Χολαγγειοηπατίτιδα

Σας ευχαριστώ ξανά όλους. Δυστυχώς η γατούλα μου πριν μία ώρα ακριβώς έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή...Εύχομαι μόνο να μην έκανα κάτι λιγότερο από αυτά που έπρεπε, να μην της στέρησα τη φροντίδα που έπρεπε να έχει. Μαρία.

Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας....:cry:
Και μόνο που αναρρωτιέσαι αν τη φρόντισες σωστά, μετά από 15 χρόνια κοινής ζωής, σημαίνει ότι την αγάπησες πάρα πολύ...Είμαι σίγουρη ότι έζησε μια ευτυχισμένη ζωή κοντά σας...Αυτό πρέπει να θυμάσαι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Μαρία. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι άλλο. Για όσα θέματα σε απασχολούν, μπορείς να ζητήσεις λεπτομερείς πληροφορίες από τον Κτηνίατρό σου. Αν κατάλαβα καλά, είσαι στην όμορφη Θεσ/κη. Άρα, μπορείς να πάς στο πανεπιστημιακό κτηνιατρικό νοσοκομείο, που βρίσκεται στην Γιαννιτσών, και να συμβουλευτείς τους ειδικούς καθηγητές στην γαστρεντερολογία και στην παθολογία των μικρών ζώων.
Γενικά, ρώτα τον κτηνίατρό σου σχετικά με τις τιμές των βιοχημικών εξετάσεων (ειδικά ένζυμα για την λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης). Μάθε πόσο αυξημένα ήταν αρχικά, αν έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις και ποιά ήταν η εξέλιξη μετά την θεραπεία.
Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Σημάδια κακής πρόγνωσης είναι η παρατεταμένη ανορεξία του ζώου, αν και κατά πόσο έχει πειραχτεί το πάγκρεας( ένα όργανο γειτονικό με το ήπαρ και πολύ πολύ σημαντικό) και τα ευρήματα του υπέρηχου.
Πάντως, μην διαστάζεις να συζητάς διεξοδικά με τον κτηνίατρό σου ώστε να ενημερώνεσαι. Είναι αρκετά δύσκολο περιστατικό, αλλά πολλές φορές οι γατούλες αιφνιδιάζουν τους κτηνίατρους με το πόση δύναμη και θέληση έχουν για την ζωή. Εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά και να γυρίσει η γατούλα σύντομα σπίτι της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Μαρία. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι άλλο. Για όσα θέματα σε απασχολούν, μπορείς να ζητήσεις λεπτομερείς πληροφορίες από τον Κτηνίατρό σου. Αν κατάλαβα καλά, είσαι στην όμορφη Θεσ/κη. Άρα, μπορείς να πάς στο πανεπιστημιακό κτηνιατρικό νοσοκομείο, που βρίσκεται στην Γιαννιτσών, και να συμβουλευτείς τους ειδικούς καθηγητές στην γαστρεντερολογία και στην παθολογία των μικρών ζώων.
Γενικά, ρώτα τον κτηνίατρό σου σχετικά με τις τιμές των βιοχημικών εξετάσεων (ειδικά ένζυμα για την λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης). Μάθε πόσο αυξημένα ήταν αρχικά, αν έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις και ποιά ήταν η εξέλιξη μετά την θεραπεία.
Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Σημάδια κακής πρόγνωσης είναι η παρατεταμένη ανορεξία του ζώου, αν και κατά πόσο έχει πειραχτεί το πάγκρεας( ένα όργανο γειτονικό με το ήπαρ και πολύ πολύ σημαντικό) και τα ευρήματα του υπέρηχου.
Πάντως, μην διαστάζεις να συζητάς διεξοδικά με τον κτηνίατρό σου ώστε να ενημερώνεσαι. Είναι αρκετά δύσκολο περιστατικό, αλλά πολλές φορές οι γατούλες αιφνιδιάζουν τους κτηνίατρους με το πόση δύναμη και θέληση έχουν για την ζωή. Εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά και να γυρίσει η γατούλα σύντομα σπίτι της.
Μάλλον δεν διάβασες όλο το θέμα Γιάννη, γιατί η γατούλα δυστυχώς ταξιδεύει για τον παράδεισο........:bye::bye::bye:

Καλημέρα σε όλους,
έχω έναν γατούλη 6 ετών ο οποίος έχει -όπως διέγνωσε ο γιατρός μετά από υπέρηχο, βιοψία και εξετάσεις αίματος χολαγγειίτιδα ή χολαγγειοηπατίτιδα. Το θέμα είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα και ενώ έχουμε ξεκινήσει αγωγή, η εξέλιξη είναι δραματική. Από εχθές ο γάτος έχει σχεδόν παραλήσει, οι κόρες των ματιών του είναι μονίμως διεσταλμένες και εκτός από ελάχιστο νερό που ήπιε αρνείται οτιδήποτε άλλο. Το να πάρει τα φάρμακά του ήταν απο την αρχή σχεδόν ακατόρθωτο..αγριεύει, γρατζουνάει και αν καταφέρουμε να του δώσουμε έστω και ελάχιστη ποσότητα συνήθως κάνει εμετό. Του άλλαξα τις κροκέτες με κονσέρβα από τον κτηνίατρο, του έδωσα ψάρια αλλά δεν τρώει τίποτε! Εννοείται πως έχει χάσει βάρος.. Ο κτηνίατρος είπε πως δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά αρνούμαι να το δεχτώ. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα για νοσηλεία σε κλινική και σε συζήτηση με τον κτηνίατρο μου εξήγησε πως δεν είναι δυνατή θεραπεία αλλά ενδεχομένως απλά να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ανάλογα με το πόσο έχει ήδη αλλοιωθεί το ήπαρ.
Ξέρω πως ίσως ρωτάω άσκοπα..αλλά τι μπορώ να κάνω με τα μέσα που διαθέτω;;;;;;;;;;; Διάβασα σε ανάλογα άρθρα που υπάρχουν εδώ για καταναγκαστικό τάισμα αλλά δεδομένων των αντιδράσεων του γάτου μου, μου φαίνεται αδύνατον.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία..
Ευχαριστώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους,
έχω έναν γατούλη 6 ετών ο οποίος έχει -όπως διέγνωσε ο γιατρός μετά από υπέρηχο, βιοψία και εξετάσεις αίματος χολαγγειίτιδα ή χολαγγειοηπατίτιδα. Το θέμα είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα και ενώ έχουμε ξεκινήσει αγωγή, η εξέλιξη είναι δραματική. Από εχθές ο γάτος έχει σχεδόν παραλήσει, οι κόρες των ματιών του είναι μονίμως διεσταλμένες και εκτός από ελάχιστο νερό που ήπιε αρνείται οτιδήποτε άλλο. Το να πάρει τα φάρμακά του ήταν απο την αρχή σχεδόν ακατόρθωτο..αγριεύει, γρατζουνάει και αν καταφέρουμε να του δώσουμε έστω και ελάχιστη ποσότητα συνήθως κάνει εμετό. Του άλλαξα τις κροκέτες με κονσέρβα από τον κτηνίατρο, του έδωσα ψάρια αλλά δεν τρώει τίποτε! Εννοείται πως έχει χάσει βάρος.. Ο κτηνίατρος είπε πως δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά αρνούμαι να το δεχτώ. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα για νοσηλεία σε κλινική και σε συζήτηση με τον κτηνίατρο μου εξήγησε πως δεν είναι δυνατή θεραπεία αλλά ενδεχομένως απλά να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ανάλογα με το πόσο έχει ήδη αλλοιωθεί το ήπαρ.
Ξέρω πως ίσως ρωτάω άσκοπα..αλλά τι μπορώ να κάνω με τα μέσα που διαθέτω;;;;;;;;;;; Διάβασα σε ανάλογα άρθρα που υπάρχουν εδώ για καταναγκαστικό τάισμα αλλά δεδομένων των αντιδράσεων του γάτου μου, μου φαίνεται αδύνατον.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία..
Ευχαριστώ..
Θα μπορουσε να γινει η αντιβιωση ενεσιμη και θα χρειαστει μαλλον και χορηγηση ορου και μαλλον θα πρεπει να τον ταΐζεις με το ζορι , επισης υπαρχουν ειδικα σκευασματα για το συκωτι που βοηθουν στην αναγεννηση του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης λογικά υπάρχουν Κτηνίατροι που έχουν και νοσηλεύουν ζώα στο ιατρείο τους...Αυτοί έχουν και τα απαραίτητα μέσα και πείρα για να φροντίσουν ακόμα και το πιο άγριο ζωάκι...:redface:

Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με την Γατοομάδα Θεσσαλονίκης, έχουν μεγάλο κύκλο και γνωριμίες με γιατρούς.

Πριν λίγο μου τηλ. από το σπίτι μου & μου είπαν πως ο μικρός έχει κρυφτεί πίσω από τον καναπέ & του ξέφυγαν & λίγα ούρα. Το 2007 χάσαμε τον σκύλο μας & η ομοιότητα της κατάστασης με φοβίζει.. Έχω ρωτήσει ήδη τον γιατρό για ενέσιμη αγωγή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Επιστρέφοντας στο σπίτι θα δω πως έχει η κατάσταση & θα δω τι μπορώ να κάνω.
Ευχαριστώ και πάλι..

Πόπη,λυπάμαι που βρέθηκες σε παρόμοια θέση με τη δική μου. Το γατάκι μου είχε παρόμοιο πρόβλημα του οποίου τη σοβαρότητα δεν είχα καταλάβει.Δυστυχώς ο κτηνίατρος δεν μου είπε ξεκάθαρα ούτε για την ανεπάρκεια ήπατος, ούτε για τον ίκτερο μόνο ότι θα του δώσουμε ευκαιρία για να ζήσει. Εκανε ότι έπρεπε για την ενυδάτωση, την αντιβίωση, την ειδική διατροφή κτλ. Ομως όταν το πήρα σπίτι για να συνεχίσω την αγωγή ελπίζοντας ότι θα παέι καλύτερα, συνειδητοποίησα ότι η γάτα υπέφερε, πονούσε. Μπορείς να διαβάσεις στο αναιμία ικτερος ασκίτης την ιστορία της Κούρμας.Κατά τη γνώμη μου αυτό που προέχει είναι να δώσεις στο γάτο σου ποιότητα ζωής, δηλαδή να εξασφαλίσεις ότι δεν θα υποφέρει με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα. Καλύτερα να του δίνεις διατροφή ειδική για ζώα με προβλήματα στο συκώτι για να βοηθήσεις τη χώνεψη και να έχεις κοντά σου έναν κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι γιατί θα χρειαστείς συμβουλές. Προσπάθησε να χαρείς το κάθε λεπτό μαζί του.Αν η ανεπάρκεια ήπατος δεν είναι προχωρημένη, ίσως να είναι ανστρέψιμη. Στα τελικά στάδια πάντως η πρόγνωση δεν είναι πολύ θετική. Ισως ο γάτος να είναι σε σοκ. Εύχομαι καλή δύναμη, καλό κουράγιο και το καλύτερο για το γατούλη σου. Θα σε σκέφτομαι.
Παιδιά δεν ξέρω πόσο παλιό είναι το μήνυμα της Πόπης. Αν η κατάσταση έχει προ πολλού αλλάξει, παρακαλώ αγνοήστε την απάντηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back