Χελωνάκι;

julia

Διακεκριμένο μέλος

Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
Καλημέρα παιδιά.....

Σήμερα η Λου μου έφερε αυτό..... Είχα και άλλη φορά χελώνα και στεριάς και του γλυκού νερού αλλά όλες ήταν μεγάλες. Τί κάνω με το μωρό??:hmm:
(ψάχνω και εγώ στο νετ, αλλά αν ξέρει κανείς να μου πεί τι τρώει...)Του έβαλα λαχανικά...

thnks

ΥΓ, το κελυφάκι του είναι ακόμα μαλακό, και ούτε το γραντζούνησε η Λού...:inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Αντίγραφο από Εικόνα 002.jpg
    Αντίγραφο από Εικόνα 002.jpg
    93,3 KB · Εμφανίσεις: 351
  • Αντίγραφο από Εικόνα 001.jpg
    Αντίγραφο από Εικόνα 001.jpg
    99,2 KB · Εμφανίσεις: 4.971
Η γάτα στο έφερε αυτό?? Μάλλον θα περιμένει να το ετοιμάσεις για μεσημεριανό! :D Κι εγώ νομίζω πως τρώνε λαχανικά, μόνο μην την πιάσει καμμιά διάροια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο γάτα δεν θα ζούσε.. η σκύλα μου το έφερε δωράκι...:redface:

Πάντως μην την βάζεις και πολύ στο laptop γιατί αμολάνε κάτι κατρούλες ατέλειωτες!! Μια φορά με είχε κατουρήσει μια μεγάλη από πάνω μέχρι κάτω, ενώ την είχα αγκαλιά και έβαλα τα κλάμματα!

Το ξέρω είμαι παθούσα παλιά... και δαγκωνιά έχω φάει!:lol:

Την έβαλα λίγο, για να φανεί το μέγεθος... τώρα την εχω σε μια μικρή αμμολεκάνη με χώμα και λαχανικά, και κάνει γύρους. Ευτυχώς οι γάτες κοιμούνται.:P

Λογικά γέννησε η χελώνα που βρήκα το Πάσχα κάπου στον κήπο... τώρα 1 έζησε ή καμιά 200 θα φανεί.:|

αρε τζουλια και χελωνακι...:happy::happy:βαζε του 1-2 φυλλα μαρουλακι πλυμενο με τα νερακια του πανω την ημερα και το νερακι το παιρνει απο κει δεν χρειαζεται επιπλεον μπολακι αν εχεις κανα ριχο πιατακι βεβαια βαλτου το ειχα επι 1 χρονο 2 μικρα τα μεγαλωσα λιγο και τα αφησα σε ενα παρκο πλεον εδω κοντα που εχει καμια 30αρια χελωνες..κρατα το για λιγο καιρο ειναι δυσκολο να επιβιωσει τοσο μικρο και να εχεις τον νου σου να μην γυρισει αναποδα (το εχουν αυτο τα μικρουλια πανε να σκαρφαλωσουν και αναποδογυριζουν ετσι πεθαινουν και τα περισσοτερα μικρα αν δεν γινουν μεζεδακια )...:/::/::/:

να σου ζησει το μπεμπακι..:):)

Πήρα πριν λίγο καιρό χελωνίτσα της ξηράς για το γιό του αδερφού μου και από τη μικρή μου εμπειρία ίσως σε βοηθήσουν τα πιο κάτω...

1. Το χελωνάκι έτσι μικρούλη όπως το βλέπεις άνετα είναι ενός έτους.
2. Βάλε στη λεκάνη ροκανίδια και φλοιό . Από το pet shop τα πήρα εγώ αυτά
3. Το μαρουλάκι του αρέσει πολύ αλλά δεν κάνει να τρώει μόνο μαρουλάκι γιατί δεν έχει καθολου βιταμήνες. Τρώει τα πάντα από φρούτα και λαχανικά εκτος αβοκάτο.
4. Βάλε του και ένα μικρό μπολ με νερό που να μπορεί να μπει μέσα γιατί τους αρέσει.
5. Χρειάζονται τουλάχιστο καθημερινά βιταμίνες και 2-3 φορές τη βδομάδα ασβέστιο για το κέλυφός του (σε pet shop θα τα βρείς αυτα...)
6. Τους αρέσει πολύ να κρύβονται οπότε μην ξαφνιαστείς να την βρεί κρυμμένη κάτω από τα ροκανίδια. Καλό είναι να της κάνεις μια μικρή φωλίτσα για να μπορεί να κρύβετεαι από κάτω... Θα την δείς που όλο ψάχνει να κρυφτεί....
Νομίζω αυτά είναι όλα... ;)

Eιχα κι εγω παλια ενα μικρο χελωνακι.Εκτος απο μαρουλι μπορεις να του δωσεις τα λεγομενα λουλουδακια απο τα κολοκυθακια.Πλυντα και κοψτα σε μικρα κομματια.Τρωνε παλι και φυλλα μουριας.Ελπιζω να σε βοηθησα.;)

:up::up: να σου ζησει .............και αυτο:rolleyes::lol::lol::lol:

