Χάπι για να μην μένουν έγκυες

Psika

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Psika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 252 μηνύματα.
Καλησπέρα ρε παιδιά μήπως ξέρετε τι μπορώ να δώσω σε γατούλες για κανένα μήνα για να μην μείνουν έγγυες μέχρι να καταφέρω να τις στειρώσω. Εκτός από το pillkan που πρέπει να το δίνεις 3 φορές την εβδομάδα υπάρχει κάποιο χάπι να τους το δίνω 1 φορά το μήνα, ώστε να τους το δώσω να μην μείνουν όλες μαζί έγγυες και πέσουν φόλες και άλλα άσχημα ξέρετε:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ' όσα ξέρω, το χάπι δεν είναι πάντα αποτελεσματικό και συν τοις άλλοις από τις έρευνες η χρήση του ευθύνεται για διάφορες μοφές καρκίνου, συνήθως στους μαστούς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι το ξέρω για έναν μήνα θέλω να το δώσω μόνο οπότε δεν παθαίνει κάτι για έναν μόνο μήνα ενώ από την άλλη άμα γεννήσουν μαζί και οι 4 γάτες σίγουρα θα πέσουν φόλες καθώς επίσης και εξαφανίσεις γατιών.Αυτήν την στιγμή δεν έχω χρήματα να τις στειρώσω όλες:/:, οπότε για κανέναν μήνα με το χάπι θα την βγάλω μέχρι να πληρωθώ, ειλικρινά είναι πολύ προσωρινή λύση

Απάντηση: χάπι για να μην μένουν έγγυες

εγω δεν θα το εδινα σε καμμια περιπτωση..ειναι ακρως καρκινογονο....ξερεις ποσες γατες πεθαναν απο καρκινο,εξαιτιας αυτων των χαπιων;;'..ή θα τις περιορισεις μεχρι να τις στειρωσεις..η αμεση στειρωση....:)

Με έναν μήνα δεν παθαίνουν καρκίνο, εμένα η γάτα μου έκανε οίστρο πάρα πολύ μικρή και της δώσαμε χάπι για έναν μήνα και επειδή μετά την στειρώσαμε αμέσως μας είπε ο γιατρός ότι δεν παθαίνει κάτι. Απλά επειδή κάποιοι το έχουν σύστημα να δίνουν χάπια μετά όντως παθαίνουν ζημιά όπως οι γυναίκες με τα αντισυλλιπτικά χάπια άμα το κάνουν σύστημα

Απάντηση: Χάπι για να μην μένουν έγγυες

δεν ειπα πως θα παθουν καρκινο με ενα χαπι..ομως καποιοι...το εχουν συστημα αυτο,αντι να κανουν στειρωση...δεν αναφερομαι σε εσενα,τα θεματα ομως τα διαβαζουν πολλοι..και ακομα περισσοτεροι επισκεπτες.. για αυτο και πρεπει να υπαρχει ενημερωση...:)

Αλλο χαπι δεν κυκλοφορει στην Ελλαδα,και αυτο που αναφερεις δεν ειναι σιγουρο αν θα το βρεις πια,το εχουν σταματησει οι περισσοτεροι να το φερνουν...

Καλά κάνεις και το λες δεν το συζητώ με όλα αυτά που ακούμε απλά διαχωρίζω την θέση μου μην παρεξηγηθώ μα και επειδή πολλοί τα έκαναν σύστημα τα κατάργησαν τα χάπια για αυτο και ρωτάω. Από δουλειά θα πληρωνόμουν 27 ιουνίου και θα έκανα στειρώσεις αλλά τελικά μου είπαν τέλη ιουλίου άντε τέλη αυγούστου οπότε πρέπει να περιμένω για στειρώσεις και για αυτο το διάστημα ένα χάπι θα ήταν σωτήριο γιατί τα γατιά στην γειτονιά δεν τα θέλουν καθόλου άμα είναι 2 με 3 γατούλες δεν τις πειράζουν αλλά άμα βλέπουν γέννες ρίχνουν φόλες ειδικά το καλοκαίρι.

