Χαδιάρης γάτος με λευχαιμία ψάχνει σπίτι... (Θεσσαλονίκη)

Μαρία-vet

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 75 μηνύματα.
πολυ τρυφερο γατι! χαδιάρης όσο δε παέι! φιλοξενείται προσορινά αλλά πρεπει ν βρει σπίτι... Δυστυχώς, αν δε βρούμε σπίτι, όλοι οι κτηνίατροι για τα ζωα με λευχαιμία προτείνουν ευθανασία, γιατί, αν αφεθούν έξω, θα κολλήσουν γειτονιές ολόκληρες. Δε θέλουμε να γινει ευθανασία, είναι κρίμα. :(
Υπάρχει κανείς να του δώσει μια ευκαιρια; Είναι πολύ τρυφερός γατούλης και τα πάει τέλεια με σκυλιά. :) Δε νοσεί, είναι απλά φορέας. Δεν κολλάει σε άνθρωπο η γατίσια λευχαιμία, μόνο σε άλλη γάτα, όχι σε σκύλο. Σας παρακαλώ προωθήστε! ειναι sos! :/:

Μόνο για σπίτι ή μερικά σε ειδικά προστατευμένο κήπο για γάτες και με συμβόλαιο υιοθεσίας, συμφωνώντας με τη στείρωση και το μικροτσίπ, όπως ορίζει ο νόμος, έτσι ώστε να σταματήσουν τα κακοποιημένα αδέσποτα. Δίνονται με την εκπαιδευτική διαδικασία υιοθεσίας μας και ειδική προσαρμογή.
ΜΚΟ ΓΑΤΟΟΜΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Thessaloniki Cat Group NGO
Αρ.Πρωτ.Θεσ/νίκης 47320/2/9/2010
Τηλ. 6979780445 (2-4μμ) και SMS
thessalonikicatgroup@gmail.com
www.thessalonikicatgroup.org

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 578016_401440623210716_1594885366_n.jpg
    578016_401440623210716_1594885366_n.jpg
    72,8 KB · Εμφανίσεις: 64
Εύχομαι να βρει γρήγορα ένα σπιτάκι που του αξίζει!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψυχούλα μου!Καλή τύχη σου εύχομαι!

Καλησπερα μαρια!ο υιος προφανως μεταδιδεται κ σε εμβολιασμενες γατες ετσι;

Με το καλο να βρει ενα σπιτι που θα τον αγαπανε και θα τον φροντιζουν!!

Δε συνηθίζεται να εμβολιάζονται οι γάτες που ζούνε αποκλειστικά μέσα σε σπίτι για την ιογενή λευχαιμία. Στις περιπτώσεις που η γάτα έχει εμβολιαστεί για το συγκεκριμένο νόσημα μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης χωρίς όμως αυτό να προστατεύει πλήρως όλες τις εμβολιασμένες γάτες. Επίσης τα γατάκια κάτω των 4 μηνών είναι πιο ευαίσθητα...

Πια ο γάτος δε νοσεί και η πιθανότητα να μεταδόσει τη νόσο είναι πολυ μικρή. Ομως αν η αλλη γάτα βρεθεί για καποιο λόγο σε ανοσοκαταστολή τότε τα πραγματα δυσκολεύουν και αντίστοιχα αν στον συγκεκριμένο γάτο η λοίμωξη επανεργοποιηθεί (λόγω πχ δικής του ανοσοκαταστολής). είναι θέμα πιθανοτήτων...

Οπότε για την ασφάλεια των γατιών προτείνεται να πάει ή σε σπίτι που δεν υπάρχει γάτα ή σε κάποιο με γάτα που είναι επίσης θετική στην ιογενη λευχαιμία.

Μακάρι να ενδιαφερθεί κάποιος... κάποια στηγμή ήταν να τον πάρει μια κυρία στη Αθήνα που είχε θετική γάτα αλλά στο τέλος άλαξε γνώμη... :(

Σχεδον ολοι εδω εχουμε τουλαχιστον 1 γατακι οποτε πρεπει να το προωθησουμε περαν αυτης της κοινοτητας!ομως δεν εχεις διευκρινησει τι απαιτησεις εχει η φροντιδα του συγκεκριμενου γατιου..

Γενικά στις γάτες με FeLV δήνουμε ισορροπημένη γατοτροφή, να ζει σε καθαρό περιβάλλον, αντιπαρασιτική αγωγή, εμβολιακό προγραμμα και ετήσιο προληπτικό έλενχο. Ότι χρειάζεται κ κάθε αλλη γάτα δηλαδή...
Όσο δε νοσεί δε θέλει κάτι ιδιαίτερο! :)
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο εκδηλώσει ξανά την νόσο ανάλογα με την κατάσταση γίνεται θεραπεία...

Εύχομαι να βρει το καλύτερο σπιτάκι! Φαίνεται πραγματικά πολύ καλό κ γλυκό γατουλίνι, σίγουρα μπορεί να ζήσει μια όμορφη ζωή για αρκετά χρόνια :)

καλή τύχη στο μικρό!
διαβάζω συνέχεια τις καινούριες αγγελίες που ανεβαίνουν και πραγματικά το λέω, μακάρι να μπορούσα να πάρω μαζί μου ένα ένα, όλα τα γατάκια...
ειδικά στη μεταβατική φάση που είμαι τώρα και που θα αρχίσω σε λίγο να αναζητώ γατοφιλαράκι, πραγματικά μου 'ρχεται να τα κλέψω όλα!!! :P

Να ρωτήσω όμως... η λευχαιμία πώς προκύπτει σε μια γάτα;
πέραν δηλαδή του ότι κολλάει από γατί σε γατί, πώς γεννιέται;

Η λευχαιμία στις γάτες δεν είναι σαν του ανθρώπου, προέρχεται από ιό, που μεταδίδεται από τη μητέρα στα έμβρυα ή από γάτα σε γάτα... Μπορείς να τη φανταστείς σαν το AIDS της γάτας... Είναι ας πούμε μία ίωση που υπάρχει μέσα στον οργανισμό και εκδηλώνεται κάτω από ειδικές καταστάσεις. Σε βοήθησα;
Η ιογενής λευχαιμία (FeLV) συχνότερα βρίσκεται σε σπίτια που ζουν πολλές γάτες μαζί και ιδιαίτερα όταν ο ιδιοκτήτης συνηθίζει να υιοθετεί αδέσποτες κ νεαρές γάτες που δεν ελέγχονται για το νόσημα. :whistle:
Γενικά καλό είναι όταν παίρνουμε ένα γατάκι από το δρόμο να το ελέγχουμε και για τα δύο νοσήματα για να έχουμε τη γνώση και ν μπορούμε να περιορίσουμε το νόσημα. Εγώ προσωπικά επειδή έχω αυτή τη συνήθεια :redface: :redface: έχω εμβολιάσει το γάτο μου γιατι δεν ειναι πάντα ευκολο να κάνω αμέσως τεστ στα γατάκια που βρήκω...

σ' ευχαριστώ!
επίσης να ξέρεις ότι κάνεις θεάρεστο έργο με τα τόσα αδεσποτάκια που φροντίζεις.
Να 'σαι πάντα καλά κι ό,τι κάνεις να το εισπράττεις πίσω στο δεκαπλάσιο! ;)

ευχαριστούμε! δεν είμαι μόνη μου βέβαια, είμαστε ολόκληρη ομάδα! :) :)
μακαρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλα τόσα! πάντως μιας κ είσαι έμπυρη γατομάνα οταν θα ψάξεις γατάκι ρίξε μια ματιά και στα λιγότερο δημοφιλή πχ τριποδακια, με προβλήματα όρασης, αναπηράκια κτλ ειναι και αυτά αξιολάτρευτα! :redface:

Πρόκειται για ένα γατάκι σαν τα άλλα.. χρειάζεται μόνο ένα σπίτι,ένα άτομο που οικονομικά μπορεί να φροντίσει μόνο μια γάτα και απλά μπορεί να επιλέξει αυτό παρά κάποιο άλλο.. ας ευχηθούμε σύντομα μια ψυχή να θελήσει να αγκαλιάσει αυτό το μικρό με την αγάπη που του αξίζει

:D συγχατητήρια και σε όλη την ομάδα τότε!
εγώ δεν έχω πρόβλημα να υιοθετήσω κάποιο πληγωμένο μικρό..
το θέμα είναι ότι μέχρι να έρθει η ώρα που θα μπορώ να φυλάξω εγώ ένα, δεν θα μπορώ λόγω απόστασης!
όλες οι αγγελίες που βλέπω είναι είτε από Σαλονίκη είτε Αθήνα..
Γενικά το ψάχνω και θα το ψάξω αρκετά. Φοβάμαι όμως λίγο το ενδεχόμενο να φιλοξενήσω ένα τέτοιο και μετά να μου "φύγει".. :/

Δυστυχώς όλες "φεύγουν " κάποτε κ τότε το μόνο που μας κάνει να νιώθουμε ωραία είναι να ξέρουμε πως τους δώσαμε μια καλή ζωή...
Αν δε βρεις πάντως στην περιοχή σου (που θα βρεις πιστεύω) επικοινώνησε μαζί μας, μπορεί να μπορούμε να βοηθήσουμε! :)

:D
να 'σαι καλά :thumbup:

Καλή τύχη στο γλυκό γατούλη. Εγώ στη θέση σας δε θα σκεφτόμουνα καν την ευθανασία σε ένα ζώο που είναι φυσιολογικό και μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα.
Εχω γατούλη με περιτονίτιδα και είναι μια χαρά γάταρος. Φιλοξενώ επίσης ένα γατούλη που έχει aids και περιτονίτιδα και είναι και αυτός γάταρος με τα όλα του!!!
Εφόσον είναι στειρωμένο δε θα μπλέκει σε καβγάδες ούτε θα τριγυρίζει θηλυκές. Ακόμα και αν δώσει τον ιό σε άλλες αδέσποτες γάτες οι μεγαλύτερες θα τον καταπολεμήσουν και κάποιες από τις ασθενέστερες ή τις πολύ μικρές θα γίνουν φορείς που σημαίνει ότι θα ζήσουν και αυτές πολλά χρόνια. Ελόχιστες, θα καταλήξουν από τη λευχαιμία. Εντωμεταξύ το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο από τα συχνότερα αίτια θανάτου στα αδέσποτα, αυτοκίνητο, φόλα, σκυλί.
Επίσης, αν δεν έχεις επαναλάβει τις εξετάσεις κάνε το. Αρκετές φορές οι πρώτες εξετάσεις δίνουν ψευδή αποτελέσματα, ειδικά αν ο τίτλος είναι χαμηλός.
Εύχομαι ότι καλύτερο για τον γατούλη (έχω παρακολουθήσει το θέμα του και στο facebook)!!!!

Καλή τύχη στο γλυκό γατούλη. Εγώ στη θέση σας δε θα σκεφτόμουνα καν την ευθανασία σε ένα ζώο που είναι φυσιολογικό και μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα.
Εχω γατούλη με περιτονίτιδα και είναι μια χαρά γάταρος. Φιλοξενώ επίσης ένα γατούλη που έχει aids και περιτονίτιδα και είναι και αυτός γάταρος με τα όλα του!!!
Εφόσον είναι στειρωμένο δε θα μπλέκει σε καβγάδες ούτε θα τριγυρίζει θηλυκές. Ακόμα και αν δώσει τον ιό σε άλλες αδέσποτες γάτες οι μεγαλύτερες θα τον καταπολεμήσουν και κάποιες από τις ασθενέστερες ή τις πολύ μικρές θα γίνουν φορείς που σημαίνει ότι θα ζήσουν και αυτές πολλά χρόνια. Ελόχιστες, θα καταλήξουν από τη λευχαιμία. Εντωμεταξύ το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο από τα συχνότερα αίτια θανάτου στα αδέσποτα, αυτοκίνητο, φόλα, σκυλί.
Επίσης, αν δεν έχεις επαναλάβει τις εξετάσεις κάνε το. Αρκετές φορές οι πρώτες εξετάσεις δίνουν ψευδή αποτελέσματα, ειδικά αν ο τίτλος είναι χαμηλός.
Εύχομαι ότι καλύτερο για τον γατούλη (έχω παρακολουθήσει το θέμα του και στο facebook)!!!!

Να'σαι καλά κορίτσι μου, που μου΄δωσες θάρρος κι ελπίδα για την μικρή μου,:)που πολύ πρόσφατα οι εξετάσεις αίματος που της κάναμε έδειξαν τον ιό της λοιμώδους περιτονίτιδας.:(
Και η ειρωνεία είναι οτι μέχρι και που τη στείρωσα φαίνεται να είναι υγιέστατο γατί, επανήλθε ταχύτατα μετά την επέμβαση, και σκεφτόμουν τι κρίμα να μου καταρρεύσει έτσι ξαφνικά..:(
Αν μπορείς μόνο να μου απαντήσεις "χαμηλό τίτλο" θεωρούν μόνο το 1/200 και κάτω? (όχι για λευχαιμία)
για λοιμ. περιτονίτιδα.

Η λευχαιμία στις γάτες δεν είναι σαν του ανθρώπου, προέρχεται από ιό, που μεταδίδεται από τη μητέρα στα έμβρυα ή από γάτα σε γάτα... Μπορείς να τη φανταστείς σαν το AIDS της γάτας... Είναι ας πούμε μία ίωση που υπάρχει μέσα στον οργανισμό και εκδηλώνεται κάτω από ειδικές καταστάσεις. Σε βοήθησα;
Η ιογενής λευχαιμία (FeLV) συχνότερα βρίσκεται σε σπίτια που ζουν πολλές γάτες μαζί και ιδιαίτερα όταν ο ιδιοκτήτης συνηθίζει να υιοθετεί αδέσποτες κ νεαρές γάτες που δεν ελέγχονται για το νόσημα. :whistle:
Γενικά καλό είναι όταν παίρνουμε ένα γατάκι από το δρόμο να το ελέγχουμε και για τα δύο νοσήματα για να έχουμε τη γνώση και ν μπορούμε να περιορίσουμε το νόσημα. Εγώ προσωπικά επειδή έχω αυτή τη συνήθεια :redface: :redface: έχω εμβολιάσει το γάτο μου γιατι δεν ειναι πάντα ευκολο να κάνω αμέσως τεστ στα γατάκια που βρήκω...

Συγχαρητήρια και μπράβο σου για την υπευθυνότητά σου ! :worship:
Ξέρεις, αυτό είναι μια στάση ζωής που μακάρι να είχαν όλοι. Έτσι θα ήταν λιγώτερα τα προβλήματα και η ζωή πιο εύκολη
τόσο για τα αδέσποτα, όσο και για τα δεσποζόμενα ζωάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back