Χρειάζομαι βοήθεια - Άρρωστη αδέσποτη γατούλα

mary-babis

Δραστήριο μέλος

Η mary-babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Ηγουμενίτσα (Θεσπρωτία). Έχει γράψει 547 μηνύματα.
Απο σημερα το απογευμα φιλοξενω μια γατουλα.Τοσες μερες τριγυριζε μονη της και ο καιρος ειναι συνεχεια με βροχες και μαλλον ειναι αρρωστη.Φτερνιζεται συχνα,εχει πολλες μυξουλες και το ενα της ρουθουνακι εχει κλεισει εντελως απο τις μυξουλες.Προσπαθω να της καθαρισω την μυτουλα με ενα χαρτοματηλο εστω και με το ζορι γιατι δεν με αφηνει, αλλα δεν βλεπω καμια διαφορα.Εχει αρχισει να μπουκωνει σιγα-σιγα και το αλλο της ρουθουνακι.Τι να κανω ωστε να μπορεσει να αναπνευσει μεχρι αυριο το πρωι που θα την παω στον γιατρο;;;
Συγνωμη αν υπαρχει παρομοιο θεμα και το ξανανοιγω αλλα εχω αγχωθει λιγο και δεν προλαβαινω να ψαξω και πολυ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χρειαζομαι βοηθεια

Θα την βοηθούσε πολύ ο ατμός. Όμως οπωσδήποτε αύριο στον γιατρό γιατί σίγουρα θα χρειαστεία αντιβίωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχικα ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση :)
Αυριο θα παω σιγουρα γιατι θα γινει χειροτερα και φοβαμαι...Απλα τον ατμο πως να της τον βαλω;;Δεν ηθελε ουτε το χαρτομαντηλο που της σκουπιζα τις μυξουλες μηπως και αναπνευσει το καημενο...Να βρασω νερο σε κατσαρολακι;;;Και μετα;;;Φοβαμαι μηπως την καψω....

Αρχικα ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση :)
Αυριο θα παω σιγουρα γιατι θα γινει χειροτερα και φοβαμαι...Απλα τον ατμο πως να της τον βαλω;;Δεν ηθελε ουτε το χαρτομαντηλο που της σκουπιζα τις μυξουλες μηπως και αναπνευσει το καημενο...Να βρασω νερο σε κατσαρολακι;;;Και μετα;;;Φοβαμαι μηπως την καψω....

Δεν θυμάμαι βρε παιδί μου μια παλαιότερη ανάλογη περίπτωση. είχαν βάλει την γατούλα στην γατοφόρο και της έστελναν ατμό με ατμοκαθαριστή. Καμμιά πατέντα χρειάζεται:hmm:

:hmm:Δεν εχω ατμοκαθαριστη...Φοιτητικο σπιτι καταλαβαινεις....!!!Μονο κατσαρολακια εχω!!!Και για περιπλοκες πατεντες τετοια ωρα δεν μπορω να σκεφτω κατι...Μολις της περασα τη μυτουλα με μια αποστηρωμενη γαζα και ζεστο νερακι αλλα δεν ξερω κατα ποσο της ειναι χρησιμο..Μαλλον θα περιμενω μεχρι αυριο και απλα θα εχω το νου μου...:/:

Αν είναι ήμερη η γατούλα κράτα τη αγγαλιά πάνω από μια κατσαρολίτσα που βράζει. Εύχομαι όλα να πάνε καλά σε κάθε περίπτωση. Περιμένουμε νέα αύριο.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες θα δοκιμασω πολυ προσεκτικα!!!Γενικα ειναι ηρεμη ειναι και μικρουλα ακομα.Απλα λογικο ειναι να αντιδρασει με το χαρτομαντηλο που προσπαθουσα να της χωσω στη μυτη!!!Μακαρι να γινει καλα η μπεμπα!!Θα ενημερωσω αυριο!!!

Ελπιζω να πανε ολα καλα με την γατουλα!

Απάντηση: Χρειάζομαι βοήθεια

Καλημερα!!!Την πηγα την μικρουλα σημερα στον γιατρο τελικα.Δεν ειναι αρρωστουλα ενα απλο κρυωματακι εχει που λογικα μεσα σε 2 μερες θα εχει περασει!!!:clapup: Τα πνευμονακια της ειναι καθαρα!!Μου ειπε να την εχω ζεστα και εν δεν περασει μεσα σε 2-3 μερες θα ξαναπαμε.Ελπιζω να περασει!!Τωρα εχει ξαπλωσει διπλα στο αεροθερμο και κοιμαται η καλη μου!!!Ο ιδιοκτητης της δεν βρεθηκε (θα περιμενουμε κι αλλο βεβαια) αλλα της βρηκα ενα ζεστο σπιτακι σε περιπτωση που δεν την ψαξει καποιος...Και δυστυχως μαλλον αυτο θα γινει λογικα καποιος την εδιωξε την καημενουλα!!!Anyway απο την στιγμη που βρηκαμε σπιτι ολα θα πανε καλα!!!:clapup::clapup::clapup:

Μαίρη μόλις διάβασα το ποστ σου
κι επειδή έχω εμπειρία με γατούλη που είχε βαρια ρινοτραχειτιδα
κι εστω και αργά
αλλα για να το ξέρεις άλλη φορά
μπορείς να βάζεις το γατάκι μέσα στη γατοφόρο πάνω σε μια καρέκλα
κάτω απο την καρέκλα στο πάτωμα ακουμπας το κατσαρολάκι
που μέσα έχεις διαλύσει Vix στη μυτούλα ενός κουταλιού του γλυκού
και μετά σκεπάζεις με μια μεγάλη πετσετα τη γατοφόρο και το κατσαρολάκι
ωστε να μην φευγουν οι ατμοί
and there it is!
το γατακι κάνει το ατμόλουτρό του:)
βέβαια εμείς παίρναμε κι αντιβίωση
και ειδική αγωγή
αλλά αυτά τα κανονίζει ο γιατρός.
Μπράβο σας που βρηκατε σπιτάκι!!!!

