Χορτοφαγικές συνταγές

Δεν είμαι χορτοφάγος, αλλά δεν θεωρώ και τον εαυτό μου φανατικό κρεατοφάγο. Μάλλον θα με χαρακτήριζα κατανάγκην κρεατοφάγο, λόγω της αναιμίας. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν σχολιάζω ή κοροϊδεύω είτε τους χορτοφάγους είτε τους κρεατοφάγους. Ο καθένας μας κάνει καλώς ή κακώς τις επιλογές του για τους δικούς του λόγους. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μαγείρεψα και έφαγα κρέας.Για όλη τη βδομάδα δεν έχω σκοπό να μαγειρέψω κανένα κρεατικό και από Καθαρά Δευτέρα ξεκινάω νηστεία μέχρι το Πάσχα, οπότε δεν θα έχω και τη μητέρα μου να με ζαλίζει με το "Φαε και λίγο κρεας!" όλη την ώρα. Το μόνο μου πρόβλημα, ή μάλλον σπαζοκεφαλιά είναι τι θα μαγειρεύω για τον Κώστα. Δεν μπορω να τον αναγκάσω να νηστεύει μαζί μου, τον ξεγελάω όμως. Πέρυσι μέχρι και μακαρόνια με κιμά του έκανα, παστίτσιο και μουσακά, μόνο που ο κιμάς ήταν από σόγια, και το γάλα που χρησιμοποίησα το ίδιο. Έχει καμμιά σας υπόψιν της κάποιο υποκατάστατο για το τυρί εκτός από το τόφου που δεν τρώγεται με τίποτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι ακριβως ειναι το τοφου Ασπασια:redface: ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι ακριβως ειναι το τοφου Ασπασια:redface: ?
Το τόφου είναι υποκατάστατο τυριού. Το είχα πάρει από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα που ψωνίζω στην Ν.Σμύρνη. Μοιάζει σαν χαλούμι, αλλά στη γεύση είναι αηδία σαν να τρως χαρτί ή χώμα:sick: :mpliaks: :mpliaks:

Συμφωνώ με την Κατερίνα!
Την τσικνοπέμπτη πήγα σε ταβέρνα...αλλά έφαγα πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά! Δεν ζήλεψα καθόλου τους άλλους που τσάκιζαν μπριζόλες και παϊδάκια!:)

Συμφωνώ με την Κατερίνα!
Την τσικνοπέμπτη πήγα σε ταβέρνα...αλλά έφαγα πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά! Δεν ζήλεψα καθόλου τους άλλους που τσάκιζαν μπριζόλες και παϊδάκια!:)

;) ;) ;) ;) :up:

Όταν κάποιος προσπαθεί να με αποτρέψει από μια επιλογή που κάνει κακό, το έντιμο είναι να παραδεχτώ ότι λόγο αδυναμίας δεν μπορώ να την εγκαταλείψω κι όχι να του ζητάω να σεβαστεί την επιλογή μου. Ακόμα και αν με βρίζει με κατηγορεί, μπορώ να του ζητάω να δείξει κατανόηση στην αδυναμία μου ή στη φύση μου, μπορώ να υποστηρίζω και να υπερασπίζομαι ότι είναι ζήτημα ανάγκης, ακόμα και να ζητάω να σεβαστεί την ανάγκη μου, αλλά όχι να σεβαστεί την επιλογή μου αυτή καθεαυτή.
Όταν η επιλογή μου βλάπτει άλλους και προσπαθεί κάποιος να με αποτρέψει, δεν είναι οτι θέλει όλοι να γίνουν σαν αυτόν γιατί είναι έτσι αυτός, (έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να λειτουργεί) αλλά γιατί η επιλογή μου βλάπτει άλλους. Δεν μπορεί να λέω ότι είναι θέμα επιλογής, θέμα γούστου, όταν αυτό που κάνω βλάπτει. Μπορώ μόνο να λέω ότι είναι θέμα ανάγκης ή αδυναμίας και επάνω σ αυτό θα γίνει η συζήτηση.

Προσωπικά δεν βρίζω αυτούς που τρώνε κρέας, όχι από σεβασμό προς την επιλογή τους αλλά για άλλους λόγους.
Γενικά θα πω οτι ο τρόπος ζωής μου, δεν είναι ο πλέον καθαρός και αγνός λόγο διαφόρων αναγκών και αδυναμιών, αλλά όχι λόγο γούστου. Και δεν μπορώ βέβαια να ζητήσω από κανέναν να τον σεβαστεί.

Όταν κάποιος προσπαθεί να με αποτρέψει από μια επιλογή που κάνει κακό, το έντιμο είναι να παραδεχτώ ότι λόγο αδυναμίας δεν μπορώ να την εγκαταλείψω κι όχι να του ζητάω να σεβαστεί την επιλογή μου. Ακόμα και αν με βρίζει με κατηγορεί, μπορώ να του ζητάω να δείξει κατανόηση στην αδυναμία μου ή στη φύση μου, μπορώ να υποστηρίζω και να υπερασπίζομαι ότι είναι ζήτημα ανάγκης, ακόμα και να ζητάω να σεβαστεί την ανάγκη μου, αλλά όχι να σεβαστεί την επιλογή μου αυτή καθεαυτή.
Όταν η επιλογή μου βλάπτει άλλους και προσπαθεί κάποιος να με αποτρέψει, δεν είναι οτι θέλει όλοι να γίνουν σαν αυτόν γιατί είναι έτσι αυτός, (έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να λειτουργεί) αλλά γιατί η επιλογή μου βλάπτει άλλους. Δεν μπορεί να λέω ότι είναι θέμα επιλογής, θέμα γούστου, όταν αυτό που κάνω βλάπτει. Μπορώ μόνο να λέω ότι είναι θέμα ανάγκης ή αδυναμίας και επάνω σ αυτό θα γίνει η συζήτηση.

Προσωπικά δεν βρίζω αυτούς που τρώνε κρέας, όχι από σεβασμό προς την επιλογή τους αλλά για άλλους λόγους.
Γενικά θα πω οτι ο τρόπος ζωής μου, δεν είναι ο πλέον καθαρός και αγνός λόγο διαφόρων αναγκών και αδυναμιών, αλλά όχι λόγο γούστου. Και δεν μπορώ βέβαια να ζητήσω από κανέναν να τον σεβαστεί.

Συμφωνω απολυτα Θαναση;)

τόφου

Το τόφου είναι υποκατάστατο τυριού. Το είχα πάρει από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα που ψωνίζω στην Ν.Σμύρνη. Μοιάζει σαν χαλούμι, αλλά στη γεύση είναι αηδία σαν να τρως χαρτί ή χώμα:sick: :mpliaks: :mpliaks:

Πολλοί το κάνουν το λάθος με το τόφου και το τέμπε (πάλι 'τυρί' από σόγια'. Καταρχήν είναι λάθος που λέγεται τυρί γιατί πάει ο δόλιος ο άλλος να το φάει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιμένει.

Αν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο και μυρωδικά είναι καταπληκτικό το τόφου σε σάντουιτς με μαύρο ψωμί, μαγιά σε σκόνη, ντομάτα, μαρούλι και αβοκάντο. μιαμ μιαμ

Επίσης είναι πολύ ωραίο σε σάλτσες για μακαρόνια
αλλά και αφού το τσικαρίσει κανείς σε σαλάτες, κομμένο σε κυβάκια.

:up:

ΤΥΡΙ
---
Καλό τυρί από σόγια και πολύ νόστιμο σε πίτσες και τοστ,
καθώς λιώνει, είναι το νηστίσιμο τυρί της εταιρείας Κολιός.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω διαφορά με το πραγματικό τυρί.
Το χρησιμοποιούν και φίλες μου όταν νηστεύουν και τους αρέσει πολύ.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Παρεπιπτόντως Θανάση...λατρεύω το νέο σου αβατάρ!!!
Σούπερ!

καλε εχει βγει ενα της κολιος το φαστ ειναι νηστισιμο κ δεν ειναι απο σογια κ ειναι σουπερ τυρι το εχουμε στο μαγαζι στην αλλη συναντηση να το φερω να το φατε

καλε εχει βγει ενα της κολιος το φαστ ειναι νηστισιμο κ δεν ειναι απο σογια κ ειναι σουπερ τυρι το εχουμε στο μαγαζι στην αλλη συναντηση να το φερω να το φατε

Ελα φρωσάκι μου. Αν θυμάμαι καλά, γιατί ζήτησα να δω τα συστατικά πριν το αγοράσω, είχε πρωτεϊνη σόγιας και φυτικά λίπη...ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι εξολοκλήρουν από σογια. Έχεις δίκιο.!
Άσε είμαι τυχερή. Εδώ που μένω, οι περισσότερες πιτσαρίες κάνουν νηστίσιμες πίτσες...έτσι δεν μένω στην απ' έξω όταν οι φίλοι αποφασίζουν να φάνε και κανα...σκουπίδι
:lol:

Βίκυ το τόφου το έκανα και ψητό και μαγειρευτό αλλά πάλι είχε χάλια γεύση. Μάλιστα επιχείρησα να κάνω μελιτζάνες παπουτσάκι με κιμά από σόγια και αντί για φέτα που μου αρέσει να βάζω μαις και νήστευα έβαλα τόφου. Το αποτέλεσμα ήταν αισχρό! Τελικά έβγαλα το "τυρί" και 'εφαγα τις μελιτζάνες με τον κιμά σόγιας σκέτα. Αυτό το νηστίσημο τυρί ¨"ΚΟΛΙΟΣ" πρώτη φορά το ακούω αλλά θα το ψάξω και θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ! Με σώνεις!!!

Βίκυ το τόφου το έκανα και ψητό και μαγειρευτό αλλά πάλι είχε χάλια γεύση. Μάλιστα επιχείρησα να κάνω μελιτζάνες παπουτσάκι με κιμά από σόγια και αντί για φέτα που μου αρέσει να βάζω μαις και νήστευα έβαλα τόφου. Το αποτέλεσμα ήταν αισχρό! Τελικά έβγαλα το "τυρί" και 'εφαγα τις μελιτζάνες με τον κιμά σόγιας σκέτα. Αυτό το νηστίσημο τυρί ¨"ΚΟΛΙΟΣ" πρώτη φορά το ακούω αλλά θα το ψάξω και θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ! Με σώνεις!!!

ναι 'σαι καλά! Κοίτα για να λέμε και την αλήθεια υπάρχουν ακόμη και vegans που το σιχαίνονται το τόφου. χεχε γούστα είναι αυτά.
Πάντως το τυρί φαστ δοκίμασέ το. Πιστεύω πως έχει ωραία γεύση ...και κυρίως λιώνει!
;)

θα το δοκιμασω κι εγω αυτο το τυρι.προς το παρον θελω να δοκιμασω να φτιαξω γαλα αμυγδαλου(Βικυ,για να παρουμε νερο χωρις χλωριο το αφηνουμε σε κανατουλα για 24 ωρες οπως ειχε πει παλιοτερα η Ισμηνη,ε?:redface: ?)

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να το αφήσεις 24 ώρες.
Εγώ ξέρω πως το αφήνεις μία ώρα σε γυάλινη κανάτα
και το χλώριο εξατμίζεται
;)

Καλή τύχη με το γάλα αμυγδάλου
:)

θα το δοκιμασω κι εγω αυτο το τυρι.προς το παρον θελω να δοκιμασω να φτιαξω γαλα αμυγδαλου(Βικυ,για να παρουμε νερο χωρις χλωριο το αφηνουμε σε κανατουλα για 24 ωρες οπως ειχε πει παλιοτερα η Ισμηνη,ε?:redface: ?)
Mariel αυτο το ξέρω από τοτε που πήρα τα ψάρια. Οτι το νερό στο οποίο πρόκειται να μπουν πρέπει να μένει 24 ωρες για να αποχλωριοθεί πλήρως. Αυτό το εφαρμόζω και στο νερό που πίνω.

δεν εβαζες στα ψαρια αντιχλωριο ισμηνη?υπαρχει ειδικη συσκευασια που αποχλωριωνει το νερο και ταυτοχρονα δεσμευει ολα τα βαρεα μεταλλα στιγμιαια;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back