clouseau
Νεοφερμένο μέλος
εχουμε 3 αδερφακια, 2 αρσενικα και 1 θυλικο. ειναι περιπου 1 1/2 ετους και το θυλικο ειναι στειρωμενο. τις καθημερινες που δουλευουμε τα βγαζουμε στον κηπο το πρωι και απο το βραδυ που γυρναμε τα μαζευουμε μεσα. η θυλικια ουτε να σκεφτει να ξαναβγει. τα αρσενικα τρωνε και ξαναβγαινουν και κανουμε αγωνα να τα μαζεψουμε πριν κοιμηθουμε για να ειναι ολα μεσα.
το προβλημα ειναι οτι ο ενας αρσενικος ειναι απιστευτος καβγατζης. εχει τσακισει ολα τα αρσενικα της αυλης (τα θυλικα δεν τα πειραζει) ενω τωρα τελευταια τσακωνεται και με τον αδερφο του μεσα στο σπιτι! η συμβιωση ειναι πολυ δυσκολη. αρχιζει και βγαζει αυτες τις περιεργες κραυγες και φουντωνει το τριχωμα και ο αλλος φοβαται και γρυλιζει και σε καποια στιγμη γινεται μαχη. ειναι απειρες οι φορες που εχω σηκωθει 4 το πρωι να τα χωρισω. εκτος του οτι φοβαμαι οτι θα μου χυμηξουν δεν γινεται τιποτα και για να ηρεμησουν τα βγαζω εξω.
τι προτεινετε να κανω? φανταζομαι οτι αν τα στειρωσω θα ηρεμισουν (???) υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω?
ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Απορώ μάλιστα που είναι έτσι μόνο το ένα αγοράκι...
Πρέπει να τα στειρώσεις γιατί εκτός του ότι κάποια στιγμή θα στην κοπανήσουν και θα την κάνουν μ'ελαφρά πηδηματάκια προς άλλες γειτονιές σε αναζήτηση θυληκιάς, μπορεί πάνω στους καυγάδες να κολλήσουν αρρώστιες (λευχαιμία, aids) και να τα χάσεις έτσι κι αλλιώς....
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Δεν ειναι ολα τα αρσενικα τοσο καθετα σε αυτο, αλλα ειναι πολυ συχνο φαινομενο. Θεμα ορμονων.... Εχεις πολλες πιθανοτητες να ηρεμισουν με μια στειρωση
ladycat
Διάσημο μέλος
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
ladycat, εσυ τα στειρωσες και τα 4 και ηρεμισες?
ladycat
Διάσημο μέλος
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
εχω την εντυπωση οτι το κανει ασυναισθητα σε ενα μεγαλο βαθμο!τα πουλακια μου θα πανε για στειρωση και τα 2 μαζι. να ρωτησω κατι? στα αρσενικα εκτος του οτι ειναι πολυ πιο απλη η επεμβαση, ποσο καιρο μενουν στον κτηνιατρο και ποσο καιρο πρεπει να μεινουν εντος σπιτιου?
χριστινα
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος

ΚΑΤ1
Νεοφερμένο μέλος
Άκου cloyseau προσωπικά συχένωμαι τη στύρωση αλλά σ'αυτό το θέμα μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση.Πάντος μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και κολό θα ήταν να επισκεπείς τον vet σου.Μπάι,κατ.γεια σας
εχουμε 3 αδερφακια, 2 αρσενικα και 1 θυλικο. ειναι περιπου 1 1/2 ετους και το θυλικο ειναι στειρωμενο. τις καθημερινες που δουλευουμε τα βγαζουμε στον κηπο το πρωι και απο το βραδυ που γυρναμε τα μαζευουμε μεσα. η θυλικια ουτε να σκεφτει να ξαναβγει. τα αρσενικα τρωνε και ξαναβγαινουν και κανουμε αγωνα να τα μαζεψουμε πριν κοιμηθουμε για να ειναι ολα μεσα.
το προβλημα ειναι οτι ο ενας αρσενικος ειναι απιστευτος καβγατζης. εχει τσακισει ολα τα αρσενικα της αυλης (τα θυλικα δεν τα πειραζει) ενω τωρα τελευταια τσακωνεται και με τον αδερφο του μεσα στο σπιτι! η συμβιωση ειναι πολυ δυσκολη. αρχιζει και βγαζει αυτες τις περιεργες κραυγες και φουντωνει το τριχωμα και ο αλλος φοβαται και γρυλιζει και σε καποια στιγμη γινεται μαχη. ειναι απειρες οι φορες που εχω σηκωθει 4 το πρωι να τα χωρισω. εκτος του οτι φοβαμαι οτι θα μου χυμηξουν δεν γινεται τιποτα και για να ηρεμησουν τα βγαζω εξω.
τι προτεινετε να κανω? φανταζομαι οτι αν τα στειρωσω θα ηρεμισουν (???) υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω?
ευχαριστω
Ψιψίνος
Εκκολαπτόμενο μέλος
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
επισης ο ενας ο αλητακος ειναι γεματος πληγες απο γατομαχιες. εκτος απο τον αδερφο του μεσα στο σπιτι επιτιθεται σε οτι αρσενικο κινειται στην περιοχη και φοβομαστε μη κολλησει καμια αρρωστεια.
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
εχτες το πρωι τους πηγαμε και τους δυο. το απογευμα κατα τισ 7 πηγα να τους παρω. ο ενας δεν ειχε ξυπνησει και τον ξυπνησαν επι τοπου και τους πηρα στο σπιτι.
ειναι λιγο βαρβαρο να τους βλεπεις σε αυτη την κατασταση. καλα καλα δεν μπορουσαν να περπατησουν. ο Μπλακμαν εκανε λιγο εμετο 2 φορες. ο Μασκας σηκωθηκε ανεβηκε στο πρεβαζι του παραθυρου και "μαρκαρε"!!! ειναι αυτο δυνατον???
μετα απο ενα καλο υπνο τα παιδακια ξυπνησαν σημερα κανονικα με ορεξη
. φαγανε κανονικα (εχτες μονο νερο επιτρεποταν) και λυσαξανε να βγουνε εξω. προς μεγαλη μου εκπληξη, εκτος απο το "μαρκαρισμα" παρατηρησα τα εξης:- ο Μπλακμαν "κυνηγουσε" μια θυλικια που εχουμε στην αυλη και την μυριζε απο πισω...
- ο -αλητακος- Μασκας συνεχιζε το κλασικο του παιχνιδι να επιτιθεται σε οτι αρσενικο βρισκει μπροστα του!!!
ειναι δυνατον? ειναι περαστικα αυτα λετε ή ειναι πλεον μερος του χαρακτηρα τους?

Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι όντως...Κι εγω δεν μπορώ να τους βλέπω μετά τη νάρκωση...Χάλια είναι...Αλλά διαρκεί λίγο.ειναι λιγο βαρβαρο να τους βλεπεις σε αυτη την κατασταση. καλα καλα δεν μπορουσαν να περπατησουν. ο Μπλακμαν εκανε λιγο εμετο 2 φορες.
Μετά τη στείρωση συνεχίζουν να έχουν ορμές μέχρι και για 6 μήνες. Σταδιακά υποχωρούν. Κι ο Βαλεντίνο μετά τη στείρωση έτσι έκανε.- ο Μπλακμαν "κυνηγουσε" μια θυλικια που εχουμε στην αυλη και την μυριζε απο πισω...
- ο -αλητακος- Μασκας συνεχιζε το κλασικο του παιχνιδι να επιτιθεται σε οτι αρσενικο βρισκει μπροστα του!!!
ειναι δυνατον? ειναι περαστικα αυτα λετε ή ειναι πλεον μερος του χαρακτηρα τους?![]()
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
Ναι όντως...Κι εγω δεν μπορώ να τους βλέπω μετά τη νάρκωση...Χάλια είναι...Αλλά διαρκεί λίγο.
Μετά τη στείρωση συνεχίζουν να έχουν ορμές μέχρι και για 6 μήνες. Σταδιακά υποχωρούν. Κι ο Βαλεντίνο μετά τη στείρωση έτσι έκανε.
6 μηνες?
αμαν! πολυ μου φαινεται αυτο και δεδομενου οτι ειναι ατακτα παιδακια μου κανει λιγο δυσκολο να ηρεμισουν συντομα...τουλαχιστο καναμε το πρωτο βημα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool