aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό, μάλιστα!Μια ωραια ιδεα για τα Χριστουγεννα ειναι να παρουν οι γονεις τα πιτσιρικια τους, να επισκεφτουν μια στεγη αδεσποτων και να χαρισουν στα ζωακια παιχνιδια, στειρωση και οτι χρειαζονται. Μπορει ετσι να συζητηθεί και να ωριμασει μεσα στην οικογενεια η ιδεα της υιοθεσιας.

Θα μπορούσε για παράδειγμα, να προωθηθεί η εικονική υιοθεσία ενός ζώου που ζει σε στέγη για τον καινούργιο χρόνο: ένα ποσό δηλαδή που θα καλύπτει την τροφή του και τα υπόλοιπα έξοδά του και σε αντάλλαγμα ένα πιστοποιητικό, μερικές όμορφες φωτογραφίες από το ζωάκι ή ακόμα και ένα μηνιαίο γράμμα με τα νέα του. Νομίζω ότι πολλές τέτοιου τύπου υιοθεσίες θα κατέληγαν σε πραγματικές!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aalyah
Διάσημο μέλος
Πως υπάρχουν κάτι ιστοσελίδες που αγοράζεις για δώρο ένα κομμάτι απο το φεγγάρι η κάνεις δώρο ένα αστέρι? Θα τα ξέρετε πιστέυω. Ε έτσι μπορούμε κάπως να προωθήσουμε το "κάνε δώρο μια στείρωση". Ώστε σαν δώρο αντί να ονομάζεις ένα αστέρι με το όνομα του καλού σου πχ. στειρώνεις ένα γατάκι! Και παίρνεις μια φωτογραφία απο το γατάκι το πας στον καλό σου με μια κορδελίτσα και του λες οτι η στείρωση αυτού του συγκεκριμένου γατιού είναι το δώρο σου.
Η επίσης όπως στο εξωτερικό κάνουν πολλές φορές, οι εταιρίες κάνουν για δώρο χριστουγέννων στους υπαλλήλους (πέρα απο τα μπονους που περνουν οκ?) μια δωρεά σε κάποιο charity. Παίρνουν δηλαδη μια δήλωση οτι έχει γίνει στο όνομα τους μια δωρεά στο ταδε charity. Και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε παρόμοιες κινήσεις!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Επίσης να προσθέσω και εγώ κάτι πάνω στο θέμα. Η μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά, να αναλύσω λίγο παραπάνω την ιδέα της Γιασμιν. Το "Στειρωστε ενα γατακι τωρα τα Χριστουγεννα, καντε του δωρο μια αναιμακτη ζωή".
Πως υπάρχουν κάτι ιστοσελίδες που αγοράζεις για δώρο ένα κομμάτι απο το φεγγάρι η κάνεις δώρο ένα αστέρι? Θα τα ξέρετε πιστέυω. Ε έτσι μπορούμε κάπως να προωθήσουμε το "κάνε δώρο μια στείρωση". Ώστε σαν δώρο αντί να ονομάζεις ένα αστέρι με το όνομα του καλού σου πχ. στειρώνεις ένα γατάκι! Και παίρνεις μια φωτογραφία απο το γατάκι το πας στον καλό σου με μια κορδελίτσα και του λες οτι η στείρωση αυτού του συγκεκριμένου γατιού είναι το δώρο σου.
Η επίσης όπως στο εξωτερικό κάνουν πολλές φορές, οι εταιρίες κάνουν για δώρο χριστουγέννων στους υπαλλήλους (πέρα απο τα μπονους που περνουν οκ?) μια δωρεά σε κάποιο charity. Παίρνουν δηλαδη μια δήλωση οτι έχει γίνει στο όνομα τους μια δωρεά στο ταδε charity. Και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε παρόμοιες κινήσεις!!
Η πρώτη σου ιδέα μου φαίνεται καλή και δεν χρειαζεται και ιδιαίτερη οργάνωση. Φτάνει να δίνεται ένα πιστοποιητικό απο την στέγη που έκανε την στείρωση.
Αλλά η δεύτερη ιδέα δεν νομίζω να ευδοκιμήσει ακόμα στην Ελλάδα. Φαντάσου τώρα έναν υπάλληλο που πληρώνεται τρεις κι εξήντα και δεν του πληρώνουν συχνά ούτε τις υπερωρίες του, να του δώσει το αφεντικό του, μαζί με το μπονους, ένα χαρτί-πιστοποιητικό οτι εγινε μια στειρωση στο όνομά του. Στην καλυτερη περιπτωση θα γελασουν και στην χειροτερη θα του το φέρουν καπελο.
Δεν νομιζω οτι είμαστε ετοιμοι για τετοιες κινησεις αλλα μακαρι να κανω λαθος
aalyah
Διάσημο μέλος
Η πρώτη σου ιδέα μου φαίνεται καλή και δεν χρειαζεται και ιδιαίτερη οργάνωση. Φτάνει να δίνεται ένα πιστοποιητικό απο την στέγη που έκανε την στείρωση.
Αλλά η δεύτερη ιδέα δεν νομίζω να ευδοκιμήσει ακόμα στην Ελλάδα. Φαντάσου τώρα έναν υπάλληλο που πληρώνεται τρεις κι εξήντα και δεν του πληρώνουν συχνά ούτε τις υπερωρίες του, να του δώσει το αφεντικό του, μαζί με το μπονους, ένα χαρτί-πιστοποιητικό οτι εγινε μια στειρωση στο όνομά του. Στην καλυτερη περιπτωση θα γελασουν και στην χειροτερη θα του το φέρουν καπελο.
Δεν νομιζω οτι είμαστε ετοιμοι για τετοιες κινησεις αλλα μακαρι να κανω λαθος
Καλέ όχι αν είναι δυνατόν!! Δεν εννοώ αυτό! Σιγά μην περιμένουμε απο τ'αφεντικά κάτι τέτοιο. Παρεξήγησις! Εγώ δεν το εξήγησα σωστά! Εννοούσα οτι κάποιος μπορεί να κάνει με την ίδια λογική ένα τέτοιο δώρο σε κάποιον άλλον. Δηλαδή ότι δώθηκαν τόσα πχ λεφτά στο όνομα του, προς το φαγητό, η την στείρωση, η την στέγαση ενός γατιού! Αυτό εννοούσα. Σιγά μην περιμέναμε απο τ'αφεντικά που δεν πληρώνουν ούτε καν τους κανονικούς μισθούς!
aretha
Περιβόητο μέλος
Στην καλύτερη περίπτωση, ο λαμβάνων το δώρο θα κάνει συνειρμούς όχι-και-τόσο-ευχάριστους. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου θα είναι καλύτερα να επικεντρωθεί το "δώρο" στην τροφή, την περίθαλψη και τη φιλοξενία του ζώου (στα οποία μπορεί κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται και η στείρωση, έτσι; απλώς δεν το λες φάτσα-φόρα).
aalyah
Διάσημο μέλος
Παιδιά, μην ξεχνάτε ότι η στείρωση είναι θέμα-"τζιζ" για πολλούς (ειδικά αρσενικούς, όπως έχουμε πολλάκις διαπιστώσει).Στην καλύτερη περίπτωση, ο λαμβάνων το δώρο θα κάνει συνειρμούς όχι-και-τόσο-ευχάριστους. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου θα είναι καλύτερα να επικεντρωθεί το "δώρο" στην τροφή, την περίθαλψη και τη φιλοξενία του ζώου (στα οποία μπορεί κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται και η στείρωση, έτσι; απλώς δεν το λες φάτσα-φόρα).
![]()
Α ναι σωστά ξέχασα την ευαισθησία κάποιων αρσενικών!

Ε ναι οκ το κάνουμε ένα πακέτο. Πχ έγινε δωρεά τόσων ευρω προς αυτό το γατάκι! Και τους δίνουμε μια πολύ ωραία φωτό του γατακίου να την εχουν δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.
ria23
Διάσημο μέλος

aalyah
Διάσημο μέλος
επισης οπως πολυ οργανισμοι ''υιοθετουν'' παιδακια ή ζωακια δινοντας 2-3 ευρω τον μηνα συμβαλοντας ετσι στην τροφη -νοσηλεια του ζωου ή του παιδιου θα μπορουσε να γινει κατι παρομοιο και με μας!!!αυτος που ''υιοθετει'' το ζωακι θα μπορει να το ονομασει να πηγαινει που και που να το βλεπει να παιζει μαζι του και καπως ετσι τελως παντων!!!!!!!![]()
Πολλοί βαριούνται το "2-3 ευρω κάθε μήνα" και δεν θέλουν την δέσμευση. Αυτό ειναι καμια φορά το πρόβλημα. Αλλά φυσικά μπορούμε να δίνουμε πακετα προσφορών. Δηλαδη είτε τα δίνεις όλα μια και καλή είτε σπονσοράρεις ένα ζωάκι και δίνεις τόσα τον μήνα όπως είπε και η Ρια.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
1. Αφίσες διαφημιστικές: Ποιος θα τις τυπωσει, πού θα μπουν και με ποια στεγη μπορεί να γίνει η επαφη;
2. Θα μπορούσε καποια ομαδα εθελοντων να προωθήσει το θέμα μοιράζοντας φυλάδια και δεχομενοι προσφορες σε μεγαλο εμπορικό κέντρο (π.χ. Mall)
3. Το πρόσωπο που θα φαίνεται ως οργανωτης πρεπει να είναι καποιο νομικό προσωπο (π.χ. σωματείο, μη κερδοσκοπική εταιρια κλπ). Αρα θα μπορουσαμε να προωθήσουμε την ιδέα σε καποια φιλοζωική οργανωση ή ακομα και δήμο
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δείγμα συμβολαίου υιοθεσίας και υπεύθυνη δήλωση παραλαμβανετε ΔΩΡΕΑΝ με μια υιοθεσία ενός γατιού από το κεντρο γάτας. Μαλιστα κιουριες μου που θέλετε χαρτακι περιτυλιγματος χωρίς γατακι μεσα. Οριστε μας![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δίνω κι εγώ καλέ... Δηλαδή, τώρα που έδωσα τα τρία αδερφάκια της Μπελίσα, δεν μου έχει ξανατύχει να βάζω αγγελιούλες... Αλλά το ίδιο θα κάνω για τη Μπελίσα, τη Γκρέτελ και την καινούργια γατούλα που αφίχθη! Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση έχω φτιάξει κα βεβαίωση υιοθεσίας με ένα σχεδιάκι μούρλια! Γατάκι σε καλαθάκι, μόλις το βρήκα στο Διαδίκτυο τρελάθηκα!
