Χαρίζεται γατούλα ημίαιμη περσίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Να της πω ψέματα δηλαδή? Δε γίνεται να ζω συνέχεια μεσ το άγχος γιατί αυτή πολλές φορές
έρχεται σπίτι μου απροειδοποίητα και έχει και πολύ θράσος.Έχω μπλέξει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Άρθρο 17 της, με αριθμό Υ1β/2000/1995 Υπουργικής Απόφασης: «Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα αυτών, ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά θα διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης» (των ζώων) και δε θα παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος».[/FONT]"

Σύμφωνα με το νόμο είσαι απολύτως καλυμμένη σε αυτή την περίπτωση οπότε δε μπορεί να σε υποχρεώσει κανείς να διώξεις την γάτα σου.
Προσωπικά, θα σου συνιστούσα να την κρατάς αποκλειστικά εντός διαμερίσματος ώστε να αποφεύγεις δυσάρεστες καταστάσεις από τους γείτονες, ειδικά εφόσον έχουν πρόβλημα όπως φάνηκε.
Προκειμένου να μην πάθει κάτι το γατάκι από κάποιον "καλό άνθρωπο", κράτησε την γάτα μέσα στο διαμέρισμα.
Όσον αφορά τα παράπονα της γειτόνισσας, η ιδιοκτήτρια να της πει να τα κάνει σε εσένα και δεν χρειάζεται να συγχύζεται τόσο ούτε εκείνη ούτε η μητέρα της ακούγοντας τα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανενας λογος δεν υπαρχει να πεις ψεμματα,ειδικα αν δεν εχεις παραπανω απο 2 γατες.Απλα θα τυπωσεις τον νομο(που ειναι ανωτερος απο καθε καταστατικο πολυκατοικιας)..και θα της τον κοτσαρεις την επομενη φορα που θα τολμισει να πει κατι.Και θα εισαι αποφασιστικη...οτι δηλαδη δεν το συζητας καν.Ειναι απολυτο και αναφαιρετο δικαιωμα σου να εχεις ζωο.Ομως αν απο το μπαλκονι πηγαινει σε αλλα διαμερισματα,εκει θα πρεπει ή να περιφραξεις το μπαλκονι..ή να την περιορισεις μεσα,διοτι και ο αλλος εχει δικαιωμα να μην θελει γατα στο μπαλκονι του ή στο σαλονι του.:) (Άσε που κινδυνευει κιολας)

To σπίτι το νοικιάζεις και είναι δικό σου. Αν θέλεις τη γάτα κρατησέ την, εκτός αν το συμβόλαιο που υπέγραψες με την ιδιοκτήτρια λέει όχι ζώα.

Επειδή έμπλεξες με κακή γειτόνισσα και ιδιοκτήτρια άλλαξε σπίτι μια απόφαση είναι. Δεν χρειάζεται να δώσεις την γάτα σου γι αυτό τον λόγο. Σήμερα θα σε πρήζει για την γάτα, αύριο για κάποιο άλλο λόγο.

Τελευταία επεξεργασία:
Ακόμη κι εάν το καταστατικό ορίζει ότι δεν επιτρέπονται ζώα στο διαμέρισμα, ο νόμος είναι ανώτερος και το επιτρέπει.
Δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει σπίτι η κοπέλα, εφόσον της αρέσει το διαμέρισμα τότε μπορεί να μένει εκεί κι η ιδιοκτήτρια ν αποδεχθεί το νόμο. :)

Δεν μιλάω για το καταστατικό της πολυκατοικίας αλλά για το συμβόλαιο μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Αν υπάρχει τέτοιος όρος τότε καλό είναι ο ενοικιαστής να το σεβαστεί (γιατί δεν είναι ηθικό).

Επίσης η ιδιοκτήτρια αν τελιώσει τα 2 χρόνια του συμβολαίου μπορεί να διώξει τον ενοικιαστή αρκεί να τον ενημερώσει 6 μήνες πριν.

Συμφωνώ με Έφη! Της κολλάς τον νόμο που έχει παραθέσει ο Γιώργος στα μούτρα, ήρεμα αλλά δυναμικά της λες ότι θα κρατήσεις την γάτα εντός σπιτιού και μετά κάνεις μια περίφραξη του μπαλκονιού σου όπως εχουν κάνει τόσοι άλλοι που κρατάνε γατούλες σπίτι κι έτσι δεν κινδυνεύει ούτε και να πέσει από κανένα μπαλκόνι. :)

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Έχω ήδη τυπώσει το νόμο, αν και νομίζω οτι το γνωρίζει γιατί στην αρχή μου έλεγε για το καταστατικό της πολυκατοικίας αλλα μετά σταμάτησε να μου το αναφέρει μάλον γιατί ενημερώθηκε περι νόμου.Προσπαθεί να με εκφοβίσει, εκβιάζοντας με, οτι αν δε φύγει η γάτα θα φύγω εγώ.Το προβλημα το έχει και η ίδια, δε θέλει ζώα μέσα στο σπίτι δεν είναι μόνο η γειτόνισσα που ενοχλείται.Το μπαλκόνι το έκλεισα όλο με καλαμωτή πριν μια εβδομάδα.Κι αυτό την ενοχλεί!

Δε θα έχω καλά ξεμπερδέματα με αυτήν και ο λόγος είναι οτι θα μου κάνει συνέχεια ψυχολογικό πόλεμο,(γιατί ξέρει πολύ καλά οτι για μια γάτα δεν μπορεί να μου κάνει έξωση) θα με ενοχλεί συνέχεια και δε θα μπορώ να βρώ την ησυχία μου, κάτι που ήδη κάνει σε καθημερινή βάση, με παίρνει τηλέφωνο και ουρλιάζει, δε μ'αφήνει να μιλήσω:mad: Λες κι έκανα κανένα έγκλημα που έχω γάτα. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι είναι χειρότεροι κι απο τα ζώα...

Δε μπορεί να σου κάνει τίποτα, blackcat86.
Όσο έχεις το νόμο με το μέρος σου, δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.
Ψυχολογικό πόλεμο μπορεί να προσπαθήσει να σου κάνει, εάν ήμουν στην θέση σου δεν θα με πείραζε καθόλου οπότε κάποια στιγμή θα βαριόταν και θα σταματούσε. :)

Κοίτα, δεν μπορεί να σου κάνει έξωση, γι΄αυτό κι έχει βγει εκτός εαυτού και ουρλιάζει. Έχουμε κι εμείς διαμερίσματα κι ενοικιάζουμε σε κόσμο (ο πατέρας μου δηλαδή) και ξέρω πως έξωση δεν μπορείς να κάνεις καθόλου έυκολα. Μην χάσεις την ψυχραιμία σου, δείξε της ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέρα από το να σεβαστεί τα δικαιώματά σου και απείλησέ την ότι θα της κάνεις μήνυση για παρενόχληση ή κατι. Πέρνα στην αντεπίθεση!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back