαν τα μικρά παιδιά... και κανένας δεν θα ήθελε να πάθει κακό το παιδί του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ποπο υπομονη κανε,πιστευω οτι εκανες οτι καλλυτερο μπορουσες,μαθε τον να τρωει απο σενα και μονο,δε ξερω τι αλλο να προτινω,μου εχει συμβει πολλες φορες κι ειναι δυσβασταχτο,δεν παλευεται εισαι τυχερος/η που εχεις κτηνιατρο,εμενα εσβηναν μες τα χερια μου με αφορητους πονους,δε ξερω τι να πω,παρτο κοντα σου να κοιμηθητε να ξεκουρστητε και οι δυο,αυριο θα ειναι μια καλλυτερη μερα!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε εμάς κοντά βάζει φόλες καποιος. μια μέρα όμως ο σκύλος του πέθανε γιατί έφαγε ένα δικό οτυ δηλητηριασμένο ψάρι και πέθανε, οπότε σταμάτησε τις φόλες

μπράβο που έσωσες το γατάκι!:D:clapup:Περαστικά από το Μαυρούλη:P

Περαστικά στον γατούλη σου!!! Είναι φρικτό να βλέπεις το ζωάκι σου να χαροπαλεύει από το δηλητήριο μπροστά στα μάτια σου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι "άνθρωποι" είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό σε ένα πλασματάκι το οποίο δεν μπορεί καν να τα βάλει μαζί τους. Έχω περάσει παρόμοια φάση με εσένα πριν πολλά χρόνια και όσο το θυμάμαι τόσο περισσότερο πονάω. Πονάω γιατί τα είχα να τριγυρνούν ελεύθερα παρόλο που ήξερα ότι ο γείτονας έριχνε φόλες. Είχα τότε 2 γατάκια. Το ένα το είχα βρεί νεκρό στις σκάλες του σπιτιού μου και το άλλο το είδα να χαροπαλεύει μπροστά στα μάτια μου λίγους μήνες αργότερα. Ευτυχώς το σώσαμε. Παλαιότερα μου είχαν δηλητηριάσει ένα άλλο γατί που είχα εξημερώσει. Γιατί υπάρχει τόση κακία σε αυτόν τον κόσμο;;; :(

εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να τα σκοτώνουν... τι τους έχουν κάνει δηλαδή αυτά τα αθώα πλασματάκια και θέλουν να τα σκοτώσουν; και μετά ονομάζονται και άνθρωποι... Γιατί;;;;;;;;;;;;; :mad:

ευτυχως ειναι καλα το γατουλι σου!!!!!!!!το προλαβες
ανωμαλοι κυκλοφορουν πολλοι!
για να εισαι οκ κ σιγουρος μονο μεσα στο σπιτι θα ειναι καλα χωρις να φοβασαι!!!!!!!!
περαστικα του:)

Eυχαριστώ άπαντες για τα καλά λόγια και τις ευχές
Σήμερα βρέθηκα προ ευχάριστης εκπλήξεως..
ο Γατούλης μου ήταν δραστήριος, κινητικός και με μεγάλη όρεξη για φαγητό
δεν ήταν υπερκινητικός ώς συνήθως αλλα πέρασε τεράστια ταλαιπωρία χθες και είναι φυσιολογικό
το σημάδι που είπε η γιατρός να προσέξω για να ξέρω αν ξέφυγε τον κίνδυνο ήταν να τρώει μόνος του
όχι απλά έφαγε.....παραέφαγε....:clapup::clapup::clapup:

Δεν μπορώ να βρώ λογική εξηγηση για την κακία και την νοσηρότητα όσων βάζουν φόλες
Κυρίως όταν έχουν στόχο μικρά αθώα πλασματάκια που δεν ενοχλούν κανέναν...
Ο Ένοχος θα είναι τυχερός αν δεν τον ανακαλύψω, πράγμα δύσκολο γιατί ζω σε κλειστή κοινωνία
οπότε και έχει να λάβει....:mad::mad:

Ο Ένοχος θα είναι τυχερός αν δεν τον ανακαλύψω, πράγμα δύσκολο γιατί ζω σε κλειστή κοινωνία
οπότε και έχει να λάβει....

Αλλάζει και το νομοσχέδιο θετικά σε κάποια σημεία! Διάβασε και εδώ να ενημερωθείς!

Χαιρόμαστε πολύ για το Γατούλη σου!!!Περιμένουμε και φωτογραφίες σας, όταν με το καλό αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του!

Δεν μπορώ να βρώ λογική εξηγηση για την κακία και την νοσηρότητα όσων βάζουν φόλες
Κυρίως όταν έχουν στόχο μικρά αθώα πλασματάκια που δεν ενοχλούν κανέναν...
οι (υποτίθεται :mad:)''λόγοι'' τους: πάτησε το γκαζόν σε μια αυλή, ενόχλησε το σκύλο του...
δηλαδή για τέτοια πράγματα σκοτώνουν αθώα πλασματάκια;:confused::mad:

Θυμάμαι ότι από παιδί υιοθετούσα όποιο αδέσποτο έβρισκα κι είχε ανάγκη από φροντίδα κι επειδή έμενα με τους γονείς μου μέχρι τα 19 μου η μόνη επιλογή ήταν να τα έχω στη μικρή αυλή που είχαμε καθώς οι γονείς μου ναι μεν αγαπούν τα ζώα αλλά είναι αρνητικοί στο να ζουν αυτά μέσα στο σπίτι.
Την τελευταία φορά λοιπόν θυμάμαι ότι μια αδέσποτη γάτα την οποία φρόντιζα εγώ και μια γειτόνισσα γέννησε στην αυλή μου 3 γατάκια.
Ούτε που ήξερα ότι ήταν έγκυος, το ανακάλυψα όταν την είδα να γεννάει το τρίτο γατάκι.
Τα γατάκια τα μεγάλωσα γιατί μετά από 5 εβδομάδες περίπου η γάτα χάθηκε μυστηριωδώς (αργότερα έμαθα ότι η γειτόνισσα που την φρόντιζε καθώς επίσης και κάποιες άλλες γάτες τις πήρε όλες και τις πήγε στο εξοχικό της), τα τάιζα, έπαιζα μαζί τους με τις ώρες και τα έβαζα όσο μπορούσα στο δωμάτιο μου στα κρυφά.
Όταν ήταν 4,5 μηνών τα βρήκα νεκρά από φόλα που πέταξε κάποιος ^*$%&$& γείτονας - να σημειώσω ότι όλοι είχαν κάποιο κατοικίδιο είτε στην αυλή είτε στο σπίτι τους - και ακόμα δεν έχω καταλάβει ούτε ποιόν είχαν ενοχλήσει, ούτε ποιόν είχαν πειράξει κι ειδικά από την στιγμή που είχα πει ότι τα γατάκια θα στειρωθούν σε ηλικία 6 μηνών, κάτι που ανέφερα συχνά για να αποφύγω ακριβώς αυτό που έγινε...
Σε αυτή λοιπόν την γειτονιά έχω γίνει ο "κακός" επειδή έχω τσακωθεί με γείτονες οι οποίοι είτε έχουν πετάξει γατιά, είτε έχουν παρατήσει το κατοικίδιο τους σε κάποιο μέρος μακριά για να πάνε διακοπές (φαίνεται ότι υπάρχουν και κατοικίδια με ημερομηνία λήξεως...)
Ήμουν παιδί ακόμα όταν θυμάμαι να έρχεται η αστυνομία στην γειτονιά επειδή ένας γείτονας σκότωσε ένα λυκόσκυλο - ήταν υπέροχο σκυλί - ενός άλλου γείτονα δίνοντας του να φάει μπιφτέκι με κομμάτια γυαλιού...
Ο συγκεκριμένος παλιόγερος είχε κι ο ίδιος σκυλί βέβαια...

Ακόμη και σήμερα που έχουν περάσει 10 χρόνια από το περιστατικό με τα 3 γατάκια μου, είμαι στο δικό μου σπίτι κλπ, ξέρω ότι εάν ανακαλύψω ποιός ευθύνεται τότε δεν θα βγει ζωντανός από τα χέρια μου.
Μπορώ να ανεχθώ πάρα πολλά ως άνθρωπος όμως όταν δω άνθρωπο να κακομεταχειρίζεται, να χτυπάει κλπ παιδί, γυναίκα, ζώο ή έστω ένα πλάσμα το οποίο είναι από φυσικής απόψεως πιο αδύναμο από τον ίδιο, βγαίνω εκτός εαυτού και τον αρχίζω στις γρήγορες.
Είναι το μοναδικό πράγμα που με έχει κάνει και μπορεί να με κάνει να χτυπήσω άνθρωπο.

Δε μπορώ καν να διανοηθώ πως γίνεται ένας άνθρωπος να ρίχνει φόλα σε ένα ζώο, δε μπορώ να διανοηθώ καν πως γίνεται κάποιος να πνίγει νεογέννητα γατάκια σε μια λεκάνη, δε μπορώ καν να διανοηθώ γιατί κάποιος που έχει ένα κατοικίδιο και δεν θέλει να το ζευγαρώσει δεν το στειρώνει.
Πως γίνεται να έχεις κατοικίδιο ο ίδιος, να λες ότι το αγαπάς και να ρίχνεις φόλα σε οποιοδήποτε άλλο ζώο;
Κι αυτό που με φρικάρει περισσότερο είναι η απάντηση του τύπου "σιγά μωρέ, ζώο είναι"...

Δεν ξέρω εάν αυτά συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, πιστεύω όμως ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους Έλληνες δεν έχουν καμία απολύτως συνείδηση η οποία να είναι φιλική προς τα ζώα... :(

δυστυχως ολα οσα γραφεις φιλη μου υπαρχουν και θα υπαρχουν,αν ολοι οι υπευθυνοι δεν τιμωρηθουν παραδειγματικα,εχθες μια φιλη μου,μου ειπε:κι εγω αγαπω τα ζωα,ειχα γατουλα κι αφου χαρηκα κι εγω και την ακουγα,ξαφνικα μου λεει,φυσικα τα μωρα της τα πεταγαμε στη σκαφη,δεν ειμαι υπερ της στειρωσης,απο κει και περα τι συζητηση να κανεις?μαλον δεν ξερουν τι θα πει φιλοζωος,ουτε ξερουν τι θα πει αγαπη,αγαπουν για οσο τα χρειαζονται,γιατι ειναι ομορφα υγειη,ησυχα,οταν γερνανε,οταν αρωσταινουν,οταν γεννουν,οταν πονανε δε τα θελουν,καπως ετσι λειτουργουν και με τους ανθρωπους.εισαι φιλος μου οσο σε χρειαζομαι,οσο εισαι καλος μαζι μου,οσο μου κανεις τα χατηρια,βεβαια εσενα δε μπορουν να σε πνιξουν,θα πανε φυλακη και φοβουνται,να σαι σιγουρη οτι θα το καναν και σε σενα οσοι το κανουν σε ζωα,απλα η τιμωρια τους απωθει,γιαυτο θα πρεπε επιτελους να υπαρχει και στην ελλαδα αστυνομια για ζωα,αλλα εχουμε πολυυυυυυυυ μελον ακομα για τετοια μορφη πολιτισμου.
ξερεις ποσους γερους εχω δει να κοιτουν με απεχθεια τα παιδακια τα 18ρικα και να τα κρινουν,γιατι δε μπορουν εκεινοι πλεον να κανουν τα ιδια?ποσοι ελληνες δε κοκορευονται για το καινουργιο τους αμαξι,σπιτι,κατοικιδιο ρατσας,μια αγορα ειναι ολα,κι εχουν ολα μια ημερομηνια ληξης,το αμαξι,το σπιτι,το κατοικιδιο,τα νιατα τους.παραξενη εποχη για ανθρωπους,παραξενη εποχη για αγγελους,γιατι αγγελοι ειναι τα ζωα,που ηρθαν σ αυτη τη γη για μας,για να τα φαμε,να ντυθουμε απ αυτα και αντι να τα ευγνωμονουμε τα τυραναμε κιολας.
θα θελα να υπαρχει κριση εκει ψηλα,κι οταν θα ρθει η ωρα εκεινη να μας δικασει ο θεος για τις οποιες αμαρτιες μας,να ναι τα ζωα που περασαν απ τις ζωες μας οι συννηγοροι,η οι εισαγγελεις στην προσωπικη μας δικη!!!!

Ρένα, φαίνεται όντως ότι τα πράγματα όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξεως οπότε όταν αυτό συμβαίνει ανάμεσα μας πως να μην υπάρχει αυτή η νοοτροπία κι ως προς τα ζώα;
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από την φύση τους σχέσεις δούναι και λαβείν κι αυτό δεν είναι κατ' ανάγκιν κακό, κακό γίνεται όταν οι άνθρωποι θέλουν μόνο να παίρνουν και δυσανασχετούν στο να δώσουν.
Ίσως πάλι έχουμε ξεχάσει ότι και το να προσφέρουμε και να δώσουμε χωρίς κάποιο αντάλλαγμα έχει κι αυτό την χάρη του.

Αναφορικά με τα κατοικίδια, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν ένα γατάκι, σκυλάκι κλπ όταν είναι πολύ μικρό, πολύ όμορφο, παιχνιδιάρικο κλπ κλπ αλλά όταν αυτό μεγαλώσει, όταν αρχίσει να γερνάει ή όταν αρρωστήσει αρχίζει η δυσφορία, η γκρίνια οπότε το παρατούν κάποιο και περνάνε στο επόμενο κλπ.
Άλλοι πάλι έχουν ένα κατοικίδιο το οποίο δεν στειρώνουν κι όταν αυτό γεννήσει τότε πετάνε τα μικρά ή τα πνίγουν.
Η φίλη σου πέραν του ότι έκανε κάτι απαράδεκτο - συγγνώμη κιόλας αλλά έτσι το θεωρώ - με το να πνίγει τα μικρά, δεν αναλογιζόταν και τις συνέπειες που μπορεί να είχε αυτό στην υγεία της γάτας της;
Αλλά όπως είπες κι εσύ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διαλόγου σε αυτό το ζήτημα...

Υ.Γ. Εάν απευθύνεσαι σε εμένα στο μήνυμα σου, είμαι άνδρας. :D

Γιωργο..δεν ξερεις ποσο με εκφραζουν αυτα που λες.
Δενν υπαρχει φιλοζωικη συνηδειση,και μπορω να σου πω οτι στην επαρχια ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα,διοτι τα ζωα τα εχουν για εξηπυρετηση και οχι απο αγαπη.Τα σκυλια για το κυνηγι κια για φυλακες,τις γατες για να τους καθαριζουν την αυλη απο ποντικια και φιδια κλπ.ΔΕΝ στερωνουν τα ζωα τους στο μεγαλυτερο ποσοστο,και με λυπη μου διαπιστωνω οτι και ατομα μορφωμενα,(δεν ειναι μονο οι γιαγιαδες και οι παπουδες δηλαδη),δεν το κανουν.

Ενα θα σου πω.Θελουν να εχουν μια-δυο γατες..και για να μην γεμιζουνε,αντι να τις στειρωσουν,διοτι λεει ειναι εναντια στη φυση,οταν γεννηθιουν τα γατακια,τα θαβουν ζωντανα ή...ακουσον ακουσον,τα βαζουν σε μια σακουλα την κλεινουν καλα και την τοποθετουν στη μεση του δρομου για να την πατησουν αμαξια.Μου το ελεγαν κια νομιζα οτι ειναι υπερβολη.Και ομως το εχω δει με τα ιδια μου τα ματια,στη μεση του κεντρικου δρομου,,σακουλα με αιματα να ξεχυλιζουν.
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

οταν γεννηθιουν τα γατακια,τα θαβουν ζωντανα ή...ακουσον ακουσον,τα βαζουν σε μια σακουλα την κλεινουν καλα και την τοποθετουν στη μεση του δρομου για να την πατησουν αμαξια.Μου το ελεγαν κια νομιζα οτι ειναι υπερβολη.Και ομως το εχω δει με τα ιδια μου τα ματια,στη μεση του κεντρικου δρομου,,σακουλα με αιματα να ξεχυλιζουν.

Ειλικρινά αυτό δεν το γνώριζα, Έφη....
Κι αν δεν το ανέφερες δεν θα πήγαινε καν το μυαλό μου ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί να κάνει κάτι τόσο διαστροφικό!!!
Είναι έτσι οι άνθρωποι και σε άλλα μέρη ή μόνο στην Ελλάδα είμαστε τόσο φιλόζωοι;
Πως μπορεί κάποιος να αποφασίσει για μια ζωή και να αποφανθεί ότι πρέπει να πεθάνει;
Ποιός νομίζει ότι του έδωσε τέτοιο δικαίωμα;
Και πως αποφασίζουν ότι η στείρωση είναι ενάντια στην Φύση αλλά αποφαίνονται ότι το να σκοτώνεις τα ζώα είναι σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους;
Κι εγώ έχω ανησυχία όσον αφορά την στείρωση που θα κάνω στη μικρή σε 2 μήνες (είναι 4 μηνών τώρα σχεδόν) και σκέφτομαι αν θα πάνε όλα καλά κλπ αλλά πρέπει να την κάνει παρόλο που δεν πρόκειται να βγει εκτός σπιτιού.
Και θα την κάνει για να μην υπάρχει ο κίνδυνος μελλοντικών ασθενειών.

Θυμάμαι όταν πήγαινα Γ' Δημοτικού παίζαμε με τα άλλα παιδάκια στο προαύλιο και κάποια στιγμή πέρασε έξω από τα κάγκελα ένα σκυλάκι το οποίο στάθηκε και μας κοίταζε.
Ένα παιδάκι πήρε μια πέτρα και του την έριξε και τον έσπρωξα για να σταματήσει.
Αυτό έπεσε κάτω, θύμωσε και με έδωσε στεγνά στην δασκάλα η οποία με κατσάδιασε παρά το γεγονός ότι της εξήγησα το λόγο.
Το άλλο μεσημέρι στο σχόλασμα με έπιασε η μάνα του και μου φώναζε που έδειρα το γιο της για ένα παλιόσκυλο.
Την είδε βέβαια η μάνα μου που με περίμενε πιο πέρα, ήρθε και ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! :D

Οι γονείς μου μπορεί να μην ήθελαν να έχουμε κάποιο κατοικίδιο εντός σπιτιού αλλά και σε εμένα και στον αδερφό μου μας έμαθαν να τα σεβόμαστε και να μην τα πειράζουμε ποτέ.
Αν και ξέρω το λόγο που ο πατέρας μου δεν μας άφηνε να πάρουμε κάποιο ζώο - σε παιδική ηλικία βρήκε νεκρό το γατάκι που φρόντιζε με έναν πολύ σαδιστικό τρόπο - κι ήταν αρνητικός όταν πήρα τον παπαγάλο μου πριν χρόνια, μέσα σε λίγες ημέρες τον είχε αγαπήσει όσο δεν πάει.
Πλέον τον υιοθέτησε και σε πληροφορώ ότι το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε πρωί με το που σηκώνεται είναι να φροντίσει τον παπαγάλο, να του αλλάξει νερό, να του μιλήσει, να του βάλει λιχουδιές κλπ και μετά θα πιεί καφέ. :P
Ακόμα και τώρα που έμαθε τηλεφωνικά ότι υιοθέτησα την Άρτεμη είχε τις ενστάσεις του αλλά ξέρω πως όταν έρθει να την δει, κάθε φορά που θα έρχεται μετά στο σπίτι μου θα κάνει σαν παιδί! ;)