Λοιπόν, για να μην παρεκκλίνω και από το θέμα, παλιότερα, σε ένα άρθρο του ο κ.Φραντζεσκάκης που έχει τη στήλη των ζώων στο Κ της Καθημερινής είχε γράψει ένα ωραιότατο αρθράκι που το έχω φυλάξει στο αρχείο μου..Ο τίτλος του ήταν, "Μην Αγαπάτε τα Ζώα"...Με συγκλονιστική επιχειρηματολογία έγραψε έναν φιλιππικό κατά όλων όσων αγοράζουν ή χαρίζουν ζωάκια τα Χριστούγεννα "για τα παιδάκια τους" και μετά τα πετάνε στο δρόμο...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ... Είχα συγκλονιστεί...Βέβαια, τα τέρατα που το κάνουν είναι αναίσθητα έτσι κι αλλιώς, ωστόσο, εμένα μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο .... Αν το βρω, θα το αντιγράψω και θα το βάλω...
Συμφωνώ απόλυτα...Και ένα βιβλιαράκι με θέμα τα ζώα, την προστασία τους (έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογα), μαζί με μία εξήγηση στο παιδί για το πόσο σημαντικά είναι τα ζώα στη ζωή μας, πώς πρέπει να τα προστατεύουμε, να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε...Μια ωραια ιδεα για τα Χριστουγεννα ειναι να παρουν οι γονεις τα πιτσιρικια τους, να επισκεφτουν μια στεγη αδεσποτων και να χαρισουν στα ζωακια παιχνιδια, στειρωση και οτι χρειαζονται. Μπορει ετσι να συζητηθεί και να ωριμασει μεσα στην οικογενεια η ιδεα της υιοθεσιας
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποιος ελληναρας θα ενδιαφερθει για τις στέγες αδεσποτων ζώων. Τζαμπο και παλι τζαμπο.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διαβάζοντας το θέμα, μου γεννήθηκε μια στενοχώρια.Σε περίοδο γιορτών, tv, ράδιο και τύπος προπαγανδίζουν μονο παιχνίδια. Ο θεος των παιδιών είναι το τζάμπο κι ο μουστάκας. Κι επειτα γονεις που ξεοφρτωνονται τα παιδιά τους με το να τους ψωνιζουν εναν αγλεωρα πραγματα...
Ποιος ελληναρας θα ενδιαφερθει για τις στέγες αδεσποτων ζώων. Τζαμπο και παλι τζαμπο.
Και μην ξεχνάς ότι σε σακούλα του Jumbo (διορθώστε με αν κάνω λάθος, όταν πετυχαίνω τη συγκεκριμένη διαφήμιση την αλλάζω πάντα!) βάζουμε και τα αποφάγια για να τη σκίσει η αδέσποτη γατούλα και να φάει... Αφήστε που συνεισφέρουμε στο περιβάλλον με πλαστικούρα
... Στην Αμερική αντί για δώρα γενεθλίων ή Χριστουγέννων κάνουν δώρο εικονική υιοθεσία άγριου ζώου υπό εξαφάνιση ή ενός ζώου σε καταφύγιο... Πέρα από το ότι μεγαλώνουν τα περισσότερα με ζώα και κάτω από το δέντρο έχουν και το δώρο για τα ζωάκια τους.. Άσε μην αρχίσω και με πιάσει η ψυχή μου...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool