Χελωνίτσες

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin είναι αόρατη. Έχει γράψει 5.102 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τις θαλάσσιες χελωνίτσες που δεν μεγαλώνουν.
Είναι καλές για το σπίτι;
Το μόνο που ξέρω είναι ότι τις ταϊζουν με μικρές γαριδίτσες...
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειχα εγω θαλασσιες χελωνιτσες!!!Παρολο που πολλοι τις θεωρουν "χαζες" και διαφορα τετοια εχω να σου πω οτι ηταν πανεξυπνες!!!Μολις εβλεπαν το κουτακι με τις γαριδιτσες που ανεφερεις ετρεχαν προς το μερος του!!!!Βεβαια ειναι πολυ φοβιτσιαρες.Μολις πας να απλωσεις δαχτυλο χωνουν κεφαλι,χερια,ποδια ολα μεσα!!!!Απλα δεν χρειαζονται πολυ φροντιδα μονο η γυαλα τους που θελει καθαρισμα και φαγητο.Και ισως να χρειαστεις κατι σταγονες για το νερο για το χλωριο και τα μικροβια.Εβαζα ειτε εμφιαλωμενο ειτε απο κανατα που το φιλτραρει.Καθως επισης τον χειμωνα πρεπει να ειναι σε ζεστο μερος αλλιως θα σου πεσουν σε χειμερια ναρκη και μετα θα πρεπει να περιμενεις τη ανοιξη!!!!Οι δικες μου βεβαια δεν ζουν πλεον...κ μου ηταν δυσκολο οταν εφυγαν...:(.Δυο ηταν.Το ενα το μικρο ειχε μεγεθος οσο ενα 2ευρω περιπου ενω το αλλο λιγο μεγαλυτερο!!
Κοιμοντουσαν παντα αγκαλια,σηκωνονταν στα δυο ποδια και στεκοντουσαν ετσι οπως στην ρωτη φωτο (οταν το ειδα πρωτη φορα επαθα πλακα!!!) και κοιμοντουσαν σε οοοοοοτι να ναι στασεις!!!Αυτα για τις χελωνιτσες!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00392.JPG
    DSC00392.JPG
    34,1 KB · Εμφανίσεις: 1.754
  • DSC00475.JPG
    DSC00475.JPG
    95,4 KB · Εμφανίσεις: 290
  • DSC00100.JPG
    DSC00100.JPG
    339 KB · Εμφανίσεις: 3.303
Έχω ένα θέμα με τις χελώνες. Είχα 2 θαλάσσιες και 2 ξηράς. Εμένα οι δικές μου πάντως (οι θαλάσσιες) είχαν μεγαλώσει αρκετά. Τις ταίζεις με τις γαριδίτσες και πρέπει να προσέχεις να αλλάζεις το νερό τους. Να προσέξεις που θα τις βάλεις, είναι καλύτερο να πάρεις ένα ακριβότερο τύπου ενυδρείο που είναι κλειστό από πάνω και έχει περισσότερο χώρο γιατί οι δικές μου έβγαιναν. Έχει τύχει να τις βρω μισοπεθαμένες μετά από τρεις μέρες πίσω από καναπέ στην άλλη άκρη του σπιτιού....και έκαναν απόδραση και σε καμπίνα πλοίου οπότε τις έψαχνα και εκεί....Τις χελώνες τις αγαπώ πολύ και νευριάζω όταν βλέπω τα χελωνάκια στοιβαγμένα σε βιτρίνες πετ σοπ. Τα δικά μου όταν μεγάλωσαν τα πήγα σε γνωστό με ενυδρείο που είχε πολλές χελώνες. Οι χελώνες ξηράς θεωρούνται προστατευόμενο είδος. Είναι απίστευτος ο δεσμός που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Αν η μια χελώνα δεν έβγαινε απ'το καβούκι της η άλλη πάθαινε κατάθλιψη. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ακουστεί βαρύγδουπο αλλά με τις χελώνες έμαθα να αγαπάω

Τελευταία επεξεργασία:
Λυπάμαι για τις χελωνίτσες σου...όντως είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που είσαι πολύ δεμένη μαζι τους. :(
Πραγματικά είναι πολύ γλυκές! Σκέφτομαι να πάρω κιόλας...:D
Τις ταϊζουν και φύλλα από μαρούλι ή μόνο γαριδίτσες; :worry:

Ευχαριστώ και τις δυο που απαντήσατε! :)

Εγώ μόνο γαριδίτσες στις θαλάσσιες και μαρούλι στις ξηράς απ'όσο θυμάμαι. Τις ξηράς τις είχα όταν ήμουν 7 χρονών και τις θαλάσσιες 10 και πέρα απ'το νερό που άλλαζε η μαμά μου τις είχα αναλάβει προσωπικά! χαχαχα. α! Και κάτι άλλο που θυμάμαι με τσάτιζε τρομερά... Όταν μια χελώνα κλείνεται στο καβούκι της είτε φοβάται είτε απομονώνεται οπότε μην βαράτε το καβούκι της για να βγει να κάνει σόου! Και αν πάρεις και το κάνει άλλος να τον μαλώνεις. Είναι απίστευτα πλάσματα. Τώρα για το αν είναι για σπίτι σίγουρα δεν είναι... Αλλά απ'τη στιγμή που βρίσκονται σε βιτρίνα σίγουρα καλύτερα να τα φροντίζεις εσύ και να τα αγαπάς :)

Εγώ μόνο γαριδίτσες στις θαλάσσιες και μαρούλι στις ξηράς απ'όσο θυμάμαι. Τις ξηράς τις είχα όταν ήμουν 7 χρονών και τις θαλάσσιες 10 και πέρα απ'το νερό που άλλαζε η μαμά μου τις είχα αναλάβει προσωπικά! χαχαχα. α! Και κάτι άλλο που θυμάμαι με τσάτιζε τρομερά... Όταν μια χελώνα κλείνεται στο καβούκι της είτε φοβάται είτε απομονώνεται οπότε μην βαράτε το καβούκι της για να βγει να κάνει σόου! Και αν πάρεις και το κάνει άλλος να τον μαλώνεις. Είναι απίστευτα πλάσματα. Τώρα για το αν είναι για σπίτι σίγουρα δεν είναι... Αλλά απ'τη στιγμή που βρίσκονται σε βιτρίνα σίγουρα καλύτερα να τα φροντίζεις εσύ και να τα αγαπάς :)
Σωστα!!!Και ξεχασα να το πω!!!Παλι καλα που το τονισες εσυ.
Απ'οτι ξερω επειδη ειχα και ξηρας, οι ξηρας τρωνε μαρουλι, λαχανο και γενικα εγω της εδινα λαχανικα και οι θαλασσιες γαριδουλες.

οι χελωνιτσες δεν ειναι τοσο ευκολες στη συντηρηση τους οπως φαινεται. Καταρχην ζουν γυρω στα 50 χρονια, εισαι διατεθειμενη να τις φροντιζεις για τοσο μεγαλο διαστημα; Επιπλεον οι χελωνιτσες αυτες μεγαλωνουν αρκετα. Εχω δει τετοια χελωνα που εχει διαμετρο γυρω στα 15εκ. Τα πλαστικα κουτακια που τις βαζουν ειναι σκετη κοροιδια. Οι χελωνες αυτες θελουν ενυδρειο με φιλτρο και θερμοστατη (υπολογιζε γυρω στα 400 λιτρα για μια ενηλικη χελωνα). Στο ενυδρειο θα πρεπει να υπαρχει αρκετο νερο για να κολυμπανε ανετα και βραχο για να σκαρφαλωνουν και να καθονται. Επισης χρειαζονται λαμπα uv. Στην αρχη οταν ειναι μικρο πρεπει να προσεχεις να μη του βαζεις πολυ νερο στο ενυδρειο. Η διατροφη με τις γαριδες δεν αρκει. Πρεπει να της δινεις και φρεσκια τροφη οπως μαρουλι, μυδια, σαρδελλα και επισης χρειαζεται συμπληρωματα ασβεστιου. Εδω και εδω και εδω μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες.

να προσθεσω και κατι σημαντικο. Δεν πρεπει να τις πιανεις συνεχεια και γενικα να προσεχεις να πλενεις τα χερια σου καλα γιατι φερουν σαλμονελλα :hmm:

Μάλιστα...Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας! :D

Οι μικρες χελωνιτσες ειναι μικρες αλλα εγω ξερω οτι μεγαλωνουν.Εχω μια που την λενε Λο και τωρα εχει πεσει σε χειμερη αναρκη.Βεβαια επειδη ειναι πολυ μωρο της εχω και μια λαμπα απο πανω για να ειναι ζεστη.Επισης της βαζω κατι υγρα στα ματια και στο κελυφος για συμπληρωμα βιταμινων.Τα χρωματα τους ειναι φανταστικα και θα σε μαγεψουν, ειναι τοσο ησυχες.....

Εγω εχω χελωνιτσες του γλυκου νερου που τις ταιζω με γαριδιτσες!!Ειναι πολυ ωραιες παρ'ολο που δεν μπορεις να παιξεις μαζι τους και μονο που κοιτας ποσο ομορφα ματια, χρωματα στο καβουκ εχει κ.λ.π.Ειναι σαν επαιζες ολη την ημερα!Ευχομαι να μπορεσεις να αποκτησειςκι εσυ μια και να δεις ποσο ομορφες ειναι!!!(Υ.Γ.Πεφτουν σε χειμερη αναρκη)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι πολυ ωραια ζωακια οι χελωνιτσες... Αμα τις εχεις σε ζεστο μερος δεν θα πεσουν σε χειμερια ναρκη:)
Επισης δεν πρεπει να τους ακουμπας το καβουκι και να τα χτυπας... Φοβουνται:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γενικα δεν πρεπει να τα πιανετε πολυ γιατι φερουν σαλμονελλα :)

Και αμα τις πιασεις, θα πρεπει να πλυνεις πολυ καλα τα χερια σου.:)

Έχουν τρομερή δύναμη. Είχα βρει στο κήπο μια χελώνα και έβαλα ένα ξύλο να τη σκουντίσω να βγει έξω από το καβούκι και μου το τράβαγε και τελικά μου το πήρε. Αν έβαζα δάχτυλο θα μου το έκοβε :worry:

Εμεις μια φορα ειχαμε παει εκδρομη και ηταν δυο μεγαλες χελωνες που η μια χτυπουσε το καβουκι της αλλης...:worry:

fockos υπαρχουν και χελωνες που ζυγιζουν ενα τονο και οχι δαχτυλο, ολοκληρο ποδι σου κοβουν :lol:

Εγώ σήμερα πήρα μια χελωνίτσα:Dκαι είναι πολύ γλυκούλα...:Dπιστεύω πως είναι τέλεια και για το σπίτι...και αν κάποιος θέλει να πάρει ένα κατοικίδιο αυτό που θα συνιστούσα θα ήταν μια μικρή χελωνίτσα:D

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλώ όρισες και σ' ευχαριστούμε πολύ για την άποψή σου! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα προσωπικά σου μηνύματα!

Εγω εχθες αγορασα 2 μικρες χελωνιτσες του νερου και εχω ανχωθει λιγο γιατι δεν ξερω και πολλα.Ενα πραγμα που θελω να μαθω ειναι αν το νερο τους πρεπει να ειναι ζεστο (οχι καυτο απλα λιγο ζεστο) η να ειναι λιγο κρυο δροσερο και τι βαθος πρεπει να εχει η πλαστικη πισινουλα που τις εχω μεσα την οποια την αγορασα απο το πετ σοπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back