ναι γιωργο σε σενα απευθυνομουν,συγνωμη αλλα δε προσεξα το φυλο σου,απλα με αγγιξαν οσα εγραψες.
κι εγω εχω περασει το ιδιο οταν ημουν μικρη,ηταν ενα αγορακι,που ειχε προβληματα οικογενειακα και ξεθυμαινε στις γατες με βαναυσο τροπο,τις εδενε και τις εκοβε μ ενα σουγια,του το φυλαγα,και μια μερα οπως ηταν σκυμενος κι επαιζε βολους,πηρα μια μεγαλη πετρα και του την εφερα στο κεφαλι,το παιδι εμεινε,δεν ενιωσα τυψεις ομως ουτε τωρα που το θυμαμαι νιωθω,τον πηγαν στο νοσοκομειο του καναν ραματα,εφαγα πολυ ξυλο,αλλα το χαρηκα,μεχρι και στην αστυνομια πηγαν τους γονεις μου γιαυτο το περιστατικο.αυτος ομως παντα θα χει ενα σημαδι απο μενα να με θυμαται.τοτε ηταν δεκαετια του 70 οταν ημουν μικρη,ολεον 2011 τα ιδια και τα ιδια γινονται,τιποτα δεν αλλαξε.κι οπως εγραψε κι η πουπουλινα στην επαρχεια γινονται τρελα εγκληματα με θυματα τα ατυχα ζωα,δε φανταζεσαι τι εχουν δει τα ματια μου.

Oι ανθρωποι κανουν πολλα ασχημα πραγματα.κι εγω δεν μπορω να καταλαβω πως εμεις που υποτιθεται πως ειμαστε ζωοφιλοι τρωμε κρεας,δηλαδη αλλα ζωα,ενω μπορουμε να ζησουμε ανετα και πιο υγιεινα με λαχανικα,φρουτα οσπρια και δημητριακα...ουτε καταλαβαινω πως σπαταλαμε τοσα χρηματα για καλλυντικα,τσιγαρα,ρουχα,κοσμηματα,καλλυντικα για ναγινουμε πιο ομορφοι!!,πλαστικες επεμβασεις για να αργησουμε να γερασουμε και τοσα αλλα...ενω πεθαινουν λαοι ολοκληροι απο πεινα;;

Ρένα, μπορεί σήμερα να διανύουμε το 2011 αλλά όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει οι συνήθειες των ανθρώπων αλλά έχουμε γίνει και χειρότεροι ως πλειοψηφία.
Αντί να υπάρχει μια πιο διευρυμένη παιδεία, να υπάρχει ένα άνοιγμα συνείδησης και να βλέπεις πιο ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, βλέπεις το ακριβώς αντίθετο!

Στέλλα, το έχω σκεφτεί αρκετές φορές να κόψω το κρέας αλλά ο γιατρός δε με αφήνει λόγω αναιμίας, θέματος με σίδηρο κλπ.
Οπότε τρώω κιμά που και που.
Τώρα για καλλυντικά, κοσμήματα κλπ από την φύση μου δεν έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά. :D
Για το τσιγάρο όμως δε μπορώ να πω το ίδιο... ;)

Επανέρχομαι μετά απο αρκετές μέρες στο θέμα ετούτο όπου άνοιξα για την φόλα στον μικρό μου..
Διάβασα προσεκτικά όλες τις απαντήσεις....
Ξέρω πάντως οτι όσο υπάρχουν αρρωστημένοι υπάνθρωποι που κακομεταχειρίζονται τα ζώα θα υπάρχουν και πραγματικοί φιλόζωοι που τα αγαπάνε, τα φροντίζουν, τα περιθάλπτουν

Ακόμα βέβαια δεν βρήκα τον ένοχο... είχα σκοπό να τον τιμωρήσω όπως έκαναν στην αρχαία αίγυπτο όσους πείραζαν γάτες......
είμαι φιλόζωος αλλα καθόλου φιλάνθρωπος με υποκείμενα που φαρμακώνουν, κακοποιούν, σκοτώνουν ζώα... οποιαδήποτε ζώα
Ευτυχώς που κατάφερα να γλιτώσω τον γατάκο μου..... και τον βλέπω υγιή, παιχνιδιάρη και απίστευτα ζωηρό...

Ευτυχώς που πήγαν όλα καλά με το γατάκι.
Είναι λογικό να νιώθεις τα συγκεκριμένα συναισθήματα απέναντι σε τέτοια ανθρωπάρια, σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Ειλικρινα εσυ εισαι κ..φαρδος τι να πω εγω που μου δηλητηριαστηκε και δεν προλαβε να την σωσει ο γιατρος;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back