Χελωνάκι;

Σε παρακαλώ μην πας την άμοιρη τη χελώνα σε pet shop για την πουλήσουν όπου να ναι :(. Θα πάω σήμερα και γω από το anima για μια δική μου υπόθεση και θα το αναφέρω να δω αν μπορεί να γίνει κάτι και θα σε ενημερώσω το συντομότερο. Βάλε της και καμία ντοματούλα αν μπορείς, τους αρέσει πάρα πολύ.

εννοειται πως δεν την παω σε πετ σοπ μην ανησυχεις!:happy::happy: για ντοματα δεν ηξερα..αυτιο θα της πας!:happy::happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sorry παιδια αλλα απο το πρωι τρεχω και ξεχασα να σας ενημερωσω!:)
σημερα το πρωι βρηκα μονο το πορτοκαλακι εκει..αλλα δεν πλησιαζεται..:( ωστοσο το εβγαλα φωτογραφιες θα τις ανεβασω το βραδυ!:D
Το ασπρομαυρακι δεν το βρηκα!:( ουτε τα 2 μεγαλα!:(
Η χελωνιτσα ηταν εκει τις εβαλα να φαει μερικα μαρουλοφυλλα αλλα δεν ειδα ιδιαιτερο ενδιαφερον..:hmm::hmm:
Καλά έκανες Σιμώνη, να τις βάλεις τις φωτογραφίες μήπως βρει και αυτό ένα σπιτάκι και φύγει από το δρόμο!!!:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

..αυτιο θα της πας!:happy::happy:
Δεν κατάλαβα, τι εννοείς?
Ναι η ντομάτα είναι από τα αγαπημένα τους, κόψε τη σε δυο τρια κομματάκια και δώσε της να τη φάει:)

sorry παιδια αλλα απο το πρωι τρεχω και ξεχασα να σας ενημερωσω!:)
σημερα το πρωι βρηκα μονο το πορτοκαλακι εκει..αλλα δεν πλησιαζεται..:( ωστοσο το εβγαλα φωτογραφιες θα τις ανεβασω το βραδυ!:D
Το ασπρομαυρακι δεν το βρηκα!:( ουτε τα 2 μεγαλα!:(
Η χελωνιτσα ηταν εκει τις εβαλα να φαει μερικα μαρουλοφυλλα αλλα δεν ειδα ιδιαιτερο ενδιαφερον..:hmm::hmm:

Ωχ,λες να επαθαν τιποτα;:/:
Μακαρι να σωθουν οσα μπορουν.:(

κουκλιτσα παρε την χελωνιτσα σπιτι σου και θα ερθω εγω να την παρω στο παρκο της καλλιθεας εχει πανω απο 20 χελωνες ξηρας και ζουν εκει απο πριν γεννηθω..δεν τις πειραζει κανεις..εγω αφησα το καλοκαιρι 2 εκει..αν θες μπορεις να κατεβεις με καποιο λεωφορειο και να την παμε μαζι:)

Αν θες μπορείς να την πας στο κέντρο τους, για να δουν και σε τι κατάσταση είναι, απλά θέλει ένα τηλέφωνο πρώτα για να κανονίσεις την ώρα μην τυχόν και λείπουν και πας άδικα. Ή αν θες και μπορώ και εγώ την πάμε και μαζί.
Ανάλογα την κατάσταση θα κρίνουν αν θα την κρατήσουν για λίγο ή θα την απελευθερώσουν. Κάθε ΣΚ απελευθερώνουν σε κατάλληλα σημεία.
Ρια πρότεινα και το πάρκο αλλά μπορεί εύκολα να φύγει από και να βγει στο δρόμο μου είπαν:hmm:

Αν θες μπορείς να την πας στο κέντρο τους, για να δουν και σε τι κατάσταση είναι, απλά θέλει ένα τηλέφωνο πρώτα για να κανονίσεις την ώρα μην τυχόν και λείπουν και πας άδικα. Ή αν θες και μπορώ και εγώ την πάμε και μαζί.
Ανάλογα την κατάσταση θα κρίνουν αν θα την κρατήσουν για λίγο ή θα την απελευθερώσουν. Κάθε ΣΚ απελευθερώνουν σε κατάλληλα σημεία.
Ρια πρότεινα και το πάρκο αλλά μπορεί εύκολα να φύγει από και να βγει στο δρόμο μου είπαν:hmm:

οχι βρε με τιποτα ζουν χελωνες εκει πριν γεννηθω..δλδ πριν 25 χρονια..ειναι πολυ καλο μερος και περιφραγμενο αν θελει η σιμωνη μπορουμε να παμε μαζι να το δει..εχει παρα πολλες χελωνες και μεγαλες σε ηλικια το καλοκαιρι χορταινεις να τις βλεπεις..μιλαω εκ πειρας ετσι..εχω δει τι γινεται και πραγματικα ζουν μια χαρα μεσα στην πρασιναδα..:) αν ηταν ετσι θα ειχαν εξαφανιστει ολες..αυτη η παραπληροφορηση που κανουν στον κοσμο ειναι ασχημο πραγμα..

Ναι τις έχω δει και γω :). Απλά μου το είπαν επειδή είναι ανοιχτά και είναι κρίμα και να γεμίσει ο τόπος, είναι ήδη πολλές εκεί. Πριν λίγες μέρες είδα και πολλά μωρά!!!

Ναι τις έχω δει και γω :). Απλά μου το είπαν επειδή είναι ανοιχτά και είναι κρίμα και να γεμίσει ο τόπος, είναι ήδη πολλές εκεί. Πριν λίγες μέρες είδα και πολλά μωρά!!!

αν υπαρχει καπου καλυτερα τοτε μακαρι:) ..απλα η ολη διαδικασια πρεπει να γινει γρηγορα πριν πεσει σε χειμερια ναρκη η καημενη..

Δεν κατάλαβα, τι εννοείς?
Ναι η ντομάτα είναι από τα αγαπημένα τους, κόψε τη σε δυο τρια κομματάκια και δώσε της να τη φάει:)

ηθελα να πω αυριο θα της παω..:redface::redface:

Η χελώνα είναι εύκολο να υιοθετηθεί πιστεύω. Φτάνει να έχει κάποιος περιφραγμένη αυλή. Αλλά αυτό το πάρκο ακούγεται καλό.. θα έχει και άλλες χελωνίτσες να κάνει παρέα.
Όσο για τα γατάκια, προσπάθησε ξανά. Μακάρι να βρεθούν.. Αλλοιώς μπορεί κάπου να βρήκαν τροφή. Από την άλλη όμως μπορεί απλά να περιπλανιούνται και να επιστρέψουν.

Ξερω αρκετα απο χελωνες εχω 2 νεροχελωνες και παλια
ειχα μια της ξηρας την ειχα βρει οταν ηταν μωρο χωραγε
στην χουφτα μου! οταν μεγαλωσε την αφησα.Η χελωνα που
λετε επρεπε να εχει πεσει ειδη σε χειμερια ναρκη εδω και μη
νες και γι αυτο ειναι φυσικο που αρνηται να φαει, μενω στον
Καρεα κοντα στο δασος και σε παρκο της γειτονιας μου υπα
ρχουν 2 χελωνες εδω και κατι χρονια τις ταιζα καθε μερα οταν
χειμωνιαζει εξαφανιζονται [καπου κρυβονται και πεφτουν σε χει
μερια ναρκη] και οταν ερχεται ανοιξη ερχονται παλι.Τι θα κανετε
τελικα με την χελωνα?

Έχω μεγαλώσει σε αυλή με πράσινο 18 χελώνες τις οποίες τις απελευθέρωσα.Βέβαια κάθε καλοκαίρι σκέφτομαι αν θα υπάρχουν και αν είναι καλά με τις κωλοφωτιές.Όταν είχε καλό καιρό δεν έπεφταν σε χειμερία νάρκη ακόμα και αν ήταν Δεκέμβρης.Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει αυτό το παράδοξο.Τρώνε μαρούλια και ντομάτες αλλά να έχουν πληθεί απο φυτοφάρμακα.Δοκίμασε να πλησιάσεις κάτι απο τα δύο στο στόμα της να το μυρίσει και πιστεύω οτι θα το φάει.Με τα γατάκια δεν έχει κανένα πρόβλημα.Πες μας τι έκανες τελικά.

Δεν θα σχολιάσω... τα περι Ρένας κλπ... η πρώην μάνα τα γνωρίζει απο πρώτο χέρι, :mad::mad::devil::ropalo::knife::whatever::whatever::wall:

και θα συνεχίσω τα παιδιά χελωνάκια είναι απο πέρσυ 6.. ξεχειμώνιασαν (σιγά τον χειμώνα...:/:) και σήμερα έπιασαν και αυτά τον Μάη!! :D
4207.jpg

4208.jpg

Και επειδή σε έναν Ζωολογικό Κήπο.. δεν μπορούν να λείπουν και τα πτηνά... σας παρουσιάζω το νεότερο μέλος.! Δεν γνωρίζω τί είναι, άλλοι λένε Τσίχλα, άλλοι Κότσυφας, άλλοι ψαρόνι...
Εγώ το λέω "μεζέ".....:whistle::whistle:

4200.jpg

4202.jpg

4203.jpg

4204.jpg

4199.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σάμπως έχουμε δει τα προαναφερθέντα από τόσο κοντά? Τα ψαρόνια πάντως είναι μεγαλύτερα και γκρι, αυτό φαίνεται καφέ. Για κοτσίφι το μέγεθος και το σουλούπι είναι καλό αλλά αυτά είναι μαύρα. Εκτός κι αν φταίει το φλας. Οι τσίχλες δεν έχουν κάτι σχέδια? Και έχει και κάτι πεταχτά φτερά στο κεφάλι....
Που το κονόμησες ΚΑΙ αυτό??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σάμπως έχουμε δει τα προαναφερθέντα από τόσο κοντά? Τα ψαρόνια πάντως είναι μεγαλύτερα και γκρι, αυτό φαίνεται καφέ. Για κοτσίφι το μέγεθος και το σουλούπι είναι καλό αλλά αυτά είναι μαύρα. Εκτός κι αν φταίει το φλας. Οι τσίχλες δεν έχουν κάτι σχέδια? Και έχει και κάτι πεταχτά φτερά στο κεφάλι....
Που το κονόμησες ΚΑΙ αυτό??

Έπεσε απο δέντρο, το μάζεψε μάνα και μαζί με το παιδί το φέρανε στον Παιδικό να το δούνε τα άλλα παιδάκια... και μετά να το ξαναφήσει στην "φύση". ... Επενέβη η αδελφή μου (είναι δασκάλα εκεί..) και το έφερε στο Κέντρο Περίθαλψης/Ζωολογικό...:D

Julia μπράβο σου που βοηθάς και χελωνίτσες και το πουλάκι!:clapup: Το πουλάκι είναι μικρό σε ηλικία σωστά; Αν μεγαλώνοντας, μεγαλώσει αρκετά σε μήκος το ράμφος του, μάλλον είναι ψαρόνι...

Υ.Γ. Επειδή οι χελώνες είναι προστατευόμενο είδος, αν βρείτε κάποια τραυματισμένη, μπορείτε να την φέρετε στις κλινικές της Κτηνιατρικής ΑΠΘ για να την περιθάλψουμε (μέχρι και τεχνητό καβούκι έχουμε δημιουργήσει!).

Τελειες πι χελωνιτσες!Πολυ γλυκες!
Το πουλακι δεν ειναι με την καμια κοτσιφι.Τα κοτσιφια ειναι μαυρα και εχουν τα αρσενικα κιτρινο ραμφος και τα θηλυκα πορτοκαλι!

Ειναι στεριας ή γλυκου νερου?

Είναι στεριάς, είναι 6, και κοιμόμαστε αυτήν την εποχή:D....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back