Φόνος......

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κοίτα, από θέμα μάρτυρα δεν είσαι καλυμμένη. Συγγενικό πρόσωπο δεν πιάνεται σα μάρτυρας. Αν τους γνωρίζεις αυτούς τους *****ες, με επιοίκεια τους λέω έτσι, ίσως να μπορέσεις να κάνεις μια μήνυση. Λίγο δύσκολο όλο αυτό αλλά προσπάθησε!!!! Θυμήσου αν το είδαν άνθρωποι τριγύρω. Γείτονες, γνωστοί στους οποίους να έχεις πρόσβαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδώ έχεις λάθος. Και βέβαια είναι αποδεκτή η κατάθεση συγγενικού προσώπου ως μάρτυρα. Απλώς δεν έχει ίσως την ίδια αποδεικτική βαρύτητα με αυτή τρίτου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:mad: καλά μιλάμε τα έχω πάρει, τώρα διάβασα το θέμα, καλά έγω αν εβλέπα αυτό το θέαμα, πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα , σίγουρα πάντως πολυ άσχημα:mad:

Ακομη και η απουσια φυμωτρου ειναι παραλειψη των βλαμμενων ιδιοκτητων
:(

ναι παιδια αυτο που λεει ο θανασης ειναι πολυ σωστο ειχα δει μια φορα στην τηλεωραση μια μ.....η που ειχε ενα σκυλι (τωρα pitbull ηταν, ροτβαιλερ ηταν μπορει να μην ηταν και ρατσας) και το ενθαρηνε συνεχια να επιτιθεται! ηταν αυτη στην πορτα του σπιτιου της κι ελεγε στον καμερα men και τον μπογια '' φυγετε τωρα αν δεν θελετε να σας κανει κομματια ο ...(το ονομα του σκυλου)..!!!'' και υστερα τον φωναξε και τον αφησε να βγει εξω απο το σπιτι με αποτελεσμα να ξεσκισει τον μπογια. και το σκυλι την ακουγε, οταν του ειπε να την αφησει (τον μπογια) την αφησε! το αποτελεσμα; το καιμενο το σκυλι το πηραν και του εκαναν ευθανασια..:( πειτε μου τωρα σε τι εφτεγε το σκυλι;;;:mad:

Και εγώ το είχα δει αυτό το περιστατικό Μελινάκι...
Επίσης στο Animal Planet είδα ένα επεισόδιο που είχαν ''μαζέψει'' ένα ροτβάιλερ και δύο τσιουάουα. Τα τσιουάουα τα πήγαν για υιοθεσία και το ροτβάιλερ το ευθανατώσαν γιατί ήταν λέει άγριο!! Το σκυλί απλά είχα ανατραφεί για φύλακας και γαύγιζε όταν πηγαίναν να του πάρουν τα παιχνίδια και το φαί του..... Σίγουρα τα σκυλιά δεν φταίνε!! Αλλά μην ξεχνάμε ότι τους είναι πιό οικονομικό να τα σκοτώνουν ή να τα κατηγορούν, παρά να τα κοινωνικοποιούν και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.:mad:

σιγουρα ετσι ειναι!:mad: κατηγορουν τα ζωα παντοτε αφου ετσι τους ερχετε πιο βολικα!:down: :down:

Κατ' αρχήν θέλω να σου εκφράσω τα συλληπητήριά μου για τη γατούλα σου. Η δικαίωση που ζητάς βλέπω ότι δεν είναι υλική διότι όπως γράφεις δεν σκοπεύεις να δεχθείς καμία απολύτως υλική αποζημίωση για το συμβάν - αν και πραγματικά εκ του νόμου και εφ' όσον ασφαλώς έχεις όρεξη να τους τραβήξεις έχεις δικαίωμα να ασκήσεις αγωγή για αποζημίωση βάσει του άρθου 924 του ΑΚ περί της ευθύνης κατόχου ζώου και σε συνδυασμό με τον Ν. 3170/2003 (αρ. 2 παρ.5), όπως πολύ ορθώς παρατήρησε ανωτέρω η Τίνα. Η ευθύνη μάλιστα που απορρέει από τον Ν. 3170/2003 είναι ευθεία και ουσιαστικά σε καλύπτει και στην περίπτωση εκείνη που ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα ζητήσει ΄την απαλλαγή από την ευθύνη του προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν βαρύνεται με κάποιο πταίσμα ως προς τη φύλαξη και εποπτεία του ζώου του. Αυτό όμως που πιστεύω ότι σε ενδιαφέρει πιο πολύ είναι οι ποινικές κυρώσεις που τυχόν επισείονται για την συγκεκριμένη πράξη. Αυτές προβλέπονται από τον Ν. 1300/1982 στον οποίο ορίζεται συνοπτικά ότι ο δράστης ζωοκτονίας δύναται να τιμωρηθεί και με φυλάκιση 3 ετών - στο αναφέρω τώρα στα γρήγορα μπορώ να σου βρώ ολόκληρο το νομοθετικό κείμενο(πρέπει ωστόσο να αποδείξεις τον δόλο του δράστη ειδάλλως θα τιμωρηθεί με ελαφρότερη ποινή λόγω τέλεσης του αδικήματος από αμέλεια). Σε κάθε περίπτωση εάν θέλεις να κινηθείς εναντίοντου ποινικά σπεύσε άμεσα για την κατάθεση μηνύσεως την οποία μπορείς να υποβάλλεις στο οικείο αστυνομικό σου τμήμα - χωρίς να υποβληθείς σε έξοδα- παραθέτοντας τα γεγονότα προφορικά σε αστυνομικό ο οποίος θα τα καταγράψει και θα στείλει την μηνυτήρια αναφορά σου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Πρόσεχε εάν υποβάλλεις μήνυση να ζητήσεις από το αστυνομικό όργανο να καταγράψει ότι η μήνυσή σου ασκείται με επιφύλαξη. Αυτό κοινώς σημαίνει ότι επιφυλλάσεσαι να ασκήσεις μελλοντικά και οποιαδήποτε αξίωσή σου στα αστικά δικαστήρια (μέσω αγωγής) για αποζημίωση.Συνοπτικά αυτές είναι οι διαδικασίες.
Συλληπητήρια και πάλι για τη γατούλα.

Δυστυχώς όχι πολλά πια. Τι να κάνεις; Να πας στα δικαστήρια και να περιμένεις τρια χρόνια για να εισπράξεις ποια ικανοποίηση μέχρι τότε.

Η γατούλα σου πέθανε. Ξεκίνα με μία καινούρια.

Αν ήμουν στη θέση σου θα αγόραζα με λίγα euro ένα αεροβόλο πιστόλι, κατά προτίμηση κάποιο υψηλής ισχύος. Είναι νόμιμο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την αυτοάμυνά σου σε περίπτωση που τα σκυλιά αυτά απειλήσουν την ακεραιότητα τη δική σου, πιθανά ή του ζώου σου. Από κοντινές αποστάσεις μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Δυστυχώς όχι πολλά πια. Τι να κάνεις; Να πας στα δικαστήρια και να περιμένεις τρια χρόνια για να εισπράξεις ποια ικανοποίηση μέχρι τότε.

Η γατούλα σου πέθανε. Ξεκίνα με μία καινούρια.

Αν ήμουν στη θέση σου θα αγόραζα με λίγα euro ένα αεροβόλο πιστόλι, κατά προτίμηση κάποιο υψηλής ισχύος. Είναι νόμιμο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την αυτοάμυνά σου σε περίπτωση που τα σκυλιά αυτά απειλήσουν την ακεραιότητα τη δική σου, πιθανά ή του ζώου σου. Από κοντινές αποστάσεις μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Δέν τον βρήσκω σωστό αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης, στο κάτω κάτω τι φταίνε τα σκυλάκια αν αυτοι που τα έχουν τα έχουν κάνει έτσι??:down: :down:
Το αεροβόλο εγώ θα το χρησιμοποιούσα στους ιδιοκτήτες τους....:mad:

Κι όχι απλό αεροβόλο... Ένα κανονικό όπλο. Πραγματικά για κάτι τέτοιους αξίζει κανείς να μπει φυλακή... :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back