παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εχω την εντυπωση πως οι ασχετοι με τα ζωα δεν ξερουν τι σημαινει εχω ζωο στο σπιτι μου. Ισως νομιζουν πως απλα τα ταιζουμε και τριγυρνανε εξω ελευθερα.

Παντως τα ζωα, ειδικα οι γατες τις οποιες γνωριζω καλα, εχουν φοβερο ενστικτο να καταλαβαινουν ποιος τις συμπαθει και ποιος οχι. Πιστευω πως η Παμαμπου αντιδρουσε και στην συμπεριφορα της φιλης σου, το βασικο κατα την γνωμη μου ηταν αυτο, αλλα και ηθελε να την διωξει κατα καποιον τροπο. Θα ελεγα απο προσωπικη μου εμπειρια παντα, να ενημερωνεις οτι εχεις γατουλα και τι σημαινει αυτο, αλλιως αν εχουν προβλημα ας μην ερχονται. Μη στο κανουν το γατι και νευρασθενικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
η παμαμπού είναι 6μηνών,μεγαλωμένη στο σπίτι.δεν είναι ακατάδεχτο γατάκι κ ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τους επισκέπτες.δεν κάνει χαρές σε όλους,ούτε επιτρέπει πάντα όλα τα χάδια,αλλά ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν που μπήκε στο σπίτι..οκ..μερικές φορές πηδάει σε αγκαλιές ή πόδια επισκεπτών,αλλά νομίζω όλα αυτά είναι λίγο πολύ φυσιολογικά..μέχρι που ήρθε για 3ήμερο μία φίλη..το τι επακολούθησε μου έκανε φοβερή εντύπωση..καταρχήν η φίλη αν κ γνώριζε,πως έχω γατάκι,προφανώς έμεινε άναυδη με το πως κυκλοφορούσε η παμαμπού στο χώρο.φρίκαρε κανονικά..σχεδόν τρόμαξε.κλεινόταν στο δωμάτιο,μπεταντίν παντού,μία τρέλα.αυτό ,προφανώς ενεργοποίησε κάτι κ στην παμαμπού η οποία για 3 ολόκληρες μέρες δε σταμάτησε να της νιαουρίζει και να γκρινιάζει.μιλάμε για ένα ασταμάτητο νιαούρισμα επί 24ωρο!έβλεπε τη φίλη μου κ σχεδόν της φώναζε!μου έκανε εντύπωση..μάλιστα κάποια στιγμή σχεδόν της επιτέθηκε..βγάζοντας της κ νύχια..με το που έφυγε η φίλη ηρέμησε τελείως..μάλιστα λίγες μέρες αργότερα που ήρθε μια άλλη φίλη(τρελά γατόφιλη)δεν ξεκόλλησε από την αγκαλιά της..έχουν τόσο δυνατό ένστικτο λοιπόν οι γάτες;ήθελε όντως να τη διώξει;ή αγχώθηκε από το άγχος της φίλης μου;κάθε κατάθεση εμπειρίας δεκτή!να ξέρω κι εγώ πια ποιον να βάζω σπίτι κ πως ηρεμώ το τερατάκι...γιατί τέτοια γκρίνια από άνθρωπο κ γάτα..δεν ξαναπερνάω!
Και όμως αυτό συμβαίνει, καθώς υπάρχει το ένστικτο!
Εμένα η δικιά μου είναι φοβιτσιάρα τώρα που της κάναμε στείρωση, ωστόσο προχθές είχαν έρθει οι φίλες μου για επίσκεψη.
Ένα θα σου πω όταν τη βρήκαμε , δεν την είχα πάρει εγώ αγκαλιά μέχρι την κτηνίατρο αλλά η μια από τις φίλες... Πλέον δεν θέλει ούτε να την αγγίξει. Όποτε έρχεται σπίτι απομακρύνεται από δίπλα της η γάτα , γιατί παρόλο που η φίλη μου τη θέλει όπως λέει, είναι πολύ άγαρμπη, απότομη και ατσούμπαλη μαζί της!!
Γενικότερα , πρόσεχε κάθε φορά ποιος έρχεται σπίτι γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι και φιλικοί με τα ζώα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν τα αγαπάνε, απλά δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα(υλικά και μη)
Πάνω από όλα τα ζώα μας και η ηρεμία τους!
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
ενημερώνω κ πολύ λεπτομερώς για να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση.άνθρωποι κ ζωντανά...δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενε αυτή η φίλη...ήταν πάντως ένα επεισοδιακό 3ημερο,απλά μου έκανε εντύπωση η επιμονή της παμαμπού, που είναι γενικά καλόβολο γατάκι.κ ταξίδια έχει κάνει κ σε ξένους χώρους με κόσμο έχει βρεθεί..με τη συγκεκριμένη φίλη πραγματικά σεληνιάστηκε..ήταν έκπληξη.
Νατασα_V
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι άνεση με τα ζώα.Η φίλη σου προφανώς έχει φοβία με τις γάτες και από τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με το αντικείμενο του φόβου της είναι λογικό να έχει τέτοια αντίδραση,και φυσικά μετέδωσε την νευρικότητά της στη γατούλα σου που αντέδρασε κι αυτή με τη σειρά της με επιθετικότητα. Καλό θα ήταν με τη συγκεκριμένη κοπέλα απλά να συναντιέστε εκτός του σπιτιού σου για να μην ταράζεται ούτε η ίδια ,ούτε και η γατούλα σου.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ενημερώνω κ πολύ λεπτομερώς για να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση.άνθρωποι κ ζωντανά...δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενε αυτή η φίλη...ήταν πάντως ένα επεισοδιακό 3ημερο,απλά μου έκανε εντύπωση η επιμονή της παμαμπού, που είναι γενικά καλόβολο γατάκι.κ ταξίδια έχει κάνει κ σε ξένους χώρους με κόσμο έχει βρεθεί..με τη συγκεκριμένη φίλη πραγματικά σεληνιάστηκε..ήταν έκπληξη.
Και τώρα γνωρίζεις πολύ καλά οτι φίλη και Παμαμπου είναι ασύμβατα.
Οπότε το μόνο σίγουρο που έχεις να κάνεις, είναι να φροντίσεις να μην τις ξαναφέρεις σε επαφή,
να μη συναντήσει η μια την άλλη ούτε σε...φωτογραφία!