Καλά κάνεις και το λες δεν το συζητώ με όλα αυτά που ακούμε απλά διαχωρίζω την θέση μου μην παρεξηγηθώ μα και επειδή πολλοί τα έκαναν σύστημα τα κατάργησαν τα χάπια για αυτο και ρωτάω. Από δουλειά θα πληρωνόμουν 27 ιουνίου και θα έκανα στειρώσεις αλλά τελικά μου είπαν τέλη ιουλίου άντε τέλη αυγούστου οπότε πρέπει να περιμένω για στειρώσεις και για αυτο το διάστημα ένα χάπι θα ήταν σωτήριο γιατί τα γατιά στην γειτονιά δεν τα θέλουν καθόλου άμα είναι 2 με 3 γατούλες δεν τις πειράζουν αλλά άμα βλέπουν γέννες ρίχνουν φόλες ειδικά το καλοκαίρι.
σε καταλαβαινω απολυτα...:(

Μάλλον μιλάς για το παρακάτω χάπι ή για όλα τα παρεμφερή...:(:hmm:
https://www.mypetz.gr/threads/Ορμονικά-σκευάσματα-για-την-καταστολή-του-οίστρου.223052/

Εαν θέλεις διάβασε πρίν το δώσεις, δεν υπάρχει ΑΘΩΟ χάπι... και οι παρενέργειες είναι συνήθως χωρίς επιστροφή έστω και με μια φορά .:/:

Καλύτερα θα ήταν να μείνει μέσα η γατούλα για τις 10-15 επικίνδυνες μέρες .

Μάλλον μιλάς για το παρακάτω χάπι ή για όλα τα παρεμφερή...:(:hmm:
https://www.mypetz.gr/threads/Ορμονικά-σκευάσματα-για-την-καταστολή-του-οίστρου.223052/

Εαν θέλεις διάβασε πρίν το δώσεις, δεν υπάρχει ΑΘΩΟ χάπι... και οι παρενέργειες είναι συνήθως χωρίς επιστροφή έστω και με μια φορά .:/:

Καλύτερα θα ήταν να μείνει μέσα η γατούλα για τις 10-15 επικίνδυνες μέρες .

Τζουλια απ οτι καταλαβα η κοπελα δεν μιλαει για μια γατουλα αλλα για παραπανω..οποτε μαλλον ειναι δυσκολο να τις περιορισει!:/:

αποτι καταλαβα οι γατες ειναι αδεσποτες..και απλα η κοπελα ενδιαφερθηκε να τις στειρωσει..μπορει να μην εχει την δυνατοτητα να περιορισει 4 αδεσποτες γατες..εγω δεν ξερω τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει ομως σκεφτομαι οτι απο το να γεννησουν 4 γατες αρα τουλαχιστον 16 γατακια να πεσουν φολες καποια να γλυτωσουν καποια οχι και μαζι να διακινδυνευσουν και οι μαναδες ισως να ηταν καλυτερα μια φορα να παρουν το χαπι..εφοσων μετα αμεσως θα στειρωθουν..και παλι απλα λεω την γνωμη μου αλλα καλυτερα ρωτα και τον γιατρο του φορουμ

Psika είναι απόλυτα κατανοητό, αυτό που λες, ότι θα πληρωθείς τέλος του μήνα και υπάρχει πρόβλημα.
Από την άλλη θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα αν μείνουν έγκυες οι γάτες και γεννήσουν. Παθαίνω αλλεργία στην σκέψη και μόνο 'γέννες αδέσποτων ζώων'. Επίσης με εξοργίζει το γεγονός να διαβάζω θεωρίες περί στείρωσης από άτομα που αμφιβάλλω αν έχουν στειρώσει έστω κι ένα αδέσποτο.
Σίγουρα το χάπι δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους Μεταφορικό μέσο έχεις ? Είτε ναι είτε όχι, στείλε μου μειλ στο
v_xenou@yahoo.gr να σου πω τι μπορεί να γίνει.

