Πάντως κι η ιδέα με την κορδέλα δεν είναι καθόλου κακή! Και θα τα έχεις και όλο το χρόνο! Δοκίμασε λοιπόν και τα δύο!Αχ παιδια χρειαζομαι βοηθεια. Μου εφερε ο αντρας μου ενα, καλουπακι να το πω, μητρα για σχεδιακια να το πω, τελος παντων δεν ξερω πως να το πω. Εχει κατι σχεδια Αζτεκικα, μουρλια. Θα πηγαινουν λετε στο δεντρο, να φτιαξω μερικα με ζυμαρι, γιατι ο πηλος μου τελειωσε; Mου εφερε και κατι καινουργια χρωματα και ενα πλαστη φανταστικο, μικρουλι και πλαστικο, μια σταλιτσα.
Και μαχαιρακι ειδικο μου εφερε και πινελα για να τα χρωματιζω, ειμαι κομπλε. Μονο που δεν ξερω αν τα Αζτεκικα σχεδια θα πηγαινουν στο δεντρο.
Αν τα εφτιαχνα και τα εδενα σε ισες αποστασεις σε μια ωραια κορδελα και τα κρεμουσα καπου, θα ηταν λετε καλυτερα;![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Χαχαχαχα!!! Ναι βεβαια, μονο που λεει, οτι δεν τρωγονται. Τωρα αν καποιος πειναει πολυ......Κι αν είναι και εύγευστα, μπορείς να παίρνεις και κανένα από το δέντρο και να το τρως![]()

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Αντε περιμένουμε φωτο απο τα δικά σου!!!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Θα χρειαστείτε:
- Πορτοκάλια (τα οποία θα κόψετε σε φλούδες και θα αποξηράνετε στο φούρνο)
- Ζάχαρη
- Κανέλες (ολόκληρες)
- Δυνατή γόμα (προσωπικά χρησιμοποιώ πιστολάκι σιλικόνης)
- Λεπτό σχοινί
- Διάφορες κορδέλες
- Κουδουνάκια, μικρά κουκουνάρια, πλαστικούς καρπούς με συρματάκι κτλ
- Βερνίκι (χρησιμοποίησα το Water based picture varnice for oil & acrylic painting, number 668, της MAIMERI)
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φλούδες. Πιέζουμε την σάρκα τους με τα δάκτυλα ούτως ώστε να αποβάλουν αρκετό από τον χυμό τους. Ραντίζουμε με ζάχαρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε ταψί με αντικολλητική κόλλα, αραιά τη μία από την άλλη. Στο φούρνο τις αφήνουμε για 2 μόνον ώρες, γυρίζοντας κάθε 30 λεπτά ούτως ώστε να ψηθούν και οι δύο τους πλευρές το ίδιο. Σβήνουμε τον φούρνο και χωρίς να τον ανοίξουμε, αφήνουμε τα πορτοκάλια μέσα για 8 ώρες. Θα αποξηρανθούν θαυμάσια διατηρώντας το όμορφο τους χρώμα. Ακόμα όμως και αν κάποια μαυρίσουν σε κάποια σημεία, μην βιαστείτε να τα πετάξετε. Θα ανακαλύψετε ότι συνδυάζονται πολύ γλυκά με τα υπόλοιπα υλικά σας. Βερνικώνουμε.

Στολίδια με κανέλα
Κολλούμε 7-8 ολόκληρες κανέλες μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ελάχιστη γόμα. Δένουμε με σκοινί. Περνάμε το σκοινί μέσα από μια φλούδα πορτοκαλιού και στερεώνουμε στη βάση με γόμα. Δένουμε ένα φιογκάκι. Τελειώνοντας κολλάμε ένα κουδουνάκι ή οτιδήποτε άλλο επιλέξουμε στη βάση του.
Με τα υλικά αυτά μπορούμε να φτιάξουμε επίσης γουράκια, να στολίσουμε το δέντρο ή μια γιρλάντα, ή απλά να φτιάξουμε ένα όμορφο γιορτινό arrangement για το γιορτινό μας τραπέζι.
Κάπως έτσι στόλισα κι εγώ το δικό μου τραπέζι εψές, για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο που μαγείρεψα για τις συναδέλφισσές μου, και δώρισα σε κάθε μια και από ένα ματσάκι κανέλες.

Συνημμένα
-
december3-2012 004.JPG1,8 MB · Εμφανίσεις: 5 -
december3-2012 015.JPG1,8 MB · Εμφανίσεις: 5 -
15dec2012 008.JPG1,3 MB · Εμφανίσεις: 3 -
15dec2012 010.JPG1,5 MB · Εμφανίσεις: 5 -
december3-2012 004.JPG1,8 MB · Εμφανίσεις: 5 -
december3-2012 015.JPG1,8 MB · Εμφανίσεις: 5 -
15dec2012 008.JPG1,3 MB · Εμφανίσεις: 3 -
15dec2012 010.JPG1,5 MB · Εμφανίσεις: 5
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος

Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Συνημμένα
goth
Δραστήριο μέλος

!!!!!Πραγματικά πανέμορφα!!!Ο συνδυασμός των χρωμάτων ,οι ραφές,οι φιόγκοι...ΟΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ-ΑΨΟΓΑ!Συγχαρητήρια!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

![P290413_12.00_[02].jpg P290413_12.00_[02].jpg](https://www.mypetz.gr/data/attachments/132/132887-17a5e91ef3b6f1c9193171ff2e47ea28.jpg?hash=zWhl-uNJPv)

![P260913_23.54_[01].jpg P260913_23.54_[01].jpg](https://www.mypetz.gr/data/attachments/134/134113-c49b03e9d3539042fa953dd038e6090d.jpg?hash=vv2AHbwx9R)

![P140414_11.59_[01].jpg P140414_11.59_[01].jpg](https://www.mypetz.gr/data/attachments/134/134843-eecbbc82bba621d3f9e62b1adee535be.jpg?hash=JljqdaXjk6)
![P140414_11.59_[02].jpg P140414_11.59_[02].jpg](https://www.mypetz.gr/data/attachments/134/134844-9013d0f29d2188d500516277306fe908.jpg?hash=B-P3HLRYjd)