Φύση - άνθρωπος

• Thread starter Thread starter Vrd
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Vrd

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vrd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μας, δεν γνωρίζουν οτί σ'αυτόν τον πλανήτη είμαστε μαζί με εκατομμύρια άλλα είδη (θηλαστικά, αμφίβια. ερπετά, έντομα, πτηνά, ψάρια...) που το κάθε ένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, χάρες και παραξενιές... Ότι πρέπει να μάθουν να ζούνε μ'αυτά (οικόσιτα και άγρια). Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή ο άνθρωπος σαν θηλαστικό είναι το ανώτερο ον μπορεί να κάνει ότι θέλει όλα τα άλλα.. Επίσης νομίζουν πως για κάθε "παράξενη" ή "κακή" προς τον άνθρωπο συμπεριφορά υπεύθυνο είναι το ζώο και όχι ο κάθε ανεύθυνος ιδιοκτήτης (γιατί σαν ιδιοκτησία τα βλέπουν τα ζώα και όχι σαν φίλους). Όλα αυτά υποθέτω γίνονται γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση...να μάθουν τα παιδιά πως συμπεριφέρεται κάθε ζώο και πως πρέπει να συμπεριφέρονται τα ίδια προς αυτά.

Μεγάλωσα με αγάπη προς τα ζώα, ασχέτως αν η πρώτη μου επαφή ήταν αρκετά οδυνηρή (με δάγκωσε σκύλος όταν ήμουν 4ετών).
Έμαθα από τα λάθη μου, έμαθα μέσα από την παρατήρησή τους με μεγάλη επιμονή και υπομονή και πολλές φορές κίνδυνο. Είχα την τύχη να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια σε βουνό..να μαθαίνω για τα διάφορα φυτά και ζώα που έβλεπα γύρω μου, να ψαχνω για ίχνη και λύκους στη φύση, να διανυκτερεύω από τα 13 μου σε δάση με την ελπίδα οτί κάποια στιγμή θα καταφέρω να διώξω τις φοβίες που "κληρονόμησα" από τους γύρω μου. ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΖΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ..ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

Ως τα 23 μου πιστεύω οτι έμαθα πολλά από τη φύση για τη ζωή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον "Ανθρωποκεντρισμό".

Εδώ θυμάμαι κάτι που διάβασα παλιότερα.
https://www.angelfire.com/planet/kolo...mancentric.htm
(Διαβάστε το χωρίς να δώσετε ιδιαίτερο βάρος στις "πολιτικές" πεποιθήσεις του συγγραφέα που ίσως διακρίνετε, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου αλλα το μήνυμα που περνάει με βάση αυτά που σου είπα).

"[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Για την Φύση μια νεογέννητη ζωή οποιουδήποτε ζώου, αξίζει ακριβώς ίσα με μια νεογέννητη ζωή άλλου ζώου, ακόμη και αν αυτό το ζώο ονομάζεται άνθρωπος, γι αυτό και ένα μικρόβιο μπορεί, να σκοτώσει έναν άνθρωπο."[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αισχος αυτος ο ρατσισμος....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ειχα πει κ [παλιοτερα οπως το μαθεις το σκυλι σου κ το παιδι σου κ το γατι σου ετσι θα κανει τεσπα ειναι πολλοι που δεν το καταλαβαινουν αυτο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back