Δεν θα ειναι για την επομενη θα ειναι και γι αυτη τη φορα!!Ακομα ειναι μπουκωμενη αλλα δεν ειναι τιποτα σοβαρο για να χρειαστει αντιβιωση.Απλα δυσκολευεται να παρει ανασα απο τις μυξουλες.Θα το δοκιμασω δεν μπορω να την βλεπω να ταλαιπωρειται η καημενουλα!!!Σ ευχαριστω πολυ Μικυ μου!!!!

πρόσεχε να μην είναι ζεματιστό το νερό και την κάψεις:redface:
το κατσαρολάκι να το βάλεις απο κάτω απο την καρέκλα
μην τυχόν και κουνηθεί πολύ το γατί και φύγει η γατοφόρος μέσα στην κατσαρόλα:eek:
και το vix ελάχιστο στην άκρη του κουταλιού του γλυκού
και να την αφήσεις κανένα τεταρτάκι στις εισπνοές.
φιλάκια

ΥΓ όταν το έκανα στον Φρίου μου που τον είχα αρρωστούλη είχα κι εγώ μια χαρά αναπνοή εισπνέοντας κι εγώ απο τους ατμούς μέσα στο σπίτι;)

Πολυ χαρηκα που βρηκε εστω και προσωρινο σπιτι το γατουνακι και φυσικα που ειναι καλα!!!!:clapup:

Καλησπέρα και περαστικά σας :D
Όταν ήταν άρρωστος ο Quentin μας, ο γιατρός μας είχε πει ότι μπορούμε να του καθαρίζουμε τις μυξούλες με φυσιολογικό ορό και αποστειρωμένες γάζες. Το κεφαλάκι του θα πρέπει να είναι πλάγια, ρίχνεις 1-2 σταγονίτσες, μαλακώνουν οι μυξούλες και μετά με την αποστειρωμένη γάζα αφαιρούνται σχετικά εύκολα.:redface:

Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για τις απαντησεις!!!
Μικυ το εκανα αυτο που μου ειπες και οντως ανοιξε η μυτουλα της αλλα για μερικες ωρες και μετα ξαναμπουκωσε.Το επανελαβα λοιπον σημερα το πρωι αλλα εγινε ξανα το ιδιο...Και ειναι παλι μπουκωμενη..Τωρα κοιμαται και ακουγεται οτι δεν αναπνεει καλα..Και οντως ανοιξε και η δικια μου η μυτη με τοσες εισπνοες!!!Δεν γινοταν να την αφησω μονη της...
Ευα μου θα δοκιμασω τωρα και την δικη σου προταση και μολις ανοιξει η μυτουλα ξανα θα επαναλαβω με τον ατμο!!!
Αλλιως αυριο εχει ξανα κτηνιατρο...:/:
Αχ ναι Ειρηνη μου να σου πω το ειχα αγχος..Αλλα ενταξει ενα απλο κρυωματακι ειναι!!!Και το προσωρινο σπιτακι ειναι το δικο μου..σε περιπτωση που δεν βρεθει ο ιδιοκτητης της (πραγμα σχεδον βεβαιο..) της βρηκα και μονιμο σπιτακι!!!!Θα ηθελα να την κρατησω εγω γιατι πραγματικα την αγαπησα αλλα συστυχως δεν γινεται...:( Δεν πειραζει ομως θα παει σε ενα εξισου καλο σπιτακι!!!!
Δειτε την δεν ειναι μια κουκλα;;;;;

Συνημμένα

• P271110_00.40_[01].jpg
    P271110_00.40_[01].jpg
    632,9 KB · Εμφανίσεις: 44
Δεν ειναι απλως κουκλα...ειναι μια πανεμορφη κουκλα!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:

:D:D:D Και πειτε τωρα,πως θα το αποχωριστω εγω αυτο το μουτρακι;;;Με τα μουστακια της τα μακρια,με την γουνιτσα της την απαλη,με τις μυξουλες της τις πολλες;;;;;Ε;ε;Πειτε!!!!!

Πρεπει οπωσδηποτε να την αποχωριστεις;;:whistle::whistle::whistle:

Αχ δυστυχως πρεπει!!!Μην νομιζεις μου μπηκε η ιδεα να την κρατησω αλλα νομιζω θα ειναι προβλημα στο να μεταφερω 2 γατες με λεωφορειο.Καταλαβαινεις τι περναω με τους κομπλεξικους....Θα εχω και τα πραγματα μου καθε φορα και 2 γατοφορους πως να τις κουβαλαω;;;:(

και βεβαια σε καταλαβαινω...παιρνουμε δυο,οταν μπορουμε..,αλλιως τα αφηνουμε για αργοτερα...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back