Να προτεινω και κατι ισως χαζο,αλλα που μπορει να πιασει;Αν εχεις καποιον σταθερο γιατρο που χρησιμοποιεις,θα μπορουσες να του πας τις πιο "επικινδυνες" για εγκυμοσυνη,να τις στειρωνει σιγα σιγα,και να του τα πληρωσεις ολα μαζι μολις πληρωθεις;

Να προτεινω και κατι ισως χαζο,αλλα που μπορει να πιασει;Αν εχεις καποιον σταθερο γιατρο που χρησιμοποιεις,θα μπορουσες να του πας τις πιο "επικινδυνες" για εγκυμοσυνη,να τις στειρωνει σιγα σιγα,και να του τα πληρωσεις ολα μαζι μολις πληρωθεις;

Ποσες ειναι οι γατουλες?

Bασικά είχα καιρό να μπω στο mycat το χάπι δεν το έδωσα ποτέ και ακόμη τις στειρώνω σιγα σιγά η μία μου έμεινε έγγυος δεν πρόλαβα να την στειρώσω, χάρισα τα γατάκια και την στείρωσα και αυτή. Βασικά το χάπι δεν το έδωσα ποτέ γιατί δεν μπορούσα να ξέρω αν οι γατούλες έχουν μείνει έγγυες ή όχι και θα διακινδύνευα την ζωή τους. Από την άλλη αν είσαι σίγουρος ότι δεν έιναι έγγυος εγώ προσωπικά συμφωνώ να δώσεις το χάπι μία φορά και να σωθούν πόσα γατάκια γιατί εδώ στην γειτονιά δεν εχουν μέλλον. Τα εξαφανίζουν και τα πετάνε, οπότε θα το διακινδύνευα με το χάπι αν ήμουν 100% σίγουρη για μη εγκυμοσύνη. Και κανένας κατηνίατρος τουλάχιστον από αυτούς που ξέρω δεν αναλαμβάνουν να σου στειρώσουν γατιά και μετά να τους πληρώσεις γιατί είναι πολύ μεγάλο το κόστος της αναισθησίας κλπ και δεν μπορούν να τα αναλαμβάνουν οι ίδιοι, από ότι μου έχουν πει.

καλημέρα....:)
Μετά από την παρότρυνση της κτηνιάτρου μας ,όπου ήταν κατηγορηματική...υπέρ της ένεσης,το μελί μου υπεβλήθη σ'αυτήν την ενεση την πολυσυζητημένη....:(
Βασίστηκα στις διαβεβαιώσεις της ,και στον απόλυτο τρόπο που υπερασπιζόταν την χορήγηση της ενεσούλας... :(...και εννοείται ότι εγώ της είπα για στείρωση...την οποία απέκλεισε επειδή η μελίνα ήταν μικρή..............7 1/2 μηνών....:/:
Η συγκεκριμένη κτηνίατρος έχει την φήμη της πολύ γατόφιλης,και ακόμα και εδώ,στο mycat,στο θέμα ¨προτείνετε κτηνίατρο¨, έχει πολύ καλές συστάσεις...
Αυτή η καλή φήμη με έκανε να πηγαίνω από Κερατσίνι στον Κορυδαλλό,προκειμένου να παρακολουθούνται τα γατιά μου από μία καλή κτηνίατρο, που όπως ακούγεται,αγαπάει ιδιαίτερα τις γάτες...:/:
Αυτή την στιγμή έχω πάρει την απόφαση να μην ξαναπάω τα γατιά μου εκεί...
Πέρα από το θέμα της ένεσης...είναι προκλητικά ψυχρή κάποιες φορές,τις περισσότερες...Πιστέψτε με ,την έχω ενοχλήσει τηλεφωνικά μονο 2 φορες...μία που δεν άνοιγε το ματάκι της η μελί,και άλλη μία με τα προοιστρικά της συμπτώματα...Επίσης,την έχω τσεκάρει σε 2 συγκεκριμένες φάσεις να επιμένει να πάω από εκεί ,χωρίς να υπάρχει λόγος,σαφώς με κίνητρο τα χρήματα της επίσκεψης...Δεν μπορώ παρά μόνο εκεί να πάει το μυαλό μου...
Συνήθως βιάζεται...πάντα στο πόδι συζητήσεις και ερωτήσεις...
Για να μην πω το πιο προκλητικό για μένα...Φίλος μου πήγε τον σκύλο του εκεί για εμβόλιο και για κούρεμα,και πέρα από την συνηθισμένη,καθιερωμένη της ψυχρότητα,δεν απευθύνθηκε καν στον σκύλο τόση ώρα.....Είναι δυνατόν;;;
Σόρυ,ξέφυγα από το αρχικό θέμα,αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα του/της κτηνιατρου.....:(
Περιττό ότι το έχω σκυλομετανιώσει για την ένεση...:mad:
..και όσο καλή γιατρός και να θεωρείται κάποια όσον αφορά το τυπικό μέρος της επιστήμης της,-που δεν έχω σπουδάσει κτηνιατρική για να το κρίνω, παραυτα φροντίζω να ακούω και να ενημερώνομαι για το τί ενδείκνυται συνήθως και τί όχι,να'ναι καλά το mycat-...εξετάζω και άλλες παραμέτρους,για μένα πολύ σημαντικές...όπως η ευγένεια...και τα να μιλάει στα γατούλια μου...ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ;ΟΥΣΤΙΚΑ...Είμαι σε θέση να το διακρίνω αυτό,όπως και όλοι μας.....:)

7/μιση μηνων..πολυ μικρη για στειρωση;;;;:confused:..θα τρελαθουμε εντελως;; απο 6 μηνων στειρωνουν στην ελλαδα,και στο εξωτερικο πολυ πιο νωρις..
Η ενεσεις αυτες ειναι οτι χειροτερο...και πολυ καλα εκανες που πηρες την αποφαση να μην ξαναπας σε αυτην.Η γυναικα ειναι εμπορος,οπως δειχνουν τα πραγματα..και οχι γιατρος..καποιοι γιατροι το κανουν αυτο,γιατι κερδιζουν πολυ περισσοτερα λεφτα ετσι,απο μια επισκεψη για στειρωση...δυστυχως,αυτη ειναι η πραγματικοτητα

έφη...Πίστεψέ με,είχα ενδείξεις,αλλά ΚΑΚΩΣ επηρεαζόμουν από την πολύ καλή της φήμη..Και πάλι ΚΑΚΩΣ..
Έλεγα... ¨μπα μωρέ...λάθος θα κάνω...¨
Σταδιακά,άρχισα να επιβεβαιώνω την σχέση της με το χρήμα,δηλ,εμμονή ¨φέρε μου τη γάτα να δω το ματάκι της!¨...ντε και καλά....
¨μα δεν υπάρχει λόγος πλέον¨ της κάνω, ¨τσίμπλες είχε και με χαμομήλι άνοιξε¨..Όταν της αρνήθηκα να πάω το μελί μουτρωσε και ψυχρότηταααα!!!
οκ,είμαι υστερική με τις γάτες μου...:redface:...ίσως εσύ τουλάχιστον έφη το έχεις καταλάβει:)...Αλλά δεν θα τρέξω το μελί,για ένα ματάκι που είχε κλείσει από τσίμπλες,και το οποίο της το άνοιξα,στην γιατρό...
Συν του ότι ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..κτηνίατρος και να μην μιλάει καν στο σκυλάκι;;;;;; ή στο οποιοδήποτε ζωάκι πάει εκεί;....Δεν ξέρω,το θεωρώ ενδεικτικό σαν στάση....:(

Περίεργο 7,5 μηνών μπορούσε να στην στειρώσει τι να πω. Όσο για την ένεση έχω ακούσει ότι δεν είναι καλή εγώ μιλάω για το χάπι που είναι για έναν μήνα και αν όντως την στειρώσεις μετά από έναν μήνα και δεν ξαναδώσεις το χάπι τότε οι πιθανότητες να γίνει κάτι άσχημο είναι ελάχιστες. Δεν ξέρω αν την στειρώσεις τώρα μήπως καταφέρεις να μειώσεις την επίδραση της ένεσης ρώτησε κάποιον άλλον κτηνίατρο γιατί είναι κρίμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back