Χάθηκε ο γατούλης μου!!!

Μινα!

Νεοφερμένο μέλος

Η Μινα! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Μενω σε ενα χωριό στην Κοζάνη,όπου και έχουμε εναν γατούλη στο σπιτι, τον Κανέλλο!Επειδή ομως σπουδάζω σε άλλη πόλη αναγκαζομαι να αποχωριστω το γατί μου.
Πριν 1 περιπου εβδομάδα που τελείσα με την εξεταστική μου κ επεστρεψα Κοζανη ήταν και η τελευταία φορά που είδα τον Κανέλλο!!Εχω ακούσει πως είναι περίοδος αναπαραγωγής κ οι γάτοι αφήνουν τα σπιτια για τον λόγο αυτο.Το πρόβλημα ειναι όμως οτι λείπει αρκετές μέρες χώρις εστω να φανεί για φαγητο!Ανησυχώ πολυ κ φοβάμαι μήπώς του έχει συμβεί κατι κακό.:(
Πήπως μπορεί κάποιος να μου πεί, περίπου πότε μπορούμε να πούμε οτι τελειώνει η περίοδος αναπαραγωγής των γάτων κ μέχρι ποσες μέρες είναι φυσιολογικο να λείπει για τον λογο αυτο ένας γάτος? Πότε θα πρέπει να βεβαιωθω οτι ο αγαπημένος μου γατούλης δεν θα γυρίσει πια? :bye:
Ανησυχώ πάρα πολυ για την τύχη του!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μενω σε ενα χωριό στην Κοζάνη,όπου και έχουμε εναν γατούλη στο σπιτι, τον Κανέλλο!Επειδή ομως σπουδάζω σε άλλη πόλη αναγκαζομαι να αποχωριστω το γατί μου.
Πριν 1 περιπου εβδομάδα που τελείσα με την εξεταστική μου κ επεστρεψα Κοζανη ήταν και η τελευταία φορά που είδα τον Κανέλλο!!Εχω ακούσει πως είναι περίοδος αναπαραγωγής κ οι γάτοι αφήνουν τα σπιτια για τον λόγο αυτο.Το πρόβλημα ειναι όμως οτι λείπει αρκετές μέρες χώρις εστω να φανεί για φαγητο!Ανησυχώ πολυ κ φοβάμαι μήπώς του έχει συμβεί κατι κακό.:(
Πήπως μπορεί κάποιος να μου πεί, περίπου πότε μπορούμε να πούμε οτι τελειώνει η περίοδος αναπαραγωγής των γάτων κ μέχρι ποσες μέρες είναι φυσιολογικο να λείπει για τον λογο αυτο ένας γάτος? Πότε θα πρέπει να βεβαιωθω οτι ο αγαπημένος μου γατούλης δεν θα γυρίσει πια? :bye:
Ανησυχώ πάρα πολυ για την τύχη του!!

Δυστυχώς δεν υπάρχει στανταρ περίοδος αναπαραγωγής. Εξαρτάται απο τα γύρω θυληκά.

Ούτε ορισμένο χρονικό διάστημα, μπορούν να λείψουν και μήνες....

Θα μπορούσες να βγαίνεις τα βραδια και να τον φωνάζεις.. να του έχεις φαγητό και νερό....

Να βάλεις αφισούλες.... :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελπιζω να τον βρεις!μπορει να κανει και μηνα:(παντως καλο θα ηταν οταν γυρισει με το καλο να τον στειρωσεις για να μην κινδυνευει τουλαχιστον απο το να απομακρυνεται...
βεβαια πολυ αλλοι κινδυνοι υπαρχουν αν ειναι εκτος σπιτιου,αλλα τουλαχιστον δεν θα αλητευει!

Με το να τον στειρώσω δεν θα είναι σαν να παραβιάζω την φύση του? Εννοείται πως θέλω να μένει συνέχεια σπίτι αλλα εχω ακούσει οτι ισως αν το στειρώσω να μελαγχωλήσει.Εχει αυτο καποια βάση?

οχι!!!
εχω στειρωσει15 γατες και 8 σκυλια και ουδεποτε κανενα δεν ειχε προβλημα,δεν ξερω ποιοι τα λενε αυτα και πως διαδιδονται αλλα πραγματικα ειναι λαθος!

Οχι, δεν ισχύει καθολου αυτο!
Με την στειρωση μειώνεις τις πιθανότητες να χτυπήσει τον γατούλη σου αμάξι καθώς δεν θα απομακρύνεται πολύ, αλλά και να κολλησει διάφορα νοσήματα οπως AIDS και λευχαιμια.
Δεν θα μελαγχολήσει, μην ανησυχεις! :)

Οι γατούληδες μπορεί να λείψουν πάρα πολύ καιρό όπως επίσης μπορεί και να μην επιστρέψουν. Όπου τους μυρίζει γάτα τρέχουν. Ο δικός μου έλειπε καμιά δεκαριά μέρες και τελικά τον βρήκα (δεν επέστρεψε μόνος του) σε ένα διπλανό σπίτι να κοιμάται και να με κοιτάζει με μισό μάτι.
:mad:
Ο μπαμπάς του δε, αφού την κοπανούσε διαρκώς κάποια στιγμή σταμάτησε να έρχεται και εμφανιζόταν μόνο καμιά φορά το δίμηνο.
Αλλά έτσι είναι οι γατούληδες... ανεξάρτητοι και για αυτό τους αγαπάμε.

το ξερεις οτι απο το ζευγαρωμα και τα μαλωματα με αλλους γατους μπορει να κολλησει λευχαιμια και ειτζ και να πεθανει!

δες εδώ και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!!!!

ευχομαι να βρεις συντομα τον γατουλινο σου...:(

Το ζήτημα δεν είναι πόσο καλό και πόσο κατά των ενστίκτων του γάτου σου έιναι η στείρωση είναι όλα αυτά που τον ακολουθούν και αυτά από τα οποία κινδυνεύει....σκέψου διάβασε το άρθρο και μετά αποφασίζεις με γνώση και με όλα τα στοιχεία στα χέρια σου το τι θα κάνεις!!!! σου ευχομε να τον βρεις γρήγορα και όλα να πάνε καλά.....

Ευχαριστώ βρε παιδιά δεν ήξερα οτι αυτες οι αρρώστιες μπορούν να χτυπήσουν και τις γατες!!:redface: Θα τον στειρώσω οπωσδήποτε αν ειναι ετσι!Ελπιζω μονο να γυρίσει και να μην είναι πολυ αργα για το ο,τιδήποτε..Δεν θελω να εχει παθει κακο!:(Φανταζομαι με καταλαβαινεται αφου κι εσεισ αγαπατε πολυ τα γατια σας.

Ευχαριστώ βρε παιδιά δεν ήξερα οτι αυτες οι αρρώστιες μπορούν να χτυπήσουν και τις γατες!!:redface: Θα τον στειρώσω οπωσδήποτε αν ειναι ετσι!Ελπιζω μονο να γυρίσει και να μην είναι πολυ αργα για το ο,τιδήποτε..Δεν θελω να εχει παθει κακο!:(Φανταζομαι με καταλαβαινεται αφου κι εσεισ αγαπατε πολυ τα γατια σας.

Ο γατούλης σου ειναι ΙΔΙΟΣ ο ΤΪΓΡΗΣ μου .. Η πρώτη μου γάτα οταν είμουν 3. :)

Δυστυχώς δεν υπάρχει στανταρ περίοδος αναπαραγωγής. Εξαρτάται απο τα γύρω θυληκά.

Ούτε ορισμένο χρονικό διάστημα, μπορούν να λείψουν και μήνες....

Θα μπορούσες να βγαίνεις τα βραδια και να τον φωνάζεις.. να του έχεις φαγητό και νερό....

Να βάλεις αφισούλες.... :/:

Δεν ξέρω πάντως εμάς κάτω από την πολυκατοικία μας έχουμε γάτες το βράδυ τρελενόμαστε δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ιδίος αυτήν την εποχή.

Μίνα, τι έγινε; Γύρισε ο γατούλης σου...ή περιμένεις ακόμα...:(

Μίνα μου, θα επιστρέψει ο γατούλης σου..
Εμας ο πρώτος μας γάτος που ήταν μπερμπάντης, έκανε να έρθει σπίτι 19μέρες..και ξαφνικά εμφανίστηκε στα σκαλιά του σπιτιού νιαουρίζοντας απαιτητικά για το φαί του..το τέρας!!
αλλά τι να κάνουμε?έτσι ανεξάρτητα είναι για αυτο και ειναι τόσο αξιαγαπητα..
Κάνε υπομονή και θα γυρίσει..:)

Με το να τον στειρώσω δεν θα είναι σαν να παραβιάζω την φύση του? Εννοείται πως θέλω να μένει συνέχεια σπίτι αλλα εχω ακούσει οτι ισως αν το στειρώσω να μελαγχωλήσει.Εχει αυτο καποια βάση?

Ηφυση της γατας και του σκυλου εχει παραβιαστει εδω και χρονια που ο ανθρωπος αρχισε να τα θεωρει κατοικίδια και αρχισε να τα ταίζει και να αλλαζει τα φυσικα τους χαρακτηριστικα και απο το συχνό ταισμα αυξήθηκαν οι περιοδοι οιστρου με αποτελεσμα να γεννιουνται απιστευτα πιο πολλα γατακια τωρα απο αλοτε. Το θεμα ειναι οτι η στειρωση ειναι μια δευτερη πλεον επεμβαση στη φυση του ζωοου κα οχι η καθεαυτου επεμβαση και εχει σαν αποτέλεσμα ζουνε που ζουνε μαζί μας τουλαχιστον αν ζουνε προστατευμενα απο εμας τους ιδιους που μπορει να συναντησουν στις περιπλανησεις τους, απο σκυλια που θα τα κυνηγησουν η απο αυτοκινητα που θα τα πατήσουν.

Τα στειρωμενα ζωα εξω εξακολουθουν να διατηρουν τη φορμα τους γιατι ολο παιζουν και τρεχουν τα μεσα ειναι το προβλημα οταν οι ιδιοκτητες δεν τα γυμναζουν αρκετα και τρωνε και μελανχολουν

Μινα? Γυρισε ο μικρος? Τα 2 αγορακια που εχω στο χωριο λειπουν 25 κ αποψε.Εχω τρελαθει απο την αγωνια.Ανεβηκα 3 μερες απανω και το μονο που εκανα ηταν να τα ψαχνω.Ελπζω μονο να μην χασουν το δρομο.Αλλα πιστευω οτι οι γατες εχουν καλο προσανατολισμο.Και οταν με το καλο επιστρεψουν....Ψαλιδισμα....
Εδω στη γειτονια ταιζω εναν μικρο μαυρο γατουλη τον χαντρουλη.Εχει ματακια μικρα σαν χαντρες.Και αυτος λειπει τις 6 τελευταιες μερες.
Γι αυτον δε φοβαμαι γιατι ειναι μαγκακος.Για τα καλομαθημενα στο χωριο τρεμω.Νομιζω οτι τα εχω κανει πολυ μαμοθρευτα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back