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές και για τις ευχές....:sick:(ελεος μιλάμε πιά!!!)

maria.andreou,
χωρίς να είμαι 100% σίγουρη για την ηλικία του χελωνιού.. νομίζω ότι είναι μωρό, γιατί ΔΕΝ είχαμε χελώνα μέχρι το Πάσχα που απήγαγα μια απο τον δρόμο, μάλλον αυτή γέννησε, πρόσβαση απο έξω ο κήπος δεν έχει, υπάρχει μάνδρα. (Άλλες χελώνες που είχαμε ήταν γλυκού νερού, και τις χάσαμε σε μια πλημμύρα...)
Τεσπα... η ηλικία του παιδιού είναι το λιγότερο...:lol::lol:

Προφανώς και αν τον/την θέλει κανείς το χαρίζω.

Σειρωμένο και αποπαρασιτωμένο.....:rolleyes:

Η γάτα στο έφερε αυτό?? Μάλλον θα περιμένει να το ετοιμάσεις για μεσημεριανό! :D Κι εγώ νομίζω πως τρώνε λαχανικά, μόνο μην την πιάσει καμμιά διάροια

:lol::lol::lol::lol:

Ο Εκτορας ,ο σκυλος μου,ενα πασχα μου εφερα δωρο 2 μικρα κιτρινα χουδωτα κλωσσοπουλα τα εσπρωχνε απο τον ποπο και εφερε πανω μοΥ.Και τε ειχαμε κανονικα μασα στο σπιτι ταιζα ψιχουλα ,τα εκανα μπανιο.Το μονο κακο ηταν οτι με ξυπνγαν απο τις 6 το πρωι :D

Εμένα η Λου δεν τα πάει καλά με τα πουλιά.. τα έχει μεγάλο άχτι.:|
Τώρα το ερπετό πως την γλύτωσε... ίσως θέλει να το μεγαλώσω να το κάνω σούπα, μαζί με την μάνα του...θα φανεί αν βρώ και κανα αδελφάκι του αύριο.:|

Να σου ζήσει Julia!;):D:D:D
Φαντάζομαι ότι έχεις εμπειρία με χελωνάκια, γιατί και εμείς πέρισυ που περιφερόταν μία (μεγαλύτερη) κοντά στο σπίτι στο χωριό είπαμε να την υιοθετήσουμε αλλά τελικά εξελίχτηκε δυσάρεστα.:(

:blink::lol::lol::lol::up::up::up:

Ειχα βαλει κατι για χελωνες εδω για δες

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές και για τις ευχές....:sick:(ελεος μιλάμε πιά!!!)

maria.andreou,
χωρίς να είμαι 100% σίγουρη για την ηλικία του χελωνιού.. νομίζω ότι είναι μωρό, γιατί ΔΕΝ είχαμε χελώνα μέχρι το Πάσχα που απήγαγα μια απο τον δρόμο, μάλλον αυτή γέννησε, πρόσβαση απο έξω ο κήπος δεν έχει, υπάρχει μάνδρα. (Άλλες χελώνες που είχαμε ήταν γλυκού νερού, και τις χάσαμε σε μια πλημμύρα...)
Τεσπα... η ηλικία του παιδιού είναι το λιγότερο...:lol::lol:

Προφανώς και αν τον/την θέλει κανείς το χαρίζω.

Χμ, βασικά είχα δεί κάτι στο pet shop οι οποίες ήταν μικρότερες (δεν ήταν καλοσχηματισμένο καν το κέλυφός τους) και ήταν ενός χρονού τελικά πήρα αυτές που ήταν 7 χρονών και ήταν όσο το μέγεθος της παλάμης μου (χωρίς τα δάκτυλα εννοείται...) Αργούν πολύ να μεγαλώσουν. Φυσικά αυτή που είχα πάρει εγώ ήταν της ξηράς...

Yasmin,
είναι μικρό το είδες, το βρήκα στον κήπο μου, να το αφήσω σε κανένα βουνό? (διάβασα αυτά που έλεγε το λίνκ) ή να δοκιμάσω να το μεγαλώσω λίγο μέχρι να σκληρύνει έστω το καβούκι και να το αφήσω μετά?:hmm:

Εννοείτε ότι δεν θα το ήθελα για pet....

αν εχετε μεγαλο κηπο γιατι δεν την κρατατε?Αν εχει και παρεα δεν νομιζω να την πειραζει

αν εχετε μεγαλο κηπο γιατι δεν την κρατατε?Αν εχει και παρεα δεν νομιζω να την πειραζει

Γιατί ότι και κήπο να έχουμε, δεν φτάνει την πραγματική φύση που της αξίζει. .(μιλάω για ΦΥΣΗ που μπορώ να την πάω, και να την αφήσω)

Εγώ απλά θα την βοηθήσω να μεγαλώσει. Έτσι διάβασα στο λίνκ της γιασμίν ότι δεν είναι για να τα κρατάμε για πετ. Θα πάρω και τηλέφωνα στις οργανώσεις, έτσι και αλλιώς δεν είναι για τώρα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back