LarryEcon
Νεοφερμένο μέλος

Αν θέλετε την άποψή μου, δεν είναι λύση το να μην έρχονται σε επαφή η κοπελιά και το γατί. Φίλες είναι, και η μία θα πάει στο σπίτι της άλλης, και θα κοιμηθεί η μία στο σπίτι της άλλης κλπ. Εγώ στη θέση σου θα φρόντιζα να κάνω κάτι για να αλλάξω τη συμπεριφορά της φίλης μου. Όπως και έχω κάνει!
Η κολλητή μου, τρελά κυνόφιλη, ερχόταν σπίτι και τον είχε τον μικρό μου από μακριά! Και να μην πάει στα πράγματά της, να μην μυρίζει τα ρούχα της, να μην τη γρατσουνίσει, να μην της τρίβεται γιατί θα γεμίσει τρίχες η ίδια... Τραγική η κατάσταση!!! Αφού μου είπε, λοιπόν, η ίδια τους φόβους της σχετικά με τα γατιά (ο κυριότερος ήταν το τοξόπλασμα, αν είναι ποτέ δυνατόν!!!), φρόντισα να την ενημερώσω καλύτερα σχετικά με ο,τι τη φόβιζε και να τους φέρνω σε επαφή, τύπου "καθόμαστε στον ίδιο καναπέ", ο ένας στη μια άκρη και η άλλη στην άλλη! Δεν ολοκληρώσαμε ακόμα τη διαδικασία προσαρμογής, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικότατα! Και χάδια και τριψίματα και νιαουρίσματα συμπάθειας...!

Θέλω, εν ολίγοις, να πω ότι είναι φυγόπονο (χωρίς παρεξήγηση και με συγχωρείτε αν το παίρνετε στραβά αυτό) το να διαχωρίσεις τη φίλη από το γατάκι. Είναι κουραστική και ίσως και ψυχοφθόρα η διαδικασία να έρχεσαι αντιμέτωπος εσύ ο ίδιος με αβάσιμες φοβίες των φίλων σου (άσε που σε κάνει να συνειδητοποιείς και πόσο "κουλοί" είναι οι φίλοι σου, στη δικιά μου πάντα περίπτωση) και να προσπαθείς να τις καταρρίψεις τις φοβίες αυτές, αλλά δεν είναι και ανέφικτο...

Και πάλι καλημέρα σε όλους!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σίγουρα είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να φέρεις τη γάτα και τη φίλη/αδερφή/ξαδέρφη κτλ κοντά.. να ακούσεις τις φοβίες του άλλου και να ενημερώσεις.
Τι γίνεται όμως όταν εσύ κάνεις όλες τις προσπάθειες αλλά ο άλλος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο;
Παράδειγμα τρανό η ξαδέρφη μου.. δεν φαντάζεσαι με πόση υστερία συμπεριφέρεται αν τυχόν έρθει στο σπίτι μου. Και γράφω "αν τυχόν" γιατί δεν έρχεται και συχνά παρ΄ όλο που βάφτισα το μωρό της.
Όσες φορές κι αν της εξήγησα λοιπόν ότι οι ιδέες που κουβαλά είναι ανυπόστατες, απλά χαμογελά και συνεχίζει τα ίδια.

Είχε φτάσει στο σημείο μια φορά που πήγα να επισκεφτώ το μωρό στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, να με ρωτήσει αν είχα κάνει μπάνιο προηγουμένως και αν είχα φορέσει καθαρά ρούχα.
LarryEcon
Νεοφερμένο μέλος

Καλό απόγευμα!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Selina Kyle (το λατρεύω το nickname σου για ευνόητους λόγους!), σε περίπτωση που δε γίνεται προσπάθεια από την άλλη πλευρά, αλλά μόνο από του "γατογονιού", ε, τότε τι να πω... Προφανώς και ο άλλος/-η δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει για εμάς η γάτα ή ο γάτος μας και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση. Τότε ναι, να ξεκαθαρίσουμε στον άλλο/στην άλλη ότι, όσο δε λέει να αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορά, δε θα έρχεται σπίτι μας. Εγώ πρότεινα απλά έναν εναλλακτικό τρόπο πριν καταλήξει κανείς στη δραστικότατη λύση...!
Καλό απόγευμα!![]()
Δεν είμαι η Selina Kyle, αλλά σου απαντώ γιατί αφ'ενός συμφωνώ μαζί της και αφ'ετέρου κι εγώ πρωτύτερα υποστήριξα την
"δραστκή λύση¨":
Το αν υποστήριξα (κάπως αφοριστικά, ομολογώ) οτι η λύση είναι οι χωριστές συναναστροφές, το δικαιολογώ με το ότι συνήθως (συνηθέστατα), τα άτομα που έχουν τέτοιου είδους φοβίες, εμμονές, κλπ, δεν μεταβάλλουν εύκολα τις εδραιωμένες πεποιθήσεις τους που προέρχονται από ψυχογενή αίτια και η θεραπεία των οποίων απαιτεί συνήθως αρκετή δουλειά από ειδικούς, προκειμένου να μεταστραφεί η αντιμετώπισή τους σ'αυτό το θέμα.
Από κει κι έπειτα, ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις αν υπάρχει καλή πρόθεση κι απ'τις δυο πλευρές και ο απαραίτητος χρόνος για να δώσει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία πριν την "δραστικότατη" λύση, όπως λες.

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ω, θεοί, τι πήγα κι έκανα;!Το αν υποστήριξα (κάπως αφοριστικά, ομολογώ) οτι η λύση είναι οι χωριστές συναναστροφές, το δικαιολογώ με το ότι συνήθως (συνηθέστατα), τα άτομα που έχουν τέτοιου είδους φοβίες, εμμονές, κλπ, δεν μεταβάλλουν εύκολα τις εδραιωμένες πεποιθήσεις τους που προέρχονται από ψυχογενή αίτια και η θεραπεία των οποίων απαιτεί συνήθως αρκετή δουλειά από ειδικούς, προκειμένου να μεταστραφεί η αντιμετώπισή τους σ'αυτό το θέμα.
Από κει κι έπειτα, ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις αν υπάρχει καλή πρόθεση κι απ'τις δυο πλευρές και ο απαραίτητος χρόνος για να δώσει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία πριν την "δραστικότατη" λύση, όπως λες.![]()

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τι εκανες καλε, τι εγινε;Ω, θεοί, τι πήγα κι έκανα;!![]()

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Η μαμα σου απο οτι εχω καταλαβει ειναι του στυλ που ηταν η δικη μου, δεν θελει ζωα μεσα στο σπιτι για τις τριχες και για να μην εχει την φροντιδα τους.
Ηρεμισε νωρις ειναι ακομα και για να χρησιμοποιησω μια αγαπημενη φραση της δικης μου μαμας, "ακομα τα ψαρια ειναι στον γιαλο".

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool