brigite
Διάσημο μέλος
Θα σου ελεγα ,για καλο και για κακο να μην αφηνεις τη γατουλα σου να ακουμπαει τα ρουχα σου η παπουτσια σου μετα την επαφη της αλλης γατουλς,γιατι μπορει υγρα των ματιων της να μην εχουν απορροφηθει αμεσως απο το υφασμα και να τα παρει η γατα σου αν ακουμπησει στο ιδιο σημειο.
Ακομα καλυτερα,αν πιανεται η αλλη γατα ,να παει στον κτηνιατρο και να της γινει η καταλληλη θεραπεια.!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
efimp
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ για την απάντηση, απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει η επαφή να είναι άμεση σε μολυσμένο σημείο από την άλλη γάτα... θα προσέχω και θα πω και στους ιδιοκτήτες της γατούλας να την πάνε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη M.
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σε ολους.Πριν 2 εβδομαδες βρηκα 4 μικρα γατακια.Δυστυχως τα 3 δεν τα καταφεραν και εχει μεινει μονο το ενα.Ο μικρος ειναι μαχητης,η εξελιξη του ειναι πολυ καλη.Ο γιατρος που τον ειδε του εκανε αντιβιωση και αποπαρασιτωση.Επισης επειδη ειχε χλαμυδια στα ματια ακολουθησαμε μια αγωγη με Τομπρεξ.Τον ταιζω με ειδικο γαλα και εχει κανει μια κοιλιτσα ολοστρογγυλη.Πλεον οντας 3 εβδομαδων παιζει και με το χερι μου,το πιανει και το δαγκωνει.Τα ματια του ομως δεν εχουν αυτο το γκρζογαλανο καθαρο χρωμα που εχω συνηθισει να βλεπω σε μωρα.Ειναι ενα ακαθοριστο σκουρο γκρι χρωμα...κι αναρωτιεμαι αν βλεπει.Ο γιατρος του ειπε οτι θα ξερω μετα τις 4 εβδομαδες,αλλα με τρωει η αγωνια.Εχει συμβει κατι αναλογο σε καποιον να μου πει?Ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα, είμαι νέο μέλος εδώ και είναι υπέροχο το φουρουμάκι: μια ερωτηση πάνω στην χλαμύδια: εδώ και 2 βδομάδες βρηκα μια αδεσποτη γατουλα στο σουπερ μαρκετ της γειτονιάς μου και την ταιζω, η γατουλα πάσχει καθως μου ειπε ο γιατρος μου από χλαμύδια και να μην πολυπηγαινω κοντα της, να μην πάρω σταγονίδια και πάθω τα ιδια! Βαριανασαινει και είναι σαν κρυωμένη/ δεν την είδε από κοντά. Μου ειπε να πάρω το φαρμακο vibramycin για ανθρώπους και να της δινω μισο χαπάκι την μερα. Δεν ξερω τι να κάνω, αν θελετε και μπορω ανεβάζω φωτο της γατούλας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα! Εγώ θα πρότεινα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κτηνιάτρου και να του δώσεις την αντιβίωση. Από όσο ξέρω είναι σπάνιο να κολλήσει άνθρωπος χλαμύδια από γατούλα, παρ' όλ' αυτά μπορείς να φοράς γάντια ή κάτι τέτοιο όταν της δίνεις το φάρμακο και μετά να πλένεις καλά τα χέρια σου ή/και τα ρούχα σου, αν το θεωρείς αναγκαίο. Αν καταφέρεις να την ξεγελάσεις και τρώει το χάπι με ξηρά τροφή τότε νομίζω δεν κινδυνεύεις καθόλου!

ΥΓ: Μπορείς να πάρεις τηλεφωνικά και τη γνώμη 2ου γιατρού επί του θέματος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ευχαριστω φωτεινη , πολύ, ετσι θα κάνω
δυστυχως το γατακι δεν πολυτρωει, συνεπως δεν παιρνει και το φαρμακακι που το'χω μεσα στην κονσερβα
Hlianna
Διάσημο μέλος
Πολυ φοβαμαι οτι αν δεν του κανετε ενεσιμη αντιβιωση δεν θα τη βγαλει καθαρη..
θα το προσπαθήσω και αυτό, ευχαριστω
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Άντε, σιδερένια από δω και πέρα!

Mirella_D
Νεοφερμένο μέλος
Η ψιψίνα μου, που μολις εκλεισε τα 10, κοντότριχη, στειρωμένη, λαίμαργη και ζωηρή πρίν μια εβδομάδα παρουσίασε το εξης προβλημα.
Εγινε κακοδιαθετη, την επιασε υπνηλια, ετρωγε ελαχιστα, ΟΥΤΕ εμετους εκανε, ΟΥΤΕ διαρροιες, κακα απολυτα φυσιολογικα.
Την προηγουμενη Πεμπτη λοιπον (Τεταρτη παρουσιαστηκε το προβλημα), την ετρεξα στον κτηνιατρο.
Της εβαλε θερμομετρο και βρηκε να εχει λιγα δεκατα.
Μου συστησε για 2-3 ημερες σιροπι depon και εαν εως την περασμενη Δευτερα το προβλημα συνεχιζοταν να την ξαναπαω.
Πραγματι απο την Παρασκευη αρχισε να καλυτερευει, ανοιξε η ορεξη της, παιχνιδια κλπ, κλπ, οποτε την Δευτερα δεν χρειαστηκε να την παω.
ΟΜΩΣ απο χθες ξανα τα ιδια.
Την ξαναπηγα σημερα και παλι λιγα δεκατα της βρηκε, ΔΕΝ υπαρχουν εμετοι ή διαρροιες, τα κακα της ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ και μου εδωσε και παλι σιροπι depon 2ml απο το στομα πρωι-βραδυ
Τον ρωτησα τι μπορει να ειναι?
Μου απαντησε πιθανον ιωση που δεν εχει ακομη κανει τον κυκλο της αλλα με τοσο λιγο πυρετο δεν χρειαζεται αντιβιωση.
Βγηκε απο το κρεβατακι της μετα που την εφερα, τσιμπολογησε ξηρα τροφη για στειρωμενα βεβαια, οκ εχει μια ληθαργικοτητα που την προξενει και το ιδιο το depon οπως μου ειπε, αλλα ανησυχω βρε παιδια.
Μου εξηγησε ακομη πως αυτο ολο δεν ειναι σημαδι καποιας παθησης και οκ αν το προβλημα τραβηξει πολυ να της παρει και αιμα για εξετασεις.
Μαλιστα και αποπαρασιτωση της καναμε προσφατα με drontal δεν εχει κατι αλλο.
Ειχε καποιος απο εσας παρομοιο περιστατικο?
Ποσο πια κρατα μια ιωση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Μου θυμίζει τη δικη μας περιπέτεια πρόσφατα. Βεβαια εμενα δεν ειχε πυρετό καθολου. Μια μερα σταμάτησε να τρωει και έπινε μονο νερο. Πήγαμε και εμεινε μεσα με ορό. Κάναμε αναλύσεις και ηταν λιγο πειραγμένο το συκωτι λογω κάποιας λοίμωξης. Σιγα σιγα επανηλθε η όρεξη της με την αντιβιωση και βιταμίνες. Αυτο δεν σημαινει βεβαια πως εχει καποια σχεση. Θελω να καταλήξω στο οτι χωρις ανάλυση δεν μπορεις να ξερεις τιποτα. Οποτε παρακολούθησε την χωρις να αφησεις να περασει μεγαλο διάστημα αν δεν καλυτερεύει. Δεν ξερω ποσο εμπιστεύεσαι τον κτηνιατρο που πας και αν έχετε κανει καποια ανάλυση τα τελευταια χρονια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mirella_D
Νεοφερμένο μέλος
Κάποιοι σε άλλο site με πληροφόρησαν πως το σιρόπι Depon έστω και 2 ml είναι τοξικό για τις γάτες γιατί περιέχει παρακεταμόλη.
Τηλεφώνησα σε 4 διαφορετικούς κτηνιάτρους και μου συνέστησαν να διακόψω άμεσα το σιρόπι Depon.
Την άρπαξε ο άντρας μου και με ραδιο-ταξί την μετέφερε καλού-κακού στο Νέο Ηράκλειο σε έναν πολυ καλό κτηνίατρο που υπάρχει εκεί. Βέβαια η ποσότητα των 2μλ είναι πολύ μικρή όπως μας είπε τηλεφωνικά και ο κτηνίατρος που την πάει τώρα, αλλά αυτός συνέστησε την άμεση διακοπή και τη συνέχιση με σιρόπι Ponstan.
Δεν ξέρω, έχω θορυβηθεί πάρα πολύ, την έστειλα εκεί διότι έχει και υπέρηχο και μικροβιολογικό εργαστήριο. Κάθομαι στα καρφιά, επικοινώνησα μέσω του κινητού με τον άντρα μου, έχουν φτάσει, αλλά έχει κι άλλους 2-3 πιο μπροστά.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχικά ηρέμησε, μην πανικοβάλλεσαι. Έκανες ήδη αυτό που έπρεπε: πήρες δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη και την πας σε άλλον κτηνίατρο. Τώρα θα περιμένεις να δεις τι θα σας πει ο κτηνίατρος στο Νέο Ηράκλειο, το ότι έχει και υπέρηχο και μικροβιολογικό εργαστήριο είναι θετικό. Εύχομαι καλά νέα και περαστικά!
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Το ντεπόν ξέρω ότι απαγορεύεται αυστηρά να το δίνουμε σε ζώα. Ούτε πονστάν έχω ξανά ακούσει να δίνουν σε γάτα.

Εύχομαι να είναι περαστικά,αλλά όπως λέει και η Κουκι πάνω,αν χρειαστεί πάρε κι άλλες γνώμες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool