Χολαγγειίτιδα-Χολαγγειοηπατίτιδα

• Thread starter Thread starter 4feet
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Της έχω βράσει κοτόπουλο με ζουμάκι γιατί είναι το μόνο που τρώει με όρεξη.Έκανα προσπάθεια να ανακατέψω την L/D (που είναι ειδική για το συκώτι) με ζουμάκι αλλά ούτε να το φτύσει.Ο γιατρός μου είπε ότι είναι προτιμώτερο το κοτόπουλο παρά οι κονσέρβες του εμπορίου.Της έκανα και δεύτερη ένεση με Baytril.Δεν ξέρω μέχρι πότε ,λυπάμαι να την τρυπάω.Και αυτή κάθεται και μου κάνει ένα μικρό νιάου (άουτς).Δεν ξέρω τι λέει και ο JHON.
Συγνώμη άν έγινα κουραστική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι καλέ, τι κουραστική να γίνεις; Κουράγιο, υπομονή, και γρήγορα περαστικά στην ψιψίνα σου! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

L/d έδινα και εγώ για 6 μήνες στον δικό μου, όταν σώθηκε απο δηλητηρίαση, και είχε καταστραφεί το συκώτι του.

Είναι γεγονός ότι ούτε και εμένα την έτρωγε στην αρχή. Δεν υπέκυψα, και τελικά μετά απο 1 μέρα την έφαγε και με το παραπάνω. :)

Αν δεν τρωει θα πρεπει ειτε να χορηγηθει ορος ειτε να ταϊστει με το ζορι:hmm:. ειναι απο τις πιο συχνες παθησεις του ηπατος στις γατες και η θεραπεια περιλαμβανει την χοτηγηση αντιβιοτικων για μεγαλο διαστημα και βοηθητικων της χολης. Η προγνωση της νοσου εξαρταται απο το κατα ποσο εχει βλαβη το συκωτι και εαν αυτη ειναι αναστερεψιμη η οχι. Υπαρχουν 3 τυποι της ασθενειας και η διαφοροποιηση τους γινεται μετα απο βιοψια. Η θεραπεια ειναι η ιδια απλως διαφερει η αποτελεσματικοτητα και η διαρκεια αναλογα με τον τυπο

Επαφέρω μετά από ένα χρόνο τη συζήτηση καθώς προέκυψε στη γάτα μου. Το δίλημμα που θέτω είναι το εξής: Έχει νόημα να γίνει βιοψία εφόσον η αγωγή είναι η ίδια; Στην περίπτωση της Bijoux, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ηπατοπάθεια αλλά δεν ξέρουμε ποιούς από τους 3 τύπους. Λιγότερες πιθανότητες έχει η λιπίδωση και το λέμφωμα. Επίσης, η όρεξή της για φαγητό δεν έχει φύγει εντελώς (δεν τρώει ξηρά, με μέτρο κονσέρβα και ευκολότερα βραστό κοτόπουλο).
Μια στοχευμένη αλλά "τυφλή" αγωγή πόσο κακό μπορεί να κάνει; Γιατί τα αποτελέσματα της βιοψίας θα αργήσουν.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επαφέρω μετά από ένα χρόνο τη συζήτηση καθώς προέκυψε στη γάτα μου. Το δίλημμα που θέτω είναι το εξής: Έχει νόημα να γίνει βιοψία εφόσον η αγωγή είναι η ίδια; Στην περίπτωση της Bijoux, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ηπατοπάθεια αλλά δεν ξέρουμε ποιούς από τους 3 τύπους. Λιγότερες πιθανότητες έχει η λιπίδωση και το λέμφωμα. Επίσης, η όρεξή της για φαγητό δεν έχει φύγει εντελώς (δεν τρώει ξηρά, με μέτρο κονσέρβα και ευκολότερα βραστό κοτόπουλο).
Μια στοχευμένη αλλά "τυφλή" αγωγή πόσο κακό μπορεί να κάνει; Γιατί τα αποτελέσματα της βιοψίας θα αργήσουν.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Η βιοψια θα δειξει τον τυπο και την προγνωση που θα εχει η ασθενεια, αν ειναι μονο τα ηπατικα ενζυμα ανεβασμενα καλο ειναι να δοθει ειδικη τροφη για καποιο διαστημα ή καποια ηπατοπροστατευτικα σκευασματα και αν επαναληφθουν οι εξετασεις:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back