Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
Ηθελα να σας ρωτησω αν αποκτησω και δευτερη γατουλα πρεπει να αγορασω και 2η λεκανη με αμμο???Πρεπει η καθε γατα να χει τη δικη της λεκανη???
Και για τα δοχεια φαγητου ισχυει το ιδιο???Ρωταω γιατι δεν εχω χωρο για δευτερα σκευη και μαλιστα για λεκανη με αμμο που πιανει πολυ χωρο....Μπορουν να συμβιβαστουν δυο γατια με τα ιδια????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lina K
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για το δοχείο φαγητού εξαρτάται από το πόσο λαίμαργες είναι οι γατούλες σου. Εκεί εχω ενα θεματάκι
Για να αποφύγω λοιπόν καβγάδες την ώρα του φαγητού χρησιμοποιω ξεχωριστό δοχείο για τον καθένα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Κι εγώ δύο γάτες έχω και παρ'όλο που έχω πάρει και δεύτερη αμμολεκάνη χρησιμοποιούν όποια τύχει,δεν έχουν πρόβλημα..Και μια να είχα,μια χαρά θα ήταν..
Βέβαια η Χιονάτη κάθε φορά που πηγαίνει η Σταχτούλα στη λεκάνη πηγαίνει και κάθεται ακριβώς μπροστά της και την κοιτάει.Ειλικρινά,και στην αγκαλιά μου να είναι,όταν παίρνει γραμμή ότι η άλλη είναι στην άμμο τρέχει!Τι βίτσια είναι αυτά;;;;

Όσο για τα μπολάκια,οι δικές μου δύο έχουν και τρώνε πάλι από ένα και οι δυο.
Μπολάκι πάρε καλύτερα άλλο ένα να το έχεις,εξάλλου είναι φτηνά και δεν πιάνουν χώρο.
Και με την άμμο κάνε πειράματα..Έχω μια πρόταση!
Αρχικά πάρε μια λεκάνη απλή και γέμισέ την με άμμο. Βάλτην κάπου παραδίπλα και όταν έρθει η νέα γατούλα βάλτην στην κανονική αμμολεκάνη που χρησιμοποιεί και η δικιά σου γάτα για να της δείξεις ότι εκεί είναι η τουαλέτα της. Φρόντισε ώστε και οι δύο λεκάνες να έχουν την ίδια άμμο. Και θα δεις,αν εφόσον ξέρει ότι η τουαλέτα της είναι εκεί πηγαίνει συνεχώς στην άλλη πρέπει να πάρεις άλλη μία αμμολεκάνη.Αν πηγαίνει μία στη μια μια στην άλλη μπορείς να κρατήσεις μόνο αυτή που έχεις και να πάρεις πίσω τη λεκάνη σου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω παντως εχω 2 σκατουλινια...και τα δυο χρησιμοποιουν μια αμμολεκανη.Δεν εχουν προβλημα.

Για τα πιατακια,ναι..2 εχω για το φαγητο,αλλα για το νερακι ενα.Και 2 που εβαζα..απο το ενα μπωλακι επιναν.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπερα σας....
Ηθελα να σας ρωτησω αν αποκτησω και δευτερη γατουλα πρεπει να αγορασω και 2η λεκανη με αμμο???Πρεπει η καθε γατα να χει τη δικη της λεκανη???
Και για τα δοχεια φαγητου ισχυει το ιδιο???Ρωταω γιατι δεν εχω χωρο για δευτερα σκευη και μαλιστα για λεκανη με αμμο που πιανει πολυ χωρο....Μπορουν να συμβιβαστουν δυο γατια με τα ιδια????![]()
Πολλοι συστήνουν για αμμολεκάνες το: x+1, όπου x, ο αριθμός των γατων που έχεις. Δηλαδή, αν έχεις 2 γάτες, θα πρέπει να έχεις 3 αμμολεκάνες. Εγώ έχω 1 γάτο, 3 αμμολεκάνες, 2 μπολ για νερό και 3 πιάτα για φαγητό (βαριόμουν να τα πλένω 3 φορές την ημέρα, για κάθε γεύμα, οπότε πήρα 3 και τα πλένω μια καλή όλα μαζί).
Το αν θα συνηθίσουν μαζί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε γατιού. Εγώ πάντως θα έβαζα τουλάχιστον άλλη μια λεκάνη, για να μη στρεσσάρονται αλλά και για να μη γίνει το ένα πιο κυριαρχικό από το άλλο και αρχίσουν άλλα προβλήματα μετά.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται..Αν μένεις σε ένα στούντιο που να τις βάλεις τις τρεις αμμολεκάνες;Πολλοι συστήνουν για αμμολεκάνες το: x+1, όπου x, ο αριθμός των γατων που έχεις. Δηλαδή, αν έχεις 2 γάτες, θα πρέπει να έχεις 3 αμμολεκάνες. Εγώ έχω 1 γάτο, 3 αμμολεκάνες, 2 μπολ για νερό και 3 πιάτα για φαγητό (βαριόμουν να τα πλένω 3 φορές την ημέρα, για κάθε γεύμα, οπότε πήρα 3 και τα πλένω μια καλή όλα μαζί).
Το αν θα συνηθίσουν μαζί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε γατιού. Εγώ πάντως θα έβαζα τουλάχιστον άλλη μια λεκάνη, για να μη στρεσσάρονται αλλά και για να μη γίνει το ένα πιο κυριαρχικό από το άλλο και αρχίσουν άλλα προβλήματα μετά.

Εγώ έχω πέντε μπολάκια (!) αλλά μόνο τα τρία χρησιμοποιώ,δύο για τροφή και ένα για νερό..Τώρα σκέφτομαι να βάλω κι άλλο ένα για νερό σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού,έτσι να υπάρχει..
Ceres τις αμμολεκάνες τις έχω κοντά,λες να τις βάλω σε διαφορετικά δωμάτια ή τη μία στη μια άκρη και την άλλη στην άλλη;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται..Αν μένεις σε ένα στούντιο που να τις βάλεις τις τρεις αμμολεκάνες;
Εγώ έχω πέντε μπολάκια (!) αλλά μόνο τα τρία χρησιμοποιώ,δύο για τροφή και ένα για νερό..Τώρα σκέφτομαι να βάλω κι άλλο ένα για νερό σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού,έτσι να υπάρχει..
Ceres τις αμμολεκάνες τις έχω κοντά,λες να τις βάλω σε διαφορετικά δωμάτια ή τη μία στη μια άκρη και την άλλη στην άλλη;
αν πάρεις 3 μικρές αμμολεκάνες, είναι πιο εύκολο να τις βολέψεις κάπου. Εγώ τις έχω σε ξεχωριστά μέρη. Δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερα να τις έχεις μαζί ή σε διαφορετικά μέρη. Το λογικό θα ήταν να τις έχεις μακρια την μια από την άλλη για να περιορίζονται τα ατυχήματα. Να βάλεις νερό και σε άλλο μέρος, είναι πολύ καλή τακτική για να πίνουν περισσότερο νερό!
Κάθε φορά που πάω σε pet shop και βλέπω τα μπολάκια, προσπαθώ να κρατηθώ για να μην αγοράσω και άλλα. Τώρα έχω βρεί κάτι καταπληκτικά πιατάκια από ξύλο και έχω μπει στον πειρασμό να πάρω ένα

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα μπολάκια χρειάζονται. Δύο για φαγητό σίγουρα, γιατί αλλιώς θα γίνεται μάχη!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μπωλακια φαγητου σιγουρα 2.
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
Και εαν παρω αλλο ενα πρεπει να διαλεξω και φυλο ???Δηλ επειδη εχω αρσενικο (στειρωμενο), πρεπει το αλλο να χει καποιο συγκεκριμενο φυλο???
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Τώρα που το είπες ξέχασα να πάρω μωρομάντηλα!

Όχι,εφόσον είναι στειρωμένος,φαντάζομαι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να πάρεις είτε θηλυκή είτε αρσενική γατούλα.Αν δεν ήταν στειρωμένος,ίσως να είχες μερικά θεματάκια.Τώρα ομώς όλα οκ!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ο γατος ειναι αρσενικος στειρωμενος...οποτε δεν θα ψεκαζει....Οσον αφορα στην καθαριοτητα η αληθεια ειναι οτι κι εγω, οταν ξεχασα 2 φορες να καθαρισω τη λεκανη, μου τα κανε εξω ο μπαγασας....Τα γατια ειναι πολυ καθαρα ζωα τελικα...Αν και τα νυχακια τους ομως βρωμιζουν, δεν βρωμιζουν οταν καθαριζουν την αμμο τους???Τους πλενεται τα ποδαρακια μετα ???Εγω τα καθαριζω μερικες φορες με μωρομαντηλα, οταν μετα την αναγκη του καθαρισει την αμμο και ειναι ωρα υπνου.Δηλ βραδυ και ξερω θα ρθει και στο κρεββατι μου....Αλλιως δεν με νοιαζει γιατι ξερω θα τα γλυψει να καθαριστει καποια στιγμη....Παρ ολα αυτα τον περναω με μωρομαντηλα να ειναι φρεσκος....Φαγητο παντως τ αδεσποτα που ταιζω τρωνε στο ιδιο μπωλ μια χαρα τα καημενα....Τα δικα μας ειναι καλομαθημενα....χεχεχε...
Και εαν παρω αλλο ενα πρεπει να διαλεξω και φυλο ???Δηλ επειδη εχω αρσενικο (στειρωμενο), πρεπει το αλλο να χει καποιο συγκεκριμενο φυλο???
μη βαζεις και το χερι σου στην φωτια οτι δεν θα ψεκαζει. Ο δικος μου στην ηλικια των 3.5 ξεκινησε το ψεκασμα και ολο αυτο ξεκινησε οταν φεραμε μυρωδια αλλου στειρωμενου γατου στο σπιτι (δεν θελω να φανταστω τι θα γινοταν αν φερναμε και τον γατο μαζι). Μπορει να επαιξε ρολο και οτι τον αφηναμε αρκετες ωρες μονο και ειχε στρεσσαριστει. Ο γατος σου μοιαζει με τον δικο μου στο θεμα της τουαλετας. Αν δεν ειναι καθαρη η αμμος, κατουραει ΠΑΝΤΑ εξω. Γι' αυτο και εχω 3 λεκανες γιατι δεν ειναι δυνατον να ειμαι ολη την ημερα πανω απο μια λεκανη (παει και αφηνει μικρη ποσοτητα ουρων σε καθε φρεσκοκαθαρισμενη λεκανη).
Τα πατουσακια του ποτε δεν τα εχω καθαρισει και του ειναι παντα καθαρα
Μυριζουν και ωραια! Αν δεν μυριζουν σε πευκο (η αμμος του στην μια λεκανη ειναι απο καλαμποκι με αρωμα πευκου και στις αλλες απο πευκο), τοτε μυριζουν οπως ο αερας που βγαινει απο την πισω μερια της ηλεκτρικης σκουπας οταν σκουπιζεις 
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Psitgr
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτό πάλι που έχουν τα δικά μου και δεν μπορεί κανένα από τα δυο να πάει στην τουαλέτα μόνο του.. Είναι φυσικό..;; Μόλις μπει το ένα στην λεκάνη, σε χρονικό διαστημα ενός δευτερολέπτου έχει μπει και το άλλο. Και δεν μπαίνουν για χαβαλέ.. Κάνουν και τα δύο την ανάγκη τους ταυτόχρονα.. Και μετά (οχι πάντα αλλά συχνα..) αρχίζει ο χαβαλές μες στην λακάνη και το πασάλειμα..

πρωτη φορα τοα κουω εγω..χαχαχαχαχαχ,τα ζωντοβολα...
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γατος ειναι αρσενικος στειρωμενος...οποτε δεν θα ψεκαζει....Οσον αφορα στην καθαριοτητα η αληθεια ειναι οτι κι εγω, οταν ξεχασα 2 φορες να καθαρισω τη λεκανη, μου τα κανε εξω ο μπαγασας....Τα γατια ειναι πολυ καθαρα ζωα τελικα...Αν και τα νυχακια τους ομως βρωμιζουν, δεν βρωμιζουν οταν καθαριζουν την αμμο τους???Τους πλενεται τα ποδαρακια μετα ???Εγω τα καθαριζω μερικες φορες με μωρομαντηλα, οταν μετα την αναγκη του καθαρισει την αμμο και ειναι ωρα υπνου.Δηλ βραδυ και ξερω θα ρθει και στο κρεββατι μου....Αλλιως δεν με νοιαζει γιατι ξερω θα τα γλυψει να καθαριστει καποια στιγμη....Παρ ολα αυτα τον περναω με μωρομαντηλα να ειναι φρεσκος....Φαγητο παντως τ αδεσποτα που ταιζω τρωνε στο ιδιο μπωλ μια χαρα τα καημενα....Τα δικα μας ειναι καλομαθημενα....χεχεχε...
Ούτε κι εγώ έχω καθαρίσει ποτέ τα πατούσια τους μετά. Οι γάτες ευτυχώς αυτοεξυπηρετούνται σε αυτό το θέμα

Όσον αφορά το φύλο δεν νόμιζω ότι έχει τεράστια σημασία, ίσως είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα (κυριαρχικά, φοβισμένα κλπ) και το αν θα επιβάλλεται το ένα στο άλλο και στο χώρο του.
Πάντως εγώ αφού είχα στειρώσει το Βίκτωρα, η δεύτερη γάτα που πήρα, ήταν κορίτσακι και στειρωμένο και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με την αμμολεκάνη. Δεν έχεουν μαρκάρει ποτέ και τίποτα (ευτυχώς
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psitgr
Νεοφερμένο μέλος
Ναι σου λέω , λες και είναι προγραμματισμένα.. Αλλά όλα τα κανουν μαζί ταυτόχρονα.. Μαζί κοιμούνται, μαζί ξυπνάνε, μαζί τρωνε, μαζί παίζουν , μαζί στην τουαλέτα.. Όλα.. ακόμα μαζί πέσανε πίσω από μια γυψοσανίδα και έκανα τρυπες να τις βγάλω.. Το μόνο που δεν κάνουν μαζί είναι η αγγαλιά μου.. Ερχεται μόνο ο Μπάμπης και η Μπέμπα σπάνια (1-2 φορές την ημέρα, ο μπάμπης αν δεν ανέβει μια φορα το μισάωρο πάνω μου , κατι θα πάθει..) Που και να ήθελε δηλαδή δεν θα την άφηνε ο άλλος που είναι φοβερά ζηλιάρης σε ότι εχει να κάνει με την ανθρώπινη επαφή μαζί του όμως, μόνο.. Θέλει οι λανθρωποι να χαιδεύουν μόνο αυτόν..πρωτη φορα τοα κουω εγω..χαχαχαχαχαχ,τα ζωντοβολα...
![]()
Σήμερα κάνανε καινούργιο κολπο.. Τους άλλαξα την άμμο στην αμμολεκάνη και έβαλα την Everclean την πράσινη, και πήγανε στο 3λεπτο μαζί και ξάπλωσαν μέσα.. χωρίς να κάνουν την ανάγκη τους ή να παίζουν.. Απλά άραξαν και κοιτούσαν..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool