Χολαγγειοηπατίτιδα

ΜΑΡΙΑΠ1

Νεοφερμένο μέλος

Η ΜΑΡΙΑΠ1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Θέλω μία γνώμη

Χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από 15 χρόνια που είμαι γατομαμά ανακάλυψα επιτέλους ένα forum σαν και αυτό. Παίρνω το θάρρος να ρωτήσω τα εξής. Η μία από τις δύο γατούλες μου, ηλικίας περίπου 15 χρονών, βρέθηκε να πάσχει από χολαγγειοηπατίτιδα και υπερθυρεοειδισμό τον οποίο ο προηγούμενος κτηνίατρος δυστυχώς δεν είχε διαγνώσει. Την αγαπημένη μου κάτασπρη ψιψίναι την είχα μαζέψει από το δρόμο σε ηλικία περίπου 5 χρονών. Την πήγα άρον-άρον στην κλινική του Ψυχογιού στη Θεσσαλονίκη από όπου χθες με ειδοποίησαν να πάω να την πάρω γιατί ήταν καλύτερα και θα συνεχίζαμε τη θεραπεία στο σπίτι. Αναγκάστηκα όμως να την ξαναπάω γιατί κοιμόταν συνέχεια, δεν έτρωγε και δεν έπινε τίποτα(ούτε το φρέσκο ψάρι τη δελέασε!). Σήμερα μου είπαν ότι ξαναπαίρνει ενδοφλέβια ορό και αντιβιοτικά. Αν μπορείτε κάποιος ας με συμβουλεύσει τι να κάνω; Μπορεί να τη γλυτώσει ή μάταια ελπίζω; Να την αφήσω σε αυτή την κλινική ή να δω και αλλού; Τις έχουν κάνει πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις,υπερηχογράφημα και καρδιογράφημα. Θα περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ πολύ. Η νεοεισερχόμενη Μαρία:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες Μαρία και εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημά της η γατούλα σου.:)
Αφού έχει ξεκινήσει τη νοσηλεία της εκεί και της έγιναν και όλες οι εξετάσεις, θα έλεγα να μην την ταλαιπωρήσεις κι άλλο με μετακινήσεις. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, (πράγμα που επιβάλλεται σε σοβαρά προβλήματα όπως αυτό) είναι να πάρεις κατ' αρχάς τις εξετάσεις της και να τις δείξεις σε κάποιον γιατρό ακόμα, ο οποίος θα σου πει αν συμφωνεί με τη διάγνωση και τη θεραπεία που της γίνεται.
Δες εδώ μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως μας ήρθες!Δεν ξερω καθολου για αυτη την περιπτωση,αλλα ηθελα να σου ευχηθω να πανε ολα καλα με την γατουλιτσα σου και να σε καλωσορισω!:)

Καλώς ηρθες και από μενα στην παρέα μας και εύχομε και εγώ όλα να πάνε καλά με την γατούλα σου και μεσα από την λίστα κτηνιάτρων που έχουμε θα βρεις τον κατάληλο για να σου δώσει τις σωστές σουμβουλές!!!!!:up::up:

Καλωσήρθες Μαρία και εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημά της η γατούλα σου.:)
Αφού έχει ξεκινήσει τη νοσηλεία της εκεί και της έγιναν και όλες οι εξετάσεις, θα έλεγα να μην την ταλαιπωρήσεις κι άλλο με μετακινήσεις. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, (πράγμα που επιβάλλεται σε σοβαρά προβλήματα όπως αυτό) είναι να πάρεις κατ' αρχάς τις εξετάσεις της και να τις δείξεις σε κάποιον γιατρό ακόμα, ο οποίος θα σου πει αν συμφωνεί με τη διάγνωση και τη θεραπεία που της γίνεται.
Δες εδώ μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη μας.

Νομίζω ότι η aretha έχει απόλυτο δίκιο...Μπορείς να δείξεις τις εξετάσεις σε κάποιον άλλο γιατρό, για να έχεις και μια δεύτερη γνώμη...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!
Κράτα μας ενήμερους!

Σοβαρά είναι τα πράγματα, μεγάλη η γατούλα, τι να πώ, εύχομαι να της κάνουν τη σωστή θεραπεία και να ανταποκριθεί. Εξάλλου, μην ξεχνάμε, οι γάτες είναι εφτάψυχες:) Εκείνο που με προβληματίζει, είναι ότι σου είπαν πως δίνουν αντιβιωτικά. Σε ηπατίτιδα δίνουν αντιβίωση;, ούτε στον υπερθυρεοειδισμό δίνουν αντιβίωση (στους ανθρώπους), δεν νομίζω οι γάτες να λειτουργούν αλλιώς:hmm:Δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά, θα ρωτούσα για τη θεραπεία και θα προσπαθούσα να διασταυρώσω όλες τις πληροφορίες. Οι ευχές μας στο γατάκι σου για γρήγορη ανάρρωση, πες μας τις εξελίξεις έτσι;

Διευκρίνιση

Σοβαρά είναι τα πράγματα, μεγάλη η γατούλα, τι να πώ, εύχομαι να της κάνουν τη σωστή θεραπεία και να ανταποκριθεί. Εξάλλου, μην ξεχνάμε, οι γάτες είναι εφτάψυχες:) Εκείνο που με προβληματίζει, είναι ότι σου είπαν πως δίνουν αντιβιωτικά. Σε ηπατίτιδα δίνουν αντιβίωση;, ούτε στον υπερθυρεοειδισμό δίνουν αντιβίωση (στους ανθρώπους), δεν νομίζω οι γάτες να λειτουργούν αλλιώς:hmm:Δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά, θα ρωτούσα για τη θεραπεία και θα προσπαθούσα να διασταυρώσω όλες τις πληροφορίες. Οι ευχές μας στο γατάκι σου για γρήγορη ανάρρωση, πες μας τις εξελίξεις έτσι;

Για την χολαγγειοηπατίτιδα μου είπαν ότι είναι μικροβιακής αιτιολογίας γι αυτό της χορηγούν αντιβιοτικά. Όσο για τον υπερθυρεοειδισμό εμπλέκεται στο ότι δυσκολεύει τη θεραπεία από ό,τι μου είπαν. Στην κλινική θεωρούν σίγουρο ότι θα το ξεπεράσει και αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί εγώ βλέπω ένα ζώο σε ημιθανή κατάσταση και καμμία σχέση με την τσαχπίνα γατούλα που είχα.Μου πρότειναν σήμερα να μιλήσουμε για θεραπεία με χάπια για τον υπερθυρεοειδισμό. Μου είπαν όμως ότι αιματολογική εξέταση για θυρεοειδή γίνεται μόνο στο εξωτερικό με κόστος γύρω στα 150 ? αν θυμάμαι καλά. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ξέρω τι να κάνω και νοσταλγώ την εποχή που είχα τη Νατάσα την Κομνηνού γιατρό και το κεφάλι μου ήσυχο...:up:

Kαλημέρα.
Ποιός το είπε αυτό καλέ? Και πώς διαπίστωσαν ότι πάσχει από θυρεοειδή?
Εγώ της μικρής μου που έχει υπερθυρεοειδισμό της κάνω εξετάσεις κάθε μήνα. Και στοιχίζουν περίπου 30-40ευρώ.
Εκτός και αν θέλουν να της κάνουν κάποια πιο ειδική εξέταση.
Εμείς πάντως παίρνουμε χαπάκι για 20ημέρες, το σταματάμε για 10 και μετά ξανακάνουμε εξέταση αίματος για να δούμε αν έχει στρώσει.Και έχουμε την ίδια ηλικία.......
Ελπίζω να πάνε όλα καλά:)

η χαλαγγειοηπατιτιδα ειναι απο τις πιο συχνες ηπατικες νοσους στη γατα και η θεραπεια της περιλαμβανει την χορηγηση ορων και ηλεκτρολυτων , κορτιζονης, αντιβιοτικων και ηπατοπροστατευτικων και χολεκκριτικων ουσιων. η προγνωση ειναι δυσκολη και εξαρταται απο τον τυπο της ασθενειεας( εχει 3 τυπους που ξεχωριζουν μονο με κυτταρικη εξεταση) και για αυτο χρειαζετε βιοψια του ηπατος. Οι εξετασεις για τον θυρεοειδη ειναι σχετικα φθηνες και εξαρταται απο το εργαστηριο που τις κανει, τωρα μπορει καποια ειδικη εξεταση για τον θυρεοειδη να κοστιζει τοσο:hmm:

Καλώς ήρθες και περαστικά στη γατούλα σου.
Για την χολαγγειοηπατίτιδα δεν γνωρίζω κάτι.
Αλλά υπερθυρεοειδισμό έχει και η δική μου γάτα και δεν έκανα καμία εξέταση στο εξωτερικό. Κάνει αιματολογικές ανά διαστήματα για να ρυθμίζουμε ανάλογα τη δόση του χαπιού.

Πώς πάει το γατάκι, είναι καλύτερα;

η χαλαγγειοηπατιτιδα ειναι απο τις πιο συχνες ηπατικες νοσους στη γατα και η θεραπεια της περιλαμβανει την χορηγηση ορων και ηλεκτρολυτων , κορτιζονης, αντιβιοτικων και ηπατοπροστατευτικων και χολεκκριτικων ουσιων. η προγνωση ειναι δυσκολη και εξαρταται απο τον τυπο της ασθενειεας( εχει 3 τυπους που ξεχωριζουν μονο με κυτταρικη εξεταση) και για αυτο χρειαζετε βιοψια του ηπατος. Οι εξετασεις για τον θυρεοειδη ειναι σχετικα φθηνες και εξαρταται απο το εργαστηριο που τις κανει, τωρα μπορει καποια ειδικη εξεταση για τον θυρεοειδη να κοστιζει τοσο:hmm:
Ο υπερθυρεοειδισμος δεν μπορει να διαγνωστει μονο με απλή μετρηση της Τ3 η Τ4, αλλα οριστικη διάγνωση τίθεται μόνο με ειδικό τεστ που γίνεται στο εξωτερικό.

Στην συγκεκριμένη κλινικη εργαζονται πολύ καλοι κτηνιατροι.
Αν θες, μπορείς να ρωτησεις στο πανεπιστήμιο για μια δευτερη γνώμη, αλλά θα σε συμβούλευα να μην την μετακινήσεις ακόμη ωσπου να πάρει τα πάνω της. Οσο ημουν εγω στις κλινικες μπορουσες να πας το ζωακι σου στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα ακουσα οτι πλεον αυτο δεν ισχυει και δεχονται περιστατικα μονο οταν τα παραπεμψει άλλος κτηνιατρος, σαν referal center.
Αληθεια πως πάει η γατούλα;

ΜαριαΠ καλως ηρθες στο γατοφορουμ μας.:hello:
Η χολαγγειοηπατιτιδα ειναι εξειδικευμενο θεμα οποτε μονο ενας κτηνιατρος μπορει να σου δωσει εγκυρη συμβουλη.
Παντος η aretha εχει δικιο, καλο θα ηταν να ειχες και μια δευτερη γνωμη.
Ευχομαι περαστικα στην γατουλα σου και ελπιζω ηδη να ειναι καλυτερα.:)

Για την χολαγγειοηπατίτιδα μου είπαν ότι είναι μικροβιακής αιτιολογίας γι αυτό της χορηγούν αντιβιοτικά. Όσο για τον υπερθυρεοειδισμό εμπλέκεται στο ότι δυσκολεύει τη θεραπεία από ό,τι μου είπαν. Στην κλινική θεωρούν σίγουρο ότι θα το ξεπεράσει και αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί εγώ βλέπω ένα ζώο σε ημιθανή κατάσταση και καμμία σχέση με την τσαχπίνα γατούλα που είχα.Μου πρότειναν σήμερα να μιλήσουμε για θεραπεία με χάπια για τον υπερθυρεοειδισμό. Μου είπαν όμως ότι αιματολογική εξέταση για θυρεοειδή γίνεται μόνο στο εξωτερικό με κόστος γύρω στα 150 ? αν θυμάμαι καλά. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ξέρω τι να κάνω και νοσταλγώ την εποχή που είχα τη Νατάσα την Κομνηνού γιατρό και το κεφάλι μου ήσυχο...:up:
Δυσυχως δεν ξερω κατι για την αρρωστεια και ευχομαι το καλυτερο για τη μεγαλοκοπελλα σου.Ομως σου γραφω σχετικα με το κοστος των 150 ευρω που λες.Επειδη εμεις εδω στην Ελλαδα δεν ξερουμε πολλες φορες τι ζηταμε δες εδω www.laboklin.com ειναι μια μεγαλη κλινικη στη Γερμανια.Γραψε τους ακριβως την εξεταση που θες και θα σου απαντησουν.Εκει εστειλα με DHL δειγματα αιματος για τεστ DNA για τις γατες μου.Καλη επιτυχια

Τι να πω, είστε όλοι και όλες πραγματικά συγκινητικοί/ες! Η γατούλα μου δείχνει να πηγαίνει καλύτερα, πήγα μάλιστα χθες και την είδα. Δεν τρώει βέβαια ακόμη, τσιμπολογάει απλώς και δυστυχώς της εμφανίστηκαν αρρυθμίες. Μου εξήγησαν ότι δεν την έχει πιάσει ακόμη το φάρμακο που παίρνει για την καρδιά για αυτό έχει αυτή μυική αδυναμία και ότι ξεπέρασε το πρόβλημα με το συκώτι πολύ γρήγορα η γιαγιάκα. Θα την πάρω μάλλον την Κυριακή. Επίσης μου είπαν ότι οριστικό πρόβλημα στην καρδιοπάθεια δίνεται με την αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας. Μαρία.

Οπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία-Κουτίνας Αλ." Παθολογία του σκύλου και της γάυας τεύχος Α' -Δερματολογικά, ενδοκρινολογικά και μεταβολικά νοσήματα", στον υπερθυρεοειδισμό της γάτας η διάγνωση μπορει να γίνει και με την μετρηση των Τ3-Τ4 στον ορο του αίματος. Πιο ειδική εξετασει περιλαμβάνει την χορήγηση συνθετικής Τ3 στη γάτα για 2 ημέρες και μέτρηση των συγκεντρώσεων της Τ4 στον ορό αίματος 24 ώρες πρίν την έναρξη της χορήγησης και το πρωί της τρίτης μέρας , 4 ώρες μετα την τελευταία χορήγηση. Όλες αυτες οι εξετάσεις μπορούν να γινουν και στην Ελλάδα.

Τελευταία απάντηση

Τι να πω, είστε όλοι και όλες πραγματικά συγκινητικοί/ες! Η γατούλα μου δείχνει να πηγαίνει καλύτερα, πήγα μάλιστα χθες και την είδα. Δεν τρώει βέβαια ακόμη, τσιμπολογάει απλώς και δυστυχώς της εμφανίστηκαν αρρυθμίες. Μου εξήγησαν ότι δεν την έχει πιάσει ακόμη το φάρμακο που παίρνει για την καρδιά για αυτό έχει αυτή μυική αδυναμία και ότι ξεπέρασε το πρόβλημα με το συκώτι πολύ γρήγορα η γιαγιάκα. Θα την πάρω μάλλον την Κυριακή. Επίσης μου είπαν ότι οριστικό πρόβλημα στην καρδιοπάθεια δίνεται με την αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας. Μαρία.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους. Δυστυχώς η γατούλα μου πριν μία ώρα ακριβώς έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή...Εύχομαι μόνο να μην έκανα κάτι λιγότερο από αυτά που έπρεπε, να μην της στέρησα τη φροντίδα που έπρεπε να έχει. Μαρία.

λυπαμαι πολυ για τη γατουλα :cry::cry::cry: πιστευω οτι εκανες οτι μπορουσες

Σας ευχαριστώ ξανά όλους. Δυστυχώς η γατούλα μου πριν μία ώρα ακριβώς έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή...Εύχομαι μόνο να μην έκανα κάτι λιγότερο από αυτά που έπρεπε, να μην της στέρησα τη φροντίδα που έπρεπε να έχει. Μαρία.
Λυπαμαι παρα πολυ για τη γατουλα σου.Πιστευω πως της τα εδωσες ολα και εκανες τα παντα να τη σωσεις...Ηταν γραφτο της...

Λυπαμαι παρα πολυ Μαρια για την τοσο αδικη εξελιξη για την γατουλα σου.:(:cry: Καλο ταξιδι στην μικρη ψυχουλα.:bye::bye::bye:
Κουραγιο καλη μου, σιγουρα εκανες οτι ηταν δυνατο για την γατουλα σου,που εφυγε αφου γνωρισε την στοργη και την αγαπη